En İyi Kenneth Branagh Filmleri!

Usta oyuncu ve yönetmen Kenneth Branagh bugün 63 yaşında!

Bugün, sinemanın usta isimlerinden biri olan Kenneth Branagh'ın doğum gününü kutluyoruz! Branagh, hem yönetmenlik hem de oyunculuk alanında önemli başarılara imza attı, kariyeri boyunca pek çok unutulmaz filmde yer aldı.

Branagh'ın sinema dünyasına olan katkıları, Shakespeare uyarlamalarından popüler kültür eserlerine kadar geniş bir yelpazede. Hem oyuncu olarak hem de yönetmen olarak, estetik anlayışı ve sahne deneyimiyle filmlerine karakteristik bir dokunuş katıyor.

Bu özel günde, Branagh'ın sinematik yolculuğuna bir göz atmak ve onun en iyi filmlerini hatırlamak için buradayız. Oyunculuğundaki ustalık ve yönetmenlikteki başarılarıyla tanınan Kenneth Branagh'ın filmografisine birlikte göz atalım ve sinema dünyasındaki etkileyici izini keşfedin.

Keyifli seyirler!

1. Hamlet

Orijinal İsmi: Hamlet

Süre: 242dk
Tür: Dram
Yönetmen: Kenneth Branagh
Yapımı: 1996 - ABD , İngiltere

Hamlet, Kral babasının ölümünden sonra Danimarka’ya döner. Annesi Gertrude çoktan Hamlet’in amcası ve yeni kral olan Claudius ile evlenmiştir. Hamlet’in Ophelia ile evlenmesi için baskı yaparlar. Fakat bir gün babasının hayaleti ortaya çıkar ve Hamlet’e kendisini öldürenlerin Claudius ve Gertrude olduğunu söyler.Bunun üzerine Hamlet intikam almaya yemin eder ve amcasına çetrefilli bir tuzak kurar.

2. Dunkirk

Orijinal İsmi: Dunkirk

Süre: 107dk
Tür: Aksiyon , Dram , Savaş
Yönetmen: Christopher Nolan
Senarist: Christopher Nolan
Yapımı: 2017 - ABD , İngiltere

2. Dünya Savaşı'nın ilk yıllarında Nazi Almanyası'nın net bir üstünlüğü vardır. Mayıs 1940'ta İngiltere, Kanada, Fransa ve Belçika'ya ait müttefik ordularından 400 bin asker, Fransa'nın İngiltere'ye çok yakın Dunkerque (Dunkirk) bölgesinde Alman Ordusu tarafından karadan tamamen kuşatılmıştır. Almanlar bu askerleri hava bombardımanlarıyla yok etmeyi planlarken, İngiliz Başbakanı Churchill'in yönlendirmesiyle askerleri kurtarabilmek için çok tehlikeli ve savaşın gelişimi açısından hayati önemde bir tahliye operasyonu başlatılır. Dunkirk, filmi, 2. Dünya Savaşı'nın seyrini etkileyen olaylardan Dunkirk Tahliyesi'ni karadan, havadan ve denizden farklı bakış açılarıyla izleyiciye aktarıyor.

3. Doğu Ekspresinde Cinayet

Orijinal İsmi: Murder on the Orient Express

Süre: 114dk
Tür: Dram , Gizem , Suç
Yönetmen: Kenneth Branagh
Senarist: Michael Green
Yapımı: 2017 - ABD , İngiltere

Halep'te çözdüğü bir davanın ardından İstanbul'a gelen Belçikalı dedektif Hercule Poirot (Kenneth Branagh) burada birkaç gün kalma niyetinde olsa da, acil başka bir durum ortaya çıkınca kendini Calais üzerinden Londra'ya gidecek Doğu Ekspresi'nde bulur. Trende farklı uluslardan, farklı toplumsal konum ve mesleklerden gelen insanlar vardır. Büyük bir kar fırtınasının olduğu bir gece, trendeki bir yolcu öldürülür. Olayı çözmek ve içlerindeki katili bulmak, Poirot'ya kalmıştır.

