Netflix Türkiye'de En Çok İzlenen Filmler (4 - 10 Mart)

Netflix Türkiye 4 - 10 Mart 2024 haftasında en çok izlenen 10 filmi açıkladı!

Netflix Türkiye, her hafta olduğu gibi platformda en çok izlenen filmleri listeledi. Listede başı bu hafta "Damsel" çekerken onu 2. sırada "Kuru Otlar Üstüne" takip ediyor.

"Netflix'te ne izlesem?" diye düşünenler için platformun en popüler içerikleri belki de bir fikir oluşturabilir.

Kaynak: Netflix Top 10

1. Damsel

Orijinal İsmi: Damsel

Süre: 110dk
Senarist: Dan Mazeau
Yapımı: 2024 - ABD

Princess Elodie (Millie Bobby Brown), görev bilinciyle yakışıklı bir prensle evlenmeyi kabul eder, ancak kraliyet ailesinin onu kadim bir borcu ödemek için kurban olarak seçtiğini öğrenir. Ateş püskürten bir ejderhayla birlikte bir mağaraya atılan genç prenses hayatta kalmak için zekasına ve iradesine güvenmek zorundadır.

2. Kuru Otlar Üstüne

Orijinal İsmi: Kuru Otlar Üstüne

Süre: 197dk
Tür: Dram
Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan
Yapımı: 2023 - Almanya , Fransa , İsveç , Türkiye

Samet (Deniz Celiloğlu) Anadolu’nun ücra bir köyünde zorunlu görevini tamamlamak üzeredir. Bu görevi tamamlayınca İstanbul’a atanmayı bekleyen Samet’in beklediği atama gerçekleşmesine ise biraz daha süre vardır. Burada saplanıp kaldığını düşünen Samet, yaşadığı kasvetli hayattan kaçma umudunu kaybetmeye başlar. Beklenmedik bir şekilde, kendisi gibi öğretmen olan Nuray (Merve Dizdar) içinde bulunduğu bu karanlığa bir ışık tutacaktır.

3. Kod 8: 2. Kısım

Orijinal İsmi: Code 8: Part II

Süre: 100dk
Yönetmen: Jeff Chan
Senarist: Jeff Chan
Yapımı: 2024 - ABD , Kanada

Özel güçleri olan insanların baskı gördüğü bir şehirde eski bir suçlu, yolsuz bir polisten korumaya çalıştığı genç için nefret ettiği uyuşturucu baronundan yardım ister.

4. Code 8

Orijinal İsmi: Code 8

Süre: 99dk
Yönetmen: Jeff Chan
Senarist: Chris Pare , Jeff Chan
Yapımı: 2019 - ABD , İngiltere , Kanada

Jeff Chan'in yönettiği uzun metrajlı Code 8 filmi, kısa filmde olduğu gibi, nüfusun %4'ünün doğaüstü yeteneklerle doğduğu, ancak kahraman olarak kabul edilmek yerine, ayrımcılığa uğradıkları ve yoksulluk içinde yaşadıkları bir dünyada geçiyor. Özel güçlere sahip insanların birçoğu hayatta kalmak için suça başvuruyor. Code 8'de Connor Reed de bu insanlardan biri ve hasta annesinin tedavi masraflarını karşılamaya çalışıyor. Gündelik işlerde çalışmak yetmiyor ve Connor Garrett liderliğindeki bir suç operasyonuna sürükleniyor.

5. Sahara

Usta kaşif Dirk Pitt (Matthew McConaughey) tarihi bir efsaneye ait bir sikke bulup, Batı Afrika’nın en tehlikeli bölgelerinde hazine avına çıkmaya karar verdiğinde hayatının da en büyük macerasına girişmiş olacaktı. Dirk ve macera arkadaşı Al Giordino (Steve Zahn), yerlilerin deyimiyle “Ölüm Gemisi”ni -gizli bir kargo taşıyan kayıp savaş gemisi- ararken, kayıp hazinenin tüm dünyayı tehdit edecek kadar büyük bir problemle bağlantılı olduğunu düşünen, zeki ve güzel doktor Eva Rojas (Penelope Cruz) ile tanışırlar. Hiç kimsenin varlığına bile inanmadığı bu gemiyi ararken, Dirk, Al ve Eva, tehlikeli savaşçılara ve tehditkâr bölgeye yenilmemek ve sırrı çözebilmek için, zekâlarına ve cesaretlerine güvenmek zorundaydılar. 

