En İyi Uma Thurman Filmleri!

Oscar Ödüllü oyuncu Uma Thurman bugün 55 yaşında!

29 Nisan 1970'te dünyaya gelen Amerikalı oyuncu Uma Thurman bugün 53. yaşını kutluyor.

Kariyerine modellik yaparak başlayan Thurman, "Kiss Daddy Goodnight" filmiyle ilk kamera önü oyunculuğunu gerçekleştirdi. "Ucuz Roman" ve "Kill Bill Vol. 1" filmleriyle tanınırlığı arttı.

Biz de Uma Thurman'ın doğum gününü kutlamak için en sevdiğimiz filmlerini listeledik!

İyi seyirler!

1. Kill Bill Vol. 1

Orijinal İsmi: Kill Bill Vol. 1

Süre: 111dk
Tür: Aksiyon , Suç
Yönetmen: Quentin Tarantino
Yapımı: 2003 - ABD

'Gelin' (The Bride) takma adıyla bilinen kiralık katil, düğünü sırasında saldırıya uğrar. Kilisedeki herkes öldürülür. O da karnındaki bebeğini düşürür ama hayatta kalmayı başarır. 5 yıl boyunca komada kalan Gelin, bir mucize eseri hayata geri döner. Artık tek amacı vardır: Ona pusu kuran eski patronu Bill ve adamlarını teker teker öldürmek. Bill'i en son öldürecektir. Gelin intikamını almak için yola koyulur.

2. Gattaca

Orijinal İsmi: Gattaca

Süre: 106dk
Yönetmen: Andrew Niccol
Senarist: Andrew Niccol
Yapımı: 1997 - ABD

21. yüzyılda genetik mühendisliği çok gelişmiş ve bilimsel olarak kusursuz insanlar yaratılmaktadır. Özel pozisyonlar için yetiştirilen bu yeni süper insan ırkı yüzünden, normal yollardan dünyaya gelmiş insanlar işsiz kalmakta ve ikinci plana itilmektedir. Onlardan biri olan astronot adayı Vincent, Gattaca şirketinde ancak temizlikçi olarak iş bulabilecekken, komadaki bir atletin kan örneklerini ve kimliğini alarak iyi bir pozisyonda işe girer. Fakat şirkette işlenen bir cinayet, olayı araştıran dedektifin dikkatini Vincent'ın üzerinde yoğunlaştırmasına sebep olacaktır.

3. Çok Pişmiş

Orijinal İsmi: Burnt

Süre: 100dk
Tür: Dram
Yönetmen: John Wells
Yapımı: 2015 - ABD

Adam Jones, Paris'te 2 Michelin yıldızlı bir restoran yönetmiş çok usta bir şeftir. Ancak sorumsuz tavırları ve uyuşturucu bağımlılıkları restoranını kaybedip dibe vurmasına yol açar. Kariyerine yeniden başlamak ve 3 Michelin yıldızı elde etmek isteyen Jones, Londra'da etrafına yeni ve yetenekli bir ekip kurarak her şeye en baştan başlamaya karar verir.

4. Tehlikeli ilişkiler

Orijinal İsmi: Dangerous Liaisons

Süre: 119dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Stephen Frears
Yapımı: 1988 - ABD , İngiltere

Başkalarının hayatına müdahale etmekten ve onlarla oynamaktan büyük bir zevk alan Marquise de Merteuil'in yeni hedefi, eskiden birlikte olduğu adamla beraber olan kuzeninin kızı Cecile'dir. Bakire olan kızı baştan çıkarması için bu konularda usta olan ortağı Vincomte de Valmont’u ikna etmeye çalışır. Valmont için çocuk oyuncağı gibi duran bu durum onun hiç ilgisini çekmemektedir aslında. Onun hedefinde halasının evinde kalmaya başlayan Madam Tourvel’dir. Valmont’un kötü ününden haberdar olan Cecile’in annesi Madam Volange’ın Tourvel’i Valmont’a karşı doldurması yüzünden amacına ulaşamayan Valmont, kadından intikam almak için kızı Cecile’e yönelecektir. Öte yandan en önemli kuralını bozmuş ve Tourvel’e aşık olmuştur,High Fidelity ile beğeni toplamış yönetmen Stephern Frears’ın Fransız yazar Pierre Choderlos de Laclos’ın Les Liaisons dangereuses romanından uyarladığı yapıt, İngilizce çekilmiş olmasına rağmen şiirsel diyalogları ve görsel atmosferiyle 18. Yüzyıl Fransası’nın aristokrasine yaraşır bir hikaye sunuyor. Karışık ilişkiler ağının anlatıldığı film, John Malkovich, Glenn Close ve Michelle Pfeiffer gibi usta isimlerin oyunculuklarıyla ve Frears’ın başarılı yönetimiyle yönetmenin en önemli yapıtlarından birine dönüşüyor.

5. Ucuz Roman

Orijinal İsmi: Pulp Fiction

Süre: 154dk
Tür: Gerilim , Suç
Yönetmen: Quentin Tarantino
Yapımı: 1994 - ABD

Ödül avcısı Butch Coolidge şeytanla yaptığı bir anlaşmada ödemeyi durdurmaya karar verir. Honey Bunny ve Pumpkin, hayatlarına biraz hareket katmak isteyen genç ve birbirlerine aşık bir çift soyguncudur. Bu arada iki işi iyi bilen gangster, Vincent Vega ve Jules, günlük işlerinden biri olarak,patronlarına ödemeyi geciktiren bir kaç sahtekar genci vurmaya giderler. Vincent patronun genç ve güzel karısına bebek bakıcılığı yapmakla da görevlendirilirken ortağı suç yaşamına son vermeye karar verir. Cesur bir boksör ise para karşılığı hile yapmayı redderek şehirden kaçar. Kader bu aykırı tipleri mutheşem bir raslantı sonucu bir araya getirecektir.

6. Güzel Kızlar

Orijinal İsmi: Beautiful Girls

Süre: 112dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Ted Demme
Senarist: Scott Rosenberg
Yapımı: 1996 - ABD , Kanada , Malezya

Liseden mezun oluşlarından yıllar sonra bir araya gelen güzel piyano çalmasıyla ünlü Willie,kızların gözdesi Tommy,onun sevgilisi Sharon ve onun aşkı Darian ile eski okul arkadaşları,o günlerdeki gibi çılgın bir parti düzenlerler.Bu parti boyunca birbirlerine öğütler vermeye çalışırken,işin içine güzel kızlar girince eski dostluklar ve yeni arkadaşlıklar bir kenara itilir.Uzun süredir iple çekilen bu güzel parti birden hiç de hoş olmayan mücadelelerin sergilendiği,adeta bir kız kapmaca oyununa dönüşür.tabii işin içinde hala o günlerdeki gibi gençlik duyguları yüzünden birbirinden komik olaylar yaşanmaya başlanır.

7. Baron Munchausen'in Maceraları

Orijinal İsmi: The Adventures Of Baron Munchausen

Süre: 127dk
Tür: Fantastik , Komedi , Macera
Yönetmen: Terry Gilliam
Yapımı: 1988 - Almanya , İngiltere , İtalya

17.yüzyıl aristokratı olan Baron Munchausen, yanındaki özel yetenekli adamları Berthold, Adolphus, Albrecht ve küçük bir kızla, Türklerin işgalinde olan şehri kurtarmak için maceradan maceraya atılıyorlar. Dev bir deniz canavarı tarafından yutulmak, aya yolculuk yapmak, Venüs'le dans etmek bu maceralardan sadece birkaçı?

8. The Producers

Orijinal İsmi: The Producers

Süre: 134dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Susan Stroman
Yapımı: 2005 - ABD

Yapımcı Max Bialystock'un sahneye koyduğu Hamlet'in müzikal versiyonu olan Funny Boy, açılış gecesinde perde kapatmıştır. Leo Bloom, Max'e bir teklifte bulunur. Hitler'in Baharı müzikali için gereğinden fazla para toplayacak, sonra da perdeyi kapatıp parayı cebe atacaklardır.

