Kitaplardan Uyarlanmış En İyi Diziler

Kitaplardan uyarlanan en iyi dizileri sizler için derledik!

Şimdiye kadar yapılmış yüzlerce kitap uyarlaması var. Aşk, fantastik, korku, komedi ve drama dahil birçok farklı türde. İzleyecek bir şeyler bulmak asla zor değil. Ancak filmlerin yanı sıra yıllar içinde televizyonda da birçok kitap uyarlaması yapıldı. Kaynak materyale son derece sadık olanlar olduğu gibi, bazıları gevşek bir temele dayanmasına rağmen yine de eğlenceli olanlar da var. Tabii ki, bu tür uyarlamalar her zaman bir risk taşır çünkü her şeyin ekrana aktarılması uygun olmayabilir. Ancak olumlu bir izlenim bırakan birkaç örnek de var.

İşte sizler için seçtiğimiz büyülü dünyalardan gerçek hayat hikayelerine kadar en iyi diziler!

İyi seyirler!

 

1. Normal People

Orijinal İsmi: Normal People

Süre: 30dk
Tür: Dram
Yönetmen: Alice Birch , Mark O'Rowe
Senarist: Alice Birch , Mark O'Rowe
Yapımı: 2020 - İrlanda

Marianne ve Connell farklı geçmişlere sahiptir fakat aynı kasabada yaşamaktadır. İkilinin romantik ilişkileri inişli çıkışlı şekillenirken, İrlanda’daki bu kasaba da hikayelerine unutulmaz bir atmosfer katmaktadır.

2. Heartstopper

Orijinal İsmi: Heartstopper

Süre: 30dk
Tür: Dram
Yönetmen: Euros Lyn
Senarist: Alice Oseman
Yapımı: 2022 - İngiltere

Yetişkinliğe geçiş temalı bu dizide okulda tanışan genç Charlie (Joe Locke) ve Nick (Kit Connor), beklenmedik dostluklarının arkadaşlıktan fazlası olabileceğini keşfeder. Dizi, Alice Oseman'ın çok sevilen romanından kendi tarafından senaryolaştırıldı. 

3. Gölge ve Kemik

Sonsuz iki karanlık bariyer tarafından bölünmüş bir dünyada, genç bir asker ve haritacı olan Alina Starkov (Jessie Mei Li), içinde saklı bir gücü keşfeder. Bu güç sayesinde dünyasını birleştirmeye çalışan Alina’ya karşı tehlikeli güçler bir takım planlar kurar. Serseriler, hırsızlar, suikastçılar ve azizler artık bir savaşın içindedir ve bu savaşı kazanmak için büyüden fazlası gerekir.

4. The Handmaid's Tale

Orijinal İsmi: The Handmaid's Tale

Süre: 50dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yönetmen: Reed Morano , Mike Barker
Yapımı: 2017 - ABD , Kanada

Distopik bir gelecekte bir kadın, köktendinci teokratik diktatörlük altında bir cariye olarak yaşamak zorunda bırakılır.

5. The Haunting of Hill House

Orijinal İsmi: The Haunting of Hill House

Tür: Dram , Gizem
Yönetmen: Mike Flanagan
Senarist: Mike Flanagan
Yapımı: 2018 - ABD

1992 yazında, Hugh ve Olivia Crain evlerini restore edip satışa çıkarmayı planlamaktadır. Bu süre zarfında yaşamak için çocukları Steven, Shirley, Theodora, Luke ve Eleanor ile Hill House'a taşınırlar. Ancak, restorasyonda çıkan sorunlar ve planlanmayan bazı onarımlar nedeniyle, Hill House'ta beklediklerinden daha uzun süre yaşamak zorunda kalırlar. Evde kaldıkları süre boyunca, günden güne artan paranormal olaylarla yüzleşirler. Öyle ki bu olaylar en sonunda trajik bir kayba yol açar ve evden apar topar taşınırlar. Yirmi altı yıl sonra, Crain kardeşler ve babaları bu trajediden sonra ilk kez bir araya gelir ve Hill House'daki zamanlarının her birini nasıl etkiledikleriyle yüzleşmek zorunda kalır.

6. Anne with an E

Cesur ve tutku dolu yetim bir kız; sert mizaçlı, yaşlı ve bekar bir kadın ve onun tatlı dilli erkek kardeşinin yanına yerleşir. Sevilen çocuk kitabı serisinden uyarlandı.

7. Big Little Lies

Orijinal İsmi: Big Little Lies

Süre: 50dk
Tür: Dram
Senarist: David E. Kelley
Yapımı: 2017 - ABD

Çocukları birinci sınıfa yeni başlayan ve mükemmel hayatlara sahip gibi görünen 3 anne, bir cinayetin şüphelileri olurlar. 

8. The Queen’s Gambit

Orijinal İsmi: The Queen’s Gambit

Tür: Dram
Yönetmen: Scott Frank
Senarist: Scott Frank , Allan Scott
Yapımı: 2020 - ABD

1950’lerde Kentucky’de bir yetimhaneye bırakılmış genç Beth Harmon, sakinleştirici ilaçlara bağımlı olma yolunda giderken satranca karşı inanılmaz bir yeteneği olduğunu keşfeder. Kendi şeytanları ile boğuşurken, yine ağrı kesici ilaçlardan yardım alan ve bunun yanında bazı takıntıları ile de uğraşan Beth, etkileyici ve zorlu bir satranç ustası olur. Satranç dünyasının erkek egemen tabularını yıkmayı ve geleneksel sınırları yerle bir etmeyi kafasına koyan Beth, bu yolda delilik ve dahilik arasında gidip gelmektedir.

