Netflix'teki En İyi Komedi Dizileri!

Netflix'in en komik dizileri bu listede!

Arşivinde pek çok farklı komedi dizisi bulunduran Netflix, ilgi çekici bir komedi dizisi koleksiyonuna sahip. "Seinfeld" ve "Friends" gibi klasikleşmiş nostaljik komedi dizilerinden keşfedilmeyi bekleyen "Crazy Ex-Girlfriend" ve "Jane the Virgin" gibi romantik komedilere uzanan 12 farklı komedi dizisini bu listede bulabilirsiniz!

1. Space Force

Orijinal İsmi: Space Force

Süre: 30dk
Tür: Dram , Komedi
Yapımı: 2020 - ABD

Amerikan Başkanı'nın bir fikrinden ortaya çıkmış, aya tekrar ayak basma ve uzayı domine etmeyi amaçlayan silahlı kuvvetlerin altıncı dalı olacak yeni komutanlığın ismi, Space Force olacaktır. Hava Kuvveteri'nin başına geçmeyi beklerken Space Force'un komutanı olarak atanan General Mark R. Naird yeni atandığı görevde biraz isteksiz fakat tamamen başarıya odaklıdır. Dört yıldızlı General Mark R. Naird  komutası altında birbirinden farklı bilim insanları ile dolu Amerikan ordusunun yeni kuvvet kolu Space Force kalkışa hazırdır.

2. Community

Hukuk diploması iptal edilen bir avukat topluma uyum sağlamakta güçlük çeken zorlanan kişileri eğitmek amacıyla bir grup kurar. Amaç kendi kişiliğini geliştirmektir. Buna karakterlerin komik maceraları ve kişilikleri de eklenince olaylar karışır.

3. Unbreakable Kimmy Schmidt

Orijinal İsmi: Unbreakable Kimmy Schmidt

Süre: 30dk
Tür: Komedi
Senarist: Robert Carlock , Tina Fey
Yapımı: 2015 - ABD

Birbirinden farklı 4 kadın, kıyametin koptuğuna inandırılmış ve bir yeraltı mahzenine kapatılmıştır. Bu olaydan 15 yıl sonra, polis baskını ile kadınlar kurtarılır ve kıyametin kopmadığını öğrenirler. Kendini New Yorka bulan genç Kimmy Schmidt, artık içinde bulunduğu yeni dünyanın tadını çıkaracaktır.

4. Derry Girls

Orijinal İsmi: Derry Girls

Süre: 23dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Michael Lennox
Senarist: Lisa Mcgee
Yapımı: 2018 - İngiltere

1990'ların başlarında Kuzey İrlanda'da gençliklerini geçiren bir grup arkadaşın hayatını konu alır.

5. Crazy Ex-Girlfriend

Dışardan bakan çoğu insan için Rebecca Bunch mükemmel hayata sahiptir. Rebecca  zeki, zengin ve güzel bir kadındır. Ayrıca New York’ta prestijli bir hukuk firmasında avukattır. Fakat işin aslı kendisini mutlu olmaya zorlamakta, her şey mükemmelken neden mutlu hissetmediğini sorgulamaktadır. Bu sırada Rebecca bir anda lise yaz kampındaki sevgilisi Josh Chan ile karşılaşınca tüm hayatını tepetaklak edecek bir karar alıp West Covina adında bir kasabaya taşınır.

Crazy Ex-Girlfriend, müzikal dizi tarzını yeniden tanımlamış; zeki, cesur, ve duyarlı bir dizidir. 2000'li yılların romantik komedilerini tiye alan bu dizi, Şeytan Marka Giyer'in senaristi Aline Brosh McKenna ve Rachel Bloom tarafından yaratılmıştır. Crazy Ex-Girlfriend romantize edilmiş, iki boyutlu kadın karakterlere meydan okuyor ve gerçekçi kadınlara yer veriyor.

