Orta Yaş Krizini En İyi Anlatan 10 Film

Orta yaşlara gelmenin etkisini üzerinizde hissediyorsanız bu filmlere bir şans verin!

Yaş almak; gerek medyanın, gerekse çeşitli kültürel ögelerin genellikle negatif olarak değerlendiği bir deneyimdir. Fakat her gün herkesin yaş aldığı bir dünyada bu, gerçeklikten uzak ve zarar verici bir yaklaşımdır. Biz, her yaşta yepyeni maceralara atılabileceğinize inandığımız için size özel bir liste yaptık! Hem orta yaşlara gelince yaşanan ruh hâlini gerçekçi şekilde yansıtan, hem de bununla baş etmeyi öğreten birbirinden farklı filmleri sizler için bir araya getirdik.

Şimdiden iyi seyirler!

1. Harika Çocuklar

Orijinal İsmi: Wonder Boys

Süre: 111dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Curtis Hanson
Yapımı: 2000 - Almanya , ABD , İngiltere , Japonya

Bitmemiş bir roman, çalınan bir araba, öldürülen bir hayvan, dengesiz bir öğrenci, şişman bir eş ve hamile bir sevgili. Grady Tripp'in bu haftasonu uğraşması gereken bir kaç işi olduğu bellidir. Grady Tripp ellisinde bir İngilizce profesörüdür. 7 yıl önce yazdığı ödüllü kitabı "Büyük Amerikan Romanı"ndan sonra hiç bir şey yayınlayamamıştır. Doğal olarak kolejinin bu yılki edebiyat festivali bu eski dahinin kendine olan güvenini büsbütün sarsar. Ancak bu festival haftasonu Grady için umduğundan çok daha kötü geçer. Grady, başka bir dahi olan James Lear adındaki gençle bir talihsizlikten diğerine savrulur. James Grady'nin yetenekli bir öğrencisidir. Fakat aynı zamanda da yalan söylemeyi alışkanlık haline getirmiş biridir. James'in bu davranışları, profesörü kendini keşfedeceği üçkağıtçılıklar ve maceralarla dolu uzun bir serüvene çıkarır.

2. Sideways

Orijinal İsmi: Sideways

Süre: 127dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Alexander Payne
Yapımı: 2004 - ABD , İtalya , Macaristan

California'nın sahillerinden yola şarap tatmak için çıkan 30'lu yaşlarındaki ikili Miles ve Jack beklenmedik bir şekilde olgunlaşmaya başlıyorlar. Ve bu birbirlerine hiç benzemeyen ikili, çok geçmeden kendilerini şarap, kadın ve kahkaha dolu bir macera içinde buluyorlar.

3. Ölüm Kadına Yakışır

Orijinal İsmi: Death Becomes Her

Süre: 103dk
Tür: Fantastik , Komedi , Korku
Yönetmen: Robert Zemeckis
Yapımı: 1992 - ABD

Ernest'la evli olan Helen, arkadaşı Madeline yüzünden cehennem hayatı yaşamaktadır. Madeline, ondan daha güzel, daha zengindir. Ernest, Helen'i bırakıp Madeline'la yaşamaya başlar. Madeline'dan öç almak isteyen Helen, yaşlanmaya karşı bir ilaç bulur. Sırrını öğrenen Madeline da bu ilacı alıyor ve ikisi Ernest için amansız bir savaşa giriyorlar. Ancak bu ilaçla birlikte ölümsüzleşen iki kadın için hayat artık aynı olmayacaktır.

4. Kitap Kulübü

Orijinal İsmi: Book Club

Süre: 104dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Bill Holderman
Yapımı: 2018 - ABD

Artık orta yaşları da geride bırakmaya başlamış 4 yakın arkadaş, Diane, Vivian, Sharon ve Carol, aylık kitap kulüplerinde "Grinin 50 Tonu" kitabını okumaya karar verince sıradan hayatları bambaşka bir şekil alır. Sonsuza dek kapattıklarını düşündükleri aşk defterlerini yeniden açan kadınlar, hayatta hiçbir şey için geç olmadığını yaşayarak öğrenecektir.

5. Çılgın Aptal Aşk

Orijinal İsmi: Crazy Stupid Love

Süre: 118dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Glenn Ficarra , John Requa
Senarist: Dan Fogelman
Yapımı: 2011 - ABD

Kırklı yaşlarında, tutucu bir adam olan Cal Weaver’ın rüya gibi hayatı vardır: İyi bir işe, güzel bir eve, harika çocuklara sahiptir ve lise aşkıyla evlidir. Fakat eşi Emily’nin kendisini aldattığını ve boşanmak istediğini öğrendiğinde “mükemmel” hayatı hızla tepetaklak olur. Günümüzün bekarlar dünyasında, onlarca yıldır kimseyle flört etmemiş olan Cal, sudan çıkmış balığa döner. Boş olduğu akşamları yerel bir barda tek başına somurtarak geçiren talihsiz adam, yakışıklı çapkın Jacob Palmer tarafından himayesine alınır. Cal’in eşini unutması ve hayatını yaşamaya başlamasını sağlama çabası içindeki Jacob, Cal’in gözünü önündeki seçeneklere açar: Flörtöz kadınlar, erkeksi içkiler ve Supercuts ya da The Gap’te bulunamayacak bir stil anlayışı.

