Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 Sean Penn Filmi

Bugün 63. yaşını kutlayan Sean Penn'in en iyi filmlerini listeledik!

Henüz çocukken oyunculuğa adım atan Amerikalı oyuncu Sean Penn, 1980'li yılların ortasına geldiğimizde ise Penn çoktan kendine Hollywood'da yer edinmişti. Oyuncu, sonrasında da kendine güçlü bir kariyer kurmayı sürdürdü. Toplamda 5 kez Oscar adaylığı kazanan Penn, "Gizemli Nehir" (Mystic River, 2003) ve "Milk" (2008) filmleriyle 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü kucakladı. Başarılı bir yönetmen de olan de olan Penn, ayrıca aktivist kimliği ile oldukça dikkat çeken isimlerden.

Oyuncunun doğum günü şerefine biz de en iyi Sean Penn filmlerini derledik!

Keyifli seyirler!

1. Milk

Orijinal İsmi: Milk

Süre: 128dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Gus Van Sant
Senarist: Dustin Lance Black
Yapımı: 2008 - ABD

Eşcinsel hakları için savaşan ve California'nın seçilmiş ilk açık eşcinsel yetkilisi olan Amerikalı aktivist Harvey Milk'in hikayesi.

Harvey Milk San Francisco Şehir Meclisi'ne seçilerek Amerika'da eşcinselliğini saklamadan bir devlet kadrosunda üst düzey yöneticiliğe seçilen ilk kişi olmuştur. Zaferi, sadece eşcinsel hakları adına önemli değildi. Politik alanda koalisyonlar peşindeydi. Yaşlı vatandaşlardan sendikalı işçilere kadar herkes için, Harvey Milk bir uğurda savaşmanın anlamını değiştiren, 1978'de ölümüne kadar da tüm Amerikalıların kahramanı haline gelen biri oldu.

Sean Penn’e ikinci Oscar’ını kazandıran film, aynı zamanda en özgün senaryo ödülüne de sahip oldu.

2. Carlito'nun Yolu

Orijinal İsmi: Carlito's Way

Süre: 144dk
Tür: Dram , Gerilim , Romantik , Suç
Yönetmen: Brian De Palma
Senarist: David Koepp
Yapımı: 1993 - ABD

Hapishaneden çıktıktan sonra kendine yeni bir yol çizmeyi düşünen Carlito Brigante. Ona en zor dönemlerinde yardımcı olan avukatı David Kleinfeld. Carlito'nun sevgilisi Gail. Carlito hapishaneden çıktıktan sonra sevgilisi Gail ile birlikte kendine yeni bir hayat kurmayı düşlemektedir. Ancak geçmişi Carlito'nun yakasını bırakmaz. O ne kadar geçmişinden soyutlanmaya çalışsa da avukatının hataları ve eski dostları onu bırakmaz.

3. İnce Kırmızı Hat

Orijinal İsmi: The Thin Red Line

Süre: 171dk
Tür: Dram , Savaş , Tarih
Yönetmen: Terrence Malick
Senarist: Terrence Malick
Yapımı: 1998 - ABD , Belçika , Japonya , Kanada

İkinci Dünya Savaşı sırasında Guadalcanal'daki çatışmaya odaklanan film, James Jones'un 1962 tarihli otobiyografik romanından uyarlandı.

4. Benim Adım Sam

Orijinal İsmi: I Am Sam

Süre: 132dk
Tür: Dram
Yönetmen: Jessie Nelson
Yapımı: 2001 - ABD

Sam Dawson, kızı ile mutlu bir şekilde yaşayan ve The Beatles'a büyük hayranlık besleyen bir adamdır. Genç adamın zeka düzeyinin 7 yaşında bir çocuğunkine eş durumda olması onları çok fazla rahatsız etmez. Kızı 7 yaşına geldiğinde ise onun için asıl sorunlar başlar. Artık kızı ondan çok daha ileri bir düzeye gelmektedir ve Sam ona pek fazla yardım edememektedir. Hükümet görevlileri kızı Sam'in yanından alırlar. Sam kızını geri alabilmek için 'sevgi' kelimesinin anlamına fazlasıyla uzak avukat Rita Harrison'ı kiralar.

