Mutlaka İzlemeniz Gereken Haluk Bilginer Film ve Dizileri!

Usta oyuncu Haluk Bilginer bugün 69 yaşında!

Etkileyici eğitimi ve kariyeri ile ülkemizin en önde gelen oyuncularından olan Haluk Bilginer bugün 69. yaşını kutluyor. Tiyatro, sinema ve televizyonda unutulmaz performanslar sergileyen Bilginer, bu alanlardaki çalışmalarıyla pek çok ödülün de sahibi oldu. Biz de usta oyuncunun doğum günü şerefine en sevdiğimiz film ve dizilerini bir araya getirdiğimiz bir liste ile karşınızdayız.

Keyifli seyirler!

1. Kış Uykusu

Orijinal İsmi: Kış Uykusu

Süre: 196dk
Tür: Dram
Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan
Yapımı: 2014 - Almanya , Fransa , Türkiye

Emekli bir oyuncu olan Aydın, Orta Anadolu'da kendi halinde küçük bir otelde çalışmaktadır. Hayatında ise iki kadın vardır: Kendisine her anlamda uzak ve soğuk olan genç eşi Nihal ile boşanmış kız kardeşi Necla. Aydın tiyatroculuğu bıraktıktan sonra, babasından kalan mülkü idare etmek için eşi ve ablasıyla birlikte Kapadokya'daki otele yerleşmiştir. Burada Aydın'ın hayatı, etrafında olup bitenlerle ilgili hiçbir sorumluluk taşıma gereği hissetmediği için durağan ilerlemektedir. Ama bu durum, aynı zamanda ailesi ile sıkıntılara sebep olur.

2. Nuh Tepesi

Orijinal İsmi: Noah Land

Süre: 109dk
Tür: Dram
Yönetmen: Cenk Ertürk
Senarist: Cenk Ertürk
Yapımı: 2019 - Almanya , ABD , Türkiye

Nuh Tepesi, orta yaş bunalımında olan Ömer’in hikayesini konu alıyor. Ömer babasını kaybetmiştir ve babası yarım yüzyıl önce ektiğini iddia ettiği gizemli Nuh Ağacı’nın altına gömülmek istemiştir. Fakat babasının bu isteğini gerçekleştirebilmek için, Ömer öncelikle öfkeli köylülerle yüzleşmek zorundadır.

3. Masumiyet

Orijinal İsmi: Masumiyet

Süre: 110dk
Tür: Dram
Yönetmen: Zeki Demirkubuz
Senarist: Zeki Demirkubuz
Yapımı: 1997 - Türkiye

On yıllık mahkumiyeti biten Yusuf tahliye zamanı gelince, kalan ömrünü cezaevinde geçirmek istesede dışarı çıkmak zorunda kalır. Elinde yıllardır görmediği, müebbet mahkumu bir ardaşının verdiği adres ile bir namus davası yüzünden aşığını öldürüp, kendisini sakat bıraktığı ablasını görmek için İzmir'e gelir. Ablası ve eniştesinin evinde 'gördüklerinden' kaçıp, ucuz bir otele yerleşir. Burada 'bir iyilik' nedeniyle tanıştığı üç kişi ile ne yapacağını ve nereye gideceğini bilmeden beklemeye başlar.

4. Neredesin Firuze

Orijinal İsmi: Neredesin Firuze

Süre: 120dk
Tür: Dram , Komedi , Müzikal
Yönetmen: Ezel Akay
Senarist: Levent Kazak
Yapımı: 2004 - Türkiye

Hayri ve Orhan piyasaya sürdükleri başarısız kasetler sonucu borç batağında olan iki müzik yapımcısıdır.Hayri ve Orhan, Sansar isimli menajerin 'genç yetenek' diye lanse ettiği, o sıralar Almanya'da yaşayan Ferhat ile irtibata geçerler. Telefonda şarkı söylettikleri Ferhat'ın sesini çok beğenirler ve acil bir eylem planı oluştururlar: Ferhat gelecek, altyapıyı söyleyecek, kasetten gelen paralarla borçlar ödenecek ve düze çıkılacaktır. Firuze isimli gizemli, kararlı ve zengin bir kadın gelir. Ferhat'ı televizyonda seyretmiş ve çok beğenmiştir. Parası olduğunu ve Ferhat'a yatırım yapmak istediğini söyler. Ama herşeyden önce 'imaj'larını değiştirmeleri gerekmektedir: Yeni bir ofis, şık kıyafetler, yaşayacakları güzel bir villa...

5. Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?

Orijinal İsmi: Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?

Süre: 135dk
Tür: Dram , Komedi , Tarih
Yönetmen: Ezel Akay
Senarist: Levent Kazak , Ezel Akay
Yapımı: 2006 - Türkiye

Karagöz ve Hacivat inşaatta çalışan iki ameledir. Her ikisinin de birbirlerini ve çevredekileri eğlendirme konusunda doğal bir yetenekleri vardır. İnsanlar tarafından ne kadar komik oldukları keşfedilince şehrin ileri gelenlerinin de katıldığı çeşitli toplantılara ve eğlencelere davet edilirler ve bir anda ünlü olurlar. Bu şöhret onların düşüşlerinin de başlangıç noktası olur.Olaylar 14. yy'da Bursa şehrinde geçer. Şehir, artık son dönemlerini yaşamakta olan Bizans-Hıristiyan İmparatorluğu'nun elitleri ile yeni gelen göçebe ve İslam topluluklarının beraber yaşadıkları bir yerdir. İktidar mücadeleleri ve şiddetin kıyasıya yaşandığı bir ortamda mizah da tehlikeli bir uğraştır aslında. Böyle bir ortamda Karagöz ve Hacivat'ın her gösterisi izleyen seçkinler için bir tehdit unsuru haline geldikçe bu durum komedyenler için de yavaş yavaş bir tehlike haline dönüşür. Karagöz ve Hacivat'ın komedi anlayışları sadece söze dayalı değil, aynı zamanda görsel ve fiziksel unsurlar da taşımaktadır. Konuşmaya başladıkları anda doğal yetenekleri ortaya çıkar ama sözlerini sakınmadıkları bu sınır tanımaz doğal yetenekleri, içerdiği hiciv ve alaydan dolayı insanlarda büyük bir rahatsızlık yaratır. Onlar klasik anlamdaki kahramanlar değillerdir artık. Ne etraflarındaki diğer ameleler tarafından, ne de kendilerini eğlencelerine davet eden seçkinler tarafından sevilirler.Kahramanlarımız filmin tüm hikayesinin geçtiği birkaç aylık süre boyunca rastladıkları herkesle eğlenme fırsatı bulurlar. Bu da onların trajik sonlarını hazırlar...

6. Şahsiyet

Orijinal İsmi: Şahsiyet

Süre: 67dk
Tür: Dram , Gizem , Suç
Yönetmen: Onur Saylak
Senarist: Hakan Günday
Yapımı: 2018 - Türkiye

Adli katip memurluğundan emekli olmuş ve Beyoğlu'nda yaşamını sürdüren 65 yaşındaki Agah Beyoğlu'na Alzheimer başlangıcı tehşisi konulmuştur. Unutmanın bir fırsat olduğunu fark eden Agah, yıllarca planladığı bir cinayeti işlemeye karar verir.

7. Tatlı Hayat

Orijinal İsmi: Tatlı Hayat

Süre: 60dk
Tür: Aile , Komedi
Yönetmen: Bora Tekay , Birkan Uz
Yapımı: 2001 - Türkiye

İhsan ve eşi Sevinç, İhsan'ın kuru temizleme işinden bolca para kazanmış sınıf atlamaya karar vermişlerdir. İhsan'ın hayatta yükselme çabaları dahilinde Gültepe'de bir gecekondudan Etiler'deki yeni lüks evlerine taşınmışlardır.Üst kat komşuları Türk-Rum çifti Feraye ile Yorgo, kızları Pelin, yan komşuları kitap kurdu İrfan ve İhsan'ın annesi Cevriye Hanım ile alışık olmadıkları bu yeni 'Tatlı Hayat' hem onları yeni ufuklara taşıyacak, hem de yepyeni sorunlarla karşı karşıya bırakacaktır. 

8. Masum

Süre: 60dk
Tür: Dram , Gizem , Suç
Yönetmen: Seren Yüce
Senarist: Berkun Oya
Yapımı: 2017 - ABD , Türkiye

Başlarda sıradan görünen bir Türk ailesinin etrafında yaşanan olayları polisiye ve dram türlerini harmanlanarak ekranlara taşıyor. Emekli bir komiser olan Cevdet ve karısı emekliliklerini şehirden uzak bir çiftlikte huzur içinde geçirirken birden küçük oğullarının bir gece yarısı korkunç bir haberle eve gelmesiyle ailenin hayatı mahvolur.

9. Eyvah Babam

Orijinal İsmi: Eyvah Babam

Süre: 45dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Ünal Küpeli
Yapımı: 1998 - Türkiye

Sedat, genç erkeklerden kızı Ece'yi son derece kıskanan tatlı-sert bir babadır. Aslında, sevgili küçük kızının büyüdüğünü ve güzel bir genç kız olduğunu kabul edemez. 

10. Polis

Orijinal İsmi: Polis

Süre: 109dk
Tür: Dram
Yönetmen: Onur Ünlü
Senarist: Onur Ünlü
Yapımı: 2007 - Türkiye

Filmde, Musa Rami mesleğinin zirvesinde bir cinayet masası polisidir. Bugünlerde kafasını meşgul eden iki şey vardır. Birisi kendisinden 40 yaş küçük üniversite öğrencisi Funda’ya olan aşkı, bir diğeri de ünlü mafya ailesi İzmitliler’in Rami ailesine yönelik bitmek bilmeyen tehditleri. Musa Rami iyi bir baba, iyi bir polis ve iyi bir aşıktır ve görünen o ki Musa Rami işi, aşkı ve ailesi arasında sıkışıp kalacaktır. Aynı günlerde aldığı bir haber ise Musa Rami’yi tamamen altüst eder.