Stephen King Kitaplarından Uyarlanmış En İyi 10 Film

Stephen King'in vizyonunu en doğru şekilde perdeye taşıyan 10 film uyarlamasını sizler için derledik!

Stephen King'in kaleminden çıkan unutulmaz hikayeler, sinema dünyasında da benzersiz bir iz bırakmıştır. King'in derin psikolojik içgörüsü, akıcı anlatımı ve evrensel temaları, birçok yetenekli yönetmenin ve senaristin ilham kaynağı olmuştur. Bu liste, King'in eserlerinin büyülü dünyasına kapı açacak ve onun edebi büyüsünün sinema perdesine nasıl aktarıldığını keşfedecektir.

İşte Stephen King uyarlamalarından oluşan, unutulmaz karakterlerin, gerilim dolu anların ve derin insan deneyimlerinin yer aldığı muhteşem filmler!

İyi seyirler!

1. Öldüren Sis

Orijinal İsmi: The Mist

Süre: 126dk
Yönetmen: Frank Darabont
Yapımı: 2007 - ABD

Kasabaya sanki başka bir dünyadan gelmiş izlenimi veren tuhaf bir sis tabakasının çökmesi üzerine korku ve panik içinde süpermarkete sığınan kasaba halkı arasında David Drayton ve küçük oğlu Billy de vardır. Koyu ve kalın sis tabakasının içinde esrarengiz bazı yaratıkların pusuya yatmışçasına gizlendiğini ilk fark eden David olmuştur. Bu dünyaya ait olmayan öldürücü, korkutucu yaratıklardır bunlar… Kurtuluş ise marketteki herkesin hep birlikte hareket etmesine bağlıdır. Ancak insan doğası hesaba katılınca hep birlikte hareket edebilmeleri mümkün müdür? Markete sığınan kasaba halkının korkuya kapılarak paniklemesi üzerine mantık devre dışı kalırken David kendisini en çok neyin korkuttuğunu merak etmeye başlamıştır: Sisin içinde pusuya yatmış canavarlar mı, yoksa marketin içindeki, daha düne kadar arkadaşı, komşusu bildiği insanların sergilediği tutarsız davranışlar mı?

2. Dolores Claiborne

Orijinal İsmi: Dolores Claiborne

Süre: 132dk
Tür: Dram , Gizem , Suç
Yönetmen: Taylor Hackford
Senarist: Tony Gilroy
Yapımı: 1995 - ABD

Dolores Caliborne aksi,ağzı bozuk ve berbat bir yaşantıya sahiptir. Little Tall adası halkı, kocası Joe'nun otuzyıl önceki bir güneş tutulması gününde ölümünün hikayesini öğrenmek için otuzyıl bekliyor. Polis ise adanın en zengin ama yatalak kadını, aynı zamanda Dolores'ın işvereni olan Vera Donovan'ın ölümünü merak etmektedir. Dolores'ın kızının da adaya gelmesiyle eski defterler açılmaya başlar.

3. Kuduz Köpek

Orijinal İsmi: Cujo

Süre: 93dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: Lewis Teague
Yapımı: 1983 - ABD

Şehrin dışında ıssız bir yerde oturmakta olan Vic ile Donna,çökmekte olan evliliklerini kurtarma çabası verirken küçük oğulları Tad'de karabasan korkuları geçirmektedir.Vic,iş için şehir dışına gitmeden önce karısı Donna'ya bozulan arabalarını kasabanın dışındaki eski bir tamirciye götürmesini ister.Donna oğlu Tad'i de alıp tamirciye gittiklerinde kötü bir sürprizle karşılaşacaklardır.Tamircinin 100 kiloluk bir St,Bernard olan Cujo adını verdikleri köpeği bir yarsa tırmıklması sonucu kuduz olmuş ve herkesi parçalamıştır.Donna ve Tad bozulan arabalarının içinde bu ıssız yerde mahsur kalmışlardır.Dışarıda köpek onları beklemektedir.Sıradan bir öyküyden sizi nefes nefese bırakacak bir gerilim.Stephen King'in romanından sinemaya uyarlanan Cujo...

4. O

Orijinal İsmi: It

Süre: 135dk
Tür: Korku
Yönetmen: Andy Muschietti
Yapımı: 2017 - ABD

Maine'in küçük bir kasabasında yaşayan yedi çocuk, hayatın problemleri, zorbalar ve Pennywise adındaki palyaço şeklini alan canavarla yüzleşmek zorunda kalırlar. Stephen King'in ünlü romanı 'It' 1990'dan sonra yeni uyarlamasıyla 15 Eylül 2017'de Türkiye'de gösterime girdi. Filmin prodüksiyon sürecinin başlangıcında yönetmenliğini Cary Fukunaga'nn üstleneceği düşünülüyordu, ancak bütçe konusundaki anlaşmazlıklardan ötürü 2015 Mayıs'ında projeden ayrıldı. Sonrasında projenin başına Andrés Muschietti geçti ve çekimler 2016 Haziran ayında başladı.

