Ünlü Oyuncuları Konu Alan Biyografik Filmler!

Biyografi filmlerini sevenlere harika önerilerle geldik!

Biyografi filmleri, hayatlarını merak ettiğimiz insanların dünyalarına bir kapı aralar ve yaşadıkları üzerine kurgusal bir evren kurarak bizleri misafir eder. Hayatları merak edilen insan gruplarından birisi de şüphesiz ki oyunculardır. Ünlü oyuncuları konu alan biyografi filmlerine yer verdiğimiz bu listede Marilyn Monroe'dan James Dean'e bir çok efsanevi oyuncunun hayatına tanıklık edeceksiniz!

İyi seyirler.

1. Marilyn ile Bir Hafta

Orijinal İsmi: My Week With Marilyn

Süre: 99dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Simon Curtis
Senarist: Adrian Hodges
Yapımı: 2011 - ABD , İngiltere

1956 yılının yazında, 23 yaşında genç bir delikanlı olan Colin Clark (Eddie Redmayne), Oxford'da okuduğu bölümü terk ederek, sinema sektörüne girer ve kendisini o sırada çekimlerine başlanan 'The Prince and the Showgirl adlı filmin setinde, en alt kademedeki asistanlardan biri olarak bulur. Sir Laurence Olivier, efsanevi yıldız Marilyn Monroe ve o dönem yeni evlendiği kocası, İngiliz tiyatro oyun yazarı Aurthur Miller'ı merkezine alan film, asistan Colin'in gözünden Monroe'nun İngiltere'de geçen bir haftasını anlatıyor. Miller İngiltere'den bir süre ayrılmak zorunda kaldığında genç asistana da, Hollywood'a dönmeden önce güzel aktristi İngiliz sosyetesi ile tanıştırmak, gezdirmek ve eğlendirmek görevi düşüyor.Colin Clark'ın günlüklerinden uyarlanan filmde iki genç insan arasında yaşanan karşı konulmaz çekim bir kez daha beyazperdeye taşınıyor.

2. Chaplin

Orijinal İsmi: Chaplin

Süre: 143dk
Tür: Dram
Yapımı: 1992 - ABD , İngiltere , Fransa , İtalya , Japonya

Charlie, gösterilerine çıktığı bir vodvil grubu ile çeşitli turnelere katılarak hayatını kazanmaktadır. Annesi Hannah'ın da yer aldığı bu grupla birlikte gittikleri bir Amerika turnesinde Mack Sennett tarafından keşfedilince dünyaca ünlü olmasını sağlayacak sessiz sinema sektörüne ilk adımını atmış olur. Şarlo rolü ile dünya çapında bir ünün sahibi iken özel hayatındaki çalkantılar, her geçen gün daha çok yıpranmasına neden olmaktadır. Bir yandan da Amerika'daki politik atmosferin iyice kızışması ve Hollywood'daki konumist avı nedeni ile ABD'ye girişinin engellenmesi, hayatındaki zorlukları pekiştirecektir.Chaplin'in Britanya'da fakir bir ailede başlayan çocukluğundan, ölümünden dört sene öncesine kadarki süreci anlatıyor.

3. James Dean

Orijinal İsmi: James Dean

Süre: 90dk
Tür: Dram
Yönetmen: Mark Rydell
Senarist: Israel Horovitz
Yapımı: 2001 - ABD

Ünlü oyuncu James Dean'nin gençliğinden, yükselişini anlatan biyografı tarzındaki filmi.

4. Ejder:Bruce Lee'nin Hayatı

Orijinal İsmi: Dragon: The Bruce Lee Story

Süre: 120dk
Tür: Aksiyon , Dram , Tarih
Yönetmen: Rob Cohen
Yapımı: 1993 - ABD , Hong Kong

Karısı Linda Lee'nin anılarından uyarlanan film, iki kültür arasında kalmış Bruce Lee'nin kısa yaşamını gözler önüne seriyor.  

