Mutlaka İzlemeniz Gereken 15 Robert De Niro Filmi

Usta oyuncu Robert De Niro bugün 80 yaşında!

Büyüleyici bir kariyere sahip usta oyuncu Robert De Niro, bu zamana kadar oyunculuk kategorilerinde toplamda 7 kez OScar'a aday oldu. "Baba II" (The Godfather Part II) ve "Kızgın Boğa" (Raging Bull)  filmleriyle Oscar heykelciğini kucaklayan oyuncu sinemadaki üretkenliğinden hiç bir şey kaybetmeden performanslarıyla kendine hayran bırakmaya devam ediyor.

Bugün oyuncunun doğum günü şerefine biz de en iyi 15 Robert De Niro filmini listeledik!

Keyifli seyirler!

1. Baba 2

Orijinal İsmi: The Godfather Part 2

Süre: 202dk
Tür: Dram , Suç
Yapımı: 1974 - ABD

Genç Vito Corleone 1910'larda Sicilya'dan New York'a göç eder. Ailesinin geçimini sağlayabilmek için çeşitli işlerde çalışır ve yavaş yavaş yükselmeye başlar. Michael Corleone ise 1950'lilerde ailesinin işlerini düzenlemek için Las Vegas, Hollywood ve Küba arasında mekik dokumaktadır.

2. Taksi Şoförü

Orijinal İsmi: Taxi Driver

Süre: 114dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Martin Scorsese
Senarist: Paul Schrader
Yapımı: 1976 - ABD

Hikaye boyunca etrafındaki hayatla ve yolunun kesişeceği "toplumun pisliğiyle" bir türlü iletişim kuramayacak olan Travis, en nihayetinde ipleri eline alacaktır. Üstelik gündüzleri izlemeye gittiği belden aşağı filmlerdeki "vahşi" bir stilde.

3. Sıkı Dostlar

Orijinal İsmi: Goodfellas

Süre: 145dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Martin Scorsese
Yapımı: 1990 - ABD

Henry Hill, Jimmy Conway ve Tommy De Vito adındaki iki gangsterle birlikte bir soygun düzenler. Jimmy ve Tommy, Henry'den başka soyguna karışan herkesi öldürür ve ardından mafyada hızlı bir yükselişe geçer. Gangster çetesi içinde hiyerarşik bir yapılanma vardır ve Henry bu durumu kendine yediremez.

4. Avcı

Orijinal İsmi: The Deer Hunter

Süre: 183dk
Tür: Dram , Savaş
Yönetmen: Michael Cimino
Yapımı: 1978 - ABD , İngiltere

Amerikada bir işçi kasabasında yaşayan Michael, Nick, arkadaşları Steven'ın düğününde bir araya gelirler. Düğünün ardından Mike, Nick, ve dostları Axel, Stan, ve John geyik avına çıkarlar. Bu son av partileri olabilir çünkü sıkı dostlar yakında vietnam savaşına katılacaktır. Savaşın vahşeti bu insanların bedeninde ve ruhunda geri dönüşü olmayan izler bırakacaktır. Ama savaş kadar gerçek ve ondan daha üstün bir kavram vardır: Dostluk.

5. Büyük Hesaplaşma

Orijinal İsmi: Heat

Süre: 170dk
Tür: Aksiyon , Dram , Suç
Yönetmen: Michael Mann
Senarist: Michael Mann
Yapımı: 1995 - ABD

Kovalanan, ekibiyle birlikte büyük soygunlar gerçekleştirilen usta bir soyguncu Neal McCauley'dir. Kovalayan ise başarısız bir evliliğin içindeki inatçı ve akıllı polis dedektifi Vincent Hanna'dır. Los Angeles dekorunda birbirine çok benzeyen ve aslında başka şartlarda iki iyi dost olabilecek bu iki sıkı adam arasında büyük bir kovalamaca yaşanıyor. Birbirleriyle sadece iki kere yüzleşiyorlar. Birincisinde kahve eşliğinde güzel güzel sohbet ediyorlar, ikincisinde ise birinin ölmesi gerekiyordur.

6. Bir Zamanlar Amerika'da

Orijinal İsmi: Once Upon A Time In America

Süre: 251dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Sergio Leone
Yapımı: 1984 - ABD , İtalya

David 'Noodles' Aaronson ve arkadaşları 20'lerin New York'un da beraber büyümüşlerdir. 30'larda gangster dünyasında fırtına gibi esen sıkı dostlar zamanla dağılırlar. Fakat 60'ların sonunda Aaronson New York'a geri dönecek ve geçmişiyle yüzleşecektir. Film, birlikte büyüyen bir grup Yahudi arkadaşın, gangster dünyasına adım atmasıyla geçirdiği aşamaları ve sonrasını konu ediyor.

7. Kızgın Boğa

Orijinal İsmi: Raging Bull

Süre: 129dk
Tür: Dram
Yönetmen: Martin Scorsese
Yapımı: 1980 - ABD

Boksör Jake la Motta'nın kendi ağzından anlattığı şampiyonluklardan bar komedyenliğine uzanan hırslı hayat hikayesi.

8. Dokunulmazlar

Orijinal İsmi: The Untouchables

Süre: 119dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç , Tarih
Yönetmen: Brian De Palma
Yapımı: 1987 - ABD

Film, 1930’lar Chicago’sunda ünlü gangster Al Capone’un peşine düşen federal ajan Eliot Ness ve ekibinin hikâyesini anlatıyor.

9. İrlandalı

Orijinal İsmi: The Irishman

Süre: 209dk
Tür: Dram , Suç , Tarih
Yönetmen: Martin Scorsese
Senarist: Steven Zaillian
Yapımı: 2019 - ABD

Film, eski bir sendika lideriyken bir mafyaya dönüşen Frank ‘The Irishman’ Sheeran'ın hayatını konu alıyor.

10. Korku Burnu

Orijinal İsmi: Cape Fear

Süre: 128dk
Tür: Gerilim , Suç
Yönetmen: Martin Scorsese
Senarist: James R. Webb
Yapımı: 1991 - ABD

Sam Bowden hayatını kanuna vermiş, Atlanta'da yaşamakta olan bir avukattır. Karısı Leigh ve liseye giden kızı Danielle ile birlikte sakin bir hayat süren Sam'in hayatı kabusa dönüşmek üzeredir çünkü 14 yıl önce avukatlığını üstlendiği Max Cady isimli adam, hapisten çıkmıştır ve intikam için hazırlanmaktadır. Çünkü, Max Cady bir tecavüzle suçlanıyordu ve okuma yazması da yoktu. Bu yüzden Sam eline Maxin hapisten kurtaracak bir belge geçmesine rağmen yine de bunu kullanmaz ve Max Cady hapse girer. Ancak hapisten çıktığında artık farklı bir insan olmuştur. Okuma yazmayı öğrenmiş, hukuk kitapları okumuş ve intikam için iyice bilenmiştir. Önce küçük tehditlerle başlayarak, sonra gittikçe sertleşen yöntemlerle intikam peşinde koşmaya başlamıştır. Sam Bowden, ailesini bu psikopatın tehditlerinden kurtarmak zorundadır.

11. Umut Işığım

Orijinal İsmi: Silver Linings Playbook

Süre: 122dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: David O. Russell
Yapımı: 2012 - ABD

Pat Solotano her zaman bardağın dolu tarafına bakan, “Her şeyde bir hayır vardır,” sözüne inanan bir adamdır. Karısı kendisini başka bir adam için terk ettikten sonra akıl hastanesinde kalan Pat, karısını geri kazanmaya ve hayatını yeniden düzene sokmaya kararlıdır. Moralinin bozulmasına asla izin vermemeye çalışan Pat anne babasının yanına taşınır ve kendisini karısının istediği türden bir adam olmaya çalışmaya adar. Ancak bu zor bir mücadeledir. Ta ki hayatı istediği gibi gitmeyen güzel bir genç kadın olan Tiffany ile tanışana kadar. Çift birlikte hayatlarını yönlendirmeye ve kendi kişiliklerine sadık kalmaya çalışacak, bu sure içerisinde benzersiz bir dostluğa, hatta aşka bir adım uzaklıkta olacaklardır.

12. Komediler Kralı

Orijinal İsmi: The King Of Comedy

Süre: 109dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Martin Scorsese
Senarist: Paul D. Zimmerman
Yapımı: 1982 - ABD

Rupert Pupkin, eğlence sektörüne atılmaya çalışan hayalperest ve hevesli bir stand-up komedyenidir. Başarılı bir komedyen ve talk-show sunucusu olan Jerry Langford ile tanışınca Rupert, büyük şansının nihayet geldiğine inanır. Langford'un programına dahil olmaya çalışır ancak ekibi, Cathy Long ve son olarak Langford'un kendisi tarafından sürekli olarak reddedilir. Rupert, kendisinin ve Langford'un meslektaş ve arkadaş olduğu ayrıntılı ve saplantılı fantezilere kapılır.

13. Günaha Davet

Orijinal İsmi: A Bronx Tale

Süre: 121dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Robert De Niro
Senarist: Chazz Palminteri
Yapımı: 1993 - ABD

Amerika'nın Bronx şehrinde yaşıyorsanız suç dünyasına bulaşmamanız neredeyse imkansızdır. Namusuyla çalışan otobüs şoförü bir baba oğlu Calegero'yu bu dünyadan uzak tutmaya çalışıyor. Ama mahallerinde yaşayan mafya bağlantılı bir adam olan Sonny Calegero'yu daha 9 yaşındayken bile yakınında tutmaya başlıyor. Calegero 17 yaşına bastığında babasının engellemelerine rağmen suç dünyasına da adım atıyor.

14. Jackie Brown

Orijinal İsmi: Jackie Brown

Süre: 154dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Quentin Tarantino
Yapımı: 1997 - ABD

Amerika'nın en uyduruk havayollarından birinde hava hostesi olan Jackie Brown'ın emekliliği giderek yaklaşmaktadır. Hostesimiz ayın sonunu getirebilmek için silah kaçakçısı Ordell için çalışmaktadır. Polis durumdan haberdardır. Ordell de polisin haberdar olduğundan ve dolayısıyla Jackie'nin hayatının bıçak sırtında olduğundan.Olaylar ortaya çıktığuında Jackie ve Ordell cephelerine yeni yardımcılar katılır ve herkes yarım milyon doların peşine düşer.

15. Stajyer

Orijinal İsmi: The Intern

Süre: 121dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Nancy Meyers
Senarist: Nancy Meyers
Yapımı: 2015 - ABD

70 yaşında dul bir emekli olan Ben Whittaker hala yapabileceği birşeyler olduğunu göstermek için genç ve güzel Jules Ostin tarafından kurulmuş bir moda sitesine kıdemli stajyer olarak katılır.