Tarihin En Çok Para Kazanan 10 Dizisi

Şu zamana kadar en çok izlenen ve haliyle en çok kazandıran televizyon dizilerini sizler için derledik!

Yıllar içinde, birçok televizyon şovu ve durum komedisi eğlencemiz için yapıldı. Bazıları özel bir hayran kitlesi kazandı, diğerleri ise gelir kaynağına dönüştü. Genellikle en çok gelir elde eden şovlar, geniş bir izleyici kitlesine hitap eden ve her yaştan kişiye ulaşılabilenler oldu.

İşte sizler için listelediğimiz, şimdiye kadar en çok para kazandıran diziler!

İyi seyirler!

1. SEINFELD

"Seinfeld", 1998'de yayınlanan final bölümüyle 76.3 milyon izleyici çekerek televizyon tarihinde üçüncü en çok izlenen finali elde etti. Jerry Seinfeld, bölüm başına 1 milyon dolar kazanan ilk televizyon aktörü oldu. Sendikasyon, yayın hakları ve ticaret ürünleriyle her yıl 40 ila 60 milyon dolar arasında kazanç sağlıyorlar.

2. GREY'S ANATOMY

"Grey's Anatomy", ABC'nin en uzun süreli senaryolu prime time gösterisi ve tüm zamanların en uzun süreli senaryolu tıbbi drama dizisidir, 19 sezon boyunca devam etmektedir. Ellen Pompeo, Patrick Dempsey'in ayrılmasının ardından bölüm başına 575,000 dolar maaş almaya başladı. 2019'da Pompeo'nun geliri 22 milyon dolar ve 6 - 7 milyon dolar arasında backend equity points'ten geldi. "Grey’s Anatomy"nin Disney+ için neredeyse 3 milyar dolar kazandığı göz önüne alındığında, Pompeo ve diğer oyuncuların milyonlarca dolar alması adil görünmektedir.

3. THE BIG BANG THEORY

"The Big Bang Theory", TV tarihinde en uzun süren çok kamera komedisi olarak 2019'da 12 sezonluk yayınını tamamladı. Dizinin final sezonlarında başrol oyuncularının bölüm başına neredeyse 1 milyon dolar kazandığı söyleniyor. 2017'de, beş ana oyuncu, maaş adaletsizliğini düzeltmek için her biri 100,000 dolarlık maaş kesintisi yapma kararı aldı. CBS, sadece reklam gelirlerinden her sezon 125 milyon - 150 milyon dolar kazandı, Warner Bros. ise sendikasyon gelirleri aracılığıyla 1 milyar dolar kazandı. Dizi ve oyuncuları ayrıca ticaret ürünleri ve gelecekteki sendikasyon gelirleri aracılığıyla daha fazla gelir elde edecekti.

4. Two And A Half Men

"Two and a Half Men", 2003-2015 yılları arasında 12 sezon boyunca yayınlanan CBS sitcomudur. Charlie Sheen, çoğu serinin başrolünde yer aldı, ancak rehabilite olduktan ve yaratıcı Chuck Lorre hakkında olumsuz yorumlar yaptıktan sonra diziden çıkarıldı. Sheen'in yerine Ashton Kutcher getirildi. Sheen'in son sezonlarda bölüm başına 1.8 milyon dolar kazandığı dönemde, Kutcher bölüm başına 700,000 dolar aldı. 2011'de CBS, şovun 30 saniyelik reklam yerlerini 200,000 dolara satıyor, bu da yılda 155 milyon dolar reklam geliri elde edildiği anlamına geliyor.

5. FRIENDS

"Friends", 2004'te 10 sezonluk bir yayın süresini tamamlamasına rağmen, hala birçok kişi tarafından düzenli olarak izlenmekte ve en iyi durum komedilerinden biri olarak kabul edilmektedir. İlk sezonda yıldızlar mütevazı 22,500 dolar kazanırken, popülerliği son iki yılda bu miktarı bölüm başına 1 milyon dolara çevirdi. Forbes'a göre, kadro toplamda 816 milyon dolar, yapımcılar Marta Kauffman, David Crane ve Kevin S. Bright için en az 550 milyon dolar kazandı. Genel olarak dizi, 1994'teki başlangıcından bu yana yıldızları ve yaratıcıları için tahmini 1.4 milyar dolar, yapım şirketi Warner Bros. için ise 4.8 milyar dolar kazandırdı.

