Unutulmaz Keanu Reeves Filmleri

Keanu Reeves'in çok beklenen "John Wick 4" filmi bugün vizyonda!

Keanu Reeves, güçlü filmografisi ve sektördeki kendine has tavrıyla oldukça büyük bir hayran kitlesine sahip oyunculardan. "John Wick" serisi de şüphesiz Reeves'in en sevilen işlerinden. Eski bir seri katil olan John Wick'in intikam için tekrar sahaya çıkmasıyla başlayan seri tüm dünyada aksiyon tutkunlarını oldukça tatmin etti ve serinin her yeni filmi büyük heyecan yarattı. Dördüncü film "John Wick 4" ise bugün vizyona girdi. Biz de Reeves sinemalara dönmüşken filmografisinden en sevdiğimi, en unutlmaz filmleri derlediğimiz bir liste ile karşınızdayız.

Keyifli seyirler!

1. Matrix

Orijinal İsmi: The Matrix

Süre: 136dk
Yapımı: 1999 - ABD

Bir bilgisayar programcısı olan Thomas Anderson aynı zamanda Neo nickname'li çok usta bir "hacker" dır. Ancak siyah takım elbiseli ve gözlüklü adamların yakın takibindedir. Bu takibin nedenini ise karşılaşacağı Morpheus'dan öğrenecektir. Neo, birden kendini Morpheus'un anlattıklarına güvenmek zorunda kaldığı büyük bir komplonun içinde bulacaktır. İçinde yaşadığımızı sandığımız bu dünya tamamiyle aldatıcıdır. Neo, Trinity ve Morpheus'un da yardımıyla kendilerini bu düzeni yıkmaya adayan bir grubun içine katılır.

"Matrix" serisinin diğer filmlerinin sayfalarına ise aşağıdan ulaşabilirsiniz:

The Matrix Reloaded
The Matrix Revolutions
The Matrix Resurrections

2. Benim Güzel Idahom

Orijinal İsmi: My Own Private Idaho

Süre: 104dk
Tür: Dram
Yönetmen: Gus Van Sant
Senarist: Gus Van Sant
Yapımı: 1991 - ABD

Sokaklarda yaşayan iki arkadaşı yol hikayesi. Sık sık uyku atakları yaşayan Mike, rüyalarında kendini hiçbir yere gitmeyen yollarda, kaybettiği annesinin peşinde görür. En yakın arkadaşı Scott ise varlıklı bir ailesi olmasına rağmen ailesini zor durumda bırakmak için sokaklardaki yaşamı seçmiştir. İki genç, uyuşturucu bağımlıları, hırsızlar ve satıcılarla dolu bir dünyada kendilerini bulmaya çalışırlar. Motosikletle Pasifik kıyılarından başladıkları bu arayış yolculuğu onları Roma’ya dek götürecektir. Shakespeare’in IV. Henry adlı eserinin günümüze bir uyarlaması olan bu film, çarpıcı ve şiirsel sinema diliyle yeni bir soluk gibidir.

3. Hız Tuzağı

Orijinal İsmi: Speed

Süre: 116dk
Tür: Aksiyon , Macera , Suç
Yönetmen: Jan de Bont
Senarist: Graham Yost
Yapımı: 1994 - ABD

Howard fidye istemek için bombalı saldırılar düzenleyen polis tarafından aranılan bir suçludur.Bir otobüse yerleştirdiği özel bombayla yine fidye istemektedir.Genç bir polis memuru olan Jack hızı 80 km altına düşerse içinde bomba patlayacak olan otobüsün içindekileri kurtarmakla görevlendirilmiştir..Ona yardım edecek olan kişiyse otobüs şöförünün yerine geçmek zorunda kalan ve ehliyeti aşırı hız nedeniyle alınmış olan Annie'dir.

4. Kasımda Aşk Başkadır

Orijinal İsmi: Sweet November

Süre: 119dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Pat O'Connor
Yapımı: 2001 - ABD

Nelson Moss ve Sara Deever bir sürücü sınavı esnasında karşılaşmışlardır. Sara, erkeklerin iyi yönlerini ortaya çıkaran çekici ve hayatı özgürce yaşamaya çalışan bir karakterdir. Nelson, sadece kar-zarar hesaplarıyla ilgilenen, işten başka birşey düşünmeyen bir reklamcıdır. Sara onunla 1 ay geçirmesini, ardında onu çok daha mutlu bir insan yapacağını söyler. Nelson ilk başta bunu kabul etmez, ancak aynı günde işini ve kız arkadaşını kaybettikten sonra Sara'nın yanına gelir. Birbirlerinden etkilenirler, fakat tam olarak bağlanmaya hazır olmadıklarından, pek de alışagelmiş ilişkilere benzemeyen bir birlikteliğe başlarlar. Sonunda kendi yollarına gidecekleri bir aylık bir deneme. Beklenti yok. Baskı yok. Bağ yok. İkisinin de hesaba katmadıkları nokta ise, aşık olmaktır.

