En İyi Viggo Mortensen Filmleri!

Başarılı oyuncu Viggo Mortensen'in en iyi filmleri!

Amerikalı oyuncu Viggo Mortensen 20 Ekim 1965'te doğdu. Mortensen, ilk oyunculuk çıkışını Peter Weir'in 1985 tarihli "Witness" filmiyle yaptı. Sonrasında ise kendine oldukça güçlü bir kariyer inşa etmesini bildi. "Yüzüklerin Efendisi" (The Lord of the Rings) serisindeki Aragorn rolüyle dünya çapında büyük bir şöhrete kavuşan oyuncu "Şark Vaatleri" (Eastern Promises) filmiyle Oscar adaylığı kazandı.

Biz de Mortensen'in bize göre en iyi 10 filmini bu listede derledik.

Keyifli seyirler!

1. Yüzüklerin Efendisi Serisi

Orijinal İsmi: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Süre: 228dk
Yönetmen: Peter Jackson
Yapımı: 2001 - ABD

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği

Çok eski çağlarda Elf demircileri, güç yüzüklerini sihirli ustalıklarıyla yapmış ve Karanlıkların Efendisi Sauron, bu yüzükleri işleyip kendi gücüyle doldurmuştur. Daha sonra kendisinden çalınan, diğer tüm yüzüklere hükmeden, Tek Yüzüğü bütün gücüyle tüm Orta Dünya'da aramasına rağmen bulamamıştır. Yüzük, Shire Bölgesi'nde yaşayan Frodo Baggins adlı bir hobbitte bulunmaktadır. Ancak çok büyük bir güce sahip bu yüzüğü yok etmek gerekmektedir. Frodo ve arkadaşları, diğer ırklardan gelen arkadaşlarıyla birlikte yüzük kardeşliğini oluşturur ve hepsi bu yolculukta büyücü Gri Gandalf'ı izler.

Yüzüklerin Efendisi: İki Kule

İki kule, Emyn Muil tepelerinde başlar. Yollarını kaybetmiş Hobbitler Frodo ve Sam, esrarengiz Gollum'un kendilerini takip ettiğini farkederler ve onu kıskıvrak yakalarlar. Bir zamanlar bir Hobbit olan ve beş yüz yıl sahip olduğu Yüzük tarafından bozulup bir yaratığa dönüştürülen Gollum, kendisini serbest bırakmaları karşılığında, Hobbitleri Mordor'un Kara Kapıları’na götürmeye söz verir. Sam, bu yeni yol arkadaşına güvenmemektedir. Frodo ise bir zamanlar kendisi gibi bu yüzüğü taşıyan Gollum'a acımaktadır. Frodo başka şansı kalmadığı için Gollum'u izler.

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü

Aragorn, kendi ırkının çağrısına cevap vererek, Orta Dünya’nın bütün kaderi onun elindeyken doğumuyla birlikte ona verilen gücünü kullanabilecek midir? Karanlığın bütün güçleri son savaş için bir araya gelirken Gandalf, Gondor’un yaralı ordusunu toparlamak için hazırlıklara başlar. Gandalf’a gereken destek Rohan Kralı Theoden’den gelir. Thoden, tarihin bu en büyük savaşı için tüm savaşçılarını seferber eder. İçlerinde saklanan Eowyn ve Merry ile birlikte insanlar, tüm cesaretlerine ve ırklarına olan sonsuz bağlılıklarına rağmen Gondor’u kuşatan düşmanların karşısında güçsüzdür. Çok büyük kayıplar vereceklerini bilseler de insanlar Sauron’un dikkatini başka yöne çekerek Yüzük Taşıyıcısı’nın yolculuğunu tamamlamasını sağlamak için hayatlarının en zor savaşında birbirlerine kenetlenirler.

