İzleyebileceğiniz En Hüzünlü 10 Aşk Filmi

En hüzünlü 10 aşk filmini sizler için derledik!

Aşk filmleri, insanları her zaman çeken bir türdür. Ya karakterler aracılığıyla o duygusallığı yaşamak, ilişkilerin tuhaf ve eğlenceli olabileceğini hatırlamak isteriz ya da sadece iki insanın aşık olma sürecini izlemenin getirdiği sıcak ve mutlu hissin tadını çıkarmak isteriz. Her ne kadar İki insanın bir araya gelmesini görmek duygusal bir anlam taşısa da, sürdürülemeyen birçok tutkulu ve mükemmel ilişki de olduğu bir gerçek. 

İşte sizler için seçtiğimiz, muhteşem fakat bir o kadar hüzünlü aşk filmleri!

İyi seyirler!

1. Senden Önce Ben

Orijinal İsmi: Me Before You

Süre: 110dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Thea Sharrock
Yapımı: 2016 - ABD

Will Traynor, zengin, başarılı, yakışıklı, yaşamayı seven ve istediği her şeye sahip olan genç bir adamdır. Ancak talihsiz bir motosiklet kazası sonrası felç kalınca yaşama hevesini kaybetmiş, ölmeyi düşünmeye başlamıştır. Louisa Clark ise bir kafede garsonluk yapan, hayatta fazla bir başarısı ve beklentisi olmayan, her daim ablasının gölgesinde kalmış bir kadındır. Lou kafedeki işini kaybedince yeni bir iş aramaya başlar ve Will'in bakıcısı olarak çalışmaya işe alınır. Son derece kültürlü ve donanımlı biri olan Will, Louisa'yı önce küçümsese de genç kadının varlığı ona yaşama sevinci vermeye başlar. Aralarında kurulan bu arkadaşlık ve yakınlık, ikisini de çok değiştirecektir.

2. Aşıklar Şehri

Orijinal İsmi: La La Land

Süre: 128dk
Yönetmen: Damien Chazelle
Senarist: Damien Chazelle
Yapımı: 2016 - ABD , Hong Kong

Oyuncu olabilme hayaliyle yanıp tutuşan Mia ile klasik cazı günümüzde sürdürmeye çalışan Sebastian trafiğin sıkışık olduğu bir gün tanışırlar. İkisinin de hayallerinin gerçeğe dönüşmesi imkansız gibidir. Ancak büyük cesaret gerektiren hayalleri ve aralarında başlayan aşk, ikiliye adeta büyülü bir dünyanın kapılarını açacaktır.

3. Kırmızı Değirmen

Orijinal İsmi: Moulin Rouge

Süre: 128dk
Tür: Dram , Müzikal , Romantik
Yönetmen: Baz Luhrmann
Yapımı: 2001 - ABD , Avustralya , İngiltere

1899  yılında, genç ve yetenekli bir şair olan Christian babasına karşı gelip evinden ayrılır ve Paris'te Montmartre'ye taşınır. Orada bir müzik holde Satin adlı bir müzikhol yıldızıyla tanışır ve ona aşık olur. Satin de Christian'a aşık olmuştur, ama bu aşk tehlikelidir. Çünkü Satin Paris'in en ünlü ve zengin kişileriyle birlikte olan ünlü bir fahişedir.

4. Titanik

Orijinal İsmi: Titanic

Süre: 194dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: James Cameron
Senarist: James Cameron
Yapımı: 1997 - ABD

İnsan elinden çıkmış en büyük ve en gösterişli yüzen araç olan Titanic yola koyuldu. Batmaz, sarsılmaz denilen bu büyük lüks yolcu gemisinde yolculuk yapmak, 20. Yüzyılın muhteşem bir rüyasıydı. Ancak bu büyük rüya sadece 4.5 gün serecek ve anısını bir sonraki yüzyıla bile taşıyacak büyüklükte bir kabusa dönüşecekti.

