En Karlı 20 Kış Filmi

En karlı 20 kış filmini sizler için derledik!

Karlı günleri ve aylarca sürecek soğuk havayı beklerken, kış filmleri normalden daha çekici gelmeye başlıyor. Neyse ki, tüm platformlar bize tatil temalı romantik filmlerden buzlu ortaçağ hikayelerine kadar birçok harika seçenek sunuyor.

İşte sizi mevsime hazırlayacak en iyi kış filmleri!

İyi seyirler!

1. Gri Kurt

Orijinal İsmi: The Grey

Süre: 117dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim , Macera
Yönetmen: Joe Carnahan
Yapımı: 2011 - ABD , İngiltere

Alaska'da petrol sondajında çalışmak için görevlendirilen bir ekip, uçaklarının düşmesi sonucu bölgenin vahşi ve ıssız bir alanında mahsur kalırlar. Grubun başı olan Ottway (Liam Neeson), ekibin vahşi doğada aç kurtlara karşı hayatta kalabilmesi için elinden geleni yapmak zorundadır. Hem kaza sonrası aldıkları ölümcül yaralar, hem de insanı donduran hava koşulları karşısında kurtlara yem olmadan buradan kurtulabilecekler midