Disney Plus'taki En İyi 10 Noel Filmi

Disney Plus'taki en iyi Noel filmlerini sizler için derledik!

Aile dostu filmler konusunda, Disney Plus akış servisi kesinlikle bekleneni karşılayan bir platform. Bu özellikle tatillerde insanların aileleri ve arkadaşları ile izlemek için en iyi Noel filmlerini aradığı zamanlarda çok işe yarıyor gibi. Disney Plus'daki özel gün içerik seçimleri, asla eskimeyen klasiklerle dolu, aynı zamanda bir o kadar eğlenceli olmasına rağmen daha az bilinen bazı filmleri de içeriyor.

İşte sizler için platform içinden seçtiğimiz en iyi noel filmleri!

İyi seyirler!

1. Evde Tek Başına

Orijinal İsmi: Home Alone

Süre: 103dk
Tür: Aile , Komedi
Yönetmen: Chris Columbus
Senarist: John Hughes
Yapımı: 1990 - ABD

Ailesinden nefret eden Kevin aldığı ceza üzerine geceyi çatıkatında geçirir yalnız ertesi gün uyandığında ailesinin evde olmadığını, tatile giderken onu unuttuklarını farkeder. Başta panikleyen Kevin bunun fırsat olduğunu çok geçmeden anlar ve yalnızlığın tadını çıkarmaya başlar. Eve gözlerini dikmiş olan 2 hırsızı evden uzaklaştırmak artık Kevin'a düşmüştür.

2. Fındıkkıran ve Dört Diyar

Orijinal İsmi: The Nutcracker and the Four Realms

Süre: 99dk
Tür: Aile , Fantastik , Macera
Yapımı: 2018 - ABD

Clara (Mackenzie Foy) ölen annesinden kendisine kalan kutunun içinde ne olduğunu öğrenebilmek için can atsa da anahtarı olmadığı merakını giderememektedir. Günün birinde büyülü bir dünyaya adım atar, burada birbirinden değişik yaratıklar vardır. Burada tanıştığı Phillip ile dördüncü diyara gitmeye ve anahtarı bulmaya çalışacaktır.

3. Miracle On 34th Street

Orijinal İsmi: Miracle On 34th Street

Süre: 96dk
Tür: Aile , Dram , Komedi
Yönetmen: George Seaton
Yapımı: 1947 - ABD

Susan Walker (Natalie Wood) bir mağazada çalışan Kris Kringle'ın (Edmund Gwenn) gerçek Santa Claus (Noel Baba) olduğunu iddia ediyor ve hatta bunu kanıtlamaya da çalışıyor. Oscar ödüllü bu komedi fantazisi 1973'de televizyon için 1994'de sinema için yeniden çekildi.

4. Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap

Orijinal İsmi: The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and the Wardrobe

Süre: 143dk
Tür: Aile , Fantastik , Macera
Yönetmen: Andrew Adamson
Yapımı: 2005 - ABD , İngiltere

İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanların Londra'ya düzenlediği hava saldırılarında Peter, Susan, Edmund ve Lucy adlı dört çocuk ailelerinden ayrı düşerler. Güvenlik amacıyla ülkelerine gönderilen Peter, Susan, Edmund ve Lucy, orada sihirli bir gardrop bulurlar. Gardrobun içine girince Narnia adlı mistik bir ülkeye geçiş yaparlar. Bir zamanlar barış ve huzur dolu bir ülke olan Narnia'nın özelliği konuşan canavarların, cücelerin ve devlerin ülkesi olmasıdır. Ancak, şeytani güçlere sahip Beyaz Cadı tarafından dondurulmuştur. Küçük dostlarımız büyüyü bozup Narnia'yı eski haline getirmek için bir aslandan yardım alırlar.