4. Harry Potter ve Sırlar Odası

Orijinal İsmi: Harry Potter and the Chamber of Secrets

Süre: 175dk
Tür: Fantastik , Macera
Yönetmen: Chris Columbus
Senarist: Steve Kloves
Yapımı: 2002 - ABD , İngiltere

Hogwarts Cadılık ve Büyücülük okulundaki ikinci yılına başlarken Harry Potter (Daniel Radcliffe),ev cini Dobby (Toby Jones) tarafından okula dönmesinin kendisi için tehlikeli olacağı konusunda uyarılır. Bunun yanında Profesör Snape (Alan Rickman) ondan halen hoşlanmamaktadır, Draco Malfoy (Tom Felton) da ondan hala nefret eder. Bu ortamda Harry en iyi arkadaşları Ron (Rupert Grint) ve Hermione (Emma Watson) ile birlikte yeni bir okul yılına başlar. Ünlü yazar Gilderoy Lockhart (Kenneth Branagh) da bu yıl Hogwarts'a katılmıştır. Ancak Hogwarts öğrencileri garip bir şekilde taşa dönüşmektedirler. Bunu kimin yaptığıysa gizemini korumaktadır.

5. Othello

Orijinal İsmi: Othello

Süre: 123dk
Tür: Dram
Yönetmen: Oliver Parker
Senarist: Oliver Parker
Yapımı: 1995 - ABD , İngiltere , İtalya

Bir Shakespeare klasiği olan Othello'nun sinema versiyonu olan bu filmde; şeytani amaçlarını gizleyerek kendisini Othello'nun arkadaşı gibi gösteren Iago'nun çevirdiği entrikalar anlatılmakta.

6. Yeniden Ölmek

Orijinal İsmi: Dead Again

Süre: 107dk
Tür: Dram , Gizem , Suç
Yönetmen: Kenneth Branagh
Senarist: Scott Frank
Yapımı: 1991 - ABD

Dedektif olan Mike Church, geçmişini hatırlamayan gizemli bir kadının işin içinde olduğu vakayı alınca, kendini gerilimli bir serüvenin içinde bulur...

7. Çit

Orijinal İsmi: Rabbit-Proof Fence

Süre: 94dk
Tür: Dram , Macera , Tarih
Yönetmen: Phillip Noyce
Yapımı: 2002 - Avustralya

Bu filmde, ailelerinden zorla koparılan üç genç Aborjin kızının gerçek öyküsünü anlatmaktadır. Bu şekilde ailelerinden alınan çocuklara şimdi "Çalınmış Nesil" adı verilmektedir. Ve bu üç kız günümüzde "Çalınmış Nesil" olarak anılan grubun bir parçasıdırlar.

8. Yok Yere Yaygara

Orijinal İsmi: Much Ado About Nothing

Süre: 111dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Kenneth Branagh
Yapımı: 1993 - ABD , İngiltere

Genç aşıklar Hero(Kate Beckinsale) ve Claudio(Robert Sean Leonard) bir hafta içinde evlenmek üzeredirler. Ama Hero'yu elde etmek isteyen başka bir adamın bir dizi komplosu sonucunda Hero ölmüş gibi gösteriliyor. Asker olan Claudio ve onun asker arkadaşları bu komplonun iç yüzünü ortaya çıkarmaya çalışırlarken ortalık bayağı bir karışıyor. Aslında hiçbir şey için bayağı bir gümbürtü kopartılmıştır…

9. Henry V

Orijinal İsmi: Henry V

Süre: 137dk
Tür: Dram , Savaş , Tarih
Yönetmen: Kenneth Branagh
Senarist: Kenneth Branagh
Yapımı: 1989 - İngiltere

İngiltere Kralı'nın kanlı Fransa fethini konu alan William Shakespeare'ın aynı adlı oyununun güçlü bir adaptasyonu.

10. Komplo

Orijinal İsmi: Conspiracy

Süre: 96dk
Tür: Dram , Savaş , Tarih
Yönetmen: Frank Pierson
Senarist: Loring Mandel
Yapımı: 2001 - ABD , İngiltere

Nazi subayları ve SS liderleri Yahudi sorununa kesin bir çözüm getirmek için 1942 Wannsee Konferansında bir araya gelirler. Uzun tartışmaların ardından, tarihi Yahudileri Avrupa'dan sürme planını hayata geçirmeye karar verirler. Kararları, insanlık tarihinin en korkunç ve utanç verici olaylarından birine gebedir.