5. Brokeback Dağı

Orijinal İsmi: Brokeback Mountain

Süre: 134dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Ang Lee
Yapımı: 2005 - ABD , Kanada

Genelde kadınlarla vakit geçirmeyi seven iki sert erkek, Brokeback Dağı civarında bir çiftlikte tanışır ve birlikte vakit geçirmeye başlar. Zamanla aralarındaki ilişki, dikkat çekici bir derinlik ve duygusal bir boyut kazanır. Biri çiftçi, diğeri ise rodeo kovboyu, farklı karakterlerine rağmen birbirlerine bağlanırlar. Yaşam boyu sürecek olan bu ilişki, kimi zaman kopmalar ve ayrılıklar yaşayacak fakat yeniden iki aşığı buluşturacaktır. Ortaya, kulaktan kulağa yayılacak, aşka dair güçlü tonlar barındıran efsanevi bir hikaye çıkacaktır.

6. Kazablanka

Orijinal İsmi: Casablanca

Süre: 102dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Michael Curtiz
Yapımı: 1942 - ABD

İkinci dünya savaşında çok direnişli örgütün lideri Victor Lazlow Alman konsantrsayonu kampından kaçarak Casablanca'ya gelir.Amacı Lizbon'a oradanda ABD'ye iltica etmektir.Fakat bütün umutları şans eseri Casablanca'nın en meşhur gece kulübünün sahibi olan Rick'e bağlamıştır.Rick kaçış için gerekli olan pasaportlara sahib olan tek kişidir.Öte yandan Ricky'in Victor'un yakalanması yada öldürülmesi için gerekli nedeni vardır.Victor'un karısı Ilsa Ricky bir zamanlar kendisini terk ettiğine inandığı ve kalbinin derinliklerine gömdüğü büyük aşkıdır.

7. Aşkın (500) Günü

Orijinal İsmi: 500 Days Of Summer

Süre: 95dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Marc Webb
Yapımı: 2009 - ABD

Genç adam, genç kızla tanışır. Erkek aşık olur ama kız aşık olmaz. Gerçek aşkın varlığına inanmayan bir kadınla, ona aşık olan genç adamın sıradışı, romantik ve komik hikayesi.

8. Makas Eller

Orijinal İsmi: Edward Scissorhands

Süre: 105dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: Tim Burton
Yapımı: 1990 - ABD

Mucidinin ani ölümü, Edward’ın elleri yapılmadan yarıda kalmasına yolaçar, elleri yerine uzun, keskin metal parçaları vardır. Edward merhametli bir Avon hanımefendisi onu ailesiyle beraber yaşamak üzere evine götürene kadar karanlıkta yalnız yaşar. Ve sonra da Suburbia isimli pastel cennetteki fantastik maceraları başlar.

9. Muhteşem Gatsby

Orijinal İsmi: The Great Gatsby

Süre: 143dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Baz Luhrmann
Yapımı: 2013 - ABD , Avustralya

Yazar olma basamaklarını tırmanan Nick Carraway 1920'lerde eğlence hayatının gözdesi konumuna yükselen New York'a gelir. Kendi Amerikan rüyasının peşindeyken tesadüfen milyoner Jay Gatsby ve onun çevresiyle yolları kesişir. Carraway'nin alkolün su gibi aktığı, göz kamaştırıcı partilerle tanışması fazla zaman almaz. Öte yandan bu büyülü Amerikan rüyasının çöküşü de yaklaşmaktadır. Dışarıdan görkemli görünen bu hayatın örtbas etmeye çalıştığı gerçekler su yüzüne çıkacaktır.

10. Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi

Orijinal İsmi: The Curious Case Of Benjamin Button

Süre: 162dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: David Fincher
Yapımı: 2008 - ABD

Film, seksenli yaşlarında doğup, geriye doğru yaşlanan bir adamın hayatını konu alıyor. Benjamin Button hepimiz gibi zamanı durduramayan bir adamdır.  Birinci Dünya Savaşı’nın sonunda, 1918’de, New Orleans’tan başlayıp 21. yüzyıla uzanan serüveniyle, onun hikayesi herhangi birininkinden daha sıradışı bir hayatı içerir.