Netflix'te İzlemeniz Gereken Savaş Filmleri!

Savaş filmleri sevenlere efsane bir liste!

Netflix, birbirinden başarılı savaş filmlerinin bulunduğu bir platform. Gerek orijinal yapımları, gerekse önceden çekilmiş filmlerden oluşan arşiviyle savaş filmleri izlemekten keyif alan kullanıcılarını mutlu edecek çeşitli filmlere sahip. Ridley Scott'ın 2001 yapımı " Kara Şahin Düştü"sünden Edward Berger'in 2022 yapımı "Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok" filmine kadar sevdiğimiz, ilgi çekici savaş filmleri bu listede.

Keyifli seyirler!

1. Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok

Orijinal İsmi: Im Westen nichts Neues

Süre: 147dk
Tür: Aksiyon , Dram , Savaş
Yönetmen: Edward Berger
Yapımı: 2022 - Almanya

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok, Birinci Dünya Savaşı'nda Batı Cephesi'nde savaşan genç bir Alman askerinin sürükleyici öyküsünü anlatıyor. Paul ve silah arkadaşları, savaşın ilk baştaki coşkusunun siperlerde hayatları ve birbirleri için savaştıkça nasıl çaresizliğe ve korkuya dönüştüğünü ilk elden deneyimliyor.

2. Kara Şahin Düştü

Orijinal İsmi: Black Hawk Down

Süre: 144dk
Tür: Aksiyon , Savaş , Tarih
Yönetmen: Ridley Scott
Senarist: Ken Nolan
Yapımı: 2001 - ABD , İngiltere

1993'te birleşmiş milletlerin Somaliye yiyecek yardımı yapmasının ardından gelen yardımları adamları tarafından toplatan Mohamed Farrah Aidid onbinlerce insanın ölmesine yol açmıştır.Bu olaya bir son vermek için özel eğitimli bir ekibin Aididin iki önemli adamını şehir merkezinde bir binada yakalamasına karar verilir.Plana göre şehre helikopterle gidilecektir binada 2 adam yakalanılarak sıcak çatışma olmadan geri dönülecetir 45 dakikada bitmes planlanan bu görev helikopterlerden birinin düşürülmesiyle bir anda tersine döner.Bundan sonra sayıları az olan askerlerle binlerce somali 18 saat süren bir savaşa başlar.

3. Boyun Eğmez

Orijinal İsmi: Unbroken

Süre: 137dk
Tür: Dram , Savaş
Yönetmen: Angelina Jolie
Yapımı: 2014 - ABD

Angelina Jolie'nin ikinci kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu film, "Torrance Kasırgası" takma adıyla da tanınan Louis Zamperini'nin (1917-2014) hayatının önemli bölümlerini anlatıyor. 1936'da Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılan Olimpiyat Oyunları'na katılan ve erkekler 5 bin metre yarışında 8. olmasına karşın son 56 saniye içinde yaptığı atılımla Nazi Almanyası'nın lideri Adolf Hitler'in dikkatini çeken ve daha sonra onunla buluşan, ABD'nin II. Dünya Savaşı'na girmesinin ardından 1941'de Hava Kuvvetleri'ne katılan, B-24 savaş uçağı bombacısı olarak Pasifik'teki Funafuti Adası'na gönderilen, içinde bulunan uçağı, 1942'de kayıp bir uçağı aramak için düzenlenen arama kurtarma operasyonu sırasında okyanusa çakılan ve kazadan kurtulan 3 kişiden biri olan Zamperini'ye şiddetli travma sonrası stres bozukluğu teşhisi konuldu. Huzuru yaşamını Hıristiyanlık dinine adayarak bulan Zamperini, 1998'de 81. yaşgününde Japonya'nın Nagano kentinde düzenlenen Kış Olimpiyatları'nda da Olimpiyat Meşalesi'ni taşımıştı.

4. Güneşin Gözyaşları

Orijinal İsmi: Tears Of The Sun

Süre: 121dk
Tür: Aksiyon , Dram , Savaş
Yönetmen: Antoine Fuqua
Yapımı: 2003 - ABD

Orduya bağlı özel kuvvetlerde görev yapan A.K. Waters yönetimindeki manga, Nijerya ormanlarına özel bir görev için gönderilirler. Görevleri; burada mahkum kalmış olan doktor Lena Hendricks'i kurtarmaktır. Waters ve komutasındakiler Hendricks'i bulurlar, ancak Hendricks onlarla birlikte gelmek için bir şartı vardır. Eğer yanında bulunan 70 mülteci de onunla birlikte kurtarılırsa bulunduğu yerden ayrılmayı kabul eder. Yavaş yavaş doktora duygusal bir yakınlık duymaya başlayan Waters kendine verilen emirleri arka plana itip duygularıyla hareket etmeye başlar.

5. Dunkirk

Orijinal İsmi: Dunkirk

Süre: 107dk
Tür: Aksiyon , Dram , Savaş
Yönetmen: Christopher Nolan
Senarist: Christopher Nolan
Yapımı: 2017 - ABD , İngiltere

2. Dünya Savaşı'nın ilk yıllarında Nazi Almanyası'nın net bir üstünlüğü vardır. Mayıs 1940'ta İngiltere, Kanada, Fransa ve Belçika'ya ait müttefik ordularından 400 bin asker, Fransa'nın İngiltere'ye çok yakın Dunkerque (Dunkirk) bölgesinde Alman Ordusu tarafından karadan tamamen kuşatılmıştır. Almanlar bu askerleri hava bombardımanlarıyla yok etmeyi planlarken, İngiliz Başbakanı Churchill'in yönlendirmesiyle askerleri kurtarabilmek için çok tehlikeli ve savaşın gelişimi açısından hayati önemde bir tahliye operasyonu başlatılır. Dunkirk, filmi, 2. Dünya Savaşı'nın seyrini etkileyen olaylardan Dunkirk Tahliyesi'ni karadan, havadan ve denizden farklı bakış açılarıyla izleyiciye aktarıyor.

6. Outlaw King

Orijinal İsmi: Outlaw King

Süre: 121dk
Tür: Aksiyon , Savaş , Tarih
Yönetmen: David Mackenzie
Senarist: David Mackenzie
Yapımı: 2018 - ABD , İngiltere

Ondördüncü yüzyılın İskoçyasında geçen ve gerçek bir Davut, Golyat’a karşı hikayesini konu alan bir dönem draması… Film, kendini İskoç Kralı olarak ilan ettiği için İngiltere Kralı I. Edward tarafından kanun kaçağı olarak yaşamaya zorlanan Carrick Kontu Robert Bruce'un İngilizlere karşı ülkesini geri kazanma savaşını ve yılmak bilmeyen bu isyana nasıl önderlik ettiğini anlatıyor.

7. Satranç

Orijinal İsmi: Schachnovelle

Süre: 112dk
Tür: Dram , Gerilim , Savaş , Tarih
Yönetmen: Philipp Stölzl
Yapımı: 2021 - Almanya , Avusturya

Naziler tarafından hapsedilen bir avukat, Gestapo'nun psikolojik işkencesine dayanmak için kendini satranç dünyasının içine bırakır. 

8. El fotógrafo de Mauthausen

Orijinal İsmi: The Photographer Of Mauhthausen

Süre: 110dk
Tür: Dram , Gerilim , Tarih
Yönetmen: Mar Targarona
Senarist: Roger Danès
Yapımı: 2018 - İspanya

Nazi toplama kampındaki Katalan bir mahkûm, yaşanan vahşeti belgeleyen fotoğrafların negatiflerini çalmak için ofisteki işinden yararlanır. Gerçek olaylardan uyarlandı.

9. Ayla

Orijinal İsmi: Ayla

Süre: 125dk
Tür: Dram , Savaş , Tarih
Yönetmen: Can Ulkay
Senarist: Yiğit Güralp
Yapımı: 2017 - Türkiye

Kore Savaşı'na asker olarak gönderilen Süleyman (İsmail Hacıoğlu), savaş esnasında öksüz kalan ve himayesini aldığı küçük Koreli kızla sevgi dolu samimi bir bağ kurar. Ayla adını verdiği küçük çocuğu aylarca bakar, ancak savaş bittiğinde kimsesiz çocuğu Türkiye'ye götürmek istediğinde Kore yasalarının engeliyle karşılaşır ve zor da olsa ayrılırlar. Bu olaylardan 60 yıl geçtikten sonra Süleyman Bey, nerede olduğu, neler yaptığı hakkında hiçbir bilgisi olmadığı Ayla'yı yeniden görebilmek için harekete geçer. Ayla filmi, Kore'de savaşmış Süleyman Dilbirliği'nin gerçek hikayesinden esinlenerek çekildi.

10. Beasts of No Nation

Orijinal İsmi: Beasts of No Nation

Süre: 137dk
Tür: Dram , Savaş
Yönetmen: Cary Fukunaga
Yapımı: 2015 - ABD , Brezilya

"Jane Eyre" uyarlamasıyla uluslararası sinema arenasında parlayan ve "True Detective" dizisiyle de dikkatleri üzerine toplayan genç yönetmen Cary Fukunaga'nın Uzodinwa Iwala'nın aynı adlı eserinden beyazperdeye taşıdığı filmde, isimsiz bir Afrika ülkesinin iç savaşında savaşan çocuk Asker Agu'nun deneyimleri anlatılıyor.