En İyi 15 Macera Filmi

Keyifle izleyebileceğiniz en iyi macera filmlerini sizler için derledik!

Bir bakıma, her film bir maceradır. Bir film izlerken, geriye bakmadan bir kahramannın yanında yolculuğa katılmayı kabul edersiniz. Tabii ki, bazı sinematik maceralar diğerlerinden daha heyecan vericidir. Tercihiniz ormanda keşif yapmak ya da açık denizlere yelken açmak olsun, bu filmlerin sizi hayatınızın seyahatine çıkaracağına emin olun.

İşte sizler için seçtiğimiz en iyi 15 macera filmi!

İyi seyirler!

1. Pi'nin Yaşamı

Orijinal İsmi: Life of Pi

Süre: 127dk
Tür: Dram , Macera
Yönetmen: Ang Lee
Senarist: David Magee
Yapımı: 2012 - ABD , İngiltere , Hindistan , Kanada , Tayvan

İzleyiciye çok farklı bir deneyim yaratacak olan LIFE OF PI, bizleri genç bir çocuğun inanılmaz macerasına sürüklüyor – heyecan verici, spiritüel, keyifli, tüyler ürpertici, espirili ve aynı zamanda trajik bir hikaye. Pi Patel’in Hindistan’daki egzotik bir hayvanat bahçesinden Pasifik’e uzanan yolculuğunda yaşadığı gemi kazası sonucu bir sandalda bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan ve üç yüz kiloluk bir Bengal kaplanı ile hayatta kalan tek insan olarak yaşadığı akıl almaz hikayesini sunuyor. Pi, uçsuz bucaksız okyanusta bir sandalda başbaşa kalan bu enteresan dörtlünün arasında hayatta kalma savaşı verirken, zekası sonucu besin zincirine kurban gitmemeyi başarır ve sonunda Kaplan Richar Parker ile başbaşa kalır. Pi hayatta kalmak için bu devasa kaplana büyük bir anlayışla yanaşmak zorundadır ve inanılmaz masalları böylece devam eder.

2. Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği

Orijinal İsmi: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Süre: 228dk
Yönetmen: Peter Jackson
Yapımı: 2001 - ABD

Çok eski çağlarda Elf demircileri, güç yüzüklerini sihirli ustalıklarıyla yapmış ve Karanlıkların Efendisi Sauron, bu yüzükleri işleyip kendi gücüyle doldurmuştur. Daha sonra kendisinden çalınan, diğer tüm yüzüklere hükmeden, Tek Yüzüğü bütün gücüyle tüm Orta Dünya'da aramasına rağmen bulamamıştır. Yüzük, Shire Bölgesi'nde yaşayan Frodo Baggins adlı bir hobbitte bulunmaktadır. Ancak çok büyük bir güce sahip bu yüzüğü yok etmek gerekmektedir. Frodo ve arkadaşları, diğer ırklardan gelen arkadaşlarıyla birlikte yüzük kardeşliğini oluşturur ve hepsi bu yolculukta büyücü Gri Gandalf'ı izler.

3. Hayallerin Peşinde

Orijinal İsmi: The Peanut Butter Falcon

Süre: 97dk
Tür: Dram , Komedi , Macera
Yapımı: 2019 - ABD

Down sendromlu Zak, bakımevinde yaşayan bir çocuktur. En büyük hayali Amerikan güreşçisi olmak olan Zak, bir gün televizyonda gördüğü bir güreş okulu reklamının üzerine bakımevinden kaçar. Zak'ın yolu kendisi kadar masum olmayan Tyler ile kesişir ve ikili maceralı bir yolculuğa çıkar. Ardından bakımevinde Zak ile ilgilenen Elenor da onlara katılır.

4. Indiana Jones Kutsal Hazine Avcıları

Orijinal İsmi: Indiana Jones And Raiders of The Lost Ark

Süre: 115dk
Tür: Aksiyon , Macera
Yönetmen: Steven Spielberg
Yapımı: 1981 - ABD

Klasikleşmiş macera ve komedi Indiana Jones serisinin 1981 yılında çekilmiş ilk filminde Arkeolog DR. Indiana Jones, 10 Emirin sırrını çözecek olan "Ark of The Conenant"'ı bulmak için yola çıkar. Nazi Almanyasını yöneten Hitlerde bu Ark'ın peşindedir. Indiana ile Alman Ajanlarının karşılaşacağı bu macera Nepal den Kahireye kadar uzanacaktır.

5. 2001: Uzay Macerası

Orijinal İsmi: 2001: A Space Odyssey

Süre: 149dk
Yönetmen: Stanley Kubrick
Yapımı: 1968 - ABD , İngiltere

Ayın yüzeyinin altına gömülmüş gizemli bir yapı ortaya çıkarılır. Bunun üzerine nereden geldiğini anlamak için Jüpiter'e bir uzay aracı gönderilir. Bu uzay aracında iki adam ve süper bilgisayar H.A.L. 9000 bulunmaktadır.

