Tüm Zamanların En İyi 20 Netflix Dizisi

Netflix'te bu zamana kadar yayınlanan en iyi dizileri sizler için derledik!

Netflix, bir dönem boyunca rekabetin çok uzağında olacak kadar önde olan bir dizi içerik işine sahipti. Ancak şimdi, en çok izlenen kütüphane başlıklarının birçoğu ilgili şirketlerin sahibi olduğu diğer akış hizmetlerine taşındı. Ancak, "House of Cards" yayınlandığından beri geçen zamanda, akış orijinal içerikleri değiştiren bazı mükemmel şovlar algoritmanın pençelerinden kaçarak ekranlarımıza ulaştı. 

İşte bu diziler içinden sizler için seçtiğimiz en iyileri!

İyi seyirler!

1. Mindhunter

Orijinal İsmi: Mindhunter Sezon 1

Tür: Dram , Suç
Yapımı: 2017 - ABD

FBI ajanı Holden Ford ve ortağı Bill Tench, kötü şöhrete sahip seri katilleri ve tecavüzcüleri araştırmaya ve soruşturmaya başladıklarında yeni profil çıkarma teknikleri geliştireceklerdir.

2. Orange Is the New Black

Orijinal İsmi: Orange Is the New Black

Süre: 60dk
Tür: Dram , Komedi
Yapımı: 2013 - ABD

Nişanlı bir kadın olan Piper Chapman (Taylor Schilling), 10 yıl önce üniversitedeyken tanıdığı bir uyuşturucu satıcısı olan Alex (Laura Prepon) yüzünden tutuklanır ve birkaç yıllığına hapse düşer. Piper’ın New York’taki nişanlısı Larry (Jason Biggs) ile yaşadığı konforlu hayattan vazgeçip, topluma olan borcunu ödemesi gerekmektedir. Dizi de kahramanımızın turuncu hapishane giysilerine bürünüp, hapishane kültürünü öğrenmeye ve hayatında inandığı her şeyi sorgulamaya giriştiği, hapisteki ilginç ve lafını esirgemeyen tiplerle beklenmedik dostluklar kurduğu bir döneme, mizahi bir dille tanık eder bizleri. Dizi, Weeds yazarı ve yaratıcısı Jenji Kohan‘ın yarattığı bir komedi drama; Piper Kerman‘ın "Orange Is The New Black: My Year In a Women’s Prison" isimli anı romanının televizyon uyarlaması.

3. Russian Doll

Sürekli ölmekte ve 36. doğum günü partisini tekrar yaşamakta olan Nadia, gerçeküstü bir zaman döngüsünde sıkışıp kalmıştır. 

4. Big Mouth

Orijinal İsmi: Big Mouth

Süre: 27dk
Tür: Animasyon , Komedi
Yönetmen: Mark Levin
Yapımı: 2017 - ABD

İki dost olan Nick Kroll ve Andrew Goldberg'ün bu cüretkâr komedisinde, ergenliğin mucizevi ve korkutucu yönleri, yeni yetme arkadaşların hayatlarını altüst ediyor.

5. Dark

Orijinal İsmi: Dark

Tür: Bilim Kurgu , Dram , Gizem , Suç
Yönetmen: Baran Bo Odar
Senarist: Baran Bo Odar
Yapımı: 2017 - Almanya

2019 yılında Winden adlı küçük bir Alman kasabasında ilginç olaylar yaşanmaya başlar. Jonas babasının intihar etmesinin iki ay ardından okula geri döner ve birkaç hafta önce kasabada bir çocuğun kaybolduğunu öğrenir. Günlerce süren aramalar sonuç vermemiştir ve bütün kasaba diken üstündedir. Ebeveynlerinin gerginliğinden uzaklaşmak isteyen ve birlikte eğlenmek için dışarı çıkan çocuklardan birinin daha kaybolmasıyla birlikte kasabadaki işler karışacak ve büyük bir gizem yavaş yavaş ortaya çıkacaktır.

