En İyi 10 Rami Malek Filmi

Ünlü oyuncu Rami Malek bugün 43 yaşında!

12 Mayıs 1981 tarihinde dünyaya gelen Amerikalı oyuncu Rami Malek bugün 43. yaşını kutluyor.

Rami Malek, sinemanın en benzersiz yetenekli oyuncularından biri olarak son on yılda birçok etkileyici filmde yer aldı. Keskin bakışlarından değişken performanslarına kadar, Malek, izleyicileri şaşırtan çarpıcı bir yetenek olarak öne çıkıyor. Nispeten yeni olmasına rağmen, çeşitli rollerdeki çok yönlülüğünü kanıtladı.

Doğum günü şerefine kariyerini kutlamak için en iyi Rami Malek filmlerinden bazılarını sizler için bir araya getirdik!

İyi seyirler!

1. Bohemian Rhapsody

Orijinal İsmi: Bohemian Rhapsody

Süre: 135dk
Tür: Dram , Müzikal
Yönetmen: Bryan Singer
Yapımı: 2018 - ABD , İngiltere

Film, Queen grubunun efsanevi solisti Freddie Mercury'nin Londra'nın Wembley Stadı'nda gerçekleşen unutulmaz 1985 Live Aid konserine giden yıllarını konu ediyor. Filmin prodüksiyon sürecinde yönetmen Bryan Singer, disiplinsiz hareketlerinden dolayı yönetmenlikten azledildi ve yerini Dexter Fletcher aldı. Ancak Amerikan Yönetmenler Birliği kurallarına göre filmlerde tek bir yönetmen adı verilmesi gerektiğinden Bryan Singer'ın adı yönetmen olarak filmde gösterildi.

2. Küçük İpuçları

Orijinal İsmi: The Little Things

Süre: 128dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: John Lee Hancock
Senarist: John Lee Hancock
Yapımı: 2021 - ABD

Umutsuz bir şerif yardımcısı olan Deke, Los Angeles Cinayet Bürosu’nda bir dedektif olan Baxter ile bir seri katili yakalamak üzere iş birliği içine girer. Deke’in altıncı hissi gerçekleşen olaylardaki küçük detaylar hakkında inanılmaz derecede kuvvetli çalışır ve bir şekilde ip ucu bulabilme kabiliyeti vardır. Fakat Deke’in kurallar ile pek arası yoktur ve bu Baxter ile olan ilişkilerini bir çıkmaza sokar. Öte yandan Deke geçmişinden gelen karanlık bir sır ile sürekli mücadele eder.

3. Buster'ın Hasta Kalbi

Orijinal İsmi: Buster's Mal Heart

Süre: 96dk
Tür: Dram , Gizem
Yönetmen: Sarah Adina Smith
Senarist: Sarah Adina Smith
Yapımı: 2016 - ABD

Buster (Rami Malek), Y2K problemiyle (2000 yılından sonra eski bilgisayar ve yazılımlarında görülen, tarih ve zamanla ilgili işlemlerde hatalı sonuçlara yol açan bir yazılım hatası) kafayı bozmuş bir dağ adamıdır. Boş yayla evlerinde kaçak yaşayan Buster'ın zihninin bir yanı, açık denizin ortasında kaybolduğu kâbuslarla meşguldür, diğer yanıysa, eşi ve çocuklarıyla yaşadığı ve adının Jonah olduğu günlerin anılarıyla. Bir vücudun üç ayrı insana ev sahipliği yaptığı bir bilim kurgu mu bu, yoksa kafasında üç ayrı insan yaşatan bir adamın paranoyasının içinde miyiz?

4. Kelebek

Orijinal İsmi: Papillon

Süre: 134dk
Tür: Dram
Yönetmen: Michael Noer
Yapımı: 2017 - ABD , İspanya , Malta

Daha önce küçük suçlara bulaşmış Henri 'Papillon' Charriere, haksız yere cinayetten hüküm giymiş ve Fransa'nın kötü ünyle nam salmış Şeytan Adası'ndaki yüksek güvenlikli hapishaneye sevk edilmiştir. Papillon, hapishanede zengin ve savunmasız bir adam olan Louis Dega ile tanışır. Dega, korunma karşılığında hapisten kaçışlarını finanse etmeyi kabul eder ve ikili arasında firar planıyla birlikte ilginç bir arkadaşlık başlar.

5. Müzede Bir Gece

Orijinal İsmi: Night At The Museum

Süre: 108dk
Yönetmen: Shawn Levy
Senarist: Thomas Lennon
Yapımı: 2006 - ABD , İngiltere

Bir aksiyon komedi filmi olan "Müzede Bir Gece", Ulusal Tarih Müzesinin yeni gece bekçisi Larry, tüm ziyaretçiler evlerine gittiklerinde asıl maceranın başladığına tanık olacaktır. Hayatı boyunca fantastic maceralar peşinde koşmuş olan Larry Daley, bunların ona hiçbir çıkar sağlamadığını ve bu yüzden işssiz kalıp oğlunu göremeyecek duruma geldiğini fark edince gerçek bir iş arayışına girer. 

