David Fincher Filmlerini Sıraladık!

28 Ağustos 1962 doğumlu yetenekli yönetmen David Fincher, bugün 61 yaşına giriyor!

"Sosyal Ağ" ve "Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi" ile En İyi Film Oscar'ına aday olmuş, "Dövüş Kulübü" ve "Zodiac" ile de seyircilerin beğenisini kazanmış başarılı yönetmenin doğum gününü onun filmlerini izleyerek ile geçirmek isteyenler için David Fincher'ın 11 filmini en sevdiğimizden başlayarak sıraladık!

1. Yedi

Orijinal İsmi: Seven

Süre: 127dk
Tür: Gerilim , Gizem , Suç
Yönetmen: David Fincher
Yapımı: 1995 - ABD

Cinayet masasından iki dedektif bir seri katilin peşine düşer. Bu katil, cinayetleri dünyayı yedi ölümcül günahtan temizlemek için işlemektedir. Bu günahları işleyenlerden bir liste yapan katil, kendini tanrının görevlisi sayar ve kurbanlarını acımasızca öldürür.

2. Zodiac

Orijinal İsmi: Zodiac

Süre: 157dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem , Suç
Yönetmen: David Fincher
Yapımı: 2007 - ABD

Rafa kalkmış dosyaların en önde geleni. Hiçbir zaman yakalanamamış bir adamın dinmeyen öfkesi; tüm ülkeye dehşet salan, bir türlü ele geçirilemeyen, şifreci katil; Amerika’nın Karındeşen Jack’i. On üç kurbanı olduğunu kamuoyuna açıkladı; sonra daha fazlasını, iki düzine daha fazlasını. Polis beşi ölü yedi vakada onun işaretlerini buldu. Gerçek kurban sayısı asla ortaya çıkmayabilir. Kesin olan bir tek şey varsa, o da bu kurban sayısının yaşayanları da kapsadığıdır. “Zodiac konuşuyor…” “Se7en” ve “Fight Club”ın yönetmeni David Fincher, San Fransisco körfez bölgesini dehşete boğmuş ve onlarca yıl boyunca şifreleri ve mektuplarıyla dört ayrı yargı bölgesinin yetkilileriyle alay etmiş bir seri katilin gerçek hikayesine dayanan gerilim filmi “Zodiac”la tekrar karşımızda. Bir avcıyı avlamak dört adam için bir saplantı hâlini alır; bu öyle bir saplantıdır ki onları eski hâllerinin birer hayaletine dönüştürür, yaşamları katilin bıraktığı sonu gelmeyen ipuçlarıyla bir kurulup bir yıkılır.

3. Dövüş Kulübü

Orijinal İsmi: Fight Club

Süre: 139dk
Tür: Dram
Senarist: Jim Uhls
Yapımı: 1999 - Almanya , ABD

Uykusuzluk sorunu çeken bir ofis çalışanı ve tasasız bir sabuncu gizli bir dövüş kulübü kurarlar. Bu kulüp, kısa bir süre sonra beklediklerinden çok daha fazlasına dönüşecektir.

4. Sosyal Ağ

Orijinal İsmi: The Social Network

Süre: 121dk
Tür: Dram
Yönetmen: David Fincher
Senarist: Aaron Sorkin
Yapımı: 2010 - ABD

The Social Network,Facebook ’un kurucusu Mark Zuckerberg’in hayat hikayesini ve ünlü sosyal paylaşım sitesinin kurulma aşamalarını anlatıyor.

5. Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi

Orijinal İsmi: The Curious Case Of Benjamin Button

Süre: 162dk
Tür: Dram , Fantastik , Romantik
Yönetmen: David Fincher
Yapımı: 2008 - ABD

Film, seksenli yaşlarında doğup, geriye doğru yaşlanan bir adamın hayatını konu alıyor. Benjamin Button hepimiz gibi zamanı durduramayan bir adamdır.  Birinci Dünya Savaşı’nın sonunda, 1918’de, New Orleans’tan başlayıp 21. yüzyıla uzanan serüveniyle, onun hikayesi herhangi birininkinden daha sıradışı bir hayatı içerir.