6. I Think You Should Leave with Tim Robinson

Orijinal İsmi: I Think You Should Leave with Tim Robinson

Süre: 17dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Akiva Schaffer
Yapımı: 2019 - ABD

Tim Robinson ve konuklarının her bölümde birini terk etme noktasına getirmek ya da bunu acilen istemesi gereken bir duruma getirmek için çaba harcadığı bir programdır.

7. Squid Game

Orijinal İsmi: Round Six

Tür: Aksiyon , Dram , Gizem
Yönetmen: Hwang Dong-Hyuk
Senarist: Hwang Dong-Hyuk
Yapımı: 2021 - Güney Kore

Kazanana 10 milyon dolarlık bir ödülün vaat edildiği bir 'hayatta kalma' oyununu ve tabii ki oyuncularını merkeze alıyor. Kendi kişisel hayatlarında pek çok nedenle başarısızlığa uğramış bir grup insan, bir gün gizemli bir davet alırlar. Bu bir oyun davetidir ve kazanan kişi 10 milyon dolarlık büyük ödülün de sahibi olacaktır. Oyunun lokasyonu bilinmemektedir ve son bir kazanan oluncaya dek oyuncular bu lokasyonda kilitli kalacaktır.

8. The Diplomat

Orijinal İsmi: The Diplomat

Tür: Dram
Yapımı: 2023 - ABD

Kate Wyler (Keri Russell), kariyerli bir diplomattır. Uluslararası bir krizin ortasında, uygun olmadığı yüksek profilli bir işe girer. Bu sürecin evliliği ve siyasi geleceği üzerinde tektonik etkileri olacaktır.

9. Unbelievable

Orijinal İsmi: Unbelievable

Tür: Dram , Suç
Yapımı: 2019 - ABD

Genç bir kadının tecavüze uğradığına dair yalan söylemekle suçlanmasından yıllar sonra iki kadın dedektif benzer saldırıları araştırır. Gerçek olaylardan esinlenildi.

10. Unbreakable Kimmy Schmidt

Orijinal İsmi: Unbreakable Kimmy Schmidt

Süre: 30dk
Tür: Komedi
Senarist: Robert Carlock , Tina Fey
Yapımı: 2015 - ABD

Birbirinden farklı 4 kadın, kıyametin koptuğuna inandırılmış ve bir yeraltı mahzenine kapatılmıştır. Bu olaydan 15 yıl sonra, polis baskını ile kadınlar kurtarılır ve kıyametin kopmadığını öğrenirler. Kendini New Yorka bulan genç Kimmy Schmidt, artık içinde bulunduğu yeni dünyanın tadını çıkaracaktır.

11. Sex Education

Orijinal İsmi: Sex Education

Tür: Dram , Komedi
Yapımı: 2019 - İngiltere

Otis, kendine güveni çok da yüksek olmayan bir lise öğrencisidir. Fakat onu diğer lise öğrencilerinden ayıran bir özelliği vardır: Annesi bir cinsel hayat terapisti olduğu için cinsellik hakkında pek çok bilgisi vardır. Asi arkadaşı Maeve'in teklifi ile Otis'te seks terapistliği yapmaya ve insanları cinsellik hakkında eğitmeye başlar.

12. When They See Us

Orijinal İsmi: When They See Us

Süre: 75dk
Tür: Dram
Yönetmen: Ava DuVernay
Senarist: Ava DuVernay
Yapımı: 2019 - ABD

Bir koşucunun Central Park’ta saldırıya ve tecavüze uğramasının ardından 5 genç insanın suçlanmasını odağına alan 1989’da gerçekleşmiş gerçek bir hikâye. Central Park Beşlisi olarak adlandırılan gençler yıllar süren soruşturmanın ardından masumiyetlerini ispatlamıştır. Dizi, 1989 baharındaki gençlerin sorgulamalarından, 2002’deki beraat kararına kadar olan soruşturma sürecini gözler önüne seriyor. Michael Kenneth Williams, John Leguizamo, Felicity Huffman ve Blair Underwood gibi ünlü isimlerden oluşan yapımın yönetmenliğini ve yardımcı senaristliğini Ava DuVernay üstleniyor.

