En İyi Oscar Isaac Filmleri!

Hollywood'un yükselen oyuncusu Oscar Isaac, bugün 45 yaşında!

Cumartesi gününüzü popüler oyuncunun en iyi filmlerini izleyerek geçirmeye ne dersiniz?

Tam adı Óscar Isaac Hernández Estrada olan 9 Mart 1979 Guatemala doğumlu oyuncu, eğitimini Amerika'nın en prestijli oyunculuk okullarından biri olan Juillard'da aldı. "Robin Hood" ve "Sürücü" filmlerinde canlandırdığı yardımcı karakterlerle popülerlik kazanmaya başladı ve "Sen Şarkılarını Söyle" filmi ile sektörün önemli isimlerinden biri hâline geldi.

Doğum gününü kutlamak için Oscar Isaac'in en beğendiğimiz 10 filmini listeledik.

Keyifli seyirler!

1. Dune

Orijinal İsmi: Dune

Süre: 155dk
Yönetmen: Denis Villeneuve
Yapımı: 2021 - ABD

Mitsel ve yoğun bir kahramanlık yolculuğunu anlatan “Dune”, Paul Atreides’in hayatını odağına alıyor. Zeki ve yetenekli olan Atreides’in kaderi düşündüğünden çok uzaklara uzanacaktır. Kaderini gerçekleştirmek üzere çıktığı bu yolda evrenin en tehlikeli gezegenine gitmeli, halkının ve ailesinin geleceğini güvenceye almalıdır. Gezegenin ve büyük ihtimalle tüm insanlığın kaderini belirleyecek olan Dune Gezegeni’nin kaynakları için kötü güçler ile çatışmalar başladığında, korkusuna galip olanın kazanacağı bu savaş çok yakındır.

2. Ex Machina

Orijinal İsmi: Ex Machina

Süre: 108dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yönetmen: Alex Garland
Senarist: Alex Garland
Yapımı: 2014 - ABD , İngiltere

Caleb, dünyanın önde gelen internet şirketlerinden birinde çalışan bir yazılımcıdır. Günün birinde şirket içi bir yarışmayı kazanır. Ödül olarak ise şirketin herkesten uzak, dağlarda yalnız yaşayan CEO'su Nathan'ın orman içindeki evine bir hafta misafir olacaktır. Ancak Caleb'in bilmediği bir şey daha vardır: Bu misafirlik sırasında dünyanın ilk tamamlanmış yapay zekalı robotu olan Ava ile ilişki kurma deneyine katılması gerekecektir.

3. X-Men: Apocalypse

Orijinal İsmi: X-Men: Apocalypse

Süre: 144dk
Yönetmen: Bryan Singer
Yapımı: 2016 - ABD

X-Men evreninin en güçlü mutantı olan En Sabah Nur, yani Apocalypse, binlerce yıllık uykusundan uyandığında dünyayı tanınmaz bir halde bulur. Gördükleri karşısında çok sinirlenen Apocalypse, dünyayı tamamen yerle bir edip baştan kurmaya karar verir, bunun için kendine 4 yardımcı bulur: Storm, Archangel, Psylocke ve Magneto. Dünyanın yok olma tehlikesini karşı Mystique, Profesör X ve diğer mutantlar güçlerini birleştirip dünyayı kurtarmak zorundadır.  

4. Star Wars 7: Güç Uyanıyor

Orijinal İsmi: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

Süre: 141dk
Yönetmen: J.J. Abrams
Yapımı: 2015 - ABD

Orijinal serinin son filminin 30 yıl ardından Star Wars serisi 7. filmiyle sinemalara döndü. Filmde, Return of the Jedi filminin 30 yıl sonrasında yaşananlar anlatılıyor.

5. Sen Şarkılarını Söyle

Orijinal İsmi: Inside Llewyn Davis

Süre: 105dk
Tür: Dram , Müzikal
Yönetmen: Joel Coen , Ethan Coen
Senarist: Joel Coen , Ethan Coen
Yapımı: 2013 - İngiltere , Fransa

Coen Kardeşler'in yine bir dönem dramasına imza attıkları Inside Llewyn Davis, 1960'lı yılların New York'unda geçiyor. 1960'lı yılların başında Greenwich Village, folk müziğin devrimine sahne olur. Film ünlü folk sanatçısı Dave Van Ronk'un hayatından ilhamla yola çıkarak, dönemin müzik piyasasında yaşananları ünlü sanatçılar Bob Dylan, Joan Baez ve Joni Mitchell eşliğinde ekrana taşıyor.

