En İyi Jake Gyllenhaal Filmleri!

Başarılı oyuncu Jake Gyllenhaal bugün 43 yaşında!

Bugün, Hollywood'un yetenekli aktörlerinden Jake Gyllenhaal'ın doğum gününü kutluyoruz! Sinema dünyasına genç yaşta adım atan ve o günden bu yana izleyicileri etkileyen Gyllenhaal, sadece oyunculuğuyla değil aynı zamanda seçtiği projelerle de dikkat çekiyor.

Gyllenhaal'ın kariyeri, dramatik rollerden gerilim dolu performanslara, bilim kurgudan suç dramalarına kadar geniş bir yelpazede uzanıyor. Bu başarılı oyuncunun filmografisi unutulmaz projelerle dolu.

Bu özel gün vesilesiyle, Jake Gyllenhaal'ın doğum gününü kutlamak adına, onun kariyerindeki en etkileyici ve unutulmaz 15 filmini  bir araya getirdik. Bu listede yer alan yapımları keşfedin ve bu yetenekli oyuncunun kariyerindeki zirveleri hatırlayın!

Keyifli seyirler!

1. Zodiac

Orijinal İsmi: Zodiac

Süre: 157dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem , Suç
Yönetmen: David Fincher
Yapımı: 2007 - ABD

Rafa kalkmış dosyaların en önde geleni. Hiçbir zaman yakalanamamış bir adamın dinmeyen öfkesi; tüm ülkeye dehşet salan, bir türlü ele geçirilemeyen, şifreci katil; Amerika’nın Karındeşen Jack’i. On üç kurbanı olduğunu kamuoyuna açıkladı; sonra daha fazlasını, iki düzine daha fazlasını. Polis beşi ölü yedi vakada onun işaretlerini buldu. Gerçek kurban sayısı asla ortaya çıkmayabilir. Kesin olan bir tek şey varsa, o da bu kurban sayısının yaşayanları da kapsadığıdır. “Zodiac konuşuyor…” “Se7en” ve “Fight Club”ın yönetmeni David Fincher, San Fransisco körfez bölgesini dehşete boğmuş ve onlarca yıl boyunca şifreleri ve mektuplarıyla dört ayrı yargı bölgesinin yetkilileriyle alay etmiş bir seri katilin gerçek hikayesine dayanan gerilim filmi “Zodiac”la tekrar karşımızda. Bir avcıyı avlamak dört adam için bir saplantı hâlini alır; bu öyle bir saplantıdır ki onları eski hâllerinin birer hayaletine dönüştürür, yaşamları katilin bıraktığı sonu gelmeyen ipuçlarıyla bir kurulup bir yıkılır.

2. Brokeback Dağı

Orijinal İsmi: Brokeback Mountain

Süre: 134dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Ang Lee
Yapımı: 2005 - ABD , Kanada

Genelde kadınlarla vakit geçirmeyi seven iki sert erkek, Brokeback Dağı civarında bir çiftlikte tanışır ve birlikte vakit geçirmeye başlar. Zamanla aralarındaki ilişki, dikkat çekici bir derinlik ve duygusal bir boyut kazanır. Biri çiftçi, diğeri ise rodeo kovboyu, farklı karakterlerine rağmen birbirlerine bağlanırlar. Yaşam boyu sürecek olan bu ilişki, kimi zaman kopmalar ve ayrılıklar yaşayacak fakat yeniden iki aşığı buluşturacaktır. Ortaya, kulaktan kulağa yayılacak, aşka dair güçlü tonlar barındıran efsanevi bir hikaye çıkacaktır.

3. Karanlık Yolculuk

Orijinal İsmi: Donnie Darko

Süre: 114dk
Tür: Dram , Fantastik , Gizem
Yönetmen: Richard Kelly
Senarist: Richard Kelly
Yapımı: 2001 - ABD

80'lerin sonunda geçen öyküde, Donnie Darko adında 16 yaşında bir genç, bazı gerçek olmayan görüntüler görmeye başlıyor. Özellikle de tavşan kostümlü bir adam beliriyor sık sık. Çevresiyle uyum sorunu yaşayan genç, ailesinin ve okulun kendisi için çizdiği yoldan ayrılıp, esrarengiz misafirinin izinden gidecektir... 80'lerin gençlik filmleri, bilim kurgu ve korku filmlerinin, tüyler ürpertici karışımı olarak tanımlanabilecek film, son dönemin en ilgi çekici bağımsız yapımlarından biri. Yönetmenin ilk filmi olan Donnie Darko, 2001 Sundance Film Festivali'nde gösterildi. Filmin son derece başarılı web sitesi ise En İyi Web Sitesi ödülü aldı.

