En İyi Marlon Brando Filmleri!

Sinemanın efsanevi oyuncularından Marlon Brando, 100 yıl önce bugün doğdu!

Marlon Brando, sinema tarihine adını unutulmaz performansları ve derin karakterleriyle altın harflerle yazdırdı.

Bugün de Brando'nun doğumunun 100. yılında kariyerindeki en etkileyici filmlerini vurgulayarak, onun sinema dünyasındaki eşsiz mirasını kutlamayı amaçladık. Brando'nun unutulmaz performanslarına bir göz atarak, onun sinema tarihindeki etkisini yeniden keşfedin!

Keyifli Seyirler!

1. Baba

Orijinal İsmi: The Godfather

Süre: 175dk
Tür: Dram , Suç
Yapımı: 1972 - ABD

Sicilya'dan göç eden Corleone ailesi, Amerika'da yerleşme çabalarını sürdürürken kendilerine kaba kuvvet kullanmaya kalkan ve yapmaya kalktıkları her işten haraç isteyen bir takım kimliği belirsiz kişilere karşı onlar da kaba kuvvet kullanmaya ve bunda da başarılı olmaya başlayınca kendilerini tahmin bile edemeyecekleri bir yaşantının içinde bulurlar. Bir taraftan son derece katı örf ve aile yaşantısı diğer tarafta ise acımasızca önlerine çıkanları yok etmeye başlayan Corleone ailesi bir müddet sonra Amerika'nın en korkulan mafya topluluğu haline gelmiştir. Kendileri her ne kadar mafya değil bir aile olduklarını söyleseler de.

2. İhtiras Tramvayı

Orijinal İsmi: A Streetcar Named Desire

Süre: 125dk
Tür: Dram , Gerilim
Yönetmen: Elia Kazan
Yapımı: 1951 - ABD

Blanche DuBois, New Orleans'taki kız kardeşinin yanına taşınır ve acımasız kayınbiraderi tarafından işkence görürken, gerçekliği onun etrafında çöker.

3. Rıhtımlar Üzerinde

Orijinal İsmi: On The Waterfront

Süre: 108dk
Tür: Dram , Romantik , Suç
Yönetmen: Elia Kazan
Yapımı: 1954 - ABD

Joey Doyle, rıhtımda öldürülür ve kimse ölüm hakkında birşey anlatmaya cesaret edemez. Terry Malloy ise bu limanda çalışan bir işçidir ve aynı zamanda eski bir boksördür. Terry kısa zamanda, limandaki patronların dikkatini çeker. Bu sendika ağaları limanda kendi düzenlerini kurmuştur. Ancak, Terry onların sandığından çok daha güçlü bir karakterdir.

4. Kıyamet

Orijinal İsmi: Apocalypse Now

Süre: 181dk
Tür: Dram , Savaş
Yapımı: 1979 - ABD

Yüzbaşı Willard, Vietnam’da Amerikan ordusuna başkaldıran ve vahşi yöntemlerle bir orman kabilesini yöneten Albay Walter Kurtz’ü bulup öldürmekle görevlendirilir. Kurtz’ün izinde, insan yüreğinin karanlığıyla savaşın gerçekliği arasında kalan Yüzbaşı Willard, çok geçmeden sonsuz bir kabusun içine sürüklenecektir.

5. Guys And Dolls

Orijinal İsmi: Guys And Dolls

Süre: 149dk
Tür: Komedi , Romantik , Suç
Yapımı: 1955 - ABD

Hikaye, New York’un önemsiz suçluları ve profesyonel kumarbazları arasındaki faaliyetler etrafında dönmektedir.

6. Julius Caesar

Orijinal İsmi: Julius Caesar

Süre: 120dk
Tür: Dram , Tarih
Yapımı: 1953 - ABD

William Shakespeare'in en ünlü tiyatro oyunlarından birine konu olan siyaset tarihinin iki bin küsur yıl öncesinden gelen unutulmaz bir entrika ve ihanet hikayesi. Roma senatosu tarafından kabul edilmiş olan bir komplo ile hırsı artan imparator Jül Sezar, Brutus tarafından öldürülür. Bu cinayetin ortaya çıkardığı sonuçlar ise oldukça ciddidir. 

7. The Wild One

Orijinal İsmi: The Wild One

Süre: 79dk
Tür: Dram
Yönetmen: Laslo Benedek
Senarist: John Paxton , Ben Maddow
Yapımı: 1953 - ABD

Johnny, küçük, uyuşuk bir California kasabasını ele geçiren motorsikletli çetenin lideridir. Deri ceketli genç motorcu, kasabanın en güzel kizi Kathie'ye aşık olana kadar sadece yıkımla ilgileniyor gibidir. Ancak Johnny'nin şanssızlığı, psikopat rakibi Chino tarafindan tehdit edilmesi ve bunun üstüne, kasaba halkının düşmalığı ve önyargılarıdır.

Film, İngiltere'de 1967 yılına kadar yasaklı olarak kalmıştır.

8. Sayonara

Orijinal İsmi: Sayonara

Süre: 147dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Joshua Logan
Senarist: James Michener
Yapımı: 1957 - ABD

Kobe'deki bir ABD Hava Kuvvetleri binbaşısı, güzel bir sanatçıya aşık olunca Amerikalı askerlerle Japon kadınlar arasındaki evliliklere karşı kendi muhalefetiyle yüzleşir.

9. Gemide İsyan

Orijinal İsmi: Mutiny On The Bounty

Süre: 185dk
Tür: Dram , Macera , Tarih
Senarist: Charles Lederer
Yapımı: 1962 - ABD

1787'de İngiliz gemisi Bounty, Tahiti'den bir kargo ekmek-meyve getirmek için Portsmouth'tan ayrılır, ancak Kaptan Bligh'in gemide yarattığı vahşi koşullar, subay Fletcher Christian liderliğindeki bir isyanı tetikler.

10. Paris'te Son Tango

Orijinal İsmi: Ultimo Tango A Parigi

Süre: 129dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Bernardo Bertolucci
Yapımı: 1972 - Fransa , İtalya

Jeanne, evlilik hazırlıklarını sürdürürken bir yandan da evlenince oturmak için bir ev aramaktadır. Bir gün çok beğendiği bir evi gezerken çok ilginç ve garip bir adamla tanışır. Paul, kendinden yaşça büyük ve tanıdığı bütün erkeklerden farklı bir adamdır. Aralarındaki çekime karşı koyamaz ve birlikte olurlar. Uzunca bir süre sadece birlikte olabilmek için bu evin çatısı altında buluşacak ama birbirlerinin dışarıdaki hayatlarına dair hiçbir soru sormayacak ve hiçbir şey bilmeyeceklerdir. Bu, Paul'ün ilişkilerinin devam edebilmesi için koymuş olduğu bir şarttır. Paul'ün karamsar ruhuna karşılık Jeanne'in capcanlı gençliği, koydukları bu sert kurallara dayanamayacaktır.