5. Sen Uyurken

Orijinal İsmi: While You Were Sleeping

Süre: 103dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Jon Turteltaub
Yapımı: 1995 - ABD

Bekar bir kadın olan Lucy, yakışıklı Peter'la her sabah metroda karşılaşır ve uzaktan uzağa hayran olmayı sürdürür. Peter bir gün raylara düştüğünde müdahale eden kişi Lucy'dir. Komaya giren genç adamı hastanede ziyaret ettiğinde ailesiyle de tanışır ve onlara oğullarının hiç tanımadıkları nişanlısı olduğunu söyler. Peter'ın koma durumu sürerken Lucy ailenin bir parçası olur ve yalanını sürdürür. Ama Peter'ın erkek kardeşi Jack ortaya çıktığında işler karışır. Çünkü Lucy'yle birbirlerine aşık oluverirler. Genç kadın, hiç tanımadığı komadaki bir adamın sevgilisi rolü yapmakla gerçekten bulduğu aşkı yaşama arasında ikileme düşer.

6. Santa Clause 2

Orijinal İsmi: The Santa Clause 2

Süre: 104dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi
Yönetmen: Michael Lembeck
Yapımı: 2002 - ABD , Kanada

Scott Calvin, 8 yıldır Noel Baba’lığı başarılı bir şekilde sürdürmektedir. Hayatında ortaya çıkan bazı sorunlar, görevinden uzaklaşmasına neden olacaktır. Kuzey Kutbu’nu bırakmak zorunda kalınca, görevini yerine getirecek başka birisini düşünmeye başlar… Yerine geçen kopyası, gelen gideni aratır, sözünü bir kere daha hatırlatacaktır.

7. Noel Gecesi Kabusu

Orijinal İsmi: The Nightmare Before Christmas

Süre: 73dk
Yönetmen: Henry Selick
Yapımı: 1993 - ABD

Halloween Kentinin "Balkabağı Kralı" olmaktan usanan Jack Skellington, hayatında yeni ve heyecan verici bir şeyler bulmak ister. Bu arayışta Christmas Kenti'ni bulur ve tüm dünya çapında noel gecesi çocuklara oyuncak dağıtma görevini Noel Baba'dan devralmaya karar verir.

8. Noelle

Orijinal İsmi: Noelle

Süre: 100dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi
Yönetmen: Marc Lawrence (i)
Senarist: Marc Lawrence (i)
Yapımı: 2019 - ABD

Noelle Kringle, Noel ruhu ve tatil eğlencesiyle dolu sevimli bir kızdır. Ancak Noel Baba’lığı babasından devralacak olan sevgili kardeşi Nick gibi, o da Noel için “önemli” bir şey yapmak ister. Noel Baba olma süresince Nick tüm bu baskılara dayanamaz ve zencefilli kurabiye gibi parçalanmaya başlar. Noelle’nin de tavsiyesiyle uzaklara tatile kaçan Nick’ten bir daha haber alınamaz. Oluşan bu durum sonucunda verilen kararları beğenmeyen Noelle hem kardeşini bulup kurtarmalı hem de Noel’i kurtarmalıdır. Noel Baba’nın yokluğunda bakalım çocuklar hediyelerini alabilecek mi?

9. The Santa Clause

Orijinal İsmi: The Santa Clause

Süre: 97dk
Tür: Aile , Dram , Fantastik , Komedi
Yönetmen: John Pasquin
Yapımı: 1994 - ABD

Oyuncak satıcısı Scott Calvin kendini tatsız ve karmaşık bir durumun içinde bulduğunda Christmas'tan bir gece öncedir. Noel Baba çatıya düşer acilen Scott'ın onun yerine geçmesini emreder. Noel Baba kostümünü giymekle Scott bilmeden kırmızı yanaklı efsanenin bütün sorumluluğunu da kabul etmiş olur.

10. The Guardians of the Galaxy Holiday Special

Orijinal İsmi: The Guardians of the Galaxy: Holiday Special

Süre: 44dk
Yönetmen: James Gunn
Senarist: James Gunn
Yapımı: 2022 - ABD

Drax ve Mantis, Peter'ın gezegeni olan Dünya'da Noel vakti olduğunu öğrenince, Gamora'yı kaybettiğinden beri çok üzgün olan Peter'ı neşelendirmek için eğlenceli bir plana girişir.