6. Scenes from a Marriage

Orijinal İsmi: Scene da un matrimonio

Süre: 60dk
Tür: Dram
Yönetmen: Hagai Levi
Yapımı: 2021 - ABD , İsveç

Ingmar Bergman'ın imzasını attığı İsveç dizisinden uyarlanan Scenes From A Marriage, yıllarca kargaşa içerisinde süren bir evliliğin hikayesini anlatıyor. Evlilik, sadakatsizlik, boşanma ve eski çiftin yeni partnerlerle hayat kurmasından oluşan süreç ekranlara aktarılıyor.

7. Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş

Orijinal İsmi: Spider-Man: Across the Spider-Verse

Süre: 140dk
Yapımı: 2023 - ABD

Miles Morales, Oscar® ödüllü Örümcek-Evreni destanının bir sonraki bölümü için geri dönüyor. Brooklyn'in tam zamanlı, mahallenin arkadaş canlısı Örümcek-Adam'ı, Çoklu Evren boyunca Gwen Stacy ve yeni bir Örümcek-Adam ekibiyle her şeyden daha güçlü bir kötü adamla karşı karşıya gelecek.

8. Sürücü

Orijinal İsmi: Drive

Süre: 100dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yapımı: 2011 - ABD

Dublörlük yapan ve üst düzey araba kullanabildiği için geceleri de soygunlara katılan bir sürücünün yaşamını anlatıyor. Sürücünün yaşamı, komşusu Irene'nin hapisteki kocasına yardım etmeyi kabul etmesiyle daha da tehlikeli bir hal alır. Bir anda kendisini Los Angeles'ın en tehlikeli adamlarının hedef listesinde bulur. Şimdi kendi hayatını, Irene'i ve oğlunu kurtarmak için yapacağı tek şey en iyi bildiği şekilde sadece araba sürmektir.  

9. W.E.

Orijinal İsmi: W.e.

Süre: 119dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Madonna
Senarist: Madonna , Alek Keshishian
Yapımı: 2011 - ABD , İngiltere

Film, İngiltere Kralı 8. Edward’ın Amerikalı Wallis Simpson ile yaşadığı aşkı anlatırken Prenses Diana ile Dodi El Fayed’in ilişkisine de göndermeler yer alıyor.

10. Agora

Orijinal İsmi: Agora

Süre: 127dk
Tür: Dram , Macera , Tarih
Yönetmen: Alejandro Amenábar
Yapımı: 2009 - ABD , Bulgaristan , İspanya , Malta

O, tarihin gördüğü en etkileyici ve ilgi çekici kadınlardan biriydi. Hem belinden aşağıya kadar uzanan sarı saçlarıyla göz kamaştıracak, nefes kesecek kadar güzel, hem de adını matematikçi, filozof ve astronom olarak tarihe yazdıracak kadar zeki bir kadın. Ve ne trajiktir ki ölümüyle bile unutulmayacak bir kadın. Üzerine çullanan onlarca erkeğin darbeleriyle son nefesini veren, cesedi sokaklarda sürüklenip, eti kemiklerinden midye kabukları yardımıyla ayrılan ama ne olursa olsun tarihin unutulmazları arasına giren bir kadın. Yani 45 yaşındayken bu dünyadan göçüp giden İskenderiyeli Hypatia.     Filmde Hypatia'yı Oscar ödüllü oyuncu Rachel Weisz canlandırıyor. Rol arkadaşları ise bir süre önce yaşama veda eden yönetmen Anthony Minghella'nın oğlu Max Minghella ile Oscar Isaac. İşte bu filmle bir kez daha hatırlanan İskenderiyeli Hypatia'nın trajik öyküsü.

11. Sucker Punch

Orijinal İsmi: Sucker Punch

Süre: 110dk
Yönetmen: Zack Snyder
Yapımı: 2011 - ABD , Kanada

Babydoll, isteği dışında bir yere kilitlensede hayatta kalmalıdır. Özgürlüğü için savaşmaya kararlı bir şekilde, dört kızı birleşmeye ve onları tutsak tutan Blue, Madam Gorski ve Kumarbazdan kaçmaya ikna eder. Kızlar kendilerini fantastik bir savaşta bulurlar. Nelerden vaz geçeceklerine karar vermek zorundadırlar, eğer başarılı olurlarsa özgür olacaklardır.