2. Şark Vaatleri

Orijinal İsmi: Eastern Promises

Süre: 101dk
Tür: Gerilim , Gizem , Suç
Yönetmen: David Cronenberg
Senarist: Steven Knight
Yapımı: 2007 - İngiltere , Kanada

Nikolay, Londra'nın en güçlü Rus mafya ailelerinden birine bağlı olarak şoförlük yapan sert ve gizemli bir adamdır. Anna ise bir hastanenin kadın doğum bölümünde ebedir. Bir gün bölüme gelen 14 yaşındaki Rus fahişe Tatyana, çocuğunu doğurduktan sonra hayatını kaybeder. Genç kızın bütün anılarını yazdığı not defterini alan Anna, farkında olmadan Nikolay'ın yanında çalıştığı ailenin sırlarını açığa çıkarmıştır. Bundan sonrasında Anna, Anna'nın ailesi ve bebek için tehlikeli günler başlamıştır.

3. Kaptan Fantastik

Orijinal İsmi: Captain Fantastic

Süre: 118dk
Tür: Dram , Macera
Yönetmen: Matt Ross
Senarist: Matt Ross
Yapımı: 2016 - ABD

Ben ve Leslie 6 çocuklarıyla birlikte şehirlerden ve insanlıktan uzak, ormanlık bir bölgede yaşamaktadır. Ben, özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nin politikalarına ve toplumsal normlara karşıdır. Çocuklarına zorlu doğa şartlarında hayatta kalabilmek için her türlü eğitimi vermişlerdir. Ancak herhangi bir resmi eğitimleri bulunmamaktadır. Bipolar olan Leslie'nin hastaneye yatırılmaya mecbur kalması, sonra da intiharıyla tüm düzenleri alt üst olur. Leslie'nin zengin ve muhafazakar babası Jack kızının Hıristiyan töreniyle gömülmesi için ısrarcı olduğunda Ben ve çocukları, Leslie'ye kendi istediği şekilde son görevlerini yapabilmek için, çocukların hiç alışık olmadığı bir dünyada zorlu bir mücadeleye başlayacaktır.

4. Şiddetin Tarihçesi

Orijinal İsmi: A History Of Violence

Süre: 96dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: David Cronenberg
Senarist: Josh Olson
Yapımı: 2005 - ABD

Tom Stall, küçük bir kasabada lokanta işletmektedir. Bir soygunda iki gangsteri etkisiz hale getirdikten sonra birden kendini kasabanın kahramanı olarak bulur. Ancak bu ani başarı, yaşadığı küçük dünyanın dışından bir takım karanlık adamların dikkatini çekecektir. Bu adamlar ısrarla Tom'un geçmişte kendileriyle bir bağı olduğunu düşünmektedirler. Tom, kanlı bir hesaplaşmaya doğru giderken bir yandan da ailesini bu olanlardan korumak zorundadır.

5. Yeşil Rehber

Orijinal İsmi: Green Book

Süre: 130dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Peter Farrelly
Yapımı: 2018 - ABD

Amerikalı siyahilerin eşitlik mücadelesi verdiği 1960'lı yıllarda, Afrika kökenli piyanist Don Shirley, Güney eyaletlerinde bir turneye çıkmıştır. Ona bu tur boyunca bar fedaisi Tony Lip şoförlük yapacak, gittiği her yerde ona eşlik edecektir. Afrika kökenlilerle ilgili birçok önyargısı olan, eğitimsiz ve şiddete meyilli, ancak iyi kalpli ve yürekli Tony ile karşılaştığı bütün ayrımcı tavırlara rağmen şiddetin hiçbir sorunu çözmeyeceğine yürekten inanmış Don arasında sıcak bir dostluk kurulacak, birlikte mücadele edip birlikte yeni şeyler öğreneceklerdir.

