Greta Gerwig’in En Sevdiği 10 Film

 “Barbie”nin yönetmeni Greta Gerwig’in en sevdiği filmleri sizler için derledik.

Greta Gerwig, yıldız yönetmenlik kariyerine "Lady Bird" ve "Little Women" filmleriyle başladı. Şimdi ise ünlü oyuncular Margot Robbie ve Ryan Gosling'in başrolünde yer aldığı "Barbie" filminin yönetmen koltuğunda oturuyor. Kendisi favori 10 filmini açıkladı, liste Hollywood klasiklerinden popüler romantik-komedi filmlerine kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

İşte Greta Gerwig’in en sevdiği filmlerin listesi!

İyi seyirler…

1. Jeanne Dielman

Orijinal İsmi: Jeanne Dielman, 23 Quai Du Commerce, 1080 Bruxelles

Süre: 202dk
Tür: Dram
Yönetmen: Chantal Akerman
Senarist: Chantal Akerman
Yapımı: 1975 - Belçika , Fransa

Belçikalı yalnız bir annenin yüklenmek zorunda kaldığı roller, yerine getirmekle yükümlü olduğu görevler ve rutin ev işleri üzerine çarpıcı bir sinema klasiği.

2. Yağmur Altında

Orijinal İsmi: Singin' In The Rain

Süre: 103dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Stanley Donen , Gene Kelly
Yapımı: 1952 - ABD

O dönemde yaptıkları romantik filmlerin adından çokça söz ettiren Don Lockwood ve Lina sessiz filmlerin son kahramanlarındandır. Film, müzikal bir başyapıttır. 

3. Kahramanlar Şehri

Orijinal İsmi: Rio Bravo

Süre: 141dk
Tür: Western
Yönetmen: Howard Hawks
Yapımı: 1959 - ABD

Gelmiş geçmiş en iyi western filmleri arasında gösterilen filmde, Şerif John T. Chance ve iki yardımcısı kasabada işlenen cinayetlerin peşine düşerler. Ancak yardımcılarının birinin çok genç, birinin de alkolik olması onun başına türlü belalar açar.

4. Red River

Orijinal İsmi: Red River

Süre: 133dk
Tür: Western
Yönetmen: Howard Hawks
Yapımı: 1948 - ABD

Film, Texas’ta büyük bir sürü sahibi Thomas Dunson’ın (John Wayne) hayvanlarını satmak üzere sürüyü kuzeye, Missouri’ye doğru yola çıkarmasıyla başlar. Yol boyunca Dunson’ın değişen tavırları ve gaddarlığı, evlatlık oğlu Matt’in (Montgomery Clift) müdahale etmesine sebep olur. Erzak çalan üç kovboy yakalanır. Thomas Dunson, üç adamı asmak ister oğlu ise devreye girer ve iktidarı ele geçirir. Matt, sürüyü Thomas Dunson’ın elinden alarak Kansas’a doğru yönlendirmesine neden olur. Thomas Dunson, oğluna karşı intikam yemini eder ve peşine düşer.

5. 39 Basamak

Orijinal İsmi: The 39 Steps

Süre: 86dk
Tür: Gerilim , Gizem
Yönetmen: Alfred Hitchcock
Yapımı: 1935 - İngiltere

Dairesinde tuhaf bir genç kız bıçaklanarak öldürülünce, Londra'da tatilini geçirmekte olan genç Kanadalı rençber Richard  Hannay kendini casusluk ve cinayet içeren gizemli bir maceranın ortasında buluyor. Kız, ölümünden önce Hanney'e İngiltere'den kaçırılmakta olan çok gizli birkaç sırdan söz ediyor. Sinsi casusluk şebekesi liderinin, sağ elinin küçük parmağının bir parçasının kesik oluşundan tanınabileceğini anlatıyor, sonra da 39 Basamak'la ilgili bir şeyler söylüyor.  39 Basamağın sırrını çözmek, casus çetesini ortaya çıkarmak ve kendini cinayet suçlamasından temizlemek içinse Hanney'in sadece 48 saati vardır.

