Mutlaka İzlemeniz Gereken Nicole Kidman Filmleri!

Başarılı oyuncu Nicole Kidman bugün 56 yaşında!

Kariyerinin en başından beri yeteneği ve kendi has ışığı ile dikkatleri üzerine çeken Nicole Kidman bugün sinemanın en büyük yıldızlarından. Hiçbir zaman belli rollere sıkışmayan, seçimlerinde çeşitlilikten ödün vermeyen Kidman, bu zamana kadar Oscar ve Altın Küre dahil pek çok ödül kazandı. Kidman, sinemanın yanı sıra tiyatro ve televizyon işleri ile de adından sık sık söz ettirdi. Biz de bugüne özel, oyuncunun en sevdiğimiz filmlerini derlediğimiz bir liste ile karşınızdayız.

Keyifli seyirler!

1. Saatler

Orijinal İsmi: The Hours

Süre: 114dk
Tür: Dram
Yönetmen: Stephen Daldry
Yapımı: 2002 - ABD , İngiltere

Her kadın, diğerine bir zincirin halkaları gibi eklenirken, bir edebiyat eserinin gücü, hayatlarını karşı konulamaz şekilde değiştiriyor. Birinci kadın, Virginia Woolf, Londra’nın varoşlarında bir yandan depresyonla savaşırken, bir yandan da ilk romanı olan Mrs. Dalloway’i yazıyor. Bundan 20 yıl kadar sonra, II. Dünya savaşının sonunda Los Angeles’ta yaşayan bir ev kadını olan Laura Brown, Mrs. Dalloway’i okuyor ve bunun içindeki devrimci ruhtan aldığı ilhamla yaşamında büyük bir değişiklik yapma kararı alıyor. Ve günümüz New York’unda yaşayan, Woolf’un Mrs. Dalloway’inin modern bir versiyonunu olan Clarissa Vaugan, kendisiyle eski sevgilisi Richard için sonun ne olacağını tahmin etmeye çalışıyor. Üçünün hikayesi bir araya geliyor ve sonunda şaşırtıcı bir tanışma gerçekleşiyor.

2. Gözü Tamamen Kapalı

Orijinal İsmi: Eyes Wide Shut

Süre: 159dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: Stanley Kubrick
Senarist: Arthur Schnitzler
Yapımı: 1999 - ABD , İngiltere

Evli bir çiftin psiko-seksüel meceralarını; kabuslarla dolu bir hayal alemini ve filmin sonunda aralanacak yüksek gerilimli bir esrar perdesini. Doktor William Harford, eşinin o güne dek gizlediği cinsel arzularını öğrenince, hayatında şüphe, korku ve cinsel keşiflerle dolu yeni bir sayfa açılır...

3. Kırmızı Değirmen

Orijinal İsmi: Moulin Rouge

Süre: 128dk
Tür: Dram , Müzikal , Romantik
Yönetmen: Baz Luhrmann
Yapımı: 2001 - ABD , Avustralya , İngiltere

1899  yılında, genç ve yetenekli bir şair olan Christian babasına karşı gelip evinden ayrılır ve Paris'te Montmartre'ye taşınır. Orada bir müzik holde Satin adlı bir müzikhol yıldızıyla tanışır ve ona aşık olur. Satin de Christian'a aşık olmuştur, ama bu aşk tehlikelidir. Çünkü Satin Paris'in en ünlü ve zengin kişileriyle birlikte olan ünlü bir fahişedir.

4. Diğerleri

Orijinal İsmi: The Others

Süre: 104dk
Tür: Gerilim , Gizem , Korku
Yönetmen: Alejandro Amenábar
Yapımı: 2001 - ABD , Fransa , İspanya

İkinci dünya savaşı sonrası New Jersey... kocasını savaşta kaybetmiş olan Grace, güneş ışığına hassasiyeti olan iki çocuğuyla birlikte, büyük bir konakta yaşamaktadır. Perdelerin hep sımsıkı kapalı tutulduğu eve, üç kişi uğrar: ihtiyar bir kadın ve adam, bir de dilsiz genç kız. Evi çekip çevirecek yardımcılar aramakta olan grace, bu kişilere iş verir; onları çocuklarının sağlık durumu konusunda uyarır. Öte yandan, grace'in kızı anne, victor adlı bir çocuğun kendileriyle birlikte evde yaşadığına inanmaktadır. Evin çevresini kaplayan yoğun sis yüzünden kasabayla irtibatları kesildiği sırada, grace, kızının anlattığı hikayelerin doğru olabileceği yolunda kanıtlarla karşılaşır. İşte bu noktada, eve yardımcı olarak aldığı insanlardan da şüphelenmeye başlar. Gücünü büyük ölçüde finalindeki sürprizden alan, gerilim dolu bir yapım...

5. Soğuk Dağ

Orijinal İsmi: Cold Mountain

Süre: 154dk
Tür: Dram , Macera , Romantik , Savaş , Tarih
Yönetmen: Anthony Minghella
Yapımı: 2003 - ABD , İngiltere , İtalya , Romanya

Amerikan İç Savaşı sona erdiğinde, yaralı bir asker sevdiği kadına ulaşmak için yolculuğa başlar. Yaralı bir asker olan Inman, sevdiği kadın olan Sara'ya ulaşmak için oldukça uzun bir serüvene atılır. Inman, sevdiği kadın olan Ada'ya doğru yol alırken, Ada babasının çiftliğinde yeniden düzeni sağlamaya çalışmaktadır. Ada bu düzeni sağlamaya çalışırken savaş sonrası herşeyin değiştini görür. Ve kendisi her ne kadar istemese de bu yeni dünyayla ve düzeniyle yüzleşmek zorundadır

6. Dogville

Orijinal İsmi: Dogville

Süre: 178dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Lars von Trier
Senarist: Lars von Trier

30'ların Amerika'sında Rock dağlarında bir kasabadayız. Peşindeki gangsterlerden kaçan güzeller güzeli Grace, bir kasabaya sığınmak zorunda kalır. Kadına acıyan kasaba halkı, başlangıçta iyi niyetlerle kadına sahip çıkar ve arasına alır. Fakat kadının konumunun kendileri açısından da bir tehlike arz etmesiyle, aralarındaki ilişki farklı boyutlar kazanmaya başlayacaktır. Grace, kasabalının öteki yüzünü görmeye başlar ve çaresizliği bir kurban konumu almasına neden olur.

7. Mutluluğun Peşinde

Orijinal İsmi: Rabbit Hole

Süre: 91dk
Tür: Dram
Yapımı: 2010 - ABD

Mutlu bir evlilikleri olan Becca ve Howie Corbett’ın yaşamı, oğulları Danny’nin bir trafik kazasında ölmesi ile alt üst olur. Çift karşılaştıkları bu yoğun acı ile baş etmeye çalışırken, bir taraftan da kendi ilişkilerinin çıkmazları ile karşılaşır. Howie’nin acısı onu tuhaf bir nostaljiye kaptırır ve geçmişini yeniden sorgulatırken, Becca’nın yas süreciyle başa çıkma yöntemi çok daha farklı olacaktır. Becca oğlunun ölümünden sorumlu olan Jason adlı genç ile bir dostluk kurar ve onun dünyasını anlamaya çalışır. Acı Corbett çiftini farklı seçimlere sürüklerken, tehlikeli ve sürprizlerle dolu bir kendini keşfetme süreci onları beklemektedir.  

8. Lion

Orijinal İsmi: Lion

Süre: 118dk
Tür: Dram
Yönetmen: Garth Davis
Senarist: Luke Davies
Yapımı: 2016 - ABD , Avustralya , İngiltere

5 yaşındaki Saroo, Hindistan kırsal kesimindeki bir köyde ailesiyle birlikte fakir ancak mutlu bir hayat yaşamaktadır. Ancak ağabeyinin gelmesini beklediği tren istasyonunda yaşadığı kötü tesadüfler sonunda evinden kilometrelerce uzaktaki, başka bir dilin konuşulduğu Kalküta'da kendini yapayalnız bulur. Burada sokaklarda zor bir hayat yaşadıktan sonra önce yetimhaneye alınır, sonra da Avustralyalı Brierley ailesi tarafından evlat edinilir. Tazmanya'da yaşayan yeni ve zengin ailesiyle rahat bir gençlik dönemi geçiren Saroo, aradan 25 yıl geçtikten sonra kaybettiği ailesini bulma isteğiyle Hindistan'a geri döner. 

9. Sonsuz İhtiras

Orijinal İsmi: To Die For

Süre: 106dk
Tür: Dram , Komedi , Suç
Yönetmen: Gus Van Sant
Senarist: Buck Henry
Yapımı: 1995 - ABD , İngiltere

Suzanne Stone ne istediğini bilen ve onu elde etmek için elinden geleni yapan bir kadındır. İstediği şey ise televizyon sunucusu olmaktır ve bunun içinde önündeki tüm engelleri kaldıracaktır: Kocası dahil...

10. Ricardo'ları Canlandırmak

Orijinal İsmi: Being the Ricardos

Süre: 132dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Aaron Sorkin
Senarist: Aaron Sorkin
Yapımı: 2021 - ABD

Being the Ricardos, 1950'li yıllarda Amerikan televizyonlarının en çok izlenen ikililerinden Lucille Ball ve Desi Arnaz'ın hayat hikayesini konu ediyor. I Love Lucy televizyon dizisinin başrolünde yer alan komedyenler Lucille Ball ile Desi Arnaz'ın kariyer yolculuğunun yanı sıra özel yaşamlarına da odaklanılan filmde, çiftin kariyerlerinin ve ilişkilerinin nasıl sona erdiği de anlatılıyor.