6. Carlito'nun Yolu

Orijinal İsmi: Carlito's Way

Süre: 144dk
Tür: Dram , Gerilim , Romantik , Suç
Yönetmen: Brian De Palma
Senarist: David Koepp
Yapımı: 1993 - ABD

Hapishaneden çıktıktan sonra kendine yeni bir yol çizmeyi düşünen Carlito Brigante. Ona en zor dönemlerinde yardımcı olan avukatı David Kleinfeld. Carlito'nun sevgilisi Gail. Carlito hapishaneden çıktıktan sonra sevgilisi Gail ile birlikte kendine yeni bir hayat kurmayı düşlemektedir. Ancak geçmişi Carlito'nun yakasını bırakmaz. O ne kadar geçmişinden soyutlanmaya çalışsa da avukatının hataları ve eski dostları onu bırakmaz.

7. Yol

Orijinal İsmi: The Road

Süre: 111dk
Tür: Dram , Macera
Yönetmen: John Hillcoat
Senarist: Joe Penhall
Yapımı: 2009 - ABD

Kıyamet sonrası atmosferinde Amerika yangın yeridir. Bir baba ve oğlunun istikameti Amerika kıyılarıdır. Amerika'yı bir uçtan bir uca geçerken ellerindeki basit tüfekle yaşadıkları macerada esas problem zor hava koşullarında nereye gittiklerini bilmemeleri ve yollarına çıkan haydutlardır.

Film, bilim kurgu türünde olmasına rağmen Western türünde de öğeler taşıyor.

8. Denizde İsyan

Orijinal İsmi: Crimson Tide

Süre: 123dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim
Yönetmen: Tony Scott
Yapımı: 1995 - ABD

Rusya'daki istikrarsızlık nükleer denizaltı Alabamanın başka bir yere kaydırılmasıyla sonuçlanır. Rus asiler bir nükleer füze tesisini ele geçimiştir ve ABD'ye bir saldırı için hazırlanmaktadır. Kesinleşmeyen ateşleme emri geldiğinde tansiyon denizin altında yükselir.

9. Witness

Orijinal İsmi: Witness

Süre: 112dk
Tür: Dram , Gerilim , Romantik , Suç
Yönetmen: Peter Weir
Yapımı: 1985 - ABD , Hollanda

Pennsylvania'da azınlık bir grup olan Amish'lerden olan bir kadın ve oğlu, kimliği gizli bir narkotik polisinin ölümü olayına karışırlar. Onları koruma görevi ise Philedelphia'lı dedektif John Book'a düşer. Harrison Ford (Book) kendini bir anda şiddetten uzak Pennsylvania'da tutucu ortadoks topluluğunun içinde bulur. Aksiyon dolu bir ölüm kalım savaşının gölgesinde yaşanan bir yasak aşkla olaylar sona doğru sürüklenir.

10. Tehlikeli İlişki

Orijinal İsmi: A Dangerous Method

Süre: 99dk
Tür: Dram , Gerilim
Yönetmen: David Cronenberg
Yapımı: 2011 - Almanya , İngiltere , İsviçre , Kanada

"The Talking Cure" isimli tiyatro oyunundan uyarlanan film; Freud ve öğrencisi Jung'un ilişkisi çerçevesinde psikanalizin doğuş sürecini ve bu iki büyük ismi karşı karşıya getirecek olan 18 yaşındaki genç kadın Sabina'nın öyküsünü anlatıyor. Sabina Spielrein isteri nöbetleri yüzünden akıl hastanesine yatmıştır. Bunun kökeninde çocukken babasından gördüğü şiddet bulunmaktadır. Hastanede genç doktor Carl Jung'un hastası olur. Jung, Sigmund Freud'un psikanaliz tekniğinin büyük bir hayranıdır. Sabina ile Carl arasında, Carl'ın evli olmasına rağmen bir aşk doğar. Ancak öte yandan, aralarında halef-selef ilişkisi olan Jung ve Freud arasındaki giderek derinleşecek olan bir fikir ayrılığı kendini göstermeye başlamıştır.