6. Ölümsüz Aşk

Orijinal İsmi: Ain't Them Bodies Saints

Süre: 96dk
Tür: Dram , Romantik , Suç
Yönetmen: David Lowery
Senarist: David Lowery
Yapımı: 2013 - ABD

Ruth ve Bob, Teksas'ın suç dolu topraklarında tozu dumana katan bir çifttir. 1970'leringetirdiği bütün kanunsuzluklar, tehditler ve ihanetler onların hayatının bir parçasıdır ve dahası birbirlerine çok âşıktırlar. Bir gün polislerle bir çatışmaya girerler ve Ruth bir polisi vurur. Ama suçu onun yerine Bob üstlenir. 4 sene sonra hapishaneden kaçan Bob, sevgilisi ve kendisi hapishaneyken doğan kızını aramaya koyulur.

7. Ölmek İçin Zaman Yok

Orijinal İsmi: No Time to Die

Süre: 163dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Macera
Yönetmen: Cary Fukunaga
Yapımı: 2021 - ABD , İngiltere

Aktif görevini bırakan Bond, Jamaika’da sakin bir hayat yaşamaktadır. Ancak bu sakin hayat kısa ömürlüdür. CIA ajanı olan Felix Leiter Bond’un yardımına muhtaçtır. Bond ise yardım edebilmek için sakin ve huzurlu hayatını geride bırakmak zorunda kalacaktır. Kaçırılan ve çift taraflı çalışan hain bir bilim adamını kurtarmak üzere çıktıkları bu görevde Bond tehlikeli, son teknoloji silahlar kullanan Safin ile karşı karşıya kalacaktır.

8. The Master

Orijinal İsmi: The Master

Süre: 137dk
Tür: Dram
Yapımı: 2012 - ABD

Magnolia, Boogie Nights / Ateşli Geceler, There Will Be Blood / Kan Dökülecek filmlerinin yönetmeni Paul Thomas Anderson’un son filmi The Master, aslında bir güç, tutku ve bağımlılık filmi. 2. Dünya Savaşı’ndan sonra ülkesine dönen amaçsız, vasıfsız ve sorunlu eski donanma askeri Freddie'nin, “The Cause” tarikatı ve (Philip Seymour Hoffman’ın canlandırdığı) karizmatik lideri Lancaster Dodd'la tanışmasıyla değişen yaşamını anlatıyor. Scientology tarikatının kuruluşunu anlattığı iddia edilen filmin başrollerindeki Amy Adams, Philip Seymour Hoffman ve Joaquin Phoenix performanslarıyla Oscar’a aday gösterildiler. The Master filmiyle Anderson, 2. Dünya Savaşı'nın yarattığı toplumsal değişiklikler sonucu ortaya çıkan alternatif ruhani gruplar ve dinlerle ilgilenen yeni bir tür Amerikan ailesinin doğuşunu mercek altına alıyor.  

9. Kısa Dönem 12

Orijinal İsmi: Short Term 12

Süre: 96dk
Tür: Dram
Yapımı: 2013 - ABD

Bir bakıcı tesisinde çalışan Grace, şiddetle büyüyen mağdur çocukların problemleri ile uğraşıyor ve onlarla güçlü bir bağ kuruyor. Kendisinde olduğu gibi o evde çalışan başka arkadaşları da çocukların üstüne titreyip problemleriyle ilgilenmektedir. Grace özellikle Marcus isminde bir çocuk ile güçlü bir duygusal bağ kurarken kendi geçmişinde yaşadıklarını da aynı zamanda seyirciye aktarmaktadır. Grace çocuklarla geçirdiği bütün bu zaman sırasında uzun zamandır birlikte olduğu erkek arkadaşından ayrı bir yaşam sürdürmektedir. Onun aldığı evlilik kararı, çocuklar ile arasında kurduğu duygusal bağın da etkisi ile zor günler geçirmesine sebep olacaktır.

10. Oppenheimer

Orijinal İsmi: Oppenheimer

Süre: 181dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Christopher Nolan
Senarist: Christopher Nolan
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

Christopher Nolan'ın yönettiği film, Amerikalı bilim adamı Julius Robert Oppenheimer'ın hikayesini ve İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilmesindeki rolünü anlatıyor. Fizikçi Julius Robert Oppenheimer, İkinci Dünya Savaşı sırasında Manhattan Projesi'nin bilimsel lideri yapılmıştır. Fakat o ve eşi Kitty, bu kararın hem kendi hayatlarında hem de bütün dünyanın üzerinde bu kadar büyük bir etkiye sahip olacağını tahmin bile edemezdi.