5. 21 Gram

Orijinal İsmi: 21 Grams

Süre: 124dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Senarist: Guillermo Arriaga
Yapımı: 2003 - ABD

Üniversite profesör olan Paul Rivers, yakalandığı amansız hastalık yüzünden evliliğinde sıkıntılı günler geçirmekte ve tek umudunu kalp nakline bağlamış şekilde beklemektedir. Kötü günleri geride bırakarak eşi ve iki çocuğuyla mutlu bir hayata başlayan Cristina adlı kadın ise hayatının belki de en mutlu günlerini yaşamaktadır. Öte yandan iki çocuğu ve eşi ile zorluk içinde yaşayan Jack Jordan oldukça zor şartlarda yaşamasına rağmen, dini inancının kuvvetli olması sayesinde ayakta kalmayı başaran biridir. Birbirinden tamamen bağımsız bu üç kişinin hayatları beklenmeyen bir kaza sonucu kesişecektir.

6. Oyun

Orijinal İsmi: The Game

Süre: 129dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: David Fincher
Yapımı: 1997 - ABD

Nicholas Van Orton hem iş hem de özel hayatında kontrolü elinde tutmaya alışkın, zeki ve başarılı bir işadamıdır. Bu düzenli hayatı, kardeşi Conrad'ın ona verdiği alışıldığın dışındaki doğumgünü hediyesi ile köklü değişikliklere uğrayacaktır. Artık bir ölüm kalımsavaşı başlamıştır.

7. Ölüm Yolunda

Orijinal İsmi: Dead Man Walking

Süre: 122dk
Tür: Dram
Yönetmen: Tim Robbins
Senarist: Tim Robbins
Yapımı: 1995 - ABD , İngiltere

Bir rahibe ölmeyi bekleyen bir idam mahkumunun yazılmış bir mektup alır. Rahibe mahkum idam edilene kadar mahkumla değil onun kurbanlarının yakınları ile yakınlaşarak onların ne düşündüğünü öğrenmeye çalışır. İdam mahkumuyla da giderek yaklaşır ve onun aslında iyi bir insan olduğunun farkına varır...

8. Gizemli Nehir

Orijinal İsmi: Mystic River

Süre: 138dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem , Suç
Yönetmen: Clint Eastwood
Senarist: Brian Helgeland
Yapımı: 2003 - ABD

Boston'un varoşlarından East Buckingham'da büyüyen Jimmy Markum, Dave Boyle ve Sean Devine işçi semtlerinde yaşayan erkek çocukların çoğunlukla yaptığı gibi günlerini sokak beysbolu oynayarak geçirirler. Semtte fazlaca bir olay olmaz. Ama bu durum, Dave’in sonsuza dek hepsinin hayatını değiştirecek bir olaya dahil olmaya zorlanmasıyla son bulur. Yirmibeş yıl sonra üç arkadaş kendilerini tekrar yaşamlarını değiştirecek bir olayla karşı karşıya bulurlar: Jimmy'nin 19 yaşındaki kızı öldürülmüştür. Artık polis olan Sean bu davaya atanır ve ortağı ile birlikte görünüşte hiçbir anlamı olmayan bu cinayeti çözmekle görevlendirilir. Ayrıca, Jimmy'den de hep bir adım önde olmak zorundadır, çünkü öfke ve intikam ateşiyle yanan Jimmy kızının katilini bulmaya kararlıdır.

9. Karanlıktan Önce

Orijinal İsmi: Before Night Falls

Süre: 134dk
Tür: Dram
Yönetmen: Julian Schnabel
Yapımı: 2000 - ABD , Meksika

Çocukluğunda da edebiyata ilgisi olan Reinaldo Küba'da bir eşcinsel olarak hayatla mücadele ederken aynı zamanda yazabilmek içinde Küba devletiyle uğraşmak zorunda kalacaktır.

10. Sweet And Lowdown

Orijinal İsmi: Sweet And Lowdown

Süre: 95dk
Tür: Dram , Komedi , Müzikal
Yönetmen: Woody Allen
Senarist: Woody Allen
Yapımı: 1999 - ABD

New York'un caz dünyasına yakın ilgisiyle bilinen ve harika klarnet çalışıylada tanınan Allen bu filmde kendini beğenmiş,kaba,alkolik fakat muhteşem bir sanatçı olan Emmett Ray karakterini yaratmış..1930 da Amerika'da büyük ekonomik krizin yaşanmakta olduğu yıllarda geçen filmde,Django Reinhard'dan sonra dünyanın en iyi ikinci gitaristi olarak tanıtılan Emmett Ray sorumsuz,sevimsiz ve ahlaksız bir adamdır..Ne var ki o gitar çalmaya başladığı zaman çıkan melodi muhteşemdir...