Disney Plus'taki En İyi Prenses Filmleri!

Disney prenses filmlerini sevenler buraya!

Disney, "Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler" ile başlayan "Disney Prensesleri" markasında 13 prensesi resmi Disney prensesi olarak kabul etmekte. Bu prenseslerin filmlerini kronolojik olarak listedikten sonra, resmi prenses bünyesine girememiş olsa da filmlerinde prenses sayılan diğer karakterlere göz atacağız. Umarım bu prenses filmlerini sizler de seviyorsunuzdur. İyi okumalar ve iyi seyirler!

1. Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler

Orijinal İsmi: Snow White and the Seven Dwarfs

Süre: 83dk
Yönetmen: David Hand
Yapımı: 1937 - ABD

Kötü kalpli kraliçe, her gün sihirli aynasına dünyadaki en güzel kadının o olduğunu söyletir; fakat bir gün ayna dünyadaki en güzel kadının üvey kızı Pamuk Prenses olduğunu söyler. Kraliçe sinirlenir ve saray adamlarından birine Pamuk Prenses'i öldürmesini emreder.Saray adamı, Pamuk Prenses'i öldürmeye kıyamaz ve prensesin kaçmasına izin verir. Kaçarak ormana sığınan Pamuk Prenses, orman hayvanlarının yardımıyla ormanda yaşayan yedi cücenin evini bulur ve onlarla yaşamaya başlar. Fakat kraliçe prensesin ölmediğini öğrenir ve kendi planını uygulamaya koyar.Walt Disney'in yapımcısı olduğu film, Grimm Kardeşlerin herkes tarafından bilinen Pamuk Prenses masalından beyazperdeye uyarlandı.

2. Sindirella

Külkedisi'nin kötü kalpli üvey annesi onun kraliyet balosuna katılmasını engeller. Baloya katılmak için fare arkadaşları ve Peri Anne'si ona yardım edecektir.

3. Uyuyan Güzel

Orijinal İsmi: Sleeping Beauty

Süre: 75dk
Yönetmen: Clyde Geronimi
Yapımı: 1959 - ABD

Disney'in bir masal uyarlaması daha olan "Uyuyan Güzel" zamanında "en pahalı film" ünvanını almıştı. Filmde şeytan tarafından lanetlenmiş bir prenses olan Aurora'nın bu kötülükle olan mücadelesi anlatılıyor. Filmde müzik olarak ünlü besteci Tchaikovsky'nin eserleri kullanılmıştır.

4. Küçük Denizkızı

Orijinal İsmi: The Little Mermaid

Süre: 83dk
Yönetmen: Ron Clements , John Musker
Yapımı: 1989 - ABD

Bundan yıllar önce gösterime giren Oscar ödüllü Disney klasiği Küçük Deniz Kızı (The Little Mermaid) yenilenmiş bölümleriyle tekrar izleyici karşısına çıkıyor. Hans Christian Andersen’in ünlü masalından uyarlanan bu çizgi filmle sinemaseverler, denizler altı dünyasına bir yolculuk yapacaklar ve insanların dünyasının bir parçası olma hayalleri kuran genç, ateşli, ve bağımsız ruhlu deniz kızı Ariel’in serüvenlerini izleyecekler.Rüyalarının prensiyle tanışmaya karalı olan Ariel, bu uğurda Ursula adlı şeytan ruhlu denizaltı büyücüsüyle pazarlık yapmaktan çekinmez ve sesini ödünç verdiği bu pazarlık sonucunda bir çift bacağa sahip olarak yakışıklı insan prensi Eric’in dünyasına ayak basma şansına sahip olur. Babası Kral Triton’un ve yengeç muhafızı Sebastian’ın bütün uyarılarını duymazlıktan gelen Ariel, kendisini suların derinliklerinde bulur ve çok geçmeden de sessizliğin her zaman altın değerinde olmadığını ve Ursula’yla girdiği pazarlığın içinde aklına hayaline gelmeyen oyunlar olduğunu keşfeder.

5. Güzel ve Çirkin

Küçük bir Fransız köyünde yaşayan Belle, tekdüze hayatından sıkılmış durumdadır. Bir gün babasının gece yolunu kaybedip bir şatoda esir edilmesi üzerine Belle, hiç de beklemediği bir durumla karşılaşır, şatonun sahibi lanetlenmiş bir prenstir. 

6. Aladdin

Orijinal İsmi: Aladdin

Süre: 95dk
Yönetmen: Ron Clements , John Musker
Yapımı: 1992 - ABD

Aladdin , sokak hırsızı ve maymun arkadaşı Abu'dan başka kimsesi olmayan yoksul bir gençtir. Prenses Jasmine, saraydan sıkılıp şehire çıkıp dolaşmaya başladığında Aladdin ile tanışıyor. Ancak Sultan'ın veziri Jafar Aladdin'i hapise attırıyor. Aslında Jafar, peşinde olduğu lambayı sadece Aladdin'in alabileceğini öğrendiği için Aladdin'i tutuklatıyor. Lambayı alan Aladdin Jafar'a vermiyor ve lambanın içinden çıkan Genie ile karşılaşıyor. Üç dileğinin gerçekleşmesini sağlayacak olan bu cin, Aladdin'in aşık olduğu Prensesle evlenmesine yardımcı olamıyor. Çünkü prenses sadece bir prensle evlenebilir.

7. Pocahontas

Cesaret ve arkadaşlığın bu efsanevi hikayesi,Pocahontas'ın yani özgür ruhlu prensesin,açgözlü şef Ratcliffe ve cesur kaptan John Smith tarafından yönetilen bir gemi dolusu gizemli İngiliz göçmeni izlemesiyle başlar.Şakacı dostları,yaramaz rakun Meeko ve sinekkuşu Flit ile birlikte Pocahontas ve Kaptan Smith arasında güçlü bir arkadaşlığın tohumlarını atarlar.Ancak birbirinden çok farklı iki kültür arasındaki gerilim tırmanmaya başladığında,Pocahontas herkesin barış içinde yaşaması için bir yol bulmak zorundadır.Tek çözüm Söğüt Nine'ye gidip,akıl danışmaktır.

8. Mulan

Orijinal İsmi: Mulan

Süre: 88dk
Tür: Animasyon , Aile , Macera
Yönetmen: Tony Bancroft , Barry Cook
Senarist: Rita Hsiao
Yapımı: 1998 - ABD

Zirveleri karlarla kaplı dağların eteklerinde en az bir milyon Hun askerinin amansızca hücumları sürerken, bir avuç Çin askeri de ülkelerini cesurca savunmaya çalışmaktadır. Kılıçları çekmiş ve ölümü beklemeye başlamışlardır. Aralarındaki Ping adlı genç askerin aklına ansızın parlak bir fikir gelir. Doğru topun başına gtiderek karşı tepelere doğru ateş açar. Birden kıyamet kopar. Tepelrden aşağı devasa büyüklükte bir çığ inmeye başlar. Neye uğradıklarını şaşıran Hun askerleri bir anda darmadağın olurlar ve hücumlarını durdururlar. Ping imkansızı başarmış ve kahraman olmuştur.Tam anlamıyla cesur bir erkek olduğu düşünülen Ping Aslında genç bir kızdır ve adı Mulan dır.

9. Prenses ve Kurbağa

Orijinal İsmi: The Princess and The Frog

Süre: 97dk
Yönetmen: Ron Clements , John Musker
Yapımı: 2009 - ABD

Tiana isimli genç ve güzel bir prensesle prenslik günlerine dönmek için umutsuzca çabalayan yüssüz bir kurbağa gecenin birinde karşılaşırlar. Tiana,kurbağacığa acır ve onu bir kerecik olsun öpmeye razı olur. Ancak, ortada bir sorun vardır; zira öpücükten sonra Tiana da bir kurbağaya dönüşür. İki kurbağa neler olup bittiğini anlamak için New Orleans bataklıklarında yaşayan cadı doktoru bulmak zorundadır.

10. Karmakarışık

Orijinal İsmi: Tangled

Süre: 100dk
Tür: Animasyon , Aile
Yönetmen: Byron Howard , Nathan Greno
Yapımı: 2010 - ABD

Krallığın en çok aranan, en cazibeli haydutu Flynn Rider (Zachary Levi’nin sesiyle), Rapunzel (Mandy Moore’nin sesiyle) tarafından rehin alınınca, bu alışılmadık ikilinin komik macerası başlar.

11. Cesur

Çok yetenekli bir okçu olan Merida, Kral Fergus (Billy Connolly’nin sesiyle) ve Kraliçe Elinor’un (Emma Thompson’ın sesiyle) aceleci kızlarıdır. Kendi hayat yolunu kendi çizmeye kararlı olan Merinda, ülkenin şamatacı lordlarına ait olan asırlık bir geleneğe karşı çıkar: Heybetli Lord MacGuffin (Kevin McKidd’in sesiyle), huysuz Lord Macintosh (Craig Ferguson’un sesiyle) ve aksi Lord Dingwall (Robbie Coltrane’in sesiyle). Merida’nın hareketleri farkında olmadan krallık içerisinde kaos ve öfke yaratır. Garip Bilge Kadın’a (Julie Walters’ın sesiyle) başvurduğunda ise uğursuz bir dilek onu beklemektedir. Merinda peşindeki tehlikeli güçleri keşfederken çok geç olmadan o korkunç laneti bozmaya çalışır ve gerçek cesaretin ne olduğunu anlar.

12. Karlar Ülkesi

Orijinal İsmi: Frozen

Süre: 102dk
Oyuncular: Santino Fontana
Senarist: Jennifer Lee (i)
Yapımı: 2013 - ABD

Maceracı ve iyi kalpli bir kız olan Anna, kız kardeşi Prenses Elsa'yı bulup yaşadığı krallığa sonsuz kış getiren laneti sona erdirmesini sağlayarak, şehrinde yaşayan insanları eski güzel günlerine döndürmeye karar verir. Masalsı bir yolculuğa çıkan Anna'nın yol arkadaşı ise usta bir dağcı olan Kristoff ve sadık Ren geyiği Sven'dir. Ayrıca Olaf adlı bir başka yol arkadaşları daha olur. Mitolojik yaratıklar ve ürkütücü büyüler eşliğinde süren yolculuğun her dönemecinde ayrı bir tehlike ortaya çıkar. Yolculuğun asıl zor yanı ise zamanla yarışıyor oldukları gerçeğidir.

13. Moana

Orijinal İsmi: Moana

Süre: 107dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi , Macera
Yönetmen: John Musker , Ron Clements
Yapımı: 2016 - ABD

Antik çağlarda Okyanusya'daki Güney Pasifik adalarında yaşayan bir genç kız olan Moana, kuşaklar boyunca denizlerde yolculuk etmiş bir ailenin temsilcisidir. Ailesine ve yaşadığı adanın halkına yardım edebilmek amacıyla maceralı bir yolculuğa çıktığında, hayran olduğu yarı-tanrı Maui ile işbirliği yapması gerekecektir. Disney'in çok sevilen bazı animasyonlarını yönetmiş John Musker ve Ron Clements'in yönettiği Moana'da Dwayne Johnson ve genç oyuncu Auli'i Cravalho, orijinal seslendirme kadrosunda yer aldı.

14. Raya ve Son Ejderha

Orijinal İsmi: Raya and The Last Dragon

Süre: 107dk
Oyuncular: Awkwafina
Yapımı: 2021 - ABD

Uzun zaman önce Kumadra isimli fantastik bir dünyada insanlar ve ejderhalar uyum içinde yaşamaktaydı. Fakat kötülüğün hizmetkârı olan Druun isimli yaratıklar insanların ve diyarın geleceğini tehdit edince ejderhalar kendilerini insanlığı kurtarmak için feda eder. 500 yıl sonra tekrar ortaya çıkan Druun tekrar insanlığı tehdit eder. Yalnız bir savaşçı olan Raya bu tehdidi durdurmak için son ejderhayı bulmalı ve Druun’u ortadan kaldırmalıdır.

15. Anastasia

Orijinal İsmi: Anastasia

Süre: 94dk
Yönetmen: Gary Goldman , Don Bluth
Yapımı: 1997 - ABD

Anastasia, Walt Disney'in çizgi film piyasasındaki 60 yıllık iktidarını sarsarak yüz milyonlarca dolarlık pazara ortak olmak isteyen 20th Century Fox'un ilk uzun metrajlı çizgi filmi. Uzun yıllar boyunca bir Disney prensesi sanılan Anastasia, Disney'in Fox'u satın almasıyla gerçekten Disney'in bir parçası hâline gelmiştir.

Filmin animasyonu, Disney'den transfer edilen bir ekip tarafından yapılmıştır. Yetişkinlere özgün bir hikayeyi, kayıp Rus Prensesi Anastasia'nın gizem dolu ünlü öyküsünü anlatan film, başarılı seslendirme çalışması ve müzikleriyle öne çıkıyor. İlerleyen dakikalardan sonra fantazi dünyasına kayarak öyküsünü anlatan film, Rasputin adlı kötü adam portresi, onun yardakçısı sevimli yarasa gibi tiplemeleriyle eğlendirici anlar yaşatıyor. 

16. Atlantis: Kayıp İmparatorluk

Orijinal İsmi: Atlantis: The Lost Empire

Süre: 95dk
Yönetmen: Gary Trousdale , Kirk Wise
Yapımı: 2001 - ABD

Kida, filmde savaşçı bir prenses olarak sayılmaktadır.

Büyükbabası kayıp şehir Atlantis üzerinde büyük araştırmalar yapan Milo bir müzede çalışmaktadır. En büyük hayalli Atlantis'i araştırmak olan Milo, sonunda amacına ulaşır ve kumandan Rourke'un emrindeki bir ekibe katılarak keşif yolculuğuna çıkmak üzere hazırlanmaya başlar. Bir denizaltıyla yolculuğa başlayan ekip, büyük bir deniz canavarından kurtulduktan sonra Atlantis'i bulmayı başarır. Ancak kısa zaman için Rourke'un esas amacı ortaya çıkar. 

17. Acemi Prenses

Orijinal İsmi: The Princess Diaries

Süre: 115dk
Tür: Aile , Komedi , Romantik
Yönetmen: Garry Marshall
Senarist: Gina Wendkos
Yapımı: 2001 - ABD

Resmi Disney prensesleri arasında yer almasa da, Anne Hathaway'in canlandırdığı Mia Thermopolis Disney'in ilk "üç boyutlu" prensesi sayılabilir.

Avrupa'da Genovia adlı küçük bir ülke olduğunu biliyor muydunuz? Aslına bakarsanız, 15 yaşındaki San Franciscolu bir kız olan Mia dahil, pek çok kişi bu ülkenin varlığından habersiz. Ancak Mia'nın habersiz oluşu, özel bir durum yaratıyor: Çünkü, babasının yokluğunda annesi tarafından büyütülmüş bu genç hanım, gerçekte Genovia'nın prensesi. Babasının beklenmedik ölümünü haber alan Mia, San Francisco'daki yaşamında tam bir çirkin ördek yavrusu: Paspal bir görünüşü var, çekici olmayı beceremiyor, buna karşın, pırıl pırıl bir zekası var. Yeni tanışacağı büyükannesine düşen, Mia'nın dışını da içi kadar güzel yapmak - çünkü prensesler herşeyleriyle zarif ve alımlı görünmeli. Yani postallara veda, topuklu ayakkabılara merhaba.

18. Yıldız Savaşları Bölüm IV: Yeni Bir Umut

Orijinal İsmi: Star Wars Episode IV: A New Hope

Süre: 125dk
Yönetmen: George Lucas
Senarist: George Lucas
Yapımı: 1977 - ABD

Lucasfilm, Disney tarafından alındığından beri Yıldız Savaşları evreninin prensesi Prenses Leia da bir Disney prensesi sayılabilir.

Luke Skywalker (Mark Hammil) amcası ve teyzesiyle tarım işinde uğraşmaktadır. Ne kadar Akademi'ye katılıp "jedi" olmak istese de amcası buna karşı çıkmaktadır. Bu arada şeytani bir imparator galaksiyi ele geçiriyor ve "Ölüm Yıldızı" denilen, gezegenleri yok edebilecek güce sahip olan bir gemi yapıyor. Direnişçilerin başı olan Prenses Leia (Carrie Fisher) bu geminin planlarını ele geçiriyor ve R2-D2 (Kenny Baker)'nun içine koyuyor. Bu planların Obi-Wan Kenobi (Alec Guinness)'ye ulaşması gerekiyor. R2-D2 önce Luke Skywalker'la karşılaşıyor ve birlikte Obi-Wan Kenobi'yi buluyorlar. "Ölüm Yıldızı"nı yok etmek için Han Solo (Harrison Ford) ve Prenses Leia'yla birlikte imparatora savaş açıyorlar.

19. Manhattan'da Sihir 2

Orijinal İsmi: Disenchanted

Süre: 119dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi
Yönetmen: Adam Shankman
Yapımı: 2022 - ABD

İlk filmi "Manhattan'da Sihir" şu an Disney Plus kütüphanesinde olmasa da, yakın zamanda çıkan bu devam filmine erişilebilir. Gisele karakteri, hem animasyon hem de insan olarak gördüğümüz ilk prenses olma özelliğini taşımaktadır.

Sonsuza dek mutlu olduktan on yıl sonra, Giselle mutluluğunu sorgular, bu süreçte istemeden gerçek dünyadaki ve Andalasia'dakilerin hayatlarını alt üst eder.