Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 Catherine Zeta-Jones Filmi

25 Eylül 1969 doğumlu yetenekli oyuncu Catherine Zeta-Jones, bugün 54 yaşına giriyor!

Henüz küçük bir çocukken oyunculuk hayatına "Annie" ve "42nd Street" gibi West End müzikallerinde yer alarak başlayan Galli oyuncu Catherine Zeta-Jones, 1998 yılında oynadığı "Maskeli Kahraman Zorro" filmi ile büyük başarı yakaladı. 2002 yılında "Chicago" müzikal filmindeki performansıyla En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'ını kucakladı. 2000 yılında Amerikalı oyuncu ve yapımcı Michael Douglas ile evlendi.

Biz de başarılı oyuncunun mutlaka izlemeniz gereken 10 filmini sizler için derledik.

Şimdiden iyi seyirler!

1. Chicago

Orijinal İsmi: Chicago

Süre: 113dk
Tür: Dram , Komedi , Suç
Yönetmen: Rob Marshall
Senarist: Bill Condon , Bob Fosse
Yapımı: 2002 - Almanya , ABD , Kanada

Biri kocasını biri de erkek arkadaşını öldürmekle suçlanan iki kadın, beraber kaldıkları koğuşta tanışırlar. İki kadın, cinayet davalarının en iyi avukatını tutarak hapishaneden çıkmaya karar verirler.

2. Trafik

Orijinal İsmi: Traffic

Süre: 147dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Steven Soderbergh
Yapımı: 2000 - ABD

Amerika'nın uyuşturucu ile mücadelesinden ve giderek uluslararası bir ticaret ağı kuran uyuşturucu çetelerinden bahseden, karmaşık kurgusu ile içiçe geçmiş pek çok öyküyü perdeye taşıyan ve uyuşturusu dünyasının mafya ve devlat taraflarından dikey kesitler sunan 'Traffic' yılın en başarılı yapımları arasında gösteriliyor. Soderbergh'in omuz kamerası ile çektiği filmindeki ana karakterlerin öyküleri şöyle: Hakim Robert Wakefield uyuşturucu ile mücadele komisyonunun başına atanır. Sert ve muhafazakar yanı ile tanınan hakim bir yandan uyuşturucu mafyası ile uğraşırken, bir yandan da kızının bağımlı olduğunu öğrenip şok geçirir. Kocasının tutuklanması üzerine şaşkına dönen ve onun asıl işinin uyuşturucu ticareti olduğunu öğrenen Helena Ayala, bir anda yabancısı olduğu bir dünyanın içinde bulur kendini. Meksika'da ise bir polis ahlaki ikilemler içinde yanıp kıvranmaktadır.

3. Maskeli Kahraman Zorro

Orijinal İsmi: The Mask Of Zorro

Süre: 136dk
Tür: Aksiyon , Macera
Yönetmen: Martin Campbell
Yapımı: 1998 - Almanya , ABD , Meksika

Don Diego Dela Vega'nın California da efsanevi ve romantik bir kahraman Zorro olarak, İspanyol zulmüne karşı savaşmaya başladıktan bu yana tam yirmi yıl geçmiştir. Yıllarını hapiste geçiren Don Diego, güçlü İspanyol Vali Don Rafael Montero'yu durdurabilmek için bir çare bulmak zorundadır. Aklına gelen ilk çözüm ise gerçekten mükemmeldir. Kendine bir halef bulacak ve onu yeni Zorro olarak yetiştirerek İspanyolların belası haline getirecektir. Bu amaçla işe koyulan Don Diego belalı bir geçmişe sahip olan haydut Alejandro Murieta'yı bulur. Genç adamı adeta yeniden yaratan Don Diego, ezeli rakibi Don Montero'ya unutamayacağı bir ders vermek amacındadır.

4. Sensiz Olmaz

Orijinal İsmi: High Fidelity

Süre: 113dk
Yönetmen: Stephen Frears
Yapımı: 2000 - ABD , İngiltere

Rob Gordon, Chicago'da eski moda longplay ve 45'lik plaklar satan bir plak dükkanı sahibidir. Batmak üzere olan bu dükkanda en büyük zevki, belli konuları temel alarak 'Top 5' müzik listeleri hazırlamaktadır. Onun bütün gün müzikle uğraşmasına dayanamayan sevgilisi Laura'nın terk etmesiyle birlikte bu kez de 'Tüm Zamanların En İyi Terkedilme Şarkısı' listesi hazırlamaya girişir. Bu arada da geçmişteki beş kız arkadaşıyla ilişkilerinin neden bittiğini düşünmek zorunda kalacaktır.

5. Acı Reçete

Orijinal İsmi: Side Effects

Süre: 106dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Steven Soderbergh
Senarist: Scott Z. Burns
Yapımı: 2013 - ABD

Emily Hawkins, kocası hapse girdikten sonra depresyon ve anksiyete belirtileriyle boğuşmakta olan sorunlu bir kadındır. Kocasının hapisten çıkmasına az kalmıştır ve bu esnada psikiyatrları var gücüyle genç kadını iyileştirmeye çalışır. İlaçların sayesinde yaşamaya çalışan kadın için doktoruyla arasında başlayan ilişki sonrasında işler iyiden iyiye zorlaşacaktır.   

