Yağmurlu Havalarda İzlemelik 10 Harika Film!

Yağmurlu havalarda izlemek için seçtiğimiz filmlerle, sıcacık bir battaniye altında duygusal bir yolculuğa çıkın.

Yağmurlu günler, içsel bir huzur ve romantizm atmosferi yaratır; bu da film izleme deneyimini daha özel kılar. İşte sizin için, yağmurlu havalarda ruhunuzu okşayacak, duygusal bir yolculuğa çıkaracak ve sizi sürükleyici hikayelerle saracak bir film listesi. Fantastik dünyalar, romantik anlar ve büyülü atmosferler... Bu liste, yağmurlu bir günün karanlığında parlayan yapımları keşfetmeniz için hazır. Şimdi, kahvenizi alın, pencerenizin önüne geçin ve bu film önerileriyle yağmurun ritmine kapılın.

Keyifli seyirler!

1. Amelie

Orijinal İsmi: Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain

Süre: 122dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Jean Pierre Jeunet
Yapımı: 2001 - Almanya , Fransa

Paris'te garsonluk yaparak, kendine özgü bir dünyada yaşayan saf, çekingen ve masum bir kızdır Amelie. Annesinin beklenmedik ölümü, babasının soğuk tavırları ve yaşadığı travmalar sonucu, sevimli ve boş şeylerle uğraşarak kendisine eğlence yaratmaya çalışsa da aslında hayatı sıkıcı bulduğu için kendisini son derece yalnız hissetmektedir. Bu kısır döngü Amelie’nin evde bulduğu bir kutuyu ve onun aracılığıyla sahibini keşfetmesiyle birlikte bir anda bıçak gibi kesiliverir... Amelie aşık olmuştur.

2. Yağmur Altında

Orijinal İsmi: Singin' In The Rain

Süre: 103dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Stanley Donen , Gene Kelly
Yapımı: 1952 - ABD

O dönemde yaptıkları romantik filmlerin adından çokça söz ettiren Don Lockwood (Gene Kelly) ve Lina (Jean Hagen) sessiz filmlerin son kahramanlarındandır. Film, müzikal bir başyapıttır. 

3. Ruhların Kaçışı

Orijinal İsmi: Sen to Chihiro no kamikakushi

Süre: 125dk
Yönetmen: Hayao Miyazaki
Senarist: Hayao Miyazaki
Yapımı: 2001 - Japonya

Babasının işi nedeniyle yeni bir şehre taşınmak zorunda kalan 10 yaşındaki Chihiro bu duruma çok üzülmektedir. Fakat bu yolculuk hiç ummadığı kadar ilginçliklerle dolu olacaktır. İlk olarak Chihiro’nun anne ve babası mola verdikleri yerdeki yemekleri yiyince domuza dönüşürler. Chihiro, anne ve babasına yardım etmek isterken ortalık hayaletlerle dolar. Hayatta kalmak için, kendisini hayaletlerin kaldığı bu otele kabul ettirmek zorundadır. Burada hayaletlerin gizemini çözerken aynı zamanda esrarengiz Haku ile de aşkın büyüsünü de keşfedecektir.

4. Sil Baştan

Orijinal İsmi: Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Süre: 108dk
Yönetmen: Michel Gondry
Yapımı: 2004 - ABD

Joel Barish (Jim Carrey)'in eski sevgilisi Clementine (Kate Winslet) yaşadıkları iki yıllık ilişkiye dair tüm anılarını gizemli tıbbi bir müdahale ile kafasından sildirir. Bunu öğrenen Joel çok üzülür ve aynı prosedürü kendi üzerinde uygulatmaya karar verir. Bütün anılarını sildirmek için derin uykuya yattığında, gözlerinin önünden Clementine ile yaşadığı günler geçer. Joel aslında Clementine'i unutmak istemediğini anlar ve müdahaleyi durdurmak için çabalar.

5. Büyük Budapeşte Oteli

Orijinal İsmi: The Grand Budapest Hotel

Süre: 100dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Wes Anderson
Senarist: Wes Anderson
Yapımı: 2014 - Almanya , ABD

İki savaş arasındaki dönemde ünlü bir Avrupa otelinde kapı görevlisi olarak çalışan Gustave H ile lobi görevlisi Mustafa’nın arkadaşlık hikayesine odaklanıyor. 

6. Gün Doğmadan

Orijinal İsmi: Before Sunrise

Süre: 105dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Richard Linklater
Yapımı: 1995 - ABD , Avusturya

Fransız yüksek lisans öğrencisi Celine (Julie Delpy) ile Amerikalı Jesse (Ethan Hawke), Budapeşte - Viyana treninde bir çiftin kavgası ile tesadüfen tanışırlar. Jesse, Celine'e, ertesi gün uçağa bineceğini ancak parası olmadığından sabaha kadar Viyana caddelerinde dolaşacağını söyler ve Celine'in kendisine eşlik etmesini ister. Viyana'da trenden inerler ve 14 saat boyunca hayatlarını derinden etkileyecek bir beraberliğe adım atarlar

7. Suyun Sesi

Orijinal İsmi: The Shape of Water

Süre: 123dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: Guillermo del Toro
Senarist: Guillermo del Toro
Yapımı: 2017 - ABD

Soğuk Savaş yıllarında Amerikan hükümetinin gizli bir araştırma tesisinde temizlikçi olarak çalışan dilsiz Eliza Esposito (Sally Hawkins), sıradan geçen günlerinde mesaisine devam ederken, günün birinde arkadaşı Zelda (Octavia Spencer) ile birlikte büyük bir sırdan haberdar olur. Laboratuar koşullarında dünyada eşi olmayan bir yaratık üretilmiştir. Hem karada hem de suda yaşayabilen yaratık, zamanla Eliza'yla çok yakın bir bağ kuracaktır. 

8. Cherbourg Şemsiyeleri

Orijinal İsmi: Les Parapluies De Cherbourg / The Umbrellas Of Cherbourg

Süre: 91dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Jacques Demy
Senarist: Jacques Demy
Yapımı: 1964 - Fransa

Madame Emery ve kızı Geneviève Fransa'nın Normandiya bölgesinde küçük bir liman şehri olan Cherbourg'da küçük bir butikte şemsiye satarak geçinmektedirler. Film 1957 yılında 17 yaşındaki Geneviève ile 20 yaşındaki oto tamircisi Guy Foucher'nin birbirlerine aşık olmaları ile başlar. Çift evlilik planları yaparken Guy'ın annesi buna karşı gelir. Bir süre sonra askere alınan Guy Cezayir'e savaşa gönderilir. Guy uzakta iken hamile kaldığını öğrenen Geneviève zengin bir kuyumcu olan Roland Cassard'ın evlilik teklifini kabul etmek zorunda kalır. Yaralandığı için erken terhis edilen Guy, Cherbourg'a döndüğünde Geneviève'in gitmiş olduğunu görür.

9. Not Defteri

Orijinal İsmi: The Notebook

Süre: 123dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Nick Cassavetes
Yapımı: 2004 - ABD

Sararmış bir not defterinden anlatılan ve yıllar önceden kopup gelen bir aşk hikayesi. 40'lı yıllarda ABD, Kuzey Karolayna'daki sahil kasabası Seabrook'a genç bir kız gelir. Ailesiyle geçireceği sakin bir yazı hayal eden Allie bir karnavalda tanıştığı Noah'la yakınlaşır. Noah kızı gördüğü anda hayatını birleştirmesi gereken insan olduğunu anlar.Genç kız zengin bir ailen geldiği ve delikanlı da değirmende çalışan bir işçi olduğu halde geleceği hiç düşünmeden rüya gibi bir yaz geçirirler ve iyice aşık olurlar. II. Dünya Savaşı'nın kızıştığı bir dönemde hayat, aşıkları ayırıverir. Sevdiği kızı aklından hiç çıkarmamış olan Noah savaştan döner. Oysa Allie gönüllü olarak çalıştığı bir askeri hastanede tanıştığı Lon ile evlenmek üzeredir.

10. Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı

Orijinal İsmi: Blade Runner 2049

Süre: 164dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yönetmen: Denis Villeneuve
Yapımı: 2017 - ABD , İngiltere , Kanada

İlk filmin olaylarının üstünden 30 yıldan fazla zaman geçmişken, Los Angeles Polis Departmanı'nda görev yapan Memur K (Ryan Gosling) insanlığı büyük kargaşaya sürükleyecek, hatta sonunu bile getirebilecek bir sırrı ortaya çıkarmıştır. Bir felaketi önleyebilmesi için eski ödül avcısı Rick Deckard'ı (Harrison Ford) bulup ondan bazı sorularına yanıt alması şarttır.