6. Brief Encounter

Orijinal İsmi: Brief Encounter

Süre: 86dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: David Lean
Yapımı: 1945 - İngiltere

Orta yaşlarına gelmiş bir ev kadını olan Laura Jesson'un en büyük eğlencesi Milford'da alışveriş yapıp sinemaya gittiği yolculuklardır. Yaptığı bu kısa yolculuklardan birinde tren istasyonunda Doktor Alec Harvey ile tanışır. Dr. Harvey de Laura gibi evlidir ve iki çocuk sahibir. İkili kısa süre içinde iyi dost olurlar ve yeniden görüşmek için sözleşirler. Tekrar görüştüklerinde bu masumane dostluğun yerini aşk alacaktır.    

7. Komediler Kralı

Orijinal İsmi: The King Of Comedy

Süre: 109dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Martin Scorsese
Senarist: Paul D. Zimmerman
Yapımı: 1982 - ABD

Rupert Pupkin, eğlence sektörüne atılmaya çalışan hayalperest ve hevesli bir stand-up komedyenidir. Başarılı bir komedyen ve talk-show sunucusu olan Jerry Langford ile tanışınca Rupert, büyük şansının nihayet geldiğine inanır. Langford'un programına dahil olmaya çalışır ancak ekibi, Cathy Long ve son olarak Langford'un kendisi tarafından sürekli olarak reddedilir. Rupert, kendisinin ve Langford'un meslektaş ve arkadaş olduğu ayrıntılı ve saplantılı fantezilere kapılır.

8. Ömrümüzden Bir Sene

Orijinal İsmi: Another Year

Süre: 129dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Mike Leigh
Senarist: Mike Leigh
Yapımı: 2010 - ABD , İngiltere

Bir jeolog olan Tom ve tıbbi danışmanlık yapan Gerri, hayatlarının ikinci baharına gelmiş mutlu bir çifttir. Kariyerlerinde amaçladıklarına ulaşmış, evliliklerinde huzura kavuşmuş bu yaşlı çiftin çevresi ise onların tam tersi duygusal olarak yıpranmış, mutluluğu bir türü yakalayamayan kişilerle sarılmıştır. 30 yaşındaki oğulları Joe, tüm arkadaşları evlenirken kendisi henüz ciddi bir ilişki yaşayamamış bir avukattır. Mary, sürekli olarak iniş çıkışlar yaşayan, alkol sorunu olan bir depresyon hastasıdır. Tom ve Gerri yalnızlıktan bir türlü kurtulamayan Ken, Katie, Carl ve diğer kaybedenleri bir mıknatıs gibi çekmektedir.

9. Flirting

Orijinal İsmi: Flirting

Süre: 99dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: John Duigan
Senarist: John Duigan
Yapımı: 1991 - Avustralya

Bir grup öğrencinin yatılı okulda yaşadıkları.ve okula gelen afrikalı bir kızla ilişkileri.

10. Pembeli Güzel

Orijinal İsmi: Pretty in Pink

Süre: 97dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Howard Deutch
Senarist: John Hughes
Yapımı: 1986 - ABD

80'li yıllar. Hayata küsmüş melankolik babası Jack ile beraber yaşayan Andie, zengin çocukların ve alt sınıftan olanların beraber okudukları bir liseye gitmektedir. Pembe renklerin hakim olduğu ilginç bir gardrobun da sahibi olan güzel kız, okul sonrası Trax isimli plakçıda çalışmaktadır. Burada çalışan 30'larındaki deli dolu ve bekar Iona, onun için hem en yakın arkadarş hem de bir nevi anne gibidir.Andie'nin hayatındaki diğer bir figür ise, güzel kıza umutsuzca aşık olan çocukluk arkadaşı Duckie'dir. Kendine has kıyafetleri ve anarşist tavırlarıyla hem gururlu bir kaybeden hem de okulda tiye alınan bir yalnız kurttur Duckie. Gelin görün ki Andie'nin kalbi okuldaki kendini beğenmiş zengin çocuğu Steff'e ait gibidir ama delikanlının kibiri her daim ondan uzak durmasına yol açmaktadır. Bir yandan okul balosunun yaklaştığı gerilimli Amerikan lise ortamında birdenbire ortaya çıkan beyaz atlı prens Blane işleri genç kız için daha da zorlaştıracaktır.