4. Okja

Orijinal İsmi: Okja

Süre: 120dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Macera
Yönetmen: Bong Joon-ho
Senarist: Bong Joon-ho , Jon Ronson
Yapımı: 2017 - ABD , Güney Kore

Birlikte Güney Kore'nin dağlarında büyüdüğü Okja isimli değişik hayvanı ile neredeyse cennet gibi bir 10 yıl geçiren Mija isimli kız, Okja'ya gözü gibi bakar. Fakat Okja'nın peşinde bazı kişiler vardır. Onun üzerinde deney yapmak, hayvanı insanlara sergilemek için kullanmak isterler. Uluslararası bir şirkette CEO olarak görev yapan ve Mija’nın arkadaşı olan Lucy Mirando, kendisinin yararına olacağı ve bu durumdan kar sağlayacağı için bir yolunu bulup Okja'yı yakalar ve New York'a gönderir. Bunun üzerine Mija onu kurtarmak için yollara düşer ancak onun üzücü yolculuğu bir grup kapitalist ve kötü niyetli kişilerle çakışır. Mija'nın tek amacı çok sevdiği dostunu eve getirmektir. Bu farklı grupların hepsi de Okja'nın kaderinin kontrolünü ellerine almak için birbirleriyle savaş vereceklerdir.

5. Tutsak

Orijinal İsmi: Prisoners

Süre: 153dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Denis Villeneuve
Senarist: Aaron Guzikowski
Yapımı: 2013 - ABD

İki ailenin şükran günü bir araya geldiği bir günde, iki ailenin küçük kızlarının kaybolduğunu ortaya çıkar. Bununla birlikte Keller Dover, genç ve yetenekli bir dedektiften yardım ister. Saatin ilerlemesine rağmen iki küçük kız ortaya çıkmayınca panik dolu anlar ortaya çıkar.

6. Yarından Sonra

Orijinal İsmi: The Day After Tomorrow

Süre: 124dk
Yönetmen: Roland Emmerich
Senarist: Roland Emmerich
Yapımı: 2004 - ABD

Dünya, doğanın gazabına uğramaktadır. Şiddetli kasırgalar Los Angeles'ı haritadan silmiş, Yeni Delhi karlar altına gömülmüş, Tokyo devasa dolu yağışıyla yıkılırken New York ani iklim değişikliği ile dev dalgaların tehditi altında kalmıştır. Bir iklim bilim uzmanı olan Jack Hall, dünyayı, küresel ısınmanın tetiklediği bu felaketten kurtarmak için çözüm arayışındadır

7. Gece Vurgunu

Orijinal İsmi: Nightcrawler

Süre: 118dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Dan Gilroy
Senarist: Dan Gilroy
Yapımı: 2014 - ABD

Hırslı bir genç olan Lou Bloom, Los Angeles'ta polis muhabirliği yapmaya başlar. Sürekli kazaları, cinayetleri ve buna benzer felaketleri kovalayan bir kamera ekibinin de katılımıyla, Lou yavaş yavaş suç dünyasına girmeye başlar. Ve zamanla birlikte seyirci olmakla suçları işleyen olmak arasında sınır giderek belirsiz bir hal alır.

8. Son Şans

Orijinal İsmi: Southpaw

Süre: 123dk
Tür: Aksiyon , Dram
Yönetmen: Antoine Fuqua
Yapımı: 2015 - ABD

Hafif Ağırsiklet dünya şampiyonu boksör Billy Hope için hayatında her şey yolundadır. Çok sevdiği eşi Maureen ve kızı Leila ile mutlu bir şekilde yaşamaktadır. Ancak öfkesine hakim olamadığı bir olayın sonunda gerçekleşen trajik kaza sonucu eşini kaybeder, kızının velayeti elinden alınır. Sahip olduğu her şeyi bir bir kaybeden Billy, yeniden zirveye çıkıp kızına kavuşabilmek için son çare olarak boks antrenörü Tick Wills'ten yardım ister.

9. Gece Hayvanları

Orijinal İsmi: Nocturnal Animals

Süre: 116dk
Tür: Dram , Gerilim
Yönetmen: Tom Ford
Senarist: Tom Ford
Yapımı: 2016 - ABD

Zengin, ancak özel hayatında sorunlar yaşayan sanat galerisi sahibi Susan Morrow, 20 yıl önce acımasızca terkettiği eski eşi Edward Sheffield'dan yazdığı romanın taslağını alır. Roman hem Susan'a adanmıştır, hem de Edward'ın Susan'a taktığı lakaptan yola çıkılarak romana Gece Hayvanları adı verilmiştir. Susan kitabı okudukça kendi hayatını ve Edward'la ilişkisini tekrar sorgulayacak ve yaptığı hatalarla yüzleşecektir.

