TV+'taki En İyi Romantik Filmler

TV+ Platformundaki en romantik filmlerini sizler için derledik!

İyi bir aşk hikayesi mi arıyorsunuz? Şu anda TV+'ta yayınlanan en iyi romantik filmleri bir araya getirdik! Romantik komedilerden göz yaşartıcı dramalara ve biraz daha seksi olanlara kadar. Listemizde bazı klasikler, ödül kazananlar ve gişe rekortmenleri de var. Dolayısıyla daha fazla zaman kaybetmeden, tanışma sahneleri, aşkın açıkça ilan edilmesi, zihin oyunları, romantik jestler, yavaş danslar, baştan çıkarmalar ve tüm klasik romantizm filmi unsurları için hazırlanın.

İşte sizler için seçtiğimiz en romantik filmler!

İyi seyirler!

1. Paterson

Orijinal İsmi: Paterson

Süre: 118dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Jim Jarmusch
Senarist: Jim Jarmusch
Yapımı: 2016 - Almanya , ABD , Fransa

New Jersey eyaletinin Paterson kentinde otobüs şoförlüğü yaparak geçinen Paterson'ın hayatı son derece tekdüze bir şekilde geçmektedir. Her sabah erken kalkıp işe gider, yolcuların konuşmalarını dinler, ara verince defterine şiirler yazar, iş çıkışı eşinin köpeği Marvin'i gezdirir, aynı bara uğrayarak bir bira içer ve eve döner. Bu sıradan yaşamından gayet memnundur. Eşi Laura ise eşinin şiirlerini bastırmasını isteyen, geleceğe dair birçok hayal kuran, girişken bir insandır. Ne var ki Paterson hayattan çok fazla şey isteyen biri değildir, bu nedenle rutin hayatını değiştirmek için hiçbir neden görmemektedir. 

2. Aşkın Renkleri

Orijinal İsmi: Colors of Love

Süre: 88dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Bradley Walsh
Senarist: Emily Golden
Yapımı: 2021 - ABD , Kanada

Kütüphaneci Taylor Harris aniden işini kaybedince, memleketine, Montana'daki ufak kasabasına döner. Burada erkek kardeşinin küçük kasaba otelini, oteli yenilemek isteyen Joel Sheehan'dan kurtarma mücadelesine katılır. Ancak işler çetrefilleşir ve sonunda Joel'e âşık olup çıkar.

3. Aşk Masalı

Orijinal İsmi: Maid In Manhattan

Süre: 105dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Wayne Wang
Senarist: Kevin Wade
Yapımı: 2002 - ABD

Maris Ventura, New York’un 1. sınıf otellerinden Manhattan Otel’de hizmetçi olarak çalışmaktadır. Bir gün, Christopher Marshall adında varlıklı bir politikacıyla tanışır. Marshall, Ventura’yı otelin müşterilerinden biri sanmıştır. Aralarındaki yakınlaşmaya rağmen, gerçek ortaya çıkınca ayrı dünyaların insanı olduklarını farkederler.

4. Üç Bin Yıllık Bekleyiş

Orijinal İsmi: Three Thousand Years of Longing

Süre: 108dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: George Miller
Senarist: George Miller
Yapımı: 2022 - Avustralya , İngiltere , Çin

Alithea, yanlışlıkla bir Djinn'i şişesindeki esaretten serbest bırakan bir akademisyendir. Djinn ona üç hapsedilme hikayesini anlatırken üç dilek hakkı verir. İstanbul'da bir otel odasında yaptıkları konuşma, ikisinin de tahmin etmediği sonuçlara yol açar.

5. Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi

Orijinal İsmi: The Curious Case Of Benjamin Button

Süre: 162dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: David Fincher
Yapımı: 2008 - ABD

Film, seksenli yaşlarında doğup, geriye doğru yaşlanan bir adamın hayatını konu alıyor. Benjamin Button hepimiz gibi zamanı durduramayan bir adamdır.  Birinci Dünya Savaşı’nın sonunda, 1918’de, New Orleans’tan başlayıp 21. yüzyıla uzanan serüveniyle, onun hikayesi herhangi birininkinden daha sıradışı bir hayatı içerir.

6. Aşk Tesadüfleri Sever

Orijinal İsmi: Aşk Tesadüfleri Sever

Süre: 118dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Ömer Faruk Sorak
Yapımı: 2011 - Türkiye

Doğumlarından itibaren çocukluk ve ilk gençlik yılları boyunca yolları Ankara’da kesişen, 2010 yılında İstanbul’da tanışan Özgür ve Deniz’in birbirlerine doğru ve engellerle dolu aşk macerasını anlatırken, bir yandan da geri dönüşlerle onların bugünlerini yaratan dönemlere uzanıyor. Film, Türkiye’nin 70’li, 80’li, 90’lı ve 2000’li yıllarını ziyaret ederek, o yılların artık unutulmaya yüz tutmuş popüler kültür öğelerinden, müziklerinden, yaşam biçimlerinden ve alışkanlıklarından besleniyor. Pek çok gerçek hikayeden yola çıkılarak derlenmiş olaylar bütünüyle; İstanbul’dan Ankara’ya yaptığı nostaljik yolculuğun içinde izleyiciye doyurucu, duygusal, yıllarca akıllardan çıkmayacak bir aşk filmi vaad ediyor.

7. Benden Bu Kadar

Orijinal İsmi: As Good As It Gets

Süre: 139dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: James L. Brooks
Yapımı: 1997 - ABD

Obsesif bir kişilik olan Melvin bir aşk yazarıdır ve her gün aynı yerde büyük bir titizlikle kahvaltısını yapar ve orda çalışan Carol ona hergün tahammül etmektedir. Eşcinsel olan komşusu Simon ise yetenekli bir ressamdır. Bu üç kişi kendilerini daha sonra birlikte bir maceranın içinde bulurlar. 

8. Aşıklar Şehri

Orijinal İsmi: La La Land

Süre: 128dk
Yönetmen: Damien Chazelle
Senarist: Damien Chazelle
Yapımı: 2016 - ABD , Hong Kong

Oyuncu olabilme hayaliyle yanıp tutuşan Mia ile klasik cazı günümüzde sürdürmeye çalışan Sebastian trafiğin sıkışık olduğu bir gün tanışırlar. İkisinin de hayallerinin gerçeğe dönüşmesi imkansız gibidir. Ancak büyük cesaret gerektiren hayalleri ve aralarında başlayan aşk, ikiliye adeta büyülü bir dünyanın kapılarını açacaktır.

9. İncir Reçeli

Orijinal İsmi: İncir Reçeli

Süre: 95dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Aytaç Ağırlar
Senarist: Aytaç Ağırlar
Yapımı: 2011 - Türkiye

Metin otuzlu yaşlarında hayatını televizyon kanallarına skeç yazarak kazanan bir adamdır. Yazdığı senaryoları reddedilen bir gün gittiği barda, hayatını tümüyle değiştiren Duygu’yla tanışır. Duygu ve Metin bir masala başlarlar ama sonu başından belli bir masaldır.

10. As They Made Us

Orijinal İsmi: As Sick As They Made Us

Süre: 96dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Mayim Bialik
Senarist: Mayim Bialik
Yapımı: 2022 - ABD

Boşanmış bir anne, aşkta ikinci şansını arar. Bu sırada akıl hastası olan annesi ve erkek kardeşiyle ilgilenmek zorunda kalır. Kadın kardeşinin, ölüm döşeğinde olan babası ile yeniden iletişim kurmasını sağlamaya çalışır.