Sezon Bitmeden İzlemeniz Gereken En İyi 15 Yaz Filmi

Yaz mevsiminin son günlerini yaşarken, keyifle izleyebileceğiniz en güzel 15 yaz filmini sizler için derledik!

Yaz mevsimi, çocuklar için okulsuz zaman, aile ve arkadaşlarla daha fazla vakit geçirme şansı ve unutulmaz maceraların habercisi olarak en sevilen mevsimdir. Yetişkinler için ise yaz, aile birliğini güçlendirme ve dışarıda zaman geçirme fırsatı sunar. Su parkları, mangal partileri ve uzun etkinlikler yazı özel kılar. Yazarlar, hem çocukların hem yetişkinlerin keyifli bir yaz yaşadığı senaryolar oluşturarak basit etkinlikleri bile büyülü maceralara dönüştirebilir.

İşte içinizi ısıtacak en güzel yaz filmleri!

İyi seyirler!

1. Komik Tuzak

Orijinal İsmi: The Parent Trap

Süre: 128dk
Tür: Aile , Komedi , Romantik
Yönetmen: Nancy Meyers
Yapımı: 1998 - ABD

Hallie,Kaliforniyalı eğlenceli bir kızdır.Annie ise Londralı bir asildir!Hiçbir ortak noktası olmayan bu ikili tesadüfen yaz kampında karşılaşırlar ve aslında çok önemli bir ortak özellikleri olduğunu keşfederler...Onlar tek yumurta ikizleridir.Şimdi tek amaçları tüm hünerlerini kullanıp anne ve babalarını biraraya getirmektir!

2. Adventureland

Orijinal İsmi: Adventureland

Süre: 107dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Greg Mottola
Senarist: Greg Mottola
Yapımı: 2009 - ABD

1987 yazıdır. James Brennan kolejden yeni mezun olmuştur. Mezuniyet sonrası hayalindeki Avrupa turu planlarını yaparken ailesi bu tatil için ona para veremeyeceğini öğrenir. Ailesi tarafından New Yok'ta bulunan Adventureland isimli lunaparkta çalışmaya zorlanan James, dünyadaki en kötü işi bulmuştur. Orada başına türlü belalar gelecektir. Fakat orada çalışan Em Levin'in hayatına girmesiyle bu yaz aslında düşündüğünden güzel sonuçlanacaktır.

3. Monte Carlo

Orijinal İsmi: Monte Carlo

Süre: 109dk
Tür: Komedi , Macera , Romantik
Yönetmen: Thomas Bezucha
Senarist: Thomas Bezucha
Yapımı: 2011 - ABD , Macaristan

New Jersey'li dört arkadaşın Monte Carlo'da kendilerine zengin imajı vererek çılgın bir tatil yapmalarıı ve zengin erkekler aramaları anlatılıyor. Fakat güzel kadınlar bir hata sonucu kendileriyle aynı amacı taşıyan sahte zengin erkeklerle tanışıyor.

4. Moana

Orijinal İsmi: Moana

Süre: 107dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi , Macera
Yönetmen: John Musker , Ron Clements
Yapımı: 2016 - ABD

Antik çağlarda Okyanusya'daki Güney Pasifik adalarında yaşayan bir genç kız olan Moana, kuşaklar boyunca denizlerde yolculuk etmiş bir ailenin temsilcisidir. Ailesine ve yaşadığı adanın halkına yardım edebilmek amacıyla maceralı bir yolculuğa çıktığında, hayran olduğu yarı-tanrı Maui ile işbirliği yapması gerekecektir. Disney'in çok sevilen bazı animasyonlarını yönetmiş John Musker ve Ron Clements'in yönettiği Moana'da Dwayne Johnson ve genç oyuncu Auli'i Cravalho, orijinal seslendirme kadrosunda yer aldı. Film ilk olarak 20 Ocak 2017'de, 2. kez de 21 Nisan 2017'de gösterime girdi.