6. Terminal

Orijinal İsmi: The Terminal

Süre: 129dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Steven Spielberg
Yapımı: 2004 - ABD

Victor Navorski Amerika yolundayken ülkesinde askeri darbe olması üzerine New York'un Uluslararası Havaalanı'nda mahsur kalıyor. Pasaportu artık geçersiz olduğu için Amerika'ya girme hakkını yitiren Victor, ne ülkesine geri dönebiliyor ne de Amerikaya girebiliyor. Ülkesindeki savaş bitinceye kadar havaalanı terminalinin transit yolcular salonunda beklemek zorunda kaldığında başına gelmeyen kalmıyor.  

7. Dayanılmaz Zulüm

Orijinal İsmi: Intolerable Cruelty

Süre: 100dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Joel Coen , Ethan Coen
Yapımı: 2003 - ABD

Los Angeles’in en ünlü boşanma avukatlarından olan Miles Massey; müşterisinin eşiyle ilişkiye girer. Fakat Massey’in düzenli giden hayatı, bu ilişkiyle beraber alt-üst olmaya başlar.

8. Aşk Tarifi

Orijinal İsmi: No Reservations

Süre: 104dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Scott Hicks
Yapımı: 2007 - ABD , Avustralya

Baş aşçı Kate Armstrong hayatını, Manhattan’daki 22 Bleecker Restaurant’ı yönettiği gibi yönetmektedir: Çevresindeki herkesi hem etkileyen hem ürküten hata kabul etmez bir yoğunlukla. Kate çılgın tempolu her öğünde nefes kesici bir ustalıkla tüm gücünü ortaya koyarak, yüzlerce yemeği koordine eder, leziz soslar hazırlar, her bir yemeği mutlak bir mükemmellikle pişirir ve süsler. Perde arkasında daha rahat olan Kate, mutfağının güvenli ortamından sadece kendisine mâl olmuş bir yemekle ilgili iltifatları kabul etmek, ya da nadiren, onun tekniğini sorgulamaya cüret eden bir müşteriyle kapışmak için çıkar. Kate, işten sonra, çoğu akşam gece yarısı bile olmadan yatar ve şafakla birlikte kalkarak o günün taze yemeklerinde kullanılacak balıklar için rakiplerini alt etmek üzere balık pazarına gider. Kate’in mükemmeliyetçi mizacı, ekibine katılan, neşeli ve vurdumduymaz yeni aşçı yardımcısı Nick Palme tarafından sınanacaktır. Mutfakların yeni yükselen yıldızlarından biri olan Nick çalışırken opera dinlemeyi ve etrafındakileri güldürmeyi tercih etmektedir. Gerek hayata gerek mutfağa gelişigüzel yaklaşımı Kate’inkinden daha farklı olamaz; yine de aralarındaki elektrik yadsınamaz.

9. Ocean's Twelve

Orijinal İsmi: Ocean's Twelve

Süre: 125dk
Tür: Gerilim , Suç
Yönetmen: Steven Soderbergh
Yapımı: 2004 - ABD

Danny Ocean ve iş bitirici Rusty Ryan'ın başını çektiği, yankesici Linus Caldwell, patlayıcı uzmanı Basher Tarr ve kasa hırsızı Frank Catton'tan oluşan ekibinin, acımasız işadamı Terry Benedict'in ulaşılamaz Las Vegas kasasındaki her kuruşu çalarak, tarihin en cüretkâr ve kârlı soygununu gerçekleştirmesinden bu yana 3 yıl geçti. Ocean'ın ünlü ekibi 160 milyon dolarlık vurgunu paylaştıktan sonra, düzgün, gözlerden uzak ve yasalara uygun yaşamaya çalışır. Ama, bunu sürdürmek oldukça zordur. Biri, Bir Numaralı Kural'ı ihlal ederek, onları Benedict'e gammazladığında, düzgün yaşamak bir seçenek olmaktan çıkar. Benedict 160 milyon dolarını, faiziyle birlikte geri istemektedir; yoksa kötü olacaktır. Çetenin de çabucak keşfettiği gibi, Ocean'ın Onbiri'nin peşindeki tek güçlü kişi Benedict değildir.

10. Red 2

Orijinal İsmi: Red 2

Süre: 116dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Komedi , Suç
Yönetmen: Dean Parisot
Senarist: Erich Hoeber , Jon Hoeber
Yapımı: 2013 - ABD , Fransa , Kanada

CIA’den emekli olmuş ajanların yeni düşmanı bu sefer Avrupa’da! Yönetmen koltuğunda yer alan Robert Schwentke’nin yönettiği Red filminin devam filmi olan RED 2’de başrolleri Bruce Willis, Mary-Louise Parker, Helen Mirren, Anthony Hopkins, Catherine Zeta-Jones ve John Malkovich gibi yıldız paylaşıyor.