6. Kim Demiş Kötüyüz Diye?

Orijinal İsmi: The Bad Guys

Süre: 100dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi , Macera
Yönetmen: Pierre Perifel
Yapımı: 2022 - ABD

Kim Demiş Kötüyüz Diye?, efsaneleşmiş soygunlar gerçekleştiren beş kötüye odaklanıyor. Bu zamana kadar birçok soygunda beraber çalışan Bay Kurt, Bay Yılan, Bay Piranha, Bay Köpekbalığı ve Bayan Tarantula, hayatlarının en zorlu işini yapmaya kalkışır. Büyük bir soygun için plan yapan ekip, süreçte karşılaşacakları zorluklara rağmen planlarını uygulayabilecek midir?

7. Kaçış Planı

Orijinal İsmi: The Next Three Days

Süre: 133dk
Tür: Dram , Gerilim , Romantik , Suç
Yönetmen: Paul Haggis
Yapımı: 2010 - ABD , Fransa

Mutlu bir evlilik sürdüren John ve Laura çiftinin hayatı, genç kadının bir cinayet soruşturmasında tutuklanması ile alt üst olur. Laura her ne kadar masum olduğunu söylese de, hapis cezasına çarptırılır. Laura'nın masumiyetinden şüphe etmeyen John, ailesini bir arada tutmaya çabaladığı kadar, karısının olayla ilgisi olmadığını kanıtlamak için tüm ipuçlarının peşinden gider. Laura'nın suçu en son çıkarıldığı mahkemede onanır. İntiharın eşiğine gelen Laura'yı kurtarmak için John'un elinde tek bir çare kalmıştır: Karısını hapishaneden kaçırmak.

8. Bir Astronotun Sonsuz Yolculuğu

Orijinal İsmi: Spaceman

Süre: 108dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Macera
Yönetmen: Johan Renck
Senarist: Colby Day
Yapımı: 2024 - ABD

Çocukluğunda yetim kalan ve Çek kırsalında büyükanne ve büyükbabası tarafından büyütülen Jakub Procházka (Adam Sandler), ülkenin ilk astronotu olmayı başarır.

9. Çılgın Hırsız 3

Orijinal İsmi: Despicable Me 3

Süre: 90dk
Yönetmen: Pierre Coffin , Kyle Balda
Senarist: Ken Daurio , Cinco Paul
Yapımı: 2017 - ABD

Gru, Balthazar Bratt ile yaptığı mücadelenin ardından suç dünyasından uzaklaşmaya, huzurlu bir hayat sürmeye karar vermiştir, ancak boş gezmekten çok memnun değildir. Bu bekleyişi sonlandıran olay, Dru adında bir ikiz kardeşi olduğunu yıllar sonra öğrenmesi olacaktır. Bu çok zengin, başarılı ve fazla güleryüzlü kardeşinin bir isteği vardır: Ailenin nesillerden beri devam eden 'kötülük' geleneğini sürdürerek son bir büyük soygun gerçekleştirmek ve bunu birlikte yapmak... Başlarda teklife soğuk yaklaşan Gru, Dru'nun bu iş için nasıl hazırlıklı ve hevesli olduğunu görünce fikir değiştirecektir.

10. Ro Gi Wan

Orijinal İsmi: My Name Is Loh Kiwan

Süre: 134dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Kim Hee-jin
Senarist: Kim Hee-jin
Yapımı: 2024 - Güney Kore

Kuzey Kore'den iltica eden Loh Kiwan, mülteci statüsü elde etmek için uğraştığı Belçika'da tüm umudunu kaybetmiş, kederli bir kadınla karşılaşır.