En İyi Rooney Mara Filmleri!

Başarılı oyuncu Rooney Mara bugün 39 yaşında!

"Ejderha Dövmeli Kız" (The Girl With The Dragon Tattoo) ve "Carol" filmleriyle Akademi Ödüllerine de aday gösterilen yetenekli oyuncu Rooney Mara bugün 39. yaşını kutluyor. Biz de oyuncunun doğum günü şerefine en sevdiğimiz filmlerini listeledik!

Keyifli seyirler!

1. Carol

Orijinal İsmi: Carol

Süre: 118dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Todd Haynes
Senarist: Phyllis Nagy
Yapımı: 2015 - ABD , İngiltere

1950'li yıllarda New York'ta geçen hikaye, evli, çocuklu ve zengin, ancak eşiyle sorunlar yaşayan, orta yaşa yaklaşmakta olan bir kadın olan Carol ile genç bir tezgahtar olan Therese arasında tesadüfen tanışmalarıyla başlayan, ancak günden güne tutkulu bir yakınlığa dönen ilişki anlatılıyor. Carol eşinden boşanıp kızının velayetini almak istese de kocası Harge, onun Therese ile olan ilişkisinin sınırlarından gitgide kuşkulanmaya başlayacak ve kızını bırakmak istemeyecektir.

2. Aşk

Orijinal İsmi: Her

Süre: 126dk
Yönetmen: Spike Jonze
Senarist: Spike Jonze
Yapımı: 2013 - ABD

Yalnız yaşayan bir yazar, tüm ihtiyaçlarını karşılaması için kurdurduğu sistemle sıradışı bir ilişki geliştirir.

3. Ejderha Dövmeli Kız

Orijinal İsmi: The Girl With The Dragon Tattoo

Süre: 158dk
Tür: Gerilim , Gizem , Suç
Yönetmen: David Fincher
Senarist: Steven Zaillian
Yapımı: 2011 - ABD , İsveç

Mikael Blomkvist, iyi bir gazeteci olmasına karşın, bir tuzağa düşürülmüş ve yanlış bir haberle popüler bir işadamını suçlamıştır. Bunun ardından Mikael’in tüm kariyeri adeta alt üst olur. Gazetesi artık onunla çalışmak istememektedir. Tüm medya peşindedir ve artık tamamen yalnızdır. Elbette onu izleyen Lisbeth’in farkında da değildir; nam-ı diğer “Ejderha Dövmeli Kız”ın… Mikael, gazetecilik mesleğini bırakıp hapse girmek için adeta gün sayarken, hiç beklemediği bir fırsatla karşılaşır, başına adeta talih kuşu konar. Ünlü bir firma olan Vanger'in başındaki Henrik Vanger, Mikael’den yıllar önce kaybolan yeğeni Harriet’i bulmasını istemektedir.

4. Lion

Orijinal İsmi: Lion

Süre: 118dk
Tür: Dram
Yönetmen: Garth Davis
Senarist: Luke Davies
Yapımı: 2016 - ABD , Avustralya , İngiltere

5 yaşındaki Saroo, Hindistan kırsal kesimindeki bir köyde ailesiyle birlikte fakir ancak mutlu bir hayat yaşamaktadır. Ancak ağabeyinin gelmesini beklediği tren istasyonunda yaşadığı kötü tesadüfler sonunda evinden kilometrelerce uzaktaki, başka bir dilin konuşulduğu Kalküta'da kendini yapayalnız bulur. Burada sokaklarda zor bir hayat yaşadıktan sonra önce yetimhaneye alınır, sonra da Avustralyalı Brierley ailesi tarafından evlat edinilir. Tazmanya'da yaşayan yeni ve zengin ailesiyle rahat bir gençlik dönemi geçiren Saroo, aradan 25 yıl geçtikten sonra kaybettiği ailesini bulma isteğiyle Hindistan'a geri döner.

5. Sosyal Ağ

Orijinal İsmi: The Social Network

Süre: 121dk
Tür: Dram
Yönetmen: David Fincher
Senarist: Aaron Sorkin
Yapımı: 2010 - ABD

The Social Network,Facebook ’un kurucusu Mark Zuckerberg’in hayat hikayesini ve ünlü sosyal paylaşım sitesinin kurulma aşamalarını anlatıyor.

6. Women Talking

Orijinal İsmi: Women Talking

Süre: 104dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Sarah Polley
Senarist: Miriam Toews
Yapımı: 2022 - ABD , Kanada

Miriam Toews’un aynı adlı romanından uyarlanan bu film, 2010 yılında, medeniyetten uzakta, dindar bir kolonide yaşayan bir grup kadına odaklanıyor. Kadınlar bir araya gelip konuşmaya başlayınca, kolonideki erkeklerin yıllardır süren cinsel saldırıları hakkındaki gerçekler ortaya çıkar. Kadınların hem kendilerini hem de kızlarını bu sistematik saldırılardan kurtarmak için zorlu bir seçim yapmaları gerekir.

7. Bir Hayalet Hikayesi

Orijinal İsmi: A Ghost Story

Süre: 92dk
Tür: Dram , Fantastik
Yönetmen: David Lowery
Senarist: David Lowery
Yapımı: 2017 - ABD

Mirasın, sevginin, kaybın ve var olmanın muazzamlığının tekil keşfini anlatan bu filmde, yakın zamanda vefat etmiş, beyaz bir kumaşa sarınmış bir hayaletin ayrı kaldığı karısıyla yeniden iletişime geçmeyi denemek için banliyödeki evine geri döndüğü süreç anlatılıyor.

8. Kabus Sokağı

Orijinal İsmi: Nightmare Alley

Süre: 150dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Guillermo del Toro
Yapımı: 2021 - ABD

William Lindsay Gresham’ın 1946 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan film, insanları birkaç iyi seçilmiş kelimeyle manipüle etme yeteneğine sahip hırslı bir genç dolandırıcının, insanlar üzerinden para kazanmak amacıyla kendisinden daha da tehlikeli olan bir kadın psikiyatristle iş birliği yapma hikayesini anlatıyor.

9. Merak Etme, Fazla Uzaklaşamaz

Orijinal İsmi: Don't Worry, He Won't Get Far on Foot

Süre: 115dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Gus Van Sant
Senarist: Gus Van Sant
Yapımı: 2018 - ABD , Fransa

Alkolik bir adam olan John Callahan, çok içtiği bir gece karıştığı trafik kazası sonucu felçli kalır. Kendisini bu hale getiren herkese ve kendisine öfke dolu alan genç adam, hayatını bir nebze olsun olumlu bir yöne oturtabilmek için atması gereken en önemli adımın alkol bağımlılığından kurtulmak olduğuna ikna olur. Bunun için de Donnie'nin standart terapilerden biraz farklı yöntemler uyguladığı alkolle mücadele grubuna katılır. Bu dönemde de parmaklarını tam olarak kullanamamasına rağmen karikatüre olan yeteneğini keşfeder. Filmde ünlü Amerikalı karikatürist John Callahan'in (1951-2010) yaşam ve kendini yeniden buluş öyküsü konu ediliyor.

10. Ölümsüz Aşk

Orijinal İsmi: Ain't Them Bodies Saints

Süre: 96dk
Tür: Dram , Romantik , Suç
Yönetmen: David Lowery
Senarist: David Lowery
Yapımı: 2013 - ABD

Ruth ve Bob, Teksas'ın suç dolu topraklarında tozu dumana katan bir çifttir. 1970'leringetirdiği bütün kanunsuzluklar, tehditler ve ihanetler onların hayatının bir parçasıdır ve dahası birbirlerine çok âşıktırlar. Bir gün polislerle bir çatışmaya girerler ve Ruth bir polisi vurur. Ama suçu onun yerine Bob üstlenir. 4 sene sonra hapishaneden kaçan Bob, sevgilisi ve kendisi hapishaneyken doğan kızını aramaya koyulur.