Aynı zamanda mental sağlık konusunda önemli adımlar atan dizi, 2019'da "Antidepressants are So Not a Big Deal" şarkısıyla Emmy kazandı. Dizinin toplamda "En İyi Koregrafi" dahil 4 Emmy'si ve 8 adaylığı bulunuyor.

6. Jane the Virgin

Orijinal İsmi: Jane the Virgin

Süre: 40dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Brad Silberling
Yapımı: 2014 - ABD

Jane Villanueva küçük bir kızken büyükannesi Alba onu iki şeye inandırmıştır: Pembe diziler eğlenmek için en ideal şeylerdir ve kadınlar ne pahasına olursa olsun bekaretlerini korumalıdır. Şimdilerde 23 yaşındaki Jane büyüleyici bir genç hanımefendidir; öğretmen olmak için çalışmaktadır; yazar olma hayallerini sürdürmektedir ve ekstra kazanç elde etmek için yeni Miami Otel’de çalışmaya başlayacaktır. Yıllardır romantizmin gerçekçi görünümünü biraz biraz ona öğreten pembe dizileri kendini büyüten iki kadınla birlikte izlemiştir: Alımlı, genç ve enerjik annesi Xiomara ve dindar büyükannesi Alba. Jane, 16 yaşında evlenmeden çocuk sahibi olan annesiyle aynı hatayı yapmamaya kararlıdır. Mükemmel bir nişanlı bulmuştur: Michael adında, yakışıklı ve çalışkan bir dedektif. Onu seven ve evlenmeden ilişkiye girmeme kuralına saygı duyan bir nişanlı. Bir gün Jane, yaptırdığı düzenli kontrolleri için doktoruna gider ve orada bütün titiz hayat planları birdenbire altüst olur. 

7. Russian Doll

Sürekli ölmekte ve 36. doğum günü partisini tekrar yaşamakta olan Nadia, gerçeküstü bir zaman döngüsünde sıkışıp kalmıştır. 

8. The Good Place

9. Seinfeld

Komedyen Jerry Seinfeld'ın nörotik New Yorklu arkadaşlarıyla nörotik yaşamı.

10. Brooklyn Nine-Nine

Jake, işinde iyi, yetenekli ve ekibi içinde yakalama oranı en iyi polistir. Ama öteki yandan ciddiyetten yoksun ve sıkı çalışması gerekmemiş biri olarak oldukça da rahat biridir. Ekibe yeni gelen patron, emrindekilerin “rozetin hakkını vermesi” gerektiğini düşünen biri olarak işe koyulur ve Jake’ten başlar. Bu da komik pek çok olayın yaşanmasına sebebiyet verir. Brooklyn 99, New York’lu bir grup dedektifin ekip içi ve suçlularla yaşadığı komik olaylar üstüne kurulu olacak.

11. Friends

Çocukluk arkadaşı olan Monica ve Rachel, Monica’nın ağabeyi Ross, Ross’un üniversiteden oda arkadaşı Chandler. Chandler’ın ev arkadaşı Joey ve Monica’nın eski arkadaşı Phoebe. Geçmişleri bir şekilde bir yerde kesişen bu 6 arkadaşın yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor.

12. After Life

Orijinal İsmi: After Life

Süre: 30dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Ricky Gervais
Senarist: Ricky Gervais
Yapımı: 2019 - İngiltere

Tony (Ricky Gervais) mükemmel bir hayata sahiptir. Fakat karısı Lisa'nın ölümünden sonra onun için her şey değişir. Kendine yeni bir yol çizmeye karar veren Tony, çok uzun yaşayarak dünyayı cezalandırma niyetindedir. Yaşadığı sürece canı ne isterse onu yapacaktır. Kendisini ve hiç kimseyi umursamamanın bir süper güç olduğunu düşünür. Ancak etrafında tanıdığı herkes eskiden iyi bir adam olarak bildikleri Tony'ye destek olmaya kararlıyken bu yeni hayatı sürdürmesi hiç de kolay olmayacaktır.