Cannes Film Festivali’nde En Uzun Süre Ayakta Alkışlanan 10 Film!

Cannes Film Festivali'nde en uzun süre ayakta alkışlanan filmleri listeledik!

76. Cannes Film Festivali hız kesmeden devam ederken, uzun süre ayakta alkışlanan filmlerin haberleri de yayılıyor. Cannes Film Festivali için bir geleneğe dönüşen bu durum, yıllardır belli filmler için beklentileri arttırıyor. Bu seneki festivalde Nuri Bilge Ceylan'ın "Kuru Otlar Üstüne" filmi de 9 dakika ayakta alkışlandı ve büyük beğeni topladı.

Biz de bu listede önceki yıllarda en uzun süre ayakta alkışlanmış 10 filmi bir araya getirdik.

Keyifli okumalar!

1. Pan'ın Labirenti

Orijinal İsmi: El laberinto del fauno

Süre: 118dk
Tür: Dram , Fantastik , Savaş
Yönetmen: Guillermo del Toro
Senarist: Guillermo del Toro
Yapımı: 2006 - ABD , İspanya , Meksika

22 Dakika

"Labirent", İkinci Dünya Savaşı sonrasında geçen fantastik bir yolculuğun hikayesi. 10 yaşındaki Ofelia yeni taşındığı evin arka bahçesinde esrarengiz bir labirent keşfeder. Labirentin içerisinde yaşayan Pan adındaki yaratık küçük kızın tüm yaşamını değiştirecektir.

2. Fahrenheit 9/11

Orijinal İsmi: Fahrenheit 9/11

Süre: 123dk
Tür: Belgesel
Yönetmen: Michael Moore
Senarist: Michael Moore
Yapımı: 2004 - ABD , İtalya

20 Dakika

“Fahrenheit 9/11” Akademi ödüllü film yapımcısı Michael Moore’un, özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde fırtınalar koparan ve koparmaya devam edecek gibi görünen çarpıcı ve sarsıcı yeni filmi.“Bowling for Columbine” filmiyle aldığı harika eleştiriler ve kazandığı büyük popüler başarıdan sonra, Moore, kendine özgü mizah tarzı ve ısrarcı tutumu ile Bush hükümetinin dış politikası hakkında korkusuz bir araştırmaya girişti. Ender görüntüleri, uzmanların ifadelerini ve kendisine özgü zor sorulara verilen cevapları birleştirerek avını gerçekleştirdi. Film bu günlerde Amerika’nın karşı karşıya olduğu en ateşli konuları ele alıyor.

3. Kaçak

Orijinal İsmi: Mud

Süre: 130dk
Tür: Dram
Yönetmen: Jeff Nichols
Senarist: Jeff Nichols
Yapımı: 2012 - ABD

18 Dakika

Tehlikeli ve karizmatik bir kaçak olan Mud ve 14 yaşında iki çocukla kurduğu garip arkadaşlık konu alınıyor. Çocuklar kanun kaçağı olan bu adamı büyük aşkıyla bir araya getirmeye çalışırken aynı zamanda Mud'ın kanundan ve ödül avcılarından kaçması konusunda yardım etmeye kararlıdırlar. 

4. Neon Şeytan

Orijinal İsmi: The Neon Demon

Süre: 118dk
Tür: Gerilim , Korku
Yapımı: 2016 - ABD , Danimarka , Fransa

17 Dakika

Los Angeles'a taşınalı çok uzun bir zaman olmayan, genç ve gelecek vaadeden model Jesse, burada tanıştığı insanları, özellikle diğer modelleri doğal güzelliğiyle çok etkilemiştir. Güzelliğin peşinde her şeyini vermeye hazır bu insanların arasında Jesse, istemeden de olsa tehlikeli sularda yüzmeye başlayacaktır.

