Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 Gary Oldman Filmi

Usta oyuncu Gary Oldman bugün 65 yaşında!

21 Mart 1958 yılında doğan İngiliz oyuncu Gary Oldman kariyerine 20'li yaşlarında başladı. O zamandan bu yana birbirinden farklı pek çok rolle seyirci karşısına çıktı ve kendine oldukça etkileyici bir kariyer inşa etti. Üç kez Oscar Ödülüne aday gösterilen Oldman, "En Karanlık Saat" filmindeki Winston Churchill performansı ile bu ödülü kucakladı. 

Listemizde oyuncunun mutlaka izlenmesi gereken 10 filmini listeledik.

Keyifli seyirler!

1. Mank

Orijinal İsmi: Mank

Süre: 132dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: David Fincher
Senarist: Jack Fincher
Yapımı: 2020 - ABD

Herman. J Mankiewicz’in hayatını odağına alan filmde, klasik bir film olan “Citizen Kane”in yapım aşamasındaki zorluklardan, filmin yönetmeni ve yıldızı Orson Welles’e kadar birçok noktaya değiniliyor.

2. Dracula

Orijinal İsmi: Bram Stoker's Dracula

Süre: 127dk
Tür: Korku , Romantik
Senarist: James V. Hart
Yapımı: 1992 - ABD

Genç bir avukat olan Jonathan Harker, görevi gereği Doğu Avrupa'da küçük gizemli bir kasabaya gelir. Burada ölümsüz vampir Drakula tarafından kaçırılan Harker, onunla birlikte Londra'ya gitmek zorunda kalır. Drakula, Harker'ın nişanlısı Mina'nın fotoğrafını görerek etkilenmiş ve genç kızı ele geçirmek istemektedir. Önce Mina'nın yakın arkadaşı Lucy'i ele geçiren Drakula'ya karşı Lucy ve arkadaşları direnmeye çalışacaklardır.

3. Köstebek

Orijinal İsmi: Tinker, Tailor, Soldier, Spy

Süre: 127dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: Tomas Alfredson
Yapımı: 2011 - Almanya , İngiltere , Fransa

Film, ünlü polisiye yazarı John Le Carre'nin aynı isimli romanından uyarlandı. Soğuk savaş sonrası İngiliz istihbarat örgütü içinde yaşanan bir köstebek avını anlatacak olan film; örgütün iç çatışmalarını, hesaplaşmalarını, müthiş entrikaları, devletler arası değiş-tokuşları, üstte ve altta var olan ilişkileri, stratejileri gözler önüne serecek.

4. En Karanlık Saat

Orijinal İsmi: Darkest Hour

Süre: 125dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Joe Wright
Senarist: Anthony McCarten
Yapımı: 2017 - ABD , İngiltere

2. Dünya Savaşı'nın başlangıcı ve Nazi Almanyası'nın korkunç bir tehditle tüm Avrupa'ya ve İngiltere'ye karabasan gibi çökmesinin ardından Büyük Britanya başbakanı Neville Chamberlain görevinden ayrılmak durumunda kalmıştır Yerine Winston Churchill'in getirilmesine karar verilir. Görevi devralmasının hemen ardından Churchill'i çok zor kararlar beklemektedir: Hitler'le barış mı yapmalı, yoksa topyekün bir savaşta ülkesine liderlik mi etmelidir?

5. Sevginin Gücü

Orijinal İsmi: Leon

Süre: 111dk
Tür: Aksiyon , Dram , Suç
Yönetmen: Luc Besson
Senarist: Luc Besson
Yapımı: 1994 - ABD , Fransa

Mathilda, New York'ta yaşayan ailesi dağılmış 12 yaşında küçük bir kızdır. Ailesini sevmeyen Mathilda için en değerli varlığı küçük kardeşidir. Babası uyuşturucu işlerine bulaşınca mafya ailenin tüm bireylerini öldürür. O sırada alışverişte olan Mathilda ise olaydan kılpayı kurtulur ve Leon'un kaldığı daireye saklanır. Leon ise çok soğukkanlı bir katildir. Ancak Mathilda'ya karşı içten bir sevgi besler ve ona kol kanat gerer. Aslında babalık, arkadaşlık gibi kavramlar ona çok yabancıdır.

6. Harry Potter ve Azkaban Tutsağı

Orijinal İsmi: Harry Potter and The Prisoner of Azkaban

Süre: 141dk
Tür: Fantastik , Macera
Yönetmen: Alfonso Cuarón
Senarist: Steve Kloves
Yapımı: 2004 - ABD , İngiltere

Harry Potter hiç istemeden bir yazı daha, iç sıkıcı akrabaları Dursley’lerle geçirmekte, “uslu uslu oturmakta” ve büyüden uzak durmaktadır, yani, Vernon Enişte’nin zorba kız kardeşi Marge Hala gelene kadar…. Marge Hala her zaman, özellikle Harry’ye çok kötü davranmıştır ve bu kez Harry’yi o kadar zorlar ki Harry “kazara” onun dev bir balon gibi şişip havaya uçmasına neden olur. Büyü-dışı dünyada büyü yapması yasaklanan Harry, bu olaydan sonra gecenin karanlığına karışır.

7. Hannibal

Orijinal İsmi: Hannibal

Süre: 131dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Ridley Scott
Yapımı: 2001 - ABD , İngiltere

Dr. Hannibal Lecter'ın çaylak FBI ajanı Clarice Starling'in büyük hatası sonucu hücresinden kaçışının üzerinden yedi yıl geçmiştir. Dr. Lecter, bu kaçışının ardından Floransa'ya gidip yerleşmiş hayatın tadını çıkarmaktadır; fakat Clarice Starling hala Dr. Lecter ile yedi yıl önce en yüksek güvenlik önlemlerinin olduğu tehlikeli deliler koğuşunda yaptığı görüşmeyi unutmamıştır. Dr. Lecter'ı unutmayan biri daha vardır: Mason Verger. Dr. Lecter'ın eski bir kurbanı olan Mason Verger onun elinden güçlükle kurtulmuştur. Verger domuz besiciliğiyle kendine bir imparatorluk yaratmıştır ve de Dr. Lecter'dan intikam alma duygusuyla yanıp tutuşmaktadır. Dr. Lecter yüzünden bir soluk makinesine bağlı yaşamak zorunda kalan Verger'in zenginliği sayesinde elinde çok geniş imkanlar vardır ve kendi kurduğu dünyada en ufak bir hareketi bile hissetmektedir. Mason Verger sonunda Dr. Lecter'ı nasıl tuzağa düşüreceğini bulur. Dr.Lecter'a onun için dünyanın en değerli ve en zarif yemini sunacaktır. Verger'in bu yemi Dr. Lecter'a sunmasında Clarice Starling'i kendinde bir saplantı haline getiren FBI başmüfettiş yardımcısı Paul Krendler da ona yardım edecektir.

8. Beşinci Element

Orijinal İsmi: The Fifth Element

Süre: 126dk
Yönetmen: Luc Besson
Yapımı: 1997 - ABD , İngiltere , Fransa

23. yüzyılda New York. Dünya yok olmanın eşiğindedir. Her 5000 yılda bir geri dönerek yaşamı yok etmeye çalışan şeytani güç, bir gezegen biçiminde hızla dünyaya yaklaşmaktadır. Tek kurtuluş beşinci güç olarak adlandırılan, kimsenin ne olduğunu bilmediği elementin dünyaya ulaşmasıdır. Bunu başaracak tek kişi eski bir asker olan taksi şoförü Korben Dallas'dır. Ancak onun ilgilenmesi gereken mükemmel güzellikte bir yaratık vardır.

9. Ölümsüz Sevgi

Orijinal İsmi: Immortal Beloved

Süre: 121dk
Tür: Dram , Müzikal , Romantik
Yönetmen: Bernard Rose
Senarist: Bernard Rose
Yapımı: 1994 - ABD

Çocukluğunda babası tarafından dövülerek sağır edilmiş kulaklarına ihtiyaç duymayan Ludwig Van, Kontes Anna Marie Erdody'e piyano çalmayı öğretiyor. Daha sonra aralarında müthiş bir aşk yaşanıyor.Ama ilişkileri git gide zorlaşıyor.

10. Sid Ve Nancy

Orijinal İsmi: Sid And Nancy

Süre: 114dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Alex Cox
Senarist: Abbe Wool , Alex Cox
Yapımı: 1986 - İngiltere

Bir zamanların punk grubu Sex Pistols'un basisti Sid Vicious ile sevgilisi Nancy Spungen'in biyografisi. Sex Pistols Amerika turnesinden sonra eroin bağımlısı Sid Vicious kendi solo kariyerini düşünürken bir sabah bir otel odasında Nancy'nin karnında bıçakla küvette ölü bulunur.