5. Kırılma Noktası

Orijinal İsmi: Point Break

Süre: 122dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Kathryn Bigelow
Yapımı: 1991 - ABD , Japonya

Eski Amerikan başkanlarının maskelerini giyerek Los Angeles'ta banka soymaya başlayan bir çete ortaya çıkmıştır. FBI, olayları derinlemesine araştırırken, şüpheliler listesine sörfçüler de girmiştir. Genç bir ajan olan Johnny'ye ise bu kişilerin arasına sızma görevi verilmiştir.

6. John Wick

Orijinal İsmi: John Wick

Süre: 101dk
Tür: Aksiyon , Gerilim
Senarist: Derek Kolstad
Yapımı: 2014 - ABD

John Wick, hayallerindeki kadınla tanıştıktan ve evlendikten sonra kirli işleri bırakmış eski bir kiralık katildir. 5 yıllık evliliğin sonunda karısı ölür, o öldükten sonra kocasının yalnız kalmaması için bir köpek bırakmıştır. Ancak karısından son hatıra olan köpeği de, arabasında saldırıya uğradığı sırada ölür. Arabasına saldıran çetenin liderinin, eski patronunun oğlu olduğunu öğrendikten sonra intikam için çeteye bir savaş açar: Wick aradan geçen yıllarda pek paslanmamıştır.

"John Wick" serisinin diğer filmlerinin sayfalarına ise aşağıdan ulaşabilirsiniz:

John Wick 2

John Wick 3: Parabellum

John Wick 4

7. Dracula

Orijinal İsmi: Bram Stoker's Dracula

Süre: 127dk
Tür: Korku , Romantik
Senarist: James V. Hart
Yapımı: 1992 - ABD

Genç bir avukat olan Jonathan Harker, görevi gereği Doğu Avrupa'da küçük gizemli bir kasabaya gelir. Burada ölümsüz vampir Drakula tarafından kaçırılan Harker, onunla birlikte Londra'ya gitmek zorunda kalır. Drakula, Harker'ın nişanlısı Mina'nın fotoğrafını görerek etkilenmiş ve genç kızı ele geçirmek istemektedir. Önce Mina'nın yakın arkadaşı Lucy'i ele geçiren Drakula'ya karşı Lucy ve arkadaşları direnmeye çalışacaklardır.

8. Şeytanın Avukatı

Orijinal İsmi: Devil's Advocate

Süre: 144dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem , Korku
Yönetmen: Taylor Hackford
Yapımı: 1997 - Almanya , ABD

Haklı ya da haksız gözetmeksizin kazandığı davalarla dikkat çeken Kevın Lomax kendisine gelen büyük teklifi reddedemez ve Florida'dan New York'a taşınır. Yeni şirketinin patronu ise, John Milton adında çok zengin ve hırslı bir adamdır. Başlangıçta her şey güzel görünmektedir, davalar kazanılmaktadır, ama Kevin'in özel hayatı yavaş yavaş kararmaya, eşi Mary Ann ile arası bozulmaya başlar. Bütün bunlarda John Milton'ın kelimelerle açıklanamayan bir etkisi vardır.

9. Constantine

Orijinal İsmi: Constantine

Süre: 121dk
Tür: Aksiyon , Fantastik , Korku
Yönetmen: Francis Lawrence
Yapımı: 2005 - Almanya , ABD

Los Angeleslı özel dedektif John Constantine'in doğaüstü olaylardaki başarısı yadsınamaz. Bu başarısının, kelimenin tam anlamıyla, Cehennem'e gitmiş ve geri dönmüş olmasıyla yakından ilgisi vardır. Eliyle tutup gözüyle görmediği hiç bir şeye inanmayan polis memuru Angela Dodson, ikiz kızkardeşi esrarengiz bir şekilde intihar edince, Constantine'le işbirliği yapmak zorunda kalır.İkili cenennem yaratıkları ve iblisleri alt edip, Los Angeles'ın karanlık sokaklarında yollarını bulmak için birlikte savaş verirler.

10. Yok Yere Yaygara

Orijinal İsmi: Much Ado About Nothing

Süre: 111dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Kenneth Branagh
Yapımı: 1993 - ABD , İngiltere

Genç aşıklar Hero ve Claudio bir hafta içinde evlenmek üzeredirler. Ama Hero'yu elde etmek isteyen başka bir adamın bir dizi komplosu sonucunda Hero ölmüş gibi gösteriliyor. Asker olan Claudio ve onun asker arkadaşları bu komplonun iç yüzünü ortaya çıkarmaya çalışırlarken ortalık bayağı bir karışıyor. Aslında hiçbir şey için bayağı bir gümbürtü kopartılmıştır…