En İyi Mark Ruffalo Filmleri!

Başarılı oyuncu Mark Ruffalo bugün 56 yaşında!

Mark Ruffalo, sadece oyunculuğundaki ustalığıyla değil, aynı zamanda samimi kişiliği ve çeşitli film seçimleriyle de izleyicilerin sevgisini kazanmış bir isim. Bu özel günde, Ruffalo'nun kariyerine bir göz atmak ve onun unutulmaz performanslarını hatırlamak için buradayız.

Oyuncunun filmografisi, dramatik rollerden komediye, bilim kurgudan gerilime kadar geniş bir yelpazede izleyici karşısına çıkıyor. Her bir filmi, Ruffalo'nun performans derinliğini ortaya koyuyor. Şimdi, birlikte Mark Ruffalo'nun en iyi filmlerine bir göz atalım ve bu yetenekli oyuncunun sinema dünyasındaki iz bırakan performanslarını keşfedelim.

Keyifli seyirler!

1. Spotlight

Orijinal İsmi: Spotlight

Süre: 129dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Thomas McCarthy
Yapımı: 2015 - ABD , Kanada

2001 yılında The Boston Globe gazetesi, Marty Baron'ı (Liev Schreiber) editör olarak işe alır. Baron bir gün gazetede pedofil bir rahiple ilgili bir haber görür. Bunun üzerine gazetenin araştırmacı haber ekibi Spotlight'ın başındaki Robby Robinson'ı (Mihcael Keaton), bölgedeki kiliselerde uzun süredir devam eden çocuk tacizi iddialarıyla ilgili araştırma yapmaya yönlendirir. Spotlight'ın usta gazetecileri, soruşturma derinleşip daha fazla bilgiye sahip oldukça, konunun sadece Katolik Kilisesi'nin üst düzey yetkililerine değil, devlet kurumlarının da önemli kişilerine uzanan bir ağ oluşturduğunu farkeder. Ancak hasıraltı edilen dosyaları gün yüzüne çıkarmadan önce büyük baskılara göğüs germeleri gerekecektir.

2. Zavallılar

Orijinal İsmi: Poor Things

Süre: 142dk
Yönetmen: Yorgos Lanthimos
Senarist: Tony McNamara
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere , İrlanda

Film bir Viktorya dönemi aşk, keşif ve bilimsel cesaret hikayesi olacak. "Poor Things", eksantrik ama parlak bir bilim adamı (Willem Dafoe) tarafından hayata döndürülen genç bir kadın olan Belle Baxter'ın (Emma Stone) inanılmaz hikayesini anlatıyor.

3. Zodiac

Orijinal İsmi: Zodiac

Süre: 157dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem , Suç
Yönetmen: David Fincher
Yapımı: 2007 - ABD

Rafa kalkmış dosyaların en önde geleni. Hiçbir zaman yakalanamamış bir adamın dinmeyen öfkesi; tüm ülkeye dehşet salan, bir türlü ele geçirilemeyen, şifreci katil; Amerika’nın Karındeşen Jack’i. On üç kurbanı olduğunu kamuoyuna açıkladı; sonra daha fazlasını, iki düzine daha fazlasını. Polis beşi ölü yedi vakada onun işaretlerini buldu. Gerçek kurban sayısı asla ortaya çıkmayabilir. Kesin olan bir tek şey varsa, o da bu kurban sayısının yaşayanları da kapsadığıdır...

Bir avcıyı avlamak dört adam için bir saplantı hâlini alır; bu öyle bir saplantıdır ki onları eski hâllerinin birer hayaletine dönüştürür, yaşamları katilin bıraktığı sonu gelmeyen ipuçlarıyla bir kurulup bir yıkılır.

4. Zindan Adası

Orijinal İsmi: Shutter Island

Süre: 138dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: Martin Scorsese
Senarist: Laeta Kalogridis
Yapımı: 2010 - ABD

“Departed-Köstebek” ile Oscar ödülü kazanan yönetmen Martin Scorsese’in yönettiği “Shutter Island-Zindan Adası”nda, Massachussets sahili açıklarındaki bir adada suç işlemiş akıl hastalarının tedavi edildiği hastanedeki bir katilin esrarengiz şekilde kayboluşunu soruşturmakla görevlendirilen Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) ve Chuck Aule (Mark Ruffalo) adlı iki polisin baş döndüren hikayesi konu ediliyor.

5. You Can Count On Me

Orijinal İsmi: You Can Count On Me

Süre: 111dk
Tür: Dram
Yönetmen: Kenneth Lonergan
Senarist: Kenneth Lonergan
Yapımı: 2000 - ABD

Bekar bir annenin hayatı, nadiren ortaya çıkan küçük erkek kardeşinin şehre dönmesinin ardından kargaşaya sürüklenir.