9. Sakin Ol

Orijinal İsmi: Be Cool

Süre: 118dk
Tür: Komedi , Suç
Yönetmen: F. Gary Gray
Senarist: Peter Steinfeld
Yapımı: 2005 - ABD

Film endüstrisinde aradığını bulamayan ve çeşitli başarısızlıklar yaşayan Chili istediği başarıyı bu sefer başka yerde arıyor; müzik piyasasında. Bir arkadaşıyla yediği öğle yemeğinin ardından soluğu arkadaşının paralı, dul ve müzik yapımcısı olan eski karısının yanında alır.Edie’yi, bağımsız bir plak şirketi kurarak, bir yıldız yaratmaya ikna eden Chili, aradığı yıldız adayını bulmuştur. Artık önünde hiç bir engel kalmadığını düşünen Chili yine yanılmıştır. Star adayı kızın menajeri Raji, devasa boyutlu gay bodyguard’ı ve Rus mafya babaları aşılmaları, o kadar da, kolay engeller değillerdir.

10. Hesaplaşma

Orijinal İsmi: Paycheck

Süre: 119dk
Yönetmen: John Woo
Yapımı: 2003 - ABD , Kanada

Michael Jennings dünyanın en iyi mühendislerinden biridir. Ürün geliştirme departmanında çalışan Michael Jennings ürünleri geliştirdikten sonra hafızasını sildirmektedir. Michael Jennings bu sefer 3 yıl sürecek bir işe girmiştir. Projenin ne olduğunu kimse bilmemektedir. Michael Jennings bu işin sonunda yüklü bir miktar para alacaktır. Parasını almaya giden Jennings tüm parasını 20 parça basit eşya karşısında bağışladığını duyduğunda şok yaşar. Ama bu 20 parça eşya onun hayatını değiştirecektir.

11. Aşkım Benim

Orijinal İsmi: Bel Ami

Süre: 102dk
Tür: Dram , Romantik
Senarist: Rachel Bennette
Yapımı: 2012 - İngiltere , İtalya

19. yüzyılda geçen "Bel Ami", Guy De Maupassant’ın aynı adlı romanından sinemalara uyarlandı. Pattinson’ın canlandırdığı "George Duroy" isimli karakter üzerine kurulu olan film, bu genç gazetecinin Paris’te çok etkili ve güzel bir kadınla kurduğu ilişki ve acımasızlığı sayesinde şöhret basamaklarını birer birer çıkarak kentin en güçlü adamı haline gelmesinin öyküsünü işliyor. Film, Thurman’ın, Duroy’un bir arkadaşının eşiyken onunla ilişki kurması ve aksanını düzeltmesine yardımcı olmasıyla başlıyor. Sosyetenin gözbebeği olan bu güçlü kadın daha sonra hayatını Duroy ile birleştiriyor. Filmde, Kristin Scott Thomas gazeteci Duroy’a aşık olan sosyeteden bir kadını, Christina Ricci ise hafif meşrep genç bir ev kadınını canlandırıyor.

12. Kazara Koca

Orijinal İsmi: The Accidental Husband

Süre: 90dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Griffin Dunne
Senarist: Mimi Hare , Clare Naylor
Yapımı: 2008 - ABD , İrlanda

Radyo programcısı Dr. Emma Lloyd ile yayıncı nişanlısı Michael, New York’ta evlilik belgesi almanın sürücü ehliyeti almaktan daha kolay olduğunu düşünmektedirler. Sonuçta bu işin herhangi bir elemesi ya da sınavı yoktur. İkisi de 18 yaşınının üstünde ve akraba olmadığı sürece sorun yok diye düşünürler. Evlenmek için yapmaları gereken, belediyeye beraber gitmek, gerekli belgeleri hazırlayarak imzaları atmaktır. Emma bir radyo yayını sırasında dinleyicilerine, her zamanki gibi, gelişigüzel aşk reçeteleri dağıtırken Patrick Sullivan adlı itfaiyecinin aşk hayatına öldürücü bir darbe indirir. Bu çok bilinçli olmayan ama yine de kötü niyetli davranışın altında kalmak istemeyen ve buna bir cevap vermek isteyen Patrick de okuduğu gazeteden Emma’nın evlenmek üzere olduğunu öğrenince kusursuz ve unutulmaz bir intikam planı tasarlar ve uygular.

13. Kiss Daddy Goodnight

Orijinal İsmi: Kiss Daddy Goodnight

Süre: 90dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: Peter Ily Huemer
Senarist: Peter Ily Huemer
Yapımı: 1987 - ABD

Laura, geceleri şehirde eğlenmeyi seven popüler bir kadındır. Kendisini takip eden biri, sevdiği bir kişiyi öldürüp kendisinin peşine düşünce beklenmedik durumlarla karşı karşıya kalacaktır.