5. İtalya'da Aşk

Orijinal İsmi: The Lizzie Mcguire Movie

Süre: 94dk
Tür: Aile , Komedi
Yönetmen: Jim Fall
Yapımı: 2003 - ABD

Lizzie McGuire ve kankaları Gordo, Kate ve Ethan okulu halletikten sonra İtalya'ya doğru bir yolculuğa çıkıyorlar. Çizme onlar için daha önce yaşamadıkları duyguların ve deneyimlerin beşiğine dönüşecektir. Pop yıldızı olmanın ne demek olduğunu tadan, arkadaşlığın kıymetini keşfeden grubun, kendi ülkelerinden yola çıkan beklenmedik ziyaretçileri de olacaktır... The Lizzie McGuire Movie, Disney kanalının ünlü şovu. 2000-2001 yıllarında 65 bölüm olarak yayınlanan komedi şimdi de beyazperdede.

6. Dalgalara Karşı

Orijinal İsmi: Soul Surfer

Süre: 112dk
Tür: Aile , Dram
Yönetmen: Sean McNamara
Yapımı: 2011 - ABD

Sol kolunu bir köpekbalığı saldırısında kaybeden bir sörfçünün trajik hikayesi.

7. Mamma Mia

Orijinal İsmi: Mamma Mia

Süre: 108dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Phyllida Lloyd
Senarist: Catherine Johnson
Yapımı: 2008 - Almanya , ABD , İngiltere

Babasının kimliğini keşfetmeyi ümit eden genç bir kız olan Sophie Sheridan'ın öyküsü, ünlü pop grubu ABBA'nın hit şarkıları eşliğinde anlatılıyor. Sophie Sheridan evlenme aşamasına gelmiş genç bir kızdır. Nikâhtan bir gün öncesinde annesi Donna'nın 20 yıl önce ziyaret ettiği Yunan adalarında yaşadığı geçmişinden üç erkek birden getirir.  

8. Büyükler

Orijinal İsmi: Grown Ups

Süre: 102dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Dennis Dugan
Senarist: Adam Sandler , Fred Wolf
Yapımı: 2010 - ABD

Büyükler/Grown Ups, küçükken iyi arkadaş olan ve Dört Temmuz hafta sonu için aileleriyle birlikte otuz yıldan beri ilk kez bir araya gelen beş erkek hakkında dur durak bilmeyen bir komedi. Kaldıkları yerden arkadaşlıklarına devam eden bu beş kişi, ilerleyen yaşın büyümek anlamına gelmediğini keşfederler.  

9. Hayatım Yalan

Orijinal İsmi: Just Go With It

Süre: 117dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Dennis Dugan
Yapımı: 2011 - ABD

1969 yapımı Cactus Flower'ın yeniden uyarlaması... Bir plastik cerrrahi uzmanı olan Danny McGabe, kadınları tavlamak için sıradışı bir yöntem kullanmaktadır: Evlilik. Bekar olan Danny evli ama mutsuz olduğu yalanı ile tek gecelik bir çok ilişki yaşamıştır. Evlilik onun emniyet kemeridir. Ta ki hayatının aşkı Palmer ile karşılaşana dek... Kendisinden yaşça küçük bir ilkokul öğretmeni olan Palmer, ona yalan ve çapkınlık dolu eski hayatını unutturmuştur. Ancak Danny, günün birinde cebinde unuttuğu alyans nedeniyle Palmer'a yakalanır ve boşandığını söylemek zorunda kalır. Elbette bu durumda yalanını destekleyecek eski bir eş bulmak zorundadır, yardımına işyerindeki Katherine Murphy koşar. Katherine ile evli olduğu yalanını yutturmaya çalışan Danny, bir de çocukların devreye girmesi ile iyice zor durumda kalır.