6. Yeni Hayat

Orijinal İsmi: Cast Away

Süre: 143dk
Tür: Dram , Macera
Yönetmen: Robert Zemeckis
Yapımı: 2000 - ABD

Chuck Noland, filmde hem kişisel hayatını hem de iş hayatını saatin tik-taklarına göre yaşayan bir FedEx sistem mühendisini canlandırıyor. Hırslı kişiliği yüzünden her şeyini kariyerine adamış olan Noland günlerini, maksimum kontrol sayesinde maksimum başarıyı getirecek şekilde önceden planlayarak yaşamaktadır. İşinde her şeyi halledebilen Chuck özel hayatında aynı derecede başarılı değildir çünkü işiyle ilgili sorumlulukları, uzun zamandır birlikte olduğu sevgilisi Kelly'ye çok az zaman ayırmasına neden olmaktadır. Filmde Kelly'yi yine bir Oskar sahibi aktris Helen Hunt canlandırıyor. Fakat Chuck'ın bu manik varlığı, uzak bir adada yalnız kaldıktan - hayal edilebilecek en ıssız yere savrulduktan - sonra sona erecektir. Yaşam mücadelesi vermeye başladığı andan itibaren, günlük hayatın rahatlığından uzakta, ve hiç kimseyle konuşamayan Chuck hem fiziksel hem ruhsal açıdan bir değişime de başlamış olacaktır. Ve günlük hayatın boş işleri ve baskılarını çok uzaklarda bırakan Chuck'ın 'başarı' ya ve kendisine bakışı düşünebileceğinden çok daha fazla değişecektir.

7. Yıldızlararası

Orijinal İsmi: Interstellar

Süre: 169dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Macera
Yönetmen: Christopher Nolan
Yapımı: 2014 - ABD , İngiltere

Filmin geçtiği yakın gelecekte yeryüzünde yaşam, artan kuraklık ve iklim değişiklikleri nedeniyle tehlikeye girmiştir. İnsan ırkı yok olma tehlikesiyle yüzyüzedir. Derken yeni keşfedilmiş bir solucandeliği, tüm insanlık için umut olur. Buradan geçip boyut değiştirerek daha önce hiçbir insanoğlunun erişemediği yerlere ulaşmak ve insanoğlunun yeni yaşam alanlarını araştırmak ise bir grup astronot-kaşife kalır. Bu kaşifler, geçen 1 saatin dünyadaki 7 yıla bedel olduğu ortamda hem hızlı ve cesur olmak zorunda kalacaklardır. İngiliz yönetmen Christopher Nolan'ın yönettiği film, 2014'ün Kasım ayında gösterime girdi.

8. Thelma ve Louise

Orijinal İsmi: Thelma & Louise

Süre: 130dk
Tür: Dram , Gerilim , Macera , Suç
Yönetmen: Ridley Scott
Senarist: Callie Khouri
Yapımı: 1991 - ABD , İngiltere

Birlikte haftasonu kısa bir kaçamak yapmak isteyen Thelma ve Louise yola çıkarlar. Her şey yolunda gitmektedir, ama mola verdikleri bir barda meydana gelen bir olay tüm planlarını değiştirmelerine rol açar. Artık peşlerinde bir dedektif vardır. Ayrıca yolda Thelma'nın kendini yakın hissettiği J.D. adlı bir otostopçuyla ve Louise'in geçmişte birlikte olduğu Jimmy karşılarına çıkar.

9. Mad Max: Fury Road

Orijinal İsmi: Mad Max: Fury Road

Süre: 121dk
Yönetmen: George Miller
Yapımı: 2015 - ABD , Avustralya

Kıyamet sonrası bir çorak arazide, bir kadın, bir grup kadın mahkum, psikotik bir inanan ve Max adında bir serserinin yardımıyla anavatanını aramak için zalim bir yöneticiye isyan eder.

10. Diriliş

Orijinal İsmi: The Revenant

Süre: 157dk
Tür: Dram , Macera , Western
Yapımı: 2015 - ABD , Hong Kong , Kanada , Tayvan

İskoç kökenli bir avcı olan Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) bugün Dakota adıyla bilinen bölgede gerçekleştirilen bir av gezisinde bir ayının saldırısına uğrayarak ölümcül bir şekilde yaralanır. Hayatta kalma umudu çok zayıf olan Glass, ekipte yer alan John Fitzgerald (Tom Hardy) tarafından vahşi doğada ölüme terkedilir, oğlu da öldürülür. Müthiş bir dayanma gücüyle hayatta kalmayı başaran Glass, oğlunu öldüren Fitzgerald'dan intikamını alabilmek için zorlu bir yolculuğa başlar.

