Nostaljik ATV Dizileri!

1993'ten 2008'e en sevdiğimiz eski ATV dizilerini sizler için bir araya getirdik!

Sosyal medyada nostaljik yaklaşımları severek takip ediyoruz. Biz de dizilerde bir nostalji esintisi yaratmak istedik ve son zamanlarda yeniden hayatımıza giren "Avrupa Yakası" başta olmak üzere heyecanla hatırlayacağınıza emin olduğumuz dizileri listeledik. En sevdiğimiz eski ATV dizileri aşağıdaki listede sizleri bekliyor!

1. Süper Baba

Dizide üç çocuklu boşanmış bir baba olan Fikret Aksu'nun namı diğer Fiko (Şevket Altuğ)'nun çocuklarıyla olan ilişkileri ve aşkları konu alınmıştır. 

2. Çiçek Taksi

Orijinal İsmi: Çiçek Taksi

Süre: 45dk
Tür: Aile , Komedi
Yapımı: 1995 - Türkiye

İstanbul da bir taksi durağı. Durağın sahibi eski usta şoförlerden Ramazan. Kulağı kesik, ağır, oturaklı ve babacan. Ve Artist Celal’den Şeker Kazım’a, Kenan’dan Ömer’e, Erdal’dan Ekrem’e ve durağın çaycısı Abuzer’e uzanan büyük bir taksici ailesi. Her birinin aileleri, bitmez tükenmez sorunları, çelişkileri, müşterileri ile başlarından geçen bir sürü olayları var. Kimi zaman hüzünlü, kimi zaman neşeli, ama çoğunlukla komik öyküleri var. Taksi durağı deyip geçmeyin, küçük bir Türkiye’yi izleyeceksiniz kahkahalarınızı tutmaya çalışırken. Sol şeridin bu değişmeyen komedi dizisi, hem beyinlerimize, hem yüreklerimize dokunmayı başarırken doyasıya gülmenin keyfini de yaşatıyor ekran başında.

3. İkinci Bahar

İstanbul’un en eski semtlerinden birinde, Samatya'da bir kebapçı dükkanı. Antep Sofrası ve sahibi Ali Haydar... Eşi ölmüş, kızlarıyla birlikte yaşar. Bilgedir, bu dünyayı okumadan devşirmiş, nazik, sevecen, mert ve dürüst bir insan.Bir gün, dükkanında çalışmaya başlayan Hanım’la tanışır. Haksızlıklara karşı gelen, gururlu, inatçı, aklına koyduğunu yapan bir kadın. Duygusal ama kızdığında dişi bir kaplana dönüşen... Ve kebapçı dükkanında başlayan bir sevda öyküsü... Etrafındaki tüm karakterlerle birlikte, bize küçük insanların dünyasına destansı bir yolculuk yaptırır.Haydar’a umutsuzca aşık, üç koca eskitmiş afet-i devran Neriman; babasından sevgi görmediği için kan kardeşi Haydar’ın can düşmanı Vakkas; Ali Haydar’ın biri munis, diğeri erkek gibi, öbürü küçük kızları Melek, Cennet ve Huriye; Hanım’ın asi çocukları Ulaş ve Gülsüm; Ali Haydar’ın dükkanında kendini bulan dünya gezgini Timoti; esnafın belalısı, Neriman’ın kardeşi Şeco; Şeco'nun eşi ve amiri Tansu; kasap Melahat; Ali Haydar’ın sert babası Zülfikar; Vakkas’ın Melek’e sevdalı pısırık oğlu Medet ve diğerleri.

4. Asmalı Konak

Orijinal İsmi: Asmalı Konak

Süre: 90dk
Tür: Aile , Dram
Yönetmen: Çağan Irmak
Yapımı: 2002 - Türkiye

İstanbullu bürokrat bir ailenin kızı olan Bahar, New York'taki eğitimini tamamlarken Seymen ile tanışır. Birbirlerine aşık olan çift evlenmek üzere Kapadokya'ya giderler. Seymen Kapadokya'nın gelişmiş, aynı zamanda da geleneklerine bağlı köklü bir ailesinin varisidir. Asmalı Konak denilen muhteşem bir evde ailesi ile birlikte yaşamaktadır. Bahar gelin geldiği yöreye, Seymen'nin yöredeki saygınlığına hayran kalır. Aşk, entrika, çatışma, güç ve heyecan.

5. Çocuklar Duymasın

Tamer Karadağlı (Haluk) ile Pınar Altuğ’un (Meltem), başrolleri çocuk yıldızlar Furkan Kızılay (Havuç Emre) ve Ayşecan Tatari (Duygu) ile paylaştığı “Çocuklar Duymasın” eğlenceli maceralarıyla sizleri bir kez daha kahkahaya davet ediyor.Aralarındaki büyük aşkı bastıran ve her ne kadar kentli gözükseler de aslında feodal bir koca ile kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan bir iş kadınının çocuklarına belli etmeden oynadıkları sahte bir mutluluk oyununu işleyen Çocuklar Duymasın, ilginç karekterlerle renkleniyor. Emeklilik bunalımı yaşayan Kemal bey (Ferdi Akarnur), Meltem’in annesi Müzeyyen Hanım (Ayşen Tekin), Haluk’un “light erkek” olarak tanımladığı iş arkadaşı Selami (Özgür Ozan), yine Haluk tarafından “Dominant Teyze” olarak adlandırılan Gönül (Zeyno Günenç), kadın düşkünü bir tip olan Haluk’un patronu İsmail (Süleyman Yağcı), İsmail’in cinsel tacizlerine maruz kalan sekreter Yasemin (Meriç Acemi), Pazarlama Müdürü Engin (Vatan Şaşmaz), Haluk’un patronu Mary Hanım (Demet Tuncel) ve şirketin çaycısı (Alpaslan Özmol) dizinin diğer karakterlerini oluşturuyor.