6. Kayıp Kız

Orijinal İsmi: Gone Girl

Süre: 149dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: David Fincher
Senarist: Gillian Flynn
Yapımı: 2014 - ABD

Nick Dunne (Ben Affleck), 5. evlilik yıldönümlerine kısa bir zaman kala eşi Amy'nin (Rosamund Pike) kaybolduğunu duyurur. Basın olaya büyük ilgi gösterir, polis seferber olur ancak kayıp kadın bulunamaz. Bu durum Nick'in üzerindeki baskıyı artırır, yalanları ve tutarsızlıkları göze batmaya başlar. Herkesin aklına tek bir ihtimal gelmektedir: Amy'i eşi Nick öldürmüş olabilir mi?

7. Mank

Orijinal İsmi: Mank

Süre: 132dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: David Fincher
Senarist: Jack Fincher
Yapımı: 2020 - ABD

Herman. J Mankiewicz’in hayatını odağına alan filmde, klasik bir film olan “Citizen Kane”in yapım aşamasındaki zorluklardan, filmin yönetmeni ve yıldızı Orson Welles’e kadar birçok noktaya değiniliyor.

8. Oyun

Orijinal İsmi: The Game

Süre: 129dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: David Fincher
Yapımı: 1997 - ABD

Nicholas Van Orton hem iş hem de özel hayatında kontrolü elinde tutmaya alışkın, zeki ve başarılı bir işadamıdır. Bu düzenli hayatı, kardeşi Conrad'ın ona verdiği alışıldığın dışındaki doğumgünü hediyesi ile köklü değişikliklere uğrayacaktır. Artık bir ölüm kalımsavaşı başlamıştır.

9. Panik Odası

Orijinal İsmi: Panic Room

Süre: 111dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: David Fincher
Senarist: David Koepp
Yapımı: 2002 - ABD

Meg Altman kocasından yeni boşanmış orta yaşlı bir kadındır. 11 yaşındaki kızı ile birlikte Manhattan'daki görkemli bir eve taşınırlar. İçinde asansörü de bulunan bu üç katlı muhteşem evin en önemli özelliklerinden biri, panik odası olarak nitelendirilen bir odaya sahip olmasıdır.

10. Yaratık 3

Orijinal İsmi: Alien 3

Süre: 145dk
Yönetmen: David Fincher
Yapımı: 1992 - ABD

Serinin ikinci filmi olan "Aliens"da bıraktığımızda Ripley, Bishop ve Newt uzay marinlerinin de yardımıyla uzaylı yaratıklardan kurtulmayı başarmış ve kendilerini dondurarak bir uzay gemisi ile yola çıkmışlardı.Bu filmde, gemileri Fiorina 161 isimli hapishane gezegenine varır. Çarpışmadan Newt ve Bishop sağ çıkamazlar oysa Ripley'in yanısırai, en büyük kabusu tüm yolculuk boyunca onlara gizlice eşlik etmiştir.Hapishane gezegeninde hiç bir tip silaha izin verilmez. Sakinleri ise eski katil ve tecavüzcülerin oluşturduğu dini bir kültün hakimiyetindeki bir mahkum kolonisinde yıllardır yaşam savaşı verdikleri için aralarına yeni katılan korkunç düşmanla savaşacak cesarete sahiptirler.Serinin, David Fincher tarafından yönetilen ve en çok eleştirilen bu üçüncü filminde, eski bir düşman ve alışık olmadığımız türden klostrofobik bir atmosfer bizleri bekliyor.  

11. Ejderha Dövmeli Kız

Orijinal İsmi: The Girl With The Dragon Tattoo

Süre: 158dk
Tür: Gerilim , Gizem , Suç
Yönetmen: David Fincher
Senarist: Steven Zaillian
Yapımı: 2011 - ABD , İsveç

Mikael Blomkvist, iyi bir gazeteci olmasına karşın, bir tuzağa düşürülmüş ve yanlış bir haberle popüler bir işadamını suçlamıştır. Bunun ardından Mikael’in tüm kariyeri adeta alt üst olur. Gazetesi artık onunla çalışmak istememektedir. Tüm medya peşindedir ve artık tamamen yalnızdır. Elbette onu izleyen Lisbeth’in farkında da değildir; nam-ı diğer “Ejderha Dövmeli Kız”ın… Mikael, gazetecilik mesleğini bırakıp hapse girmek için adeta gün sayarken, hiç beklemediği bir fırsatla karşılaşır, başına adeta talih kuşu konar. Ünlü bir firma olan Vanger'in başındaki Henrik Vanger, Mikael’den yıllar önce kaybolan yeğeni Harriet’i bulmasını istemektedir.