11. Vahşiler Firarda

Orijinal İsmi: Hunt for the Wilderpeople

Süre: 101dk
Tür: Dram , Komedi , Macera
Yönetmen: Taika Waititi
Senarist: Taika Waititi
Yapımı: 2016 - İngiltere

Bella (Rima Te Wiata) ile Hector (Sam Neill), Yeni Zelanda’da kırsal kesimde yaşıyan ve bölgenin sorunlu çocuğu Ricky'nin (Julian Dennison) koruyucu ailesi olan bir çifttir. Bazı ayarlamalar sayesinde işler gayet yolunda gitmekte ve Ricky koruyucu ailesiyle mutlu bir hayat yaşamaktadır. Ancak üvey anne Bella’nın ani ölümü ile işler karışır. Çocuk hizmetleri kurumu, Ricky'yi Hector'dan almak ve bir yetimhaneye yerleştirmek için harekete geçer. Ricky bu durumu kabullenemez ve oraya gitmemek için üvey babası Hector ile ormanın derinliklerine doğru kaçarak bir yolculuğa çıkar. Durum ulusal bir mesele haline gelir. Kolluk güçleri ve çocuk hizmetleri kurumunun görevlileri Hector ve Ricky’yi yakalamak için vahşi doğada peşlerine düşerler. Ancak birbirlerini seven bu ikiliyi ele geçirmek hiç de kolay olmayacaktır. 

12. Denizler Altında 20.000 Fersah

Orijinal İsmi: 20,000 Leagues Under The Sea

Süre: 127dk
Tür: Bilim Kurgu , Aile , Macera
Yönetmen: Richard Fleischer
Senarist: Earl Felton
Yapımı: 1954 - ABD

Denizin Altında 20.000 Fersah, 1954 ABD yapımı bilimkurgu macera filmidir. Özgün adı 20,000 Leagues Under the Sea olan film 1955-1956 sinema sezonunda Türkiye'de başlıktaki isimle gösterilmiştir. Sonraki bazı gösterimlerde "Deniz Altında 20,000 Fersah" adı da kullanılmıştır. Fransız yazar Jules Verne'in ilk kez 1870 yılında yayımladığı Vingt Mille Lieues Sous Les Mers (Denizler Altında Yirmi Bin Fersah) adlı bilimkurgu romanından uyarlanmıştır.

13. İyi, Kötü Ve Çirkin

Orijinal İsmi: Il buono, il brutto, il cattivo

Süre: 161dk
Tür: Western
Yönetmen: Sergio Leone
Yapımı: 1966 - Almanya , ABD , İspanya , İtalya

Tuco (çirkin), üzerine ödül konulmuş bir kanun kaçağıdır. Keskin nişancı Blondie (iyi) adlı kovboyla işbirliği yaparak kasabaları dolaşmaktadırlar. Tuco'yu kanun adamlarına teslim eden Blondie, ödülü alıp Tuco'yu asılmaktan son anda kurtarmaktadır. Bir kasabada işlerin ters gitmesi üzerine ortaklıkları bozulur. Melekgöz (kötü) lakaplı Sentenza ise Bill Carson adında büyük miktarda altını ele geçirmiş eski bir askerin izini sürmektedir. Tuco'nun çölde Blondie'yi öldürmek üzere olduğu bir anda Bill Carson'la karşılaşmaları tüm planları değiştirir. Carson, altınları İç Savaş'ın hareketli olduğu bir cephede mezarlığa saklamıştır. Ancak Tuco mezarlığın yerini, Blondie ise mezarın adını öğrenebilmiştir. Mecburen işbirliğine tekrar dönen ikili altınları aramaya koyulur. Sonunda üçünün yolu altınların olduğu yerde birleşir.

14. Ruhların Kaçışı

Orijinal İsmi: Sen to Chihiro no kamikakushi

Süre: 125dk
Yönetmen: Hayao Miyazaki
Senarist: Hayao Miyazaki
Yapımı: 2001 - Japonya

Babasının işi nedeniyle yeni bir şehre taşınmak zorunda kalan 10 yaşındaki Chihiro bu duruma çok üzülmektedir. Fakat bu yolculuk hiç ummadığı kadar ilginçliklerle dolu olacaktır. İlk olarak Chihiro’nun anne ve babası mola verdikleri yerdeki yemekleri yiyince domuza dönüşürler. Chihiro, anne ve babasına yardım etmek isterken ortalık hayaletlerle dolar. Hayatta kalmak için, kendisini hayaletlerin kaldığı bu otele kabul ettirmek zorundadır. Burada hayaletlerin gizemini çözerken aynı zamanda esrarengiz Haku ile de aşkın büyüsünü de keşfedecektir. Prenses Mononoke'nin yaratıcısı Hayao Miyazaki'nin animasyon şaheseri olan Ruhların Kaçışı, önce 52. Berlin Uluslarası Film Festivali'nde Altın Ayı'yı, ardından 75. Akademi Ödülleri'nde En İyi Animasyon Oscarı'nı kazanmayı başarmış bir yapım.

15. Nebraska

Orijinal İsmi: Nebraska

Süre: 115dk
Tür: Dram , Macera
Yönetmen: Alexander Payne
Senarist: Bob Nelson
Yapımı: 2013 - ABD

Huysuz, oldukça yaşlı ve alkolik bir baba büyük piyangoyu kazandığına dair bir mektup alır. Büyük ödülü almak üzere uzun bir yolculuğa çıkacaktır. Siyah-beyaz çekimlerle dört eyaleti geçerek yolda pek iyi anlaşamasalarda oğlu eşlik edecektir. Nebraska aile hayatının hikayelerini, Amerika’nın kalbinden anlatıyor.