6. Thelma & Louise

Orijinal İsmi: Thelma & Louise

Süre: 130dk
Tür: Dram , Gerilim , Macera , Suç
Yönetmen: Ridley Scott
Senarist: Callie Khouri
Yapımı: 1991 - ABD , İngiltere

Birlikte hafta sonu kısa bir kaçamak yapmak isteyen Thelma ve Louise yola çıkarlar. Her şey yolunda gitmektedir, ama mola verdikleri bir barda meydana gelen bir olay tüm planlarını değiştirmelerine rol açar. Artık peşlerinde bir dedektif vardır. Ayrıca yolda Thelma'nın kendini yakın hissettiği J.D. adlı bir otostopçuyla ve Louise'in geçmişte birlikte olduğu Jimmy karşılarına çıkar.

7. Bir Erkek Hakkında

Orijinal İsmi: About A Boy

Süre: 101dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Paul Weitz , Chris Weitz
Yapımı: 2002 - Almanya , ABD , İngiltere , Fransa

Londralı Will; yakışıklı, zengin, sorumsuz bir adamdır. Kadınlarla tanışmak için güzel bir mekan olabileceğini düşündüğü, boşanmış anne-babaların katıldığı toplantılara gitmeye karar verir. Kendisine çocuk sahibi ve boşanmış bir baba pozu takınan Will gittiği bu toplantılardan birinde Marcus adında, ana-babası boşanmış bir çocukla tanışır. Çocuk Will'i kendine yakın görür ve ikili arasında güzel bir arkadaş ilişkisi başlar.

8. Yasak İlişki

Orijinal İsmi: The Bridges Of Madison County

Süre: 135dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Clint Eastwood
Yapımı: 1995 - ABD

1960'larda bir gün fotoğrafçı Robert Kincaidbazı köprü fotoğrafları çekmek için Madison County'e gelir. Orada tanıştığı Francesca Johnson adlı bir ev kadınına aşık olur. 4 gün boyunca müthiş bir aşk yaşayan Robert ve Francesca, bu dört günün sonunda bir seçim yapmak zorunda kalırlar. Francesca evlidir ve çocukları vardır. Robert, ondan kendisiyle beraber gelmesini ister ama Francesca, Robert'ı hayatında kimseyi sevmediği kadar sevse de ailesini de düşünmelidir.

9. Birdman veya (Cahilliğin Umulmayan Erdemi)

Bir zamanlar ikonik bir süper kahramanı canlandıran Raymon Carver zamanla popülerliğini yitirir. Bununla birlikte egosuyla savaşmaya başlayan Carver, ailesini, kariyerini ve kendisini yeniden iyileştirmesi gerekmektedir.

10. Walter Mitty'nin Gizli Yaşamı

Orijinal İsmi: The Secret Life Of Walter Mitty

Süre: 114dk
Tür: Dram , Fantastik , Komedi , Macera
Yönetmen: Ben Stiller
Yapımı: 2013 - ABD , İngiltere

Ben Stiller’ın yönetmenlik koltuğuna oturduğu ve başrolünde yer aldığı Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı filminde; herkesin iyi hissetmesi için gereken potansiyelin içinde bir yerlerde gizlendiği anlatılıyor. Büyük bir derginin fotoğraf negatif bölümünde çalışan Walter, sessiz sakin hayatına devam etmektedir. Dergide yeni işe başlamış Cheryl'dan hoşlansa da ona bunu bir türlü söyleyememektedir. Bir yandan da kendini sürekli komik ve şok eden gerçek üstü hayallerin ana kahramanı olarak görmektedir. Günün birinde dergi el değiştirir ve basılı bölümün kapanacağı duyurulur. Dergi son bir veda sayısı çıkaracaktır, bu nedenle dergiye uzun yıllardır fotoğraflarıyla destek veren Sean O'Connell, çok özel bir son çalışma gönderir. Ancak çalışmasının en önemli parçası olan 25. kare kayıptır ve Walter bu kareyi bulabilmek için çok kısıtlı bir zamana sahiptir. Walter Mitty, yalnızca hayallerinde gördüğü bu maceraya gerçek hayatta da atılmak zorundadır.