5. Aydaki Adam

Orijinal İsmi: Man On The Moon

Süre: 118dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Miloš Forman
Yapımı: 1999 - Almanya , ABD , İngiltere , Japonya

Önceleri gece klüplerinde tek kişilik komedi gösterileri yapan Andy Kaufman, ilk kez Saturday Night Live adlı televizyon şovunda seyirci karşısına çıktığında alışılmadık garip tarzı ile tanınmış menajer George Shapiro'nun dikkatini çeker. Shapiro'nun yardımı ile kendi şovunu yapmaya başlayan Kaufman komedide bilinen tarzların dışına çıkmakta, aslında seyirciyi güldürmekten çok şoke etmeye çalışmaktadır. En yakınları bile Kaufman'ın nerede rol yapıp nerede gerçeği yaşadığını anlayamazlar. Günümüzde bile tam anlaşılamamış olan bu 'nevi şahsına münhasır' sanatçının destekçileri arasında menajeri Shapiro'dan başka dostu ve rol arkadaşı Bob Zmuda ve kız arkadaşı Lynne Margulies vardı.

6. Karşınızda Peter Sellers

Orijinal İsmi: The Life And Death Of Peter Sellers

Süre: 122dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Stephen Hopkins
Yapımı: 2004 - ABD , İngiltere

Karizmatik, İngiliz komedyen Peter Sellers’ın yaşam serüveni, Peter Sellers ile ilgili bilip bilmediğiniz pek çok şeyi anlatıyor: BBC radyoculuğundan yeterince iyi olmayan fiziğiyle kendini kabul ettirmeyi başardığı TV dünyasına geçişi ve yine o fiziğiyle ekranın önünde yer alan milyonları kahkahaya boğması, annesi ile olan özel ilişkisi, çocukları, Sophia Loren ile başlayan kadın hayranlığı, kariyer ve kaderinin aslında bir falcının elinde dönmesi, Stanley Kubrick ile yaptığı Dr. Strangelove ve hepimizin hafızasına yerleşmiş Dedektif Clouseau tiplemesiyle Pembe Panter serüveni. Bu 'film içinde film' hikâyesi, oynadığı karakterlerin mi hayatını etkilediği, yoksa kendisinin mi bu karakterleri Peter Sellers'laştırdığı belirsizliğini sonuna kadar koruyan; The Party, Dr. Strangelove ve Pembe Panter gibi filmlerin içinden geçerek anlatılıyor.

7. Mommie Dearest

Orijinal İsmi: Mommie Dearest

Süre: 128dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Frank Perry
Senarist: Robert Getchell
Yapımı: 1981 - ABD

Joan Crawford'ı Faye Dunaway'in canlandırdığı filmde, ünlü yıldızın hayatı anlatılıyor. Film, kızı Christina Crawford'ın aynı isimli romanından uyarlandı.

8. Judy

Orijinal İsmi: Judy

Süre: 118dk
Tür: Dram , Müzikal , Tarih
Yönetmen: Rupert Goold
Senarist: Tom Edge
Yapımı: 2019 - ABD , İngiltere , Fransa

Judy, efsanevi sanatçı Judy Garland'ın unutulmaz Londra turunu konu alıyor.

9. Laurel ile Hardy

Orijinal İsmi: Stan & Ollie

Süre: 98dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Jon S. Baird
Senarist: Jeff Pope
Yapımı: 2018 - ABD , İngiltere , Kanada

1930'lu yıllarda çektikleri filmler il üne kavuşmuş olan komedi ikilisi Stan Laurel ve Oliver Hardy, araları açıldıktan sonra kariyerlerini yeniden canlandırmaya çalışırlar. Savaş sonrası Britanya'sında turneye çıkan Laurel ve Hardy'nin karşılaşacağı güçlükler, geçen yıllar ile birlikte daha da çoğalmıştır.