9. You

Caroline Kepnes'in aynı adı taşıyan ve çok satan romanından uyarlanan You, "Aşk için ne kadar ileri gidebilirsiniz?" sorusunu soran bir 21. yüzyıl aşk hikayesini konu alıyor. Zeki bir kitabevi yöneticisinin yolu gelecek vaat eden bir yazarla kesiştiğinde bu soruya cevabı netleşir: O, aşk için her şeyi yapabilir! İnterneti ve sosyal medyayı sevdiği kadına yaklaşmak ve onunla ilgili en mahrem detayları toplamak için kullanan Joe Goldberg, bu büyüleyici kadını çabucak bir takıntı haline getirir. Sevdiği kadına ulaşmak için karşısına çıkacak her engeli ve kişiyi sessizce ve gaddarca ortadan kaldıracaktır.

10. Outlander

Starz, ünlü kitap serisi Outlander'ı ekranlara uyarlıyor. Sene 1945. Eski bir savaş hemşiresi olan Claire Randall, evine dönmüştür. Tekrar bir araya geldiği eşiyle ikinci bir balayına çıkar. Salisbury Düzlüğü'nde bulunan tarihi taş çemberini ziyaret ederler. Bu taşlardan birine dokunan Claire Randall kendini birden savaş yüzünden yıkılmış ve gruplaşmış sınır baskınlarına maruz kalan İskoçya'da bir yabancı olarak bulur. Sene 1743'tür. Anlayamadığı güçler tarafından zaman içinde geçmişe savrulan Claire Randall, hayatı için tehdit oluşturabilecek mülk sahipleri ve casusların arasına düşmüştür. Cesur bir İskoç savaşçısı olan Jamie Fraser, Claire'ye öyle sınırsız bir aşk sunar ki, genç kadın sadakat ve tutku gibi iki zıt duygunun arasında sıkışıp kalır. Farklı zamanlarda yaşayan ve hiç ortak özellikleri olmayan bu iki adam arasında bir seçim yapması gerekmektedir.

11. The Boys

Aynı adlı çizgi romandan uyarlanmış "The Boys" dizisi, süper kahramanları hizaya getirmeye çalışan bir CIA ekibi etrafında gerçekleşen bir aksiyon hikayesini anlatıyor. Billy Butcher ve ekibi süper kahramanların arkasındaki gücü keşfettikçe başlarını zannetiklerinden çok daha büyük bir belaya soktuklarını fark ediyorlar. 

12. Dare Me

Orijinal İsmi: Dare Me

Süre: 42dk
Tür: Dram , Gizem , Suç
Oyuncular: Willa Fitzgerald
Yönetmen: Jamie Travis
Yapımı: 2019 - Kanada

Soğuk bir yeni amigo koçunun, Beth ve sadık dostu Addy liderliğindeki bir lise takımının başına geçmesiyle ilişkiler bozulur ve sadakatler sınanır.

13. The End of the F***ing World

Orijinal İsmi: The End of the F***ing World

Süre: 21dk
Tür: Dram , Komedi , Suç
Senarist: Charlie Covell
Yapımı: 2017 - İngiltere

Çizgi romandan uyarlanan bu kara komedi dizisinde, yeniyetme bir psikopat ile maceraya aç bir asi, talihsizliklerle dolu bir yolculuğa çıkıyor.

14. The Leftovers

Orijinal İsmi: The Leftovers

Süre: 60dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yönetmen: Peter Berg , Mimi Leder
Yapımı: 2014 - ABD

The Leftovers, Tom Perotta‘nın aynı isimli romanından uyarlama bir dizi. Dizinin yapımcısı ve yürütücüsü Lost yapımcılarından Damon Lindelof. Hristiyanlıkta Rapture diye bir kavram var. Hz. İsa’nın yeryüzüne inip inanan ve iman edenlerle birlikte yeniden yükseleceğine dair bir çeşit inanış. Dizi de bu ya da bu çeşit bir Rapture’ın sonrası üstüne kurulmuş. Dünya üzerinden milyonlarca insan silinmiş durumda. Dolayısıyla da ortalık fena karışmış. İki çocuk babası polis müdürü Kevin Garvey, birçok insanın açıklanamaz şekilde yok olmasından sonra durumu kontrol altında tutmaya çalışmaktadır. Tabii eşi Laurie’nin onu ve çocuklarını terk edip gizemli bir tarikata katılması bunu hiç de kolaylaştırmayan bir durum. The Leftovers’ın merkezinde Garvey Ailesi olsa da dizide bu tarikat, bir gazete editörü, bir liseli kız gibi aileyle bir şekilde bağlantılı, bağlantısız kişilerin başından geçenleri, bu olayın sonrasında yaşananları izleyeceğiz.

15. Pachinko

Orijinal İsmi: Pachinko

Tür: Dram
Yönetmen: Kogonada , Justin Chon
Senarist: Soo Hugh
Yapımı: 2022 - ABD

Bir edebiyat eserinden uyarlanan dizi Pachinko‘da, başka ülkelerde yaşayan Kore kökenli bir ailenin destansı hayalleri ve umutları konu ediliyor.