Nostaljik Star TV Dizileri!

Star TV’nin unutulmaz eski dizilerini sizler için derledik!

Bazı yapımları yıllar geçse de unutamayız. Tek bir sahnesiyle nostaljik bir yolculuğa çıkarız. Star TV de bu şekilde yüzümüzde hüzünlü gülümsemeler yaratan çok fazla diziye ev sahipliği yaptı. Eski Star TV dizilerinden pek çoğu unutulmazlar arasında yerini aldı.

İşte Star TV’de yayınlanan ve akıllarda kalan nostaljik diziler!

İyi seyirler…

1. Yalancı Yarim

Orijinal İsmi: Yalancı Yarim

Süre: 80dk
Tür: Komedi
Yapımı: 2006 - Türkiye

Hulusi ve Vahi… Evlatlarıyla gurur duyan iki baba. Hulusi, ve eşi Belgin, oğulları Tarık’ın, İtalya’daki iktisat eğitimin tamamlayıp bankasının başına geçeceği günün hayaliyle yaşıyor. Vahi ise, kızı Naz’ın, konservatuardan mezun olup yurtdışında vereceği çello resitalleri ile göğsünü kabartacağı günün. Tarık ve Naz da, ideallerine doğru “tam gaz” gidiyorlar.

2. Bizimkiler

Bizimkiler, 1989 -2002 yılları arasında 13 sezon yayınlanmış, Türk televizyonculuk tarihinin en uzun süren dizilerinden birisidir. Dizinin ilk iki yılında Şükrü'nün ağabeyi Şevket rolünde Cihat Tamer yer almıştır. Daha sonra alacaklarının verilmemesi nedeniyle diziyi bırakan Tamer'in yerine bu role Engin Şenkan getirilmiştir. Şükrü'nün eşi Nazan'ın bir baltaya sap olamamış ağabeyi Nazım rolündeki Yaman Okay, ne zaman kardeşinin evine gelse Şükrü'den fırça yerdi.

3. Ferhunde Hanımlar

"Ferhunde Hanımlar" Türkiye'de yayınlanmaya başlayan ilk günlük dizidir. Aynı zamanda TRT tarihinin en uzun soluklu yapımlarından biridir. Çoğunluğunu Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncularının oluşturduğu dizi, geniş bir ailenin gündelik yaşamını konu alıyordu.

4. Dadı

Orijinal İsmi: Dadı

Süre: 45dk
Tür: Aile , Komedi
Senarist: Erol Hızarcı
Yapımı: 2001 - Türkiye

Melek, yıllardan beri sevgilisinin gelinlik satan dükkanında tezgahtar olarak çalışmakta ve evlilik hayalleri kurmaktadır. Bir gün sevgilisinin kendisinden ayrılmak istediğini öğrenir ve hayatı tamamen değişir. İşyerinden ayrılan Melek, tesadüfler sonucu eşini kaybetmiş olan zengin bir adamın Ömer Giritli nin üç çocuğuna bakmak üzere dadı olarak işe girer. Çocuk yetiştirme konusunda pek de deneyimi olmayan Melek, kendisine çok yabancı bir ortamda, o güne kadar öğrenmediği kurallar ve değişik bir yaşam biçimi ile karşı karşıya kalır.

5. En Son Babalar Duyar

Orijinal İsmi: En Son Babalar Duyar

Süre: 75dk
Tür: Aile , Komedi
Yapımı: 2002 - Türkiye

Dizide, geçim sıkıntısı içinde bulunan orta sınıf bir ailenin çocuklarının büyümesiyle ortaya çıkan aile içi iletişim problemleri, hayaller, sevgi, saygı gibi konular işleniyor.

6. Üvey Baba

Üvey Baba, büyük bir mirası olan küçük kız ve bu mirasın üzerine konmak için kızını öldürmeye karar veren fakat bunu hiçbir zaman başaramayan alkolik üvey bir babanın öyküsünü anlatır.

7. Geniş Aile

Orijinal İsmi: Geniş Aile

Süre: 90dk
Tür: Aile , Komedi
Yönetmen: Ömer Uğur
Yapımı: 2009 - Türkiye

Ailenin oğlu, hayatını profesyonel bir üniversite öğrencisi olarak geçirir. Sorumsuzluk abidesidir. Almancı bir ailenin kızıyla evlenip Almanya'ya gitmiş ve üç ay sonra boşanarak eve geri dönmüştür. Ailesi ve özellikle babasının karşı çıkmalarına rağmen evlenen Cevahir, eve döndükten sonra hiçbir şey olmamış gibi takılmaya devam eder. Fakat babasının iş bulması ve adam olması yönündeki baskıları şiddetlenir.

8. Bücür Cadı

Orijinal İsmi: Bücür Cadı

Süre: dk
Tür: Aile , Çocuk , Dram , Fantastik , Komedi
Yönetmen: Adem Ayral
Yapımı: 1999 - Türkiye

Yoksul bir ailenin kızı olan Zeliş annesi ile birlikte yaşamaktadır. Mahallede herkes birbiriyle akraba kardeş gibidir. Zeliş’in annesi Şehriye çalıştığı fabrikadan iftira sonucu atıldığı için işsizdir. Köfteci Abbas ile aralarında gizli bir aşk vardır. Abbas’ın en büyük belalısı da Zabıta Enver’dir. Zeliş iyi huylu sevgi dolu bir çocuk olduğu için, bir gün uykusunda melek tarafından doğaüstü bir güçle ödüllendirilir. Bu güç ona insanlara daha fazla iyilik yapması için verilmiştir. Bu gücüne önceleri şaşıran Zeliş, daha sonra küçük gösterilerle çevresindeki insanlarının hayatlarının akışında bazı değişiklikler yapar.

9. Aynalı Tahir

Orijinal İsmi: Aynalı Tahir

Süre: 60dk
Tür: Aile , Dram
Yapımı: 1998 - Türkiye

Aynalı Tahir mahallesinde bir gurup arkadaşıyla düzen sağlamaya çalışan bir karakter... En büyük rakibi de Tilki'dir. Aynalı Tilki'yi bıçaklayıp hapse girdiğinden artık mahallenin kontrolü Tilki'dedir. Bütün mahalle Aynalı Tahir'in bir an önce hapsten çıkıp Tilki ye yaptıklarını ödetmesi gerektiğini düşünmektedir. Daha bir dolu süprizle dram ve ailevi bağlar üzerine kurgulanmış zamanın reyting rekortmeni dizisi.

10. Mahallenin Muhtarları

Arkadaşlıklar, aşk, kin, aile kavgalarıyla dolu bir sevgi dolu mahallede yaşanan onlarca olay... Her ne kadar acı verici olsa da hayat her zaman tatlıdır.