6. Begin Again

Orijinal İsmi: Can A Song Save Your Life?

Süre: 104dk
Yönetmen: John Carney
Senarist: John Carney
Yapımı: 2013 - ABD

New York'ta büyük bir müzik yapım şirketinin kurucusu olan, ancak başarılı günleri geride kalmış, üstelik ailesiyle sorunlar yaşayan prodüktör Dan Mulligan (Mark Ruffalo) şirketteki işinden de çıkarılmıştır. Müthiş bir moral bozukluğuyla gittiği mekanda, kendi yazdığı bir şarkısını söyleyen İngiliz Gretta James'in (Keira Knightley) performansından çok etkilenir ve birlikte bir albüm çıkarmak istediğini söyler. Yıldızı parlayan şarkıcı sevgilisinden yeni ayrılan, esasen söz yazarı olan Gretta, önce pek istemese de teklifi kabul eder. Ancak kayıt için bir stüdyo bulamayan ikili, yanlarındaki yetenekli müzisyenlerle birlikte New York'un birçok açık hava mekanında şarkılarını kaydetmeye başlayacak ve aralarında sağlam bir bağ kurulacaktır. Filmin yapım aşamasında başrol için başka oyuncularla birlikte Scarlett Johansson düşünülüyordu, ancak daha sonra projeden çekildi ve Gretta rolünü Keira Knightley aldı.

7. Sihirbazlar Çetesi

Orijinal İsmi: Now You See Me

Süre: 115dk
Tür: Gerilim , Suç
Yönetmen: Louis Leterrier
Yapımı: 2013 - ABD , Fransa

Film, gösteri yaptıkları sırada banka soyabilen dünyanın en iyi sihirbazlarından oluşan bir grubun, peşine takılan FBI ile olan heyecanlı macerasını anlatıyor.

8. Avengers: Endgame

Orijinal İsmi: Avengers: Endgame

Süre: 185dk
Yönetmen: Joe Russo , Anthony Russo
Yapımı: 2019 - ABD

Thanos'un (Josh Brolin) Sonsuzluk Eldiveni'ni ele geçirmesi ve kendi Dünya dengesini kurması nedeniyle süperkahramanlar dahil dünyanın yarısı küle dönüşmüştü. Geriye kalan ve yas tutan Yenilmezler'in as kadrosu Black Widow (Scarlett Johansson), Captain America (Chris Evans), Hulk (Mark Ruffalo), Thor (Chris Hemsworth) ve Iron Man'e (Robert Downey Jr.) kuantum bölgesinden gelerek aralarına katılan Ant-Man (Paul Rudd) umut ışığı olacak.

9. İki Kadın, Bir Erkek

Orijinal İsmi: The Kids Are All Right

Süre: 106dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Lisa Cholodenko
Yapımı: 2010 - ABD

Lezbiyen bir çift olan Nic ve Jules, yapay döllenme ile çocuk sahibi olmuşlardır, hem de iki kere. Çocuklar ergenliğe girdiklerinde gerçek babaları ile tanışmak isterler. Paul adındaki donör onların babalarıdır ve çocuklar Paul'ü anneleri ile tanıştırmak ister. Paul'ün gelmesi aile düzenini değiştirecek ve yepyeni bir aile tanımının yapılmasına yol açacaktır.

10. Keşke 30 Olsam

Orijinal İsmi: 13 Going On 30

Süre: 97dk
Yönetmen: Gary Winick
Yapımı: 2004 - ABD

Çoğu insan için, 13 yaş daha dün gibidir. Jenna Rink (Jennifer Garner) içinse, bu, gerçeğin ta kendisi. 1987 yılıdır ve Jenna 13 yaşında, kadınlığın eşiğinde bir genç kızdır. Sorun şudur ki yetişkinlik çarçabuk gelmemektedir. Jenna anne babası tarafından bunaltılmakta, okulun popüler çocukları ve adını bile doğru dürüst bilmeyen aşkı tarafından görmezden gelinmektedir. En iyi arkadaşı ve komşusu Matt Flamhaff’ten (Mark Ruffalo) başka zaman geçirecek kimsesinin olmamasından sıkılan Jenna, 13. yaş gününe okulun havalı çocuklarını davet eder. Ama parti tam bir felakettir. “Cennette Yedi Dakika” oyunu için dolaba kilitlenen Jenna orada tek başına bırakılır ve kendini küçük düşmüş hisseder. Dolapta yalnız kalan Jenna tüm kalbiyle bir dilek tutar: Bir yetişkin olsam da, hep istediğim hayata kavuşsam diye geçirir içinden. Mucizevi bir şekilde dileği gerçek olur...