Zaman Yolculuğu Temalı En İyi Filmler!

Zaman yolculuğu temalı en iyi 15 filmi listeledik!

Zamanın sarmalında yolculuk yapmak, her zaman sinemada izleyicilere sınırsız bir keşif ve düşünsel derinlik sunan özel bir tema oldu. Zaman yolculuğu konsepti, filmlerde geçmişin sırlarını ortaya çıkarmaktan geleceği şekillendirmeye kadar birçok heyecan verici hikayeye ev sahipliği yapabiliyor. Bu listede de zamana dair sıradışı ve büyüleyici filmler bir araya getirdik. İşte zaman yolculuğu temalı filmlerle dolu, zamanda iz bırakan bir film koleksiyonu. Bu liste ile sizi zamanda yol almanın muazzam dünyasına davet ediyoruz!

Keyifli seyirler!

1. Geleceğe Dönüş

Orijinal İsmi: Back to the Future

Süre: 116dk
Yönetmen: Robert Zemeckis
Yapımı: 1985 - ABD

Dönemin özellikle tasarımıyla öne çıkan otomobillerinden olan bir DeLoran'ın içine gizlenmiş icat, Marty'i yanlışlıkla 50'lere geri götürür. Sorumsuz delikanlı bu gösterişsiz Amerikan kasabasında bir kazaya yol açar ve müstakbel anne ve babasının tanışmasına engel olur. Böylece kendisi de hiç doğmamış olacağı için bu durumu düzeltmesi gerekmektedir. Ama hayat sandığından daha karmaşıktır ve sorumluluk kelimesinin anlamını öğrenmek zorundadır.

2. Terminatör

Orijinal İsmi: The Terminator

Süre: 108dk
Yönetmen: James Cameron
Yapımı: 1984 - ABD , İngiltere

2029 yılının kıyamet sonrası Los Angeles'ında Skynet adlı yapay zeka ürünü bilgisayar sistemi 1990'larda büyük bölümünü yok ettiği insan ırkının kurtulmayı başaran direnişçilerine karşı savaşmaktadır.   Direnişçiler Skynet'e karşı başarıya ulaşmadan hemen  önce Skynet savaşçı Terminatör'lerinden birine zamanda yolculuk yaptırarak onu geçmişe göndermeyi başarır. Terminatör'ün görevi direnişçilerin başı olan John Connor'ın annesi Sarah Connor'ı öldürmektir...   

3. Yıldızlararası

Orijinal İsmi: Interstellar

Süre: 169dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Macera
Yönetmen: Christopher Nolan
Yapımı: 2014 - ABD , İngiltere

Filmin geçtiği yakın gelecekte yeryüzünde yaşam, artan kuraklık ve iklim değişiklikleri nedeniyle tehlikeye girmiştir. İnsan ırkı yok olma tehlikesiyle yüzyüzedir. Derken yeni keşfedilmiş bir solucandeliği, tüm insanlık için umut olur. Buradan geçip boyut değiştirerek daha önce hiçbir insanoğlunun erişemediği yerlere ulaşmak ve insanoğlunun yeni yaşam alanlarını araştırmak ise bir grup astronot-kaşife kalır. Bu kaşifler, geçen 1 saatin dünyadaki 7 yıla bedel olduğu ortamda hem hızlı ve cesur olmak zorunda kalacaklardır. 

4. 12 Maymun

Orijinal İsmi: Twelve Monkeys

Süre: 129dk
Yönetmen: Terry Gilliam
Senarist: David Webb Peoples
Yapımı: 1995 - ABD

Ölümcül bir virüs tüm dünyayı tehdit etmektedir. 1996'da 5 milyar kişinin ölümüne neden olan bu virüs, 2035'te dünya nüfusunun yalnızca yüzde birini hayatta bırakmıştır. Bu virüsün etkilerinden korunabilmek için insanlar yer altında koloniler kurarak yaşamaya başlar. Bu virüsün üstesinden gelebilmek için mahkumlardan James Cole, zaman makinesiyle geçmişe gönderilir. Yanlışlıkla 1990 yılına gönderilen Cole, bilimadamları için virüs hakkında araştırma yapar. Daha sonra zaman yolculuğunu sürdüren Cole, 1996'da akıl hastanesine alınır. Burada Dr. Kathryn Railly ile tanışan Cole, onu içinde bulundukları duruma inandırmaya başlar.

