Amazon Prime'da İzlemeniz Gereken Bilim Kurgu Dizileri!

Amazon Prime platformundaki bu bilim kurgu dizilerini kaçırmamalısınız!

Amazon Prime'daki bilim kurgu dizileri keşfedilmeyi bekliyor! 2000'lerin süper kahraman klasiği " Smallville"den Greg Daniels'ın yarattığı "Yükleme"ye 10 ilgi çekici bilim kurgu dizisi bu listede!

Şimdiden iyi seyirler!

1. The Boys

Aynı adlı çizgi romandan uyarlanmış "The Boys" dizisi, süper kahramanları hizaya getirmeye çalışan bir CIA ekibi etrafında gerçekleşen bir aksiyon hikayesini anlatıyor. Billy Butcher ve ekibi süper kahramanların arkasındaki gücü keşfettikçe başlarını zannetiklerinden çok daha büyük bir belaya soktuklarını fark ediyorlar. 

2. The Peripheral

Orijinal İsmi: The Peripheral

Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yapımı: 2022 - ABD

Teknolojinin toplumu kurnazca değiştirdiği bir gelecekte geçen dizide bir kadın, alternatif bir gerçekliğe ve kendi karanlık geleceğine gizli bir bağlantı keşfeder.

3. Yükleme

2033, Brooklyn. Nora bir sanal gerçeklik (VR) şirketinde çalışmaktadır. Bu şirket müşterilerinin ölümden sonra istedikleri şekilde bir sanal gerçeklikte yaşamalarını sağlayan bir hizmet vermektedir. Los Angeles’lı ve partilemesiyle ünlü Nathan araba kazası sonucu hayatını kaybeder. Kız arkadaşı tarafından Nora’nın çalıştığı şirketin VR dünyasına yüklenen Nathan’ın yeni “hayatı” artık Nora’nın elindedir.

4. Yüksek Şatodaki Adam

Orijinal İsmi: The Man in the High Castle

Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yapımı: 2015 - ABD

1962 yılında, İkinci Dünya Savaşı’nı ABD kaybetmiştir. ABD toprakları Almanya ve Japonya tarafından işgal edilmiştir. Almanya, ABD’nin doğu eyaletlerini alırken, Japonya ise batı eyaletlere yerleşmiştir. Bu iki yaka arasında ise bir tarafsız bölge oluşturulmuştur. Philip K. Dick’in aynı isimli romanından uyarlanan distopik evrende hala bir umut var mıdır?

5. Smallville

Orijinal İsmi: Smallville

Süre: 43dk
Yönetmen: Joe Davola
Senarist: Alfred Gough
Yapımı: 2001 - ABD

Smallville'de yaşayan Martha ve Jonathan Kent çiftinin hiç çocukları olmamıştır. Bir gün, bu küçük kasabayı bir meteor yağmuru vurur ve kasabanın geleceğini bir daha asla eskisi gibi olmayacak şekilde değiştirir. Kent çifti meteorların düştüğü yerlerden birinde bir uzay gemisi ve küçük bir bebek bulurlar. Adını Clark koydukları bu gizemli çocuk, çiftin yıllarca bekledikleri mucize olacaktır. Uzay gemisini çiftlikte saklayıp Clark'ı evlat edinirler. Bu sırada kasabanın her yerine irili ufaklı taşlar saçılmış, bazı kasabalıların ölmesine sebep olmuştur. Çoğu yere saçılan ve yeşil bir ışıltı yayan gizemli taşlar ise onlara maruz kalanlarda tuhaf değişimlere yol açmaktadır. Asıl gizemli olaylar Clark'ın büyüyüp de gizli yeteneklerini tek tek keşfetmesiyle yaşanacaktır. Çünkü Smallville'de bir efsane doğmaktadır.

6. Paper Girls

1988 Cadılar Bayramı gecesinden birkaç saat sonra, 12 yaşındaki dört kız bir görevle yüzleşmek zorundadır. Karmaşık bir çatışmanın içinde sıkışıp kalmışlar, dünyayı kurtarmak için zamanda yolculuk yapacaklar.

7. Philip K. Dick's Electric Dreams

Orijinal İsmi: Philip K. Dick's Electric Dreams

Süre: 52dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yönetmen: Tom Harper
Yapımı: 2017 - ABD , İngiltere

Her bölüm, Britanyalı ve Amerikalı yazarlardan oluşan yaratıcı bir ekip tarafından, tüm dünyadan izleyeciler için, etkili ve sürükleyici birbirinden bağımsız öyküler hâlinde düzenlendi ve günümüze uyarlandı.

8. The Expanse

Orijinal İsmi: The Expanse

Süre: 43dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Gizem
Yapımı: 2015 - ABD , Kanada

Günümüzden 200 yıl sonrası. Deneyimli dedektif Miller, oldukça zengin bir ailenin kayıp kızını bulmak için bir uzay gemisi kaptanıyla işbirliği yapar. Olayı araştırdıkça kahramanlarımız, insanlık tarihinin en büyük komplolarından biri ile karşı karşıya olduklarını fark ederler.

9. Solos

Orijinal İsmi: Solos

Süre: 26dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram
Senarist: David Weil
Yapımı: 2021 - ABD

Yedi benzersiz karaktere odaklanan bir hikaye. Her karakter belirsiz bir gelecekte heyecan verici bir maceraya atılacak ve en izole anlarımızda bile hepimizin insan deneyimiyle birbirimize bağlı olduğumuzu anlayacaklar.

10. Undone

Undone, ölümcül bir kazadan sağ çıkmayı başaran ancak bu kazanın sonrasında, zamanla arasında farklı bir bağın kurulmuş olduğunu fark eden Alma'nın maceralarını anlatıyor. Zamanda yolculuk edebilen genç Alma, bu gücünü babasının ölümündeki gizemi ortaya çıkarmak için kullanacaktır.