10. Ekim Düşü

Orijinal İsmi: October Sky

Süre: 108dk
Tür: Aile , Dram
Yönetmen: Joe Johnston
Senarist: Lewis Colick
Yapımı: 1999 - ABD

Coalwood adlı kasabada yaşayan Homer Hickam adlı gencin ilerde baba mesleği olan madenciliği yapmaktan başka seçeneği yok gibidir. Fakat 1957 Ekim'inde Sputnik adlı uydunun uzaya fırlatılmasıyla Homer roketlere ve bunların nasıl yapıldığına büyük ilgi duyar. Üç arkadaşı ile deneme yanılma yoluyla bazı denemeler yapmaya karar verir. Kasabada başta babası olmak üzere herkes bunun bir saçmalık olduğunu düşünmektedir. Sadece bir lise öğretmeni onların çabalarını ve emeklerine saygı gösterir ve Ulusal Bilim Yarışmasında büyük ödülü alabileceklerine onları inandırır.

11. Kardeşler

Orijinal İsmi: Brothers

Süre: 105dk
Tür: Dram , Gerilim , Savaş
Yönetmen: Jim Sheridan
Yapımı: 2009 - ABD

Sam Cahill, Afganistan dağlarında  terörle savaşmak üzere gönderilmiş bir Amerikan askeridir. Eşi Grace ve çocuklarının yanına erkek kardeşi Tommy taşınır. Tommy kardeşinin ailesini korumak için onların yanındadır, oysa değişken karakteri ve tuhaf alışkanlıkları aile içinde sorun yaratır. Zaman geçtikçe Tommy ve Grace birbirlerini daha iyi anlamaya ve birbirlerinden hoşlanmaya başlarlar. Sam'in Afganistan'da yaşadığı travmalarla birlikte eve dönmesi ise bütün dengeleri değişecektir.

12. Yaşam Şifresi

Orijinal İsmi: Source Code

Süre: 94dk
Yönetmen: Duncan Jones
Senarist: Ben Ripley
Yapımı: 2011 - ABD , Fransa , Kanada

Colter Stevens uyandığında kendini bir banliyö treninde, başkasının bedeninde bulur ve 8 dakika sonra tren infilak eder. Gözlerini açtığında yeniden kendi bedenindedir. Bunu sağlayan, hükümetin geliştirdiği  'yaşam şifresi' isimli bir programdır. Bu program bir başka kişinin kimliğine geçip, onun hayatının son sekiz dakikasını yaşayabilmeyi sağlamaktadır. Stevens'ın görevi bombacıyı bulmak ve onun yapacağı ikinci eylemi engellemektir. Bunun için son 8 dakikayı defalarca yaşar ve her seferinde elde ettiği ipucları ile olayı çözmeye çalışır.

13. Pes Etme

Orijinal İsmi: Stronger

Süre: 119dk
Tür: Dram
Yönetmen: David Gordon Green
Senarist: John Pollono
Yapımı: 2017 - ABD , Hong Kong

İyi niyetli, ancak hayatında fazla başarılı olamamış Jeff Bauman, bir gün eski sevgilisi Erin'le karşılaştığında kalbini yeniden kazanabilmek için yakın zamanda koşacağı Boston Maratonu'nun bitiş çizgisinde büyük bir pankartla onu bekleyeceğine söz verir. Ancak bitiş çizgisinde bir bomba patlar ve Bauman ağır yaralanır. Genç adam hayatta kalmayı başarsa da bacakları kesilir. Jeff olayın failinin yakalanmasına yaptığı yardımla adeta bir kahraman haline gelse de müthiş bir umutsuzluk içindedir, ancak Erin ve etrafındaki insanların desteğiyle hayata yeniden tutunmak için bir motivasyon bulacaktır.

14. Aşk Sarhoşu

Orijinal İsmi: Love & Other Drugs

Süre: 112dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Edward Zwick
Yapımı: 2010 - ABD

Özgür ruhlu bir genç kadın olan Maggie, karşı konulmaz bir cazibeye sahip olan Jamie ile karşılaştığında sonucun aşk olacağına başta kimse inanmamıştır. Jamie ilaç endüstrisinin kurtlarından biridir ve kadınlar üzerinde kullandığı çekim gücünü kendi işinde de kullanmaktan çekinmez. Maggie ise bağlanmaktan korkan ve özgürlüğüne düşkün bir kadın olarak Jamie'den çok daha hassas bir konuma sahiptir. Ancak ikisinin ilişkisi ilerledikçe ikisi de gerçek bir ilaçla karşılaşır: Aşk...

15. Antlaşma

Orijinal İsmi: Guy Ritchie's The Covenant

Süre: 125dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Savaş
Yönetmen: Guy Ritchie
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

Hikaye, Afganistan'daki son görevinde, yaralı askeri kilometrelerce meşakkatli araziden güvenli bir yere taşımak için kendi hayatını riske atan Çavuş John ve yerel tercüman Ahmed'i takip ediyor.