Netflix'teki En Heyecan Verici Bilim Kurgu Dizileri

Netflix’te izleyebileceğiniz en iyi bilim kurgu dizilerini sizler için derledik!

Bilim kurgu severler için, farklı dünyalara yapılan yolculuklar ve gerçeklik ile kurgunun bir araya gelmesi büyük bir öneme sahiptir. Netflix gibi başarılı bir dizi ve film platformu, orijinal bilim kurgu dizileri üretme konusunda büyük bir başarıya imza atmıştır.

Eskiden günümüze, farklı tarzlarda ve heyecan dolu hikayelerle dolu o diziler!

İyi seyirler…

1. Sense8

Bilim-Kurgu dizisi olacağı açıklanan Sense8; dünyanın 8 farklı yerinde yaşayan 8 ayrı kişinin gizemli bir bağlantısının olduğu bir konuyu ele alacak... Birleşik Krallık (UK), Seoul, Mumbai, Nairobi, Berlin, Mexico City, San Francisco ve Chicago. Her bölümde bu 8 yere/kişiye de ziyaretimiz olacak. Bu 8 kişiden kimisi tüm grubu bir araya getirmeye çalışırken, kimisi de diğerlerini öldürmeye çalışacak. Hikâye; Meksikalı bir pembe dizi yıldızı, İzlandalı bir parti kızı, Alman bir hırsız, Koreli bir iş kadını, Afrikalı bir otobüs şoförü, transseksüel bir Amerikalı blogger, diğerlerine de görünebilen Afro-Amerikan bir adam ve onun tam zıt karakterine sahip “Mr. Whispers” olarak bilinen bir adam ekseninde gelişecek ve şekillenecek.

2. Titans

Orijinal İsmi: Titans

Yapımı: 2018 - ABD

"Titans", eskiden Batman'in himayesinde olan ve "Robin" olarak bilinen, şimdi ise "Nightwing" olarak suçlularla mücadele eden Dick Grayson (Brenton Thwaites) liderliğindeki bir grup genç süper kahramanı merkezine alıyor. Eski bir sirk çalışanı olan Grayson, anne-babasının ölümünden sonra Batman'in himayesine alınmış ve suçlularla mücadele etmek için eğitilmiştir. Grayson, "Nightwing" olarak Batman’in gölgesinden çıkacak ve Starfire (Anna Diop), Raven (Teagan Croft), Beast Boy (Ryan Potter) ve pek çok başka süper kahramanın içinde bulunduğu yeni ve korkusuz bir "Titans" takımının başına geçecektir.

3. Travelers

Orijinal İsmi: Travelers

Süre: 45dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram
Senarist: Brad Wright
Yapımı: 2016 - Kanada

Günümüzden yüzlerce yıl sonrası insan nüfusu azalmıştır. Hayatta kalan son insanlar bir zaman makinesi keşfederler ve 21. yüzyıla geri dönerek insanoğlunu korkunç bir gelecekten kurtarmak isterler. Rastgele insanlardan oluşmuş küçük bir grup "Travelers" isimli gizlice bir takım oluşturururlar ve insanoğlunun kaderini değiştirmeyi kendilerine misyon edinirler. Bu takım; aynı zamanda takımın lideri olan FBI özel ajanı Grant MacLaren (Eric McCormack), Marcy (Mackenzie Porter) isimli engelli fakat zeki bir genç kadın, onun sosyal çalışanı David (Patrick Gilmore), Trevor (Jared Paul Abrahamson) isimli liseli bir takım kurucu, şiddete maruz kalmış Carly (Nesta Marlee Cooper) isimli bir anne ve eroin bağımlısı üniversite öğrencisi Philip'den (Reilly Dolman) oluşmaktadır.

4. The OA

Orijinal İsmi: The OA

Süre: 60dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Gizem
Yönetmen: Zal Batmanglij
Yapımı: 2016 - ABD

Gözleri görmeyen Prairie Johnson, kayboluşunun yedinci yılında gözleri düzelmiş bir şekilde geri döner ve bir görev için beş yabancıyla bir ekip kurar. 

5. Memories of the Alhambra

Orijinal İsmi: Alhambeura Goongjeonui Chooeok

Süre: 70dk
Yönetmen: Ahn Gil-ho
Senarist: Song Jae-jung
Yapımı: 2018 - Güney Kore

Dizi, İspanya’nın Granada şehrine iş gezisi için giden bir yatırım şirketinin CEO’su (Hyun Bin) ve eski bir pansiyon işleten bir kadının (Park Shin-Hye) karşılaşması ile başlayan tuhaf bir hikâyeyi konu almaktadır. Fantastik türündeki bu dizi ayrıca birbirlerini izleyen gerçekler ve kişinin dünya ile arasındaki algılarını bozabilen genişletilmiş bir gerçeklik oyunu etrafında dönmektedir.

6. Altered Carbon

İngiliz bilim ve fantastik kurgu yazarı Richard K. Morgan'ın 2002 basımı billimkurgu klasiği Altered Carbon, geleceğin fantastik dünyası (cyberpunk) bir hikayeyi işliyor. Dizi günümüzden 300 yıl sonrasında, insan zihninin sayısallaştırıldığı ve bedenden bedene indirildiği, teknolojinin ürkütücü boyutlara ulaştığı karanlık bir zaman diliminde yaşanıyor. 25. yüzyılda geçen öyküde, insan zihni dijitalleştirilse ve ruhlar bir bedenden diğerine transfer edilebilse neler olacağı konu ediliyor. İnsan bedenleri birbirleriyle takas edilebildiği gibi, ölüm de artık kalıcı bir son olmaktan çıkmıştır. Elbette bu teknoloji dev bir şirketin kontrolündedir. Eskiden yıldızlar-arası bir savaşçı olan Takeshi Kovacs, 500 yıl boyunca hapsedilir ve istemediği bir geleceğe indirilir. Ölümün modasının geçtiği bu dünyada eğer bir cinayetin gizemini çözebilirse ona yeni bir yaşam şansı sunulacaktır.

7. Love, Death & Robots

Orijinal İsmi: Love, Death & Robots

Yönetmen: Tim Miller
Senarist: Tim Miller
Yapımı: 2019 - ABD

Korkunç yaratıklar, uğursuz sürprizler ve kara mizahın harmanlandığı, 5-15 dakikalık 18 farklı hikayeden oluşacak yetişkin animasyon antoloji dizisi. 

8. 1899

Londra'dan New York'a eski kıtayı terk etmek üzere batıya giden bir göçmen gemisinde insanlar, yeni yüzyıla ve yurtdışındaki geleceklerine dair umut doludurlar. Fakat, açık denizde yüzen başka bir göçmen gemisi keşfettiklerinde, yolculukları beklenmedik bir yola sapar. Gemide buldukları şey, vaat edilmiş topraklara geçişlerini korkunç bir kabusa çevirecektir.

9. Black Mirror

İnsanlığın en büyük buluşlarının ve en karanlık içgüdülerinin çarpıştığı, çarpık, yüksek teknolojili bir çoklu evreni keşfeden bir antoloji dizisi.

10. Stranger Things

Ufak bir kasabada küçük bir çocuk kaybolunca, gizli deneyler, korkutucu doğaüstü güçler ve tuhaf bir küçük kızın da parçası olduğu bir gizem ortaya çıkar.

11. Yakamoz S-245

Netflix yapımı "Yakamoz S-245", bir grup deniz kaşifinin bir denizaltıda hayatta kalma mücadelesini anlatıyor. 

12. Dark

Orijinal İsmi: Dark

Tür: Bilim Kurgu , Dram , Gizem , Suç
Yönetmen: Baran Bo Odar
Senarist: Baran Bo Odar
Yapımı: 2017 - Almanya

2019 yılında Winden adlı küçük bir Alman kasabasında ilginç olaylar yaşanmaya başlar. Jonas babasının intihar etmesinin iki ay ardından okula geri döner ve birkaç hafta önce kasabada bir çocuğun kaybolduğunu öğrenir. Günlerce süren aramalar sonuç vermemiştir ve bütün kasaba diken üstündedir. Ebeveynlerinin gerginliğinden uzaklaşmak isteyen ve birlikte eğlenmek için dışarı çıkan çocuklardan birinin daha kaybolmasıyla birlikte kasabadaki işler karışacak ve büyük bir gizem yavaş yavaş ortaya çıkacaktır.

13. Into the Night

Orijinal İsmi: Into the Night

Süre: 37dk
Tür: Bilim Kurgu
Senarist: Jason George (i)
Yapımı: 2020 - Belçika

Güneş ışınları üzerine geldiği her şeyi öldürmeye başlar. Bir yolcu uçağı sürekli batıya seyahat ederek aydınlığın yıkıcı gücünden kaçmaya çalışır.

14. The Umbrella Academy

Umbrella Academy bünyesinde bulunan ve birbirleriyle pek anlaşamayan süperkahramanlardan oluşan sorunlu bir aile, babalarının ölümü ardındaki gizemi ve çok daha fazlasını çözmek için bir araya gelir.

15. The Rain

Yağmurun getirdiği ve felaketlere ve ölümlere neden olan acımasız bir virüsten saklanan iki kardeş; 6 yıl sonra sorularına yanıt ve güvenli bir yer aramak üzere sığınaklarını terk ederek bir yolculuğa çıkar. Bir grup gencin de dahil olduğu bu yolculuk, devamında virüs ve dünya hakkındaki bütün sorularının cevabı olacaktır.