2021 Yılının En İyisi Olmaya Aday Filmler

Yılın sonuna yaklaşırken 2021'in en iyi filmleri arasından kaçırdıklarımızı da izleyip ''izlenecekler'' listemizden çıkarmaya devam ediyoruz. Kısıtlamaların ardından vizyona yeniden ''merhaba'' dediğimiz ve sinema salonlarına yeniden kavuştuğumuz 2021, sinema dünyası adına ilginç bir yıl oldu. Tam olarak istediğimiz normalleşmeye dönemesek de 2021 yılı gerek platformlarda gerekse sinema salonlarında izleyebildiğimiz harika yapımlar sundu beğenimize. Bu listede 2021 yılının en iyisi olmaya aday filmlere göz atıyoruz.

1. Dune

Süre: 155 dk

IMDb Puanı: 8,2

Sinemalar Puanı: 7,5

Bu yılın belki de en çok beklenti yaratan ve en çok merak edilen filmi Denis Villeneuve yönetmenliğindeki Dune oldu. Daha önceden sinemaya adapte edilen bilim kurgu hikayesinin neye benzeyeceği uzun süredir tartışılıyordu. Vizyona girdiği zaman Dune, çoğunlukla olumlu eleştiriler aldı ve beklentileri büyük ölçüde karşıladı. Frank Herbert'ın ünlü romanından uyarlanan filmde Atreides hanedanlığının gönderildiği Arrakis gezegeninde geçen Paul Atreides'in hikayesi anlatılıyor.

2. Sound of Metal

Süre: 121 dk

IMDb Puanı: 7,8

Sinemalar Puanı: 8,1

Gezgin müzisyen ikili Ruben ve Lou'nun hayatı davulcu Ruben'in işitme kaybı yaşamaya başlaması ile alt üst olur. Kısa bir süre sonra işitme engelli olacağını öğrenen Ruben, hayata nasıl tutunacağına karar vermek zorunda kalır. Sound of Metal, bu sene film ve dizi platformlarında izlediğimiz filmler arasında en çok konuşulanlardan bir tanesi oldu. Riz Ahmed'in harika oyunculuk performansını içeren yapım, eleştirmenler tarafından da büyük beğeni topladı.

3. Nomadland

Süre: 108 dk

IMDb Puanı: 7,4

Sinemalar Puanı: 6,1

60'lı yaşlarında bir kadının yaşadığı zorluklar nedeniyle modern bir göçebe olarak yaşamak durumunda kalan Fern'in hikayesini anlatan film, yılın en çok dikkat çeken yapımlarından birisi olmuştu. 3 Oscar kazanan filmde Frances McDormand'ın usta oyunculuğu Chloe Zhao'nun gelecek vadededen yönetmenliği ile bir araya geliyor.

4. Promising Young Woman

Süre: 113 dk

IMDb Puanı: 7,5

Sinemalar Puanı: 7,2

Cassie'nin hayatında hiçbir şey göründüğü gibi değildir - genç kadın feci derecede akıllı, baştan çıkarıcı derecede kurnaz ve geceleri gizli bir ikili hayat yaşamaktadır. Şimdi, beklenmedik bir karşılaşma Cassie'ye geçmişteki yanlışları düzeltmesi için bir şans vermek üzeredir. Cassie, eski alışkanlıklarını bir kenara atabilecek midir? Promising Young Woman, içinde bulunduğumuz zamanlara dair özgün bir bakış açısı ve eleştiri içeriyor.

5. Minari

Süre: 115 dk

IMDb Puanı: 7,5

Sinemalar Puanı: 6

Minari, kırsal bir bölgeye taşınan bir ailenin hayatına odaklanıyor. 1980’li yıllarda 7 yaşındaki Kore kökenli Amerikalı David, babası Jacob’un isteği üzerine annesi ve kardeşi ile birlikte Arkansas’ta kırsal bir bölgeye taşınır. Aile, burada yeni bir çevre ve yaşam tarzı ile karşı karşıya kalır. David’in annesi Monica, hiçliğin ortasındaki bu mobil evde yaşamaktan dolayı korkulara kapılırken, David ve kız kardeşi yeni hayatlarından eper sıkılır. Bu sırada aileye, onlarla birlikte yaşamak için Kore’den gelen büyükanne de katılır. Jakob, dokunulmamış toprakta bir çiftlik yaratmaya çalışırken, ailesini ve evliliğini tehlikeye atmaya başlar.

6. Palm Springs

Süre: 90 dk

IMDb Puanı: 7,4

Sinemalar Puanı: 7,1

Palm Springs'teki bir düğünde mahsur kalan Nyles (Andy Samberg), nedime ve ailenin kara koyunu Sarah (Cristin Milioti) ile tanışır. Onu feci bir kadeh kaldırmadan kurtardıktan sonra, Sarah, Nyles'a ve onun sıra dışı karamsarlığına çekilir. Ancak tesadüf buluşmaları gerçeküstü bir olay nedeniyle sekteye uğrayınca, Sarah hiçbir şeyin gerçekten önemli olmadığı fikrini benimseyerek Nyles'a katılır ve düğün kutlamasını hararetli bir şekilde altüst etmeye başlarlar.

7. Another Round

Süre: 116 dk

IMDb Puanı: 7,8

Sinemalar Puanı: 6,3

Bir doğum gününde bir araya gelen 4 öğretmen, kanlarında doğuştan alkol eksikliği olduğu ve bu eksikliğin gün boyunca kontrollü alkol tüketimiyle kapatılması sonucu, insanın potansiyeline ulaşacağını ileri süren teoriden hareketle bir deneye girişirler. Hepsi lise öğretmenleri olan dört arkadaş, kanlarında sabit bir alkol seviyesi bulundurarak hayatlarını iyileştireceklerine dair bir teoriyi test ediyor.

 

8. The Power of the Dog

Süre: 125 dk

IMDb Puanı: 7

Sinemalar Puanı: 4,5

Karizmatik çiftlik sahibi Phil Burbank, etrafındakilerde korku ve huşu uyandırır. Kardeşi eve yeni bir eş ve oğlunu getirdiğinde Phil, kendisi aşk ihtimaline maruz kalana kadar onlara eziyet eder. Ciddi, solgun gözlü, yakışıklı Phil Burbank vahşice baştan çıkarıcıdır. Kin, kıskançlık ve aşk gibi çokça işlenen konuları odağına alan film, özgün bir yönetmenlik ve usta oyuncu kadrosu sayesinde kendine has bir hava yakalamayı başarıyor.

9. The Green Knight

Süre: 130 dk

IMDb Puanı: 6,6

Sinemalar Puanı: 5,6

Film, Yeşil Şövalye ile yüzleşmek için zorlu bir savaşa girişen Karl Arthur’un yeğeni Sir Gawain’in hikayesini konu ediniyor. Krallığa olan bağını kanıtlamak için kendisine meydan okuyan düşmanı Yeşil Şövalye'ye karşı zorlu bir mücadeleye girişen Sir Gawain, destansı bir yolculuğa çıkar.