Nostaljik TRT1 Dizileri!

TRT1’in unutulmaz dizilerini sizler için derledik!

Jenerik müziklerinden, repliklerine kadar her şeyiyle aklımıza geldiğinde bizi gülümseten ve şimdi yine olsa en baştan izleyeceğimiz pek çok dizi geçti hayatlarımızdan. TRT1 bu efsanelere en çok ev sahipliği yapan kanallardan biri oldu.

İşte TRT1’de yayınlanan ve akıllardan çıkmayan nostaljik diziler!

İyi seyirler…

1. Uzaylı Zekiye

Orijinal İsmi: Uzaylı Zekiye

Süre: dk
Tür: Aile , Çocuk , Fantastik
Yapımı: 1987 - Bilinmiyor

1987 yıllarının çok tutulan tv dizisinde çocukların büyük ilgisini toplayan uzaylı zekiyede başrolde Seden kızıltunç oynamaktadır,Dünyada bir grup bilim adamı deneyler yaparken Uzaydan Gelen Sinyaller Zekiyenin beynine ışınlanır,Gözleri mosmor dönüşüm yapan ve sihirlerle kısacası beyin gücüyle negatif olayları pozitife çevirir.

2. Şaşıfelek Çıkmazı

Orijinal İsmi: Şaşıfelek Çıkmazı

Tür: Aile , Dram
Senarist: Mahinur Ergun
Yapımı: 2000 - Türkiye

İstanbul’da eski bir mahallede, samimi komşuluk ve arkadaşlık ilişkilerini mizahi bir dille ele alan ve artık asla göremediğimiz komşuluk kültürünü özendirircesine işleyen dizi.

3. Kartallar Yüksek Uçar

Orijinal İsmi: Kartallar Yüksek Uçar

Tür: Dram
Yönetmen: Hüseyin Karakaş
Senarist: Attila İlhan
Yapımı: 1983 - Türkiye

Cumhuriyetin gelişimini konu alan, Banazlı İsmail ile Hanımağa arasındaki sosyal, ekonomik, kültürel gelişmeleri ve karşılıklı çıkar çatışmalarını anlatan bir dizi.

4. Bizimkiler

Bizimkiler, 1989 -2002 yılları arasında 13 sezon yayınlanmış, Türk televizyonculuk tarihinin en uzun süren dizilerinden birisidir. Dizinin ilk iki yılında Şükrü'nün (Erdal Özyağcılar ) ağabeyi Şevket rolünde Cihat Tamer yer almıştır. Daha sonra alacaklarının verilmemesi nedeniyle diziyi bırakan Tamer'in yerine bu role Engin Şenkan getirilmiştir. Şükrü'nün eşi Nazan'ın (Ayşe Kökçü ) bir baltaya sap olamamış ağabeyi Nazım rolündeki Yaman Okay , ne zaman kardeşinin evine gelse Şükrü'den fırça yerdi.

5. Leyla ile Mecnun

Orijinal İsmi: Leyla ile Mecnun

Tür: Bilim Kurgu , Dram , Komedi
Senarist: Burak Aksak
Yapımı: 2011 - Türkiye

Aynı gün aynı hastanade dünyaya gelen iki bebek yatak olmadıgı için aynı yataga yatırılır. Doğar doğmaz birbirlerini buldu diyen aileler birini Mecnun birinin adını Leyla koyup beşik kertmesi yaparlar. Aradan 25 yıl geçer, önce istemeseler de birbirlerini görür görmez aşık olurlar.

6. Koçum Benim

Orijinal İsmi: Koçum Benim

Süre: 45dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Serdar Akar , Vecihi Ener
Senarist: Yonca Akasya
Yapımı: 2002 - Türkiye

Özel bir lisede hayat devlet okullarınkinden çok farklıdır, hem öğrenciler hem de öğretmenler için. Koçum Benim, lise öğrencilerinin öğretmenleri ile ilişkileri, aile hayatları, gençlik dertleri üzerine yoğunlaşan bir yapım. Lisenin basketbol takımının koçu (Tarık Akan) öğrencilerin okulda en sevdiği ve en çok desteklediği figürlerden biridir. Koç da öğrencilerini sadece spor karşılaşmalarına hazırlamakla kalmaz, onları hayata dair de eğitir.

7. 7 Numara

Orijinal İsmi: 7 Numara

Süre: 40dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Sadullah Celen
Senarist: Oya Yüce
Yapımı: 2000 - Türkiye

7 Numara, 2000 yılında TRT'de yayımlanmaya başlayan dizi. Fora Film tarafından yapılmıştır. Üniversite eğitimi almak için çeşitli yörelerden gelmiş 4 kız 2 erkek öğrenci ve bunlara kol kanat geren çocukları olmamış sevimli bir karı kocanın hikâyesini anlatmaktadır.

8. Ferhunde Hanımlar

"Ferhunde Hanımlar" Türkiye'de yayınlanmaya başlayan ilk günlük dizidir. Aynı zamanda TRT tarihinin en uzun soluklu yapımlarından biridir. Çoğunluğunu Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncularının oluşturduğu dizi, geniş bir ailenin gündelik yaşamını konu alıyordu.

9. Gülşen Abi

Orijinal İsmi: Gülşen Abi

Süre: 30dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Uğur Erkır , Samim Değer
Senarist: Can Barslan
Yapımı: 1994 - Türkiye

Haberiniz Olsun adlı gazetenin "Gülşen Abla" köşesinde, okuyucularının dertlerini dinleyip onlara cevap veren Abidin'in başından geçen olayları anlatan komedi dizisi.