13. Stranger Things

Ufak bir kasabada küçük bir çocuk kaybolunca, gizli deneyler, korkutucu doğaüstü güçler ve tuhaf bir küçük kızın da parçası olduğu bir gizem ortaya çıkar.

14. Dear White People

Orijinal İsmi: Dear White People

Süre: 30dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Tina Mabry , Barry Jenkins
Yapımı: 2017 - ABD

Genellikle beyazların çoğunlukta olduğu bir Ivy League kolejinde, bir grup siyah öğrenci, çeşitli ırksal ve diğer türdeki ayrımcılık biçimleriyle başa çıkar.

15. The Crown

2. Dünya Savaşı ardından İngiltere'nin karışık siyasi döneminde tahta geçen Kraliçe 2. Elizabeth'in tahttaki ilk yıllarının perde arkasına değinen dizide, siyasi rekabetler, aşk ilişkileri ve 20. yüzyıla şekil verecek olaylar anlatılıyor.

16. Lady Dynamite

Orijinal İsmi: Lady Dynamite Sezon 1

Süre: 30dk
Tür: Dram , Komedi
Yapımı: 2016 - ABD

Dizi, Maria'nın "hayatı" olarak kabul ettiği şeylere dayanmaktadır. Arada bir gelişen olağandışı bölümler, aktör/komedyenin hayatının çeşitli dönemlerinde yankı bulur ve bir kadının kendini kaybedip sonra bulma hikayesini anlatır.

17. American Vandal

Orijinal İsmi: American Vandal

Süre: 35dk
Tür: Komedi , Suç
Yönetmen: Tony Yacenda
Yapımı: 2017 - ABD

Üniversitenin birinde bir sabah, 27 araba erkek cinsel organıyla süslenmiş bir şekilde bulunur ve bu olayın faillerini bulmak için araştırma başlar. Olayın faili olarak ilk akla gelen dick-drawer takma isimli Dylan Macwell sadlırıları üstlenir. Ancak onun suçlu olup olmadığı konusu ortada dolanırken, alt sınıflardan hevesli bir öğrenci bu olayla ilgili bir belgesel çekerek gerçeği araştırmaya başlar.

18. The Baby-Sitters Club

Orijinal İsmi: The Baby-Sitters Club

Süre: 28dk
Tür: Çocuk
Yapımı: 2020 - ABD

Aynı adı taşıyan kitap serisine dayanan, kendi bebek bakım servislerini başlatan genç bir kız grubuna odaklanan bir hikaye.

19. The Haunting of Hill House

Orijinal İsmi: The Haunting of Hill House

Tür: Dram , Gizem
Yönetmen: Mike Flanagan
Senarist: Mike Flanagan
Yapımı: 2018 - ABD

1992 yazında, Hugh ve Olivia Crain evlerini restore edip satışa çıkarmayı planlamaktadır. Bu süre zarfında yaşamak için çocukları Steven, Shirley, Theodora, Luke ve Eleanor ile Hill House'a taşınırlar. Ancak, restorasyonda çıkan sorunlar ve planlanmayan bazı onarımlar nedeniyle, Hill House'ta beklediklerinden daha uzun süre yaşamak zorunda kalırlar. Evde kaldıkları süre boyunca, günden güne artan paranormal olaylarla yüzleşirler. Öyle ki bu olaylar en sonunda trajik bir kayba yol açar ve evden apar topar taşınırlar. Yirmi altı yıl sonra, Crain kardeşler ve babaları bu trajediden sonra ilk kez bir araya gelir ve Hill House'daki zamanlarının her birini nasıl etkiledikleriyle yüzleşmek zorunda kalır.

20. BoJack Horseman

Orijinal İsmi: BoJack Horseman

Süre: 25dk
Tür: Animasyon , Dram , Komedi
Yapımı: 2014 - ABD , Fransa

BoJack Horseman, 90’ların ünlü sitkomlarından olan Horsin’ Around’un sevilen yıldızıdır. Şimdi bu dizinin üzerinden yaklaşık olarak 20 sene geçmiş ve BoJack yeniden büyük bir çıkış yapmak için kollarını sıvamıştır.