6. CHEERS

"Cheers", Paramount için maliyetli bir şovdu; bölüm başına 2.2 milyon dolar ve başrol oyuncularından Ted Danson, bölüm başına 450,000 dolar kazanıyordu. NBC, Paramount'un yılda 25 milyon dolardan fazla üretim maliyeti kaybetmesine rağmen "Cheers"ı kaybetmeyi göze alamadı. 1991'de NBC, "Cheers" sırasında 30 saniyelik bir reklam için ortalama 330,000 dolar kazandı; bu, yılda 115 milyon dolarlık reklam geliri anlamına geliyordu. "Cheers" kadrosu, sendikasyon gelirleri ve telif ücretleriyle otuz yıl sonra bile milyonlarca dolar değerinde.

7. EVERYBODY LOVES RAYMOND

Orijinal İsmi: Everybody Loves Raymond

Süre: 30dk
Tür: Komedi
Yapımı: 1996 - ABD

"Everybody Loves Raymond", CBS'te prömiyer yaptıktan sonra kısa sürede büyük bir hayran kitlesi kazandı. Dizi, son iki sezonunda başrol oyuncusu Ray Romano'nun bölüm başına 1.75 milyon dolar kazandığı dönemde büyük bir popülerlik elde etti. Ancak diğer oyuncular düşük maaşları nedeniyle protesto edince, yeni bir maaş anlaşması yapılana kadar setten ayrıldılar. Romano'nun hâlâ yılda 18 milyon dolar kazandığı söyleniyor.

8. MODERN FAMILY

"Modern Family", 11 sezon boyunca dünya genelinde geniş bir hayran kitlesi edinen bir aile durum komedisi oldu. Sofia Vergara, Julie Bowen ve Jesse Tyler Ferguson gibi yetişkin oyuncular, ilk sezon için bölüm başına tahmini 65,000 dolar kazanırken, son sezonunda bu miktar yarı milyon dolara yükseldi. Genç oyuncular Rico Rodriguez, Sarah Hyland, Ariel Winter ve Nolan Gould ise bölüm başına 15,000 dolar ile başladı ve 125,000 dolara kadar çıktı. ABD Network 2010 yılında şovun yayın haklarını 1.8 milyon dolarlık bir değerle satın aldı. 2021'de Hulu ve NBCUniversal’ın Peacock da şovun 250 bölümünün yayın haklarını platformlarında göstermek için anlaşma yaptı.

9. THE SIMPSONS

"The Simpsons", 1989'dan bu yana 35 sezon ve 740 bölümle en uzun süren Amerikan çizgi dizisi, durum komedisi ve senaryolu prime time televizyon dizisidir. Animasyon olmasına rağmen, mizahını ABD ve dünya genelindeki sosyal ve siyasi konulara yönlendirir. 2013'te, Twentieth Century Fox TV ve Twentieth TV, FXX ve FXNow'a 750 milyon dolardan fazla bir fiyatla animasyon dizisinin ilk kablo yayın hakları ve VOD satışını gerçekleştirdi. Ayrıca, 2007'de "The Simpsons Movie"nin gişesi yalnızca 527 milyon dolardan fazlaydı ve dizi, ticari ürünler aracılığıyla milyonlarca dolar kazandı.

10. FRASIER

Orijinal İsmi: Frasier

Süre: 24dk
Tür: Aile , Komedi
Yapımı: 1993 - ABD

"Frasier", "Cheers" sitcomunun yan ürünü olup, psikiyatrist Frasier Crane'in Seattle'a radyo şovu sunucusu olarak dönüşünü takip eder. 11 sezon ve 264 bölüm süren dizi, tarihteki en başarılı spin-off dizilerden biridir. 2005'te Frasier, 1.5 milyar doların üzerinde gelir elde etti, bunun 830 milyon doları lisans ücretlerinden geldi. 2011'de Netflix, "Frasier" ve diğer CBS şovlarını yayınlamak için 200 milyon dolar ödedi.