5. Kefernahum

Orijinal İsmi: Cafarnaúm

Süre: 126dk
Tür: Dram
Yönetmen: Nadine Labaki
Yapımı: 2018 - ABD , İngiltere , Fransa , Lübnan

15 Dakika

Bir doğum belgesi bile olmayan, mutsuz bir evliliğin ürünü olan Zain, bıçakla adam yaralama suçundan ıslahevine düşmüş bir çocuktur. Buradayken anne ve babasına "beni neden dünyaya getirdiniz?" sorusunu sorarak dava açan Zain'in dokunaklı yaşamı filmde konu ediliyor.

6. Gazeteci Çocuk

Orijinal İsmi: The Paperboy

Süre: 107dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: Lee Daniels
Yapımı: 2012 - ABD

15 Dakika

Film, bir muhabirin kardeşiyle birlikte idam sırasını bekleyen bir mahkumun adını temize çıkarma arayışlarını anlatmaktadır. Gizemli bir kadın mahkuma mektup gönderir ve bu sayede muhabirin davada ilerleme kaydetmesini sağlayayarak olaylar farklı bir boyut kazanır.

7. Belle

Orijinal İsmi: Belle: Ryu to Sobakasu no Hime

Süre: 121dk
Yönetmen: Mamoru Hosoda
Senarist: Mamoru Hosoda
Yapımı: 2021 - Fransa , Japonya

14 Dakika

Köyde babasıyla yaşamını sürdüren 17 yaşındaki lise öğrencisi Suzu, beş milyar kullanıcısı olan U adındaki sanal evrende Belle adıyla ünlenir. Suzu, burada tanıştığı gizemli bir yaratıkla birlikte U’nun dört bir diyarında benzersiz maceralara yelken açar.

8. Benim Cici Silahım

Orijinal İsmi: Bowling For Columbine

Süre: 120dk
Tür: Belgesel , Dram
Yönetmen: Michael Moore
Senarist: Michael Moore
Yapımı: 2002 - Almanya , ABD , Kanada

13 Dakika

Amerika'da son yıllarda küçük çocukların saçtığı dehşetle birlikte boyutlarını görmeye başladığımız silah kültürünü inceleyen sıradışı bir belgesel.Moore film için, silahların Amerikan kültürünün bir parçası olduğunu savunan ve silah fetişisti bir kuruluşun başkanlığını yürüten, eski oyuncu ve dehşet saçan çocuklara ilham verdiği iddia edilen gibi isimlerle hassas konuyu masaya yatırıyor.

9. Artist

Orijinal İsmi: The Artist

Süre: 100dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Michel Hazanavicius
Yapımı: 2011 - Belçika , Fransa

12 Dakika

2011 Cannes En İyi Erkek Oyuncu (Jean Dujardin)Muhteşem performansıyla şimdiden Oscar'larda adı geçen Jean Dujardin bu filmde, sesli filmlerin piyasaya çıkmasıyla kariyeri dibe vuran bir aktörü canlandırıyor. Hollywood, sene 1927… Erişilmez karizmasıyla George Valentin hem izleyicilerin hem yapımcıların göz bebeği. Ancak sinemada ses kullanılmaya başlayınca bir gecede gözden düşüyor. Yanında bitiveren gencecik oyuncu adayı Peppy Miller'ın gözüyse yükseklerde…

10. Elvis

Orijinal İsmi: Elvis

Süre: 159dk
Tür: Dram , Müzikal
Yönetmen: Baz Luhrmann
Yapımı: 2022 - ABD , Avustralya

12 Dakika

Film, esrarengiz menajeri Albay Tom Parker ile olan karmaşık ilişkisinin prizmasından görülen Elvis Presley'in hayatını ve müziğine odaklanıyor. Hikaye, Amerika'da gelişen kültürel manzara ve masumiyetin kaybolması zemininde, Presley'in şöhrete yükselişinden benzeri görülmemiş yıldızlığına kadar 20 yılı aşkın süredir Presley ve Parker arasındaki karmaşık dinamiği anlatıyor. Bu yolculuğun merkezinde Elvis'in hayatındaki en önemli ve etkili insanlardan biri olan Priscilla Presley de var.