5. Günah Tohumu

Orijinal İsmi: Carrie

Süre: 98dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: Brian De Palma
Yapımı: 1976 - ABD

16 yaşındaki Carrie White, oldukça tutucu olan annesi Margaret ile yaşamaktadır. Okulda popülerlikten olabildiğince uzak olan Carrie, sürekli yaşıtları tarafından zorbalığa uğramaktadır. Bir gün okul duşunda ilk kez regl olan Carrie, ergenliğe giriş süreci hakkında hiçbir bilgisi olmadığı için panikler. Arkadaşları tarafından dalga malzemesi olan Carrie, vücudundaki değişimler sonucu doğaüstü güçlere de sahip olduğunu fark eder.

6. Benimle Kal

Orijinal İsmi: Stand By Me

Süre: 89dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Rob Reiner
Yapımı: 1986 - ABD

Stand By Me (Benimle Kal) gerilim ve Korku yazarı Stephen King'in 'The Body (Ceset) adlı romanından sinemaya uyarlanmış. King bu hikayesini kendi çocukluğundan esinlenerek kaleme almış. 1950'lerde geçen film, ergenliğe yeni girmiş dört kafadar gencin Oregon ormanlığında kayıp bir çocuğun cesedini aramalarını konu ediniyor. Yol boyunca daha da yakınlaşan çocuklar, birbirleri hakkında pek çok şey keşfedeceklerdir. Ancak kasabanın serserileri de onların peşindedir.

7. Esaretin Bedeli

Orijinal İsmi: The Shawshank Redemption

Süre: 142dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Frank Darabont
Yapımı: 1994 - ABD

Genç ve başarılı bir bankacı olan Andy Dufresne, karısını ve onun sevgilisini öldürmek suçundan ömür boyu hapse mahkum edilir ve Shawshank hapishanesine gönderilir. Burada başta Red olmak üzere yeni arkadaşlar edinir. Hapishane yaşamını uyum sağlamaya çalışırken diğer yandan da bilgisi ve kültürüyle etrafındaki insanları etkilemeyi başaracaktır.

8. Yeşil Yol

Orijinal İsmi: The Green Mile

Süre: 189dk
Tür: Dram , Fantastik , Suç
Yönetmen: Frank Darabont
Yapımı: 1999 - ABD

Bir hapishanede gardiyanlık yapan Paul Edgecomb'un görevi, hücrelerinden alınan idam mahkumlarını, elektrikli sandalyenin bulunduğu ölüm odasına kadar olan bir millik yeşil yoldan götürmektir. Edgecomb yıllar boyunca bu yoldan sayısız idam mahkumu nakleder. Ama hiçbirisi onu John Coffey kadar etkilemez. Oldukça iri yarı biri olan Coffey, iki küçük kızı öldürmek suçundan idama mahkum olmuştur. Ürkütücü görünümünün aksine oldukça duygulu ve karmaşık bir iç dünyası olan Coffey, bazı doğa üstü güçlere sahiptir. Edgecomb onunla yakınlaştıkça artık hiç beklenmedik yerlerde mucizelerin olabileceğine inanmaya başlayacaktır. Esaretin Bedeli filmini de yönetmiş olan Frank Darabont, bu filminde de benzer bir atmosferi seyirciye başarıyla aktarıyor. Oscar Ödüllü Tom Hanks'in yanında, Michael Clarke Duncan ve James Cromwell gibi oyuncular başrolde yer alıyor.

9. Ölüm Kitabı

Orijinal İsmi: Misery

Süre: 107dk
Tür: Dram , Gerilim
Yönetmen: Rob Reiner
Yapımı: 1990 - ABD

Yazar Paul Sheldon arabasının takla atarak yoldan çıkmasına neden olan kar fırtınasını hatırlamaktadır. Kaza sonrası Annie Wilkes'in evinde gözlerini açar ve bu hayranının, hayatının sonuna kadar onu kişisel tutsağı olarak alı koyacağı gerçeğiyle yüzleşir.

10. Gerald's Game

Orijinal İsmi: Gerald's Game

Süre: 104dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: Mike Flanagan
Yapımı: 2017 - ABD

Jessie ve Gerald, bir hafta sonu ilişkilerine hareket katmak için ıssız bir göl evine gitmiştir. Gerald, Jessie'yi yatağa kelepçelemiştir fakat Gerald'ın bir kaza sonucu bu seks oyunu bir kabusa dönüşür. Elleri yatağa kelepçeli halde kalan Jessie zihniyle verdiği savaşla birlikte hayatta kalma çabasıyla karanlık sırlar ve seçimlerle baş başa kalır.