10. High School Musical 2

Orijinal İsmi: High School Musical 2

Süre: 108dk
Tür: Aile , Dram , Komedi , Müzikal , Romantik
Yönetmen: Kenny Ortega
Senarist: Peter Barsocchini
Yapımı: 2007 - ABD

Birbirlerine aşık iki lise öğrencisi olan Troy ve Gabriella’nın hikayesi bu kez bir tatil köyünde geçiyor. Sharpay, yaz tatili boyunca Troy ile vakit geçirebilmek için ona, ailesine olan tatil köyünde işe başlaması için yardımcı olur. Bu Troy için ilk başlarda bir şanssızlık olarak gözükse de tatil köyünde onu bir sürpriz beklemektedir. Bütün yaz boyunca Gabriella’dan uzak kalacağı için üzülen Troy, aynı tatil köyünde Gabriella’nın da cankurtaran olarak işe başladığını öğrenince çok sevinir. Bu durumdan son derece rahatsız olan Sharpay’ın artık tek amacı Troy ve Gabriella’yı ayırmak ve tatil köyünde yapılacak olan Yetenek Yarışması’na Troy ile birlikte katılmaktadır. Fakat diğer arkadaşları Chad, Taylor, Martha ve Kelsi’nin desteği ile Sharpay’ın hain planı bozulur ve Yetenek Yarışması’na Troy ve Gabriella beraber katılırlar.

11. Son Şarkı

Orijinal İsmi: The Last Song

Süre: 107dk
Tür: Aile , Dram , Romantik
Yönetmen: Julie Anne Robinson
Yapımı: 2010 - ABD

Julie Anne Robinson, senaryosunu ise Nicholas Sparks üstlendi. Filmde Avustralyalı aktör Liam Hemsworth ile başrolleri paylaşan Miley Cyrus, babasının yanına yaz tatilini geçirmeye gönderilen genç ve asi bir kızı canlandırıyor.

12. Geri Dönüş Yolu

Orijinal İsmi: The Way Way Back

Süre: 103dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Nat Faxon , Jim Rash
Senarist: Nat Faxon , Jim Rash
Yapımı: 2013 - ABD

14 yaşındaki Duncan'ın annesi Pam, annesinin erkek arkadaşı Trent ve onun kızı Steph ile çıktığı yaz tatilinin hikayesi anlatılıyor.

13. Rock Kampı

Orijinal İsmi: Camp Rock

Süre: 95dk
Tür: Aile , Dram , Komedi , Müzikal , Romantik
Yönetmen: Matthew Diamond
Yapımı: 2008 - ABD

Hikâye, birçok ismin müzik kariyerini başlatan, Camp Rock adlı gözde bir yaz atölyesinde geçer... Hevesli genç Mitchie Torres da, bu kampın bir parçası olabilmek için can atmaktadır. Annesinin kampta aşçı olarak işe başlaması, genç kızın hayalini gerçeğe dönüştürür. Mitchie, bir yandan mutfakta annesine yardım ederken, bir yandan da kampa katılabilecektir. Bu arada, konser turnesi iptal olan Connect 3'nin baş solisti Shane Gray, grup arkadaşları tarafından müzik tutkusunu yeniden keşfetmesi için kampa geri dönmeye ikna edilir. Shane başta durumdan pek hoşnut olmasa da, yavaş yavaş kampçıların müzik coşkusundan ilham almaya başlar. Söylediği şarkıyla onu derinden etkileyen, ama yüzünü göremediği bir ses duyduğunda kahramanımız, bu güzel sesin sahibini aramaya koyulacaktır.

14. Denizden Gelen Kız

Orijinal İsmi: Aquamarine

Süre: 104dk
Yönetmen: Elizabeth Allen
Yapımı: 2006 - ABD , Avustralya

Büyük ve zorlu bir fırtınanın ardından güzel ve etkileyici bir deniz kızı olan Aquamarine kendini kıyıda bulur. Karşılaştığı iki genç kızın ise hayatları onu gördükleri andan itibaren değişecektir. Güzel deniz kızı bir cankurtarana aşık olduğunda ise bu iki genç kızdan sevdiği erkeğin kalbini kazanmak için yardım ister.