5. Zaman Zaman İçinde

Orijinal İsmi: Time After Time

Süre: 112dk
Yönetmen: Nicholas Meyer
Yapımı: 1979 - ABD

Film, H.G. Wells'in Karındeşen Jack'i (Jack the Ripper) yakalamak için zaman makinesini kullanma çabasını konu alıyor.

6. Yarının Sınırında

Orijinal İsmi: Edge of Tomorrow

Süre: 114dk
Yönetmen: Doug Liman
Yapımı: 2014 - ABD

Uzaylıların dünyaya saldırması üzerine dünyadaki ordular birleşir ve uzaylılara karşı savaşmaya başlar. Bill Cage, hiç savaşmamış tecrübesiz bir kumandandır ve kendisine intihar görevi verilir. Daha ilk hamlede öldürülen Cage, dirilip tekrar dünyaya gelir ve kendisini sürekli ölüp dirildiği bir zaman döngüsünün içinde bulur. Bu sayede sürekli aynı gün içerisinde dirilip geri dönerek her seferinde daha güçlü bir şekilde mücadele edecektir. 

7. Predestination

Orijinal İsmi: Predestination

Süre: 97dk
Yapımı: 2014 - Avustralya

Tıpkı bir önceki filmlerinde olduğu gibi yine ünlü aktör Ethan Hawke ile işbirliği yapan Spierig Kardeşler bu sefer Looper ile Azınlık Raporu'nun karması olacak bir bilimkurgu-gerilim çeşitlemesine imza atıyorlar! Yılın sürpriz polisiye soslu bilimkurgusal hadiselerinden biri olmaya aday film kendi kulvarında bir hayli iddialı görünüyor!

8. Kelebek Etkisi

Orijinal İsmi: The Butterfly Effect

Süre: 120dk
Yapımı: 2004 - ABD , Kanada

Çocukluğundan gelen korkunç hatıralarıyla mücadele etmek zorunda kalan genç bir adam zaman içinde geçmişe yolculuk yapabildiğini ve olayları değiştirebildiğini keşfeder. Ne var ki her değişiklik hem kendi hayatını hemde çevresindeki insanların hayatını büyük ölçüde etkilemektedir. Üstelik de çoğu zaman beklenenin tam aksine!

9. Zamanda Aşk

Orijinal İsmi: About Time

Süre: 123dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: Richard Curtis
Senarist: Richard Curtis
Yapımı: 2013 - ABD , İngiltere

Genç yaştaki Tim Lake, ailesiyle birlikte sıra dışı bir yeteneğe sahiptir:Tim hayatının farklı yönlerini değiştirmek için bu özelliğini kullanmaya başlar. Mary adında bir kıza aşık olur çalışmak için Londra'ya taşınır. Tim gizli yeteneği ilişkilerine de yeni bir 'boyut' getirir ama genç adam yakın zamanda her sorunu bu şekilde çözemeyeceğini fark edecektir.

10. Bill & Ted's Excellent Adventure

Orijinal İsmi: Bill & Ted's Excellent Adventure

Süre: 90dk
Yönetmen: Stephen Herek
Yapımı: 1989 - ABD

Ted "Theodore" Logan ve Bill S. Preston, tarih dersinden ve bu şekilde üniversiteden mezun olmak için bir araştırma yapmak zorundalar. Rufus isimli biri, gelecekten bir telefon klubesinin içine yolculuk ediyor ve onlara, varlıklarının insanoğlunun geleceği açısından çok önemli olduğunu anlatıyor. Böylece Bill ve Tedd, zaman içerisinde yolculuğa çıkıyorlar.

11. Yaşam Şifresi

Orijinal İsmi: Source Code

Süre: 94dk
Yönetmen: Duncan Jones
Senarist: Ben Ripley
Yapımı: 2011 - ABD , Fransa , Kanada

Colter Stevens uyandığında kendini bir banliyö treninde, başkasının bedeninde bulur ve 8 dakika sonra tren infilak eder. Gözlerini açtığında yeniden kendi bedenindedir. Bunu sağlayan, hükümetin geliştirdiği  'yaşam şifresi' isimli bir programdır. Bu program bir başka kişinin kimliğine geçip, onun hayatının son sekiz dakikasını yaşayabilmeyi sağlamaktadır. Stevens'ın görevi bombacıyı bulmak ve onun yapacağı ikinci eylemi engellemektir. Bunun için son 8 dakikayı defalarca yaşar ve her seferinde elde ettiği ipucları ile olayı çözmeye çalışır.

12. Bugün Aslında Dündü

Orijinal İsmi: Groundhog Day

Süre: 101dk
Yönetmen: Harold Ramis
Yapımı: 1993 - ABD

Bir hava durumu spikeri olan Phil Connors, yapımcısı ve sevimli kameramanı ile birlikte Pennsylvania'daki Punxsutawney kasabasına geleneksel Groundhog Day şenliklerini görüntülemek için gönderilir. O gün, belki de Phil'in hayatının en kötü günüdür, ama bundan beteri de vardır: Phil'in karabasanı, her gün tekrarlanır. Artık her gün, onun için Groundhog Day yeniden yaşanmaktadır. Phil, o gün olacak her şeyi bildiği için bunun avantajlarını kullanmayı zamanla öğrenir. Ama, hayatının kadının kalbini kazanması için daha yapması gereken çok şey vardır.

13. Tetikçiler

Orijinal İsmi: Looper

Süre: 118dk
Yönetmen: Rian Johnson
Senarist: Rian Johnson
Yapımı: 2012 - ABD

Rian Johnson'ın Brick / Asi Gençlik ve Bloom Kardeşler filmlerinden sonra çektiği Tetikçiler, zamanda yolculuğun mümkün olduğu 2077 yılında geçiyor. Yasadışı ilan edilen bu zamanda yolculuğu yalnızca mafya kullanmakta ve ortadan kaldırmak istediklerini geçmişe yollayarak tetikçiler tarafından öldürülmelerini sağlamaktadır. Gelecekten gelen kurbanları öldüren uzman tetikçilerin en iyilerinden biri Joe'dur. Ne var ki, Joe'nun yeni kurbanı, 30 yıl sonradan gelen kendisidir. Hedefini öldüremeyen Joe, bu işi çözmelidir, yoksa kendisi de öldürülecektir.

14. Zaman Yolcuları

Orijinal İsmi: Safety Not Guaranteed

Süre: 86dk
Yönetmen: Colin Trevorrow
Senarist: Derek Connolly
Yapımı: 2012 - ABD

“Benimle geçmişe gidecek bir zaman yolcusu ARANIYOR. Bu bir şaka değildir. Geri dönüşte ödemeniz yapılacaktır. Kendi silahlarınızı getirmelisiniz. Bunu daha evvel sadece bir kez yaptım. Can güvenliğiniz  garanti değildir!” Seattle’da çıkan aylık bir derginin 3 çalışanı, gazetede sıra dışı küçük bir ilan görür. "Zaman yolculuğu yapacak eş aranıyor" başlıklı bu ilana şüpheyle yaklaşan gençler, bu çılgın ilandan iyi bir haber çıkacağına inanarak ilan sahibi Kenneth’in peşini düşerler. Sıradan bir süpermarket çalışanı gibi görünen Kenneth, zaman yolculuğunun sırrını çözdüğünü iddia eden bir paranoyaktır. Her biri aslında bambaşka amaçlarla yola çıkan üçlüden Darius, Kenneth’ın haberini yapmak için ona zaman yolculuğunda eşlik etmek istediğini söyleyerek onu ikna eder. Acaba Kenneth gerçekten zamanda yolculuk yapabilmekte midir yoksa akıl hastası bir sahtekar mıdır? Yapacağı haberden ziyade bu sorunun cevabını arayan Darius çok geçmeden Kenneth’in tuhaf karizmasına kendisini kaptıracak ve ikilinin arasında sürprizlerle dolu ve sıra dışı bir aşk başlayacaktır.

15. Palm Springs

Orijinal İsmi: Palm Springs

Süre: 90dk
Yönetmen: Max Barbakow
Senarist: Andy Sierra
Yapımı: 2020 - ABD

Umursamaz Nyles ve gönülsüz nedime Sarah Palm Springs’te bir düğünde karşılaşır. Fakat düğünün olduğu günü tekrardan yaşadıkları bir döngüde olduklarını fark edince işler karışır. İkili ne düğünden, ne birbirlerinden ne de kendilerinden kaçabilir.