6. Bir İstanbul Masalı

Orijinal İsmi: Bir İstanbul Masalı

Süre: 75dk
Tür: Dram
Yönetmen: Ömür Atay
Yapımı: 2003 - Türkiye

İstanbul'da, kocaman bir bahçe içinde, büyük bir mâlikane. Malikânenin soylu ve zengin sahipleri Arhan ailesi ve Uçsuz bucaksız bahçenin bir köşesinde, malikâne hizmetlileri için yapılmış küçük beyaz bir evin sakinleri, Kozan ailesi. "Bir İstanbul Masalı" bu iki ailenin hikâyesini anlatır.

7. Avrupa Yakası

Orijinal İsmi: Avrupa Yakası

Süre: 90dk
Tür: Aile , Komedi
Senarist: Gülse Birsel
Yapımı: 2004 - Türkiye

Aslı, 29 buçuk yaşındadır ve henüz evlenmek için uygun erkeği bulamamıştır. Türkiye'nin en havalı, en batılı moda dergisi Avrupa Yakası'nda çalışan Aslı'nın babası, İstanbul'un 70'li 80'li yıllarının muhallebeci kralı olan Tahsin Bey'dir. Otoriter anne baba, kızlarının evlenmesini ölesiye isterken zaman zaman kendilerine uygun damat adayları da bulmaktadırlar. Aslı'nın sürekli didiştiği ağabeyi, sahtekar Volkan'ın hayattaki tek hedefiyse, kaset yapıp Özcan Deniz olmaktır! Bir yanda derginin süslü editörü Fatoş, moda editörü vejetaryen Yaprak, patronun şımarık kızı Selin, ofis boy Şeyhsuvar ve hep birlikte yaşadıkları zengin, afili, şık Nişantaşı hayatı, diğer yanda ailesi arasında kalan Aslı'nın işi zordur. Üstelik ne aşık olduğu erkek, ne de ağabeyi Volkan işini kolaylaştıracağa benzememektedir. 

8. Hatırla Sevgili

Orijinal İsmi: Hatırla Sevgili

Süre: 90dk
Tür: Aile , Dram , Savaş
Yönetmen: Ümmü Burhan , Faruk Teber
Yapımı: 2006 - Türkiye

Şevket ve Rıza Büyükada’da karşılıklı evlerde oturan iki eski arkadaştır. Ancak politik görüşleri onları birbirinden uzak düşürmüştür. Şevket’in oğlu Ahmet Lozan’daki tahsilini bitirip evine döner. Bu dönüşü ailesinden daha heyecanla bekleyen biri daha vardır. Rıza’nın kızı Yasemin... Genç kız Ahmet’e uzun zamandır platonik bir aşkla bağlıdır. Ada’daki ünlü pastanenin sahibinin oğlu Necdet ise Yasemin’in Ahmet’e olan duygularından habersizdir. Yıllardır onunla ilgili gizli hayaller kurmaktadır. Yasemin büyük sırrını yakın arkadaşı aynı zamanda Necdet’in kardeşi Lale’yle paylaşır. Lale arkadaşının hayal kırıklığına uğrama ihtimalini düşünerek onu uyarır. Ancak Yasemin aşkının gücüne inanmaktadır.

9. Hepsi 1

Orijinal İsmi: Hepsi 1

Süre: 86dk
Tür: Dram , Komedi
Senarist: Ahmet Saatçioğlu
Yapımı: 2007 - Türkiye

Aynı evde yasayan Cemre, Yasemin, Eren ve Gülçin, okudukları gösteri sanatları akademisini bitirmeye çalısırken, başlarına gelen trajikomik bir olay yüzünden, altına girdikleri yüklü miktardaki borcu ödemek zorunda kalınca, kendilerini bir anda sahne dünyasının parıltılı ışıkları altında bulurlar. Ancak bu durum, okuldan atılma riskini de beraberinde getirir. Genç yaşlarında, bir yandan şöhret olmanın ağır yükünü tasımaya çalışırken, diğer yandan gerçeği Akademinin Müdürü Erol Hoca'dan saklamak için uğraşırlar.

10. Canım Ailem

Orijinal İsmi: Canım Ailem

Süre: 90dk
Tür: Aile , Komedi
Yönetmen: Sadullah Celen
Yapımı: 2008 - Türkiye

Hikaye Karayip açıklarında lüks bir “Cruise” gemisinde başlar.. 45 yaşına kadar hayatta hiç sorumluluk almamış, kız kardeşi ve eniştesini trafik kazasında kaybetmesinin ardından 3 yeğenine bakmak zorunda kalmasıyla yerleşik bir hayata geçen Samim, yıllar sonra terk edip gittiği nişanlısıyla aynı mahallede oturmaya başlar.. Samim’in gemiden arkadaşı Ali(Ozan Güven) ise onunla tanıştıktan sonra bütün hayatını planladığını düşünür.. Ama hayat siz plan yaparken başınıza gelen şeymiş.. Ali günlerce kendini terk eden Ahsen’in izini sürer.. Sonunda İstanbul’a geldiğini öğrenir ve onun bulabilmek için İstanbul’a gelir.. İstanbul’da tanıdığı tek bir kişi vardır: Samim! Bir yandan aşık olduğu Seyhan, bir yandan peşini bırakmayan ilk aşk Ahsen! Ali iki aşk arasında bildiği her şeyi unutur.. Bu kadar kesişen yollar arasında hayat kavga gürültü, neşe eğlence son hız devam etmekte.. Herkes can havliyle hayatın bir ucundan tutunmaya çalışmaktadır..