En İyi Monica Bellucci Filmleri!

Başarılı oyuncu Monica Bellucci bugün 59 yaşına giriyor!

30 Eylül 1964'te Città di Castello'da bir kamyonculuk şirketine sahip baba ile ev hanımı ve amatör ressam bir annenin kızı olarak dünyaya geldi. Tek çocuk olarak büyüyen Bellucci, kariyerine bir model olarak başladı. Oyunculuk kariyerine geçtiğinde önce İtalyan filmleri sonrasında ise Amerikan ve Fransız filmlerinde oynadı. İtalyan romantik drama filmi "Malena"daki performansıyla uluslararası tanınırlık kazandı. "The Matrix Reloaded" ve "The Matrix Revolutions" filmlerinde Persephone'yi canlandırdı.

Yetenekli oyuncunun doğum gününü kutlamak adına en iyi Monica Bellucci filmlerini listeledik.

İyi seyirler!

1. Mucizeler

Orijinal İsmi: Le Meraviglie

Süre: 110dk
Tür: Dram
Yönetmen: Alice Rohrwacher
Senarist: Alice Rohrwacher
Yapımı: 2014 - Almanya , İsviçre , İtalya

Arıcılıkla meşgul olan bir hanedanın en büyük kızı olan 20 yaşındaki Gelsomina, ailenin reisi gibi hareket etmektedir. Babası Wolfgang'ın bırakacağı işleri ve aile reisliğini başarıyla sürdürmeye adaydır. Ancak aynı zamanda dış dünyaya son derece kapalı yaşamaları, onların ailelerini ayakta tutmalarını güç bir hale getirecektir.

2. Spectre

Orijinal İsmi: Spectre

Süre: 148dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Macera
Yönetmen: Sam Mendes
Yapımı: 2015 - ABD , İngiltere

Geçmişin tozlu sayfalarından kopup gelen bir mesaj, ajan Bond'u (Daniel Craig) önce Mexico City'ye, sonra Roma'ya götürür. Roma'da tehlikeli bir suçlunun dul eşi Lucia (Monica Bellucci) ile tanışır ve yine burada Spectre adında çok gizli ve tehlikeli örgütlenmeden haberdar olur. Fakat Londra'da Bond'un ve M önderliğindeki MI6'in faaliyetleri tartışılır hale gelmiştir. Bond bu esnada Spectre'nin sırlarla dolu arka planını gün yüzüne çıkarabilmek için eski düşmanı Mr. White'ın kızı Madeleine (Lea Seydoux) ile temasa geçmeye çalışacaktır. Ve Spectre'nin merkezine yaklaştıkça, aradığı düşmanla arasında hiç bilmediği bir bağın varlığından da haberdar olacaktır.  

3. Dönüş Yok

Orijinal İsmi: Irréversible

Süre: 99dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Gaspar Noé
Senarist: Gaspar Noé
Yapımı: 2002 - Fransa

Alex ve Marcus, Fransa'da yaşayan mutlu bir çifttir. Ancak günün birinde Alex, yolda yürürken saldırıya uğrar ve bir adam tarafından ona tecavüz edilir. Marcus tecavüzcüden intikam almak için hemen harekete geçer ve arkadaşı Pierre ile birlikte onu aramaya koyulur. Filmin başrolünde, o yıllarda evli olan Monica Bellucci ile Vincent Cassel yer alıyor. Filmin tersten akan kurgusu, olayların kronolojik sırasının tam tersi bir akış sunuyor. Filmin mottosu olan "Le temps détruit tout (Zaman her şeyi yok eder)" sözleri de filmin konusuyla yakından ilgili bir cümle olarak filmin değişik yerlerinde karşımıza çıkıyor.

4. The Matrix Reloaded

Orijinal İsmi: The Matrix Reloaded

Süre: 138dk
Yapımı: 2003 - ABD

Makineler son derece önemli bir bilgi edinmiş ve insanların özgürce yaşayabildikleri tek ve son şehir olan Zion’un yerini öğrenmişlerdir. Bu şehri ortadan kaldırmak için buraya ahtapota benzer yaratıklardan binlercesini göndermeye karar verirler. Neo ve arkadaşları bunu engellemek için makinelerin dünyasının tüm sırlarını bilen “Anahtarcı”yı bulmaları gerekir. Ama bu kolay değildir çünkü Anahtarcı, ustaca bıçak kullanan ve hayalet gibi yok olup tekrar ortaya çıkan “İkizler” adlı yaratıklar tarafından korunmaktadır. Bu arada Ajan Smith de kendini geliştirmiş, virüs gibi klonlanmayı öğrenmiştir.

5. Malena

Orijinal İsmi: Maléna

Süre: 109dk
Tür: Dram
Yönetmen: Giuseppe Tornatore
Yapımı: 2000 - ABD , İtalya

Savaşan bir dünya. Ergenlik çağında bir çocuk. Ve onun hayatını ebediyen değiştirecek bir kadın. "Cennet Sineması" ile uluslararası üne kavuşan İtalyan yönetmen Tornatore, yine kendi çocukluk yıllarından izler taşıyan bir duygusal filmle karşımızda:İkinci Dünya Savaşı yıllarının Sicilya'sında, savaşın dul bıraktığı genç kadın Maléna'nın kasabaya gelişiyle birlikte ergenlik çağındaki bir erkeğin fantazi dünyası renkleniverir. Fakat Maléna'dan tek etkilenen o değildir ve bu hassas durum kasaba halkını galeyana getirecek boyutlara doğru tırmanır.

6. Çılgın Kardeşler

Orijinal İsmi: The Brothers Grimm

Süre: 118dk
Yönetmen: Terry Gilliam
Senarist: Ehren Kruger
Yapımı: 2005 - ABD , İngiltere

Unutulmaz masalların iki yaratıcısı Jacob ve Wilhelm; ya da Jake ve Will. Masalla gerçeğin iç içe geçtiği filmde, iki çılgın kardeş hem köyden köye dolaşarak folk öyküleri derliyor hem de doğaüstü olaylarla başı dertte olan köylülere yardım ediyorlar. İki kafadar bir gün gerçek bir cadıyla karşılaşır ve tüm hünerlerini ve bilgilerini konuşturmak zorunda kalırlar.

7. Her Yerde Aşk

Orijinal İsmi: Manuale d’amore 3

Süre: 130dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Giovanni Veronesi
Yapımı: 2011 - Fransa , İtalya

Robert De Niro ‘Manual D’Amore 3’ adlı filmde, karısından ayrılmış Amerikalı bir profesörü canlandırıyor. Ona bu rolde İtalyan oyuncu Monica Bellucci eşlik ediyor.

8. Dracula

Orijinal İsmi: Bram Stoker's Dracula

Süre: 127dk
Tür: Korku , Romantik
Senarist: James V. Hart
Yapımı: 1992 - ABD

Genç bir avukat olan Jonathan Harker, görevi gereği Doğu Avrupa'da küçük gizemli bir kasabaya gelir. Burada ölümsüz vampir Drakula tarafından kaçırılan Harker, onunla birlikte Londra'ya gitmek zorunda kalır. Drakula, Harker'ın nişanlısı Mina'nın fotoğrafını görerek etkilenmiş ve genç kızı ele geçirmek istemektedir. Önce Mina'nın yakın arkadaşı Lucy'i ele geçiren Drakula'ya karşı Lucy ve arkadaşları direnmeye çalışacaklardır.

9. Muhbir

Orijinal İsmi: The Whistleblower

Süre: 112dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Larysa Kondracki
Yapımı: 2010 - Almanya , Kanada

Tek bir kadın, Birleşmiş Milletler’e ve onun komplocu ortaklarına kafa tutmaya yeter. O da Kathryn Bolkovac’tır. Nebraska’lı bir polis olan Kathryn, barış gönüllüsü olarak gittiği Saraybosna’da BM’nin Toplumsal Cinsiyet Bürosu’nun başına geçer. Ama karşısına BM memurlarından yerel polis ve barış gönüllülerine kadar her makamın bulaştığı korkunç bir sanayi olan seks ticaretinin yarattığı skandallar çıkar. Her yöne yayılan bu entrikayı ortaya çıkardıkça, kimsenin hesap vermeyeceğini de anlar. Gerçek bir hikâyeye dayanan Muhbir, tek bir kadının rezil gerçekler karşısında adalet arayışını anlatıyor.

10. Aşk ve Savaş

Orijinal İsmi: On the Milky Road

Süre: 125dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Emir Kusturica
Senarist: Emir Kusturica
Yapımı: 2016 - ABD , İngiltere

Yugoslavya'nın zorlu yıllarında geçen hikayede, Kosta'nın (Emir Kusturica) hayatının farklı dönemleri anlatılıyor. Devam eden Yugoslavya iç savaşında cepheye süt götüren Kosta, Milena'nın (Sloboda Mićalović) dikkatini çekmiştir. Milena'nın savaş kahramanı abisi Žaga (Predrag Manojlović) İtalyan kökenli gizemli ve çok güzel bir kadınla (Monica Bellucci) evlenme hazırlığı yaparken, Milena da Kosta'yla hayatını birleştirmeyi planlamaktadır. Ancak Kosta'nın müstakbel kayınbiraderinin müstakbel eşiyle karşılaşmasının ardından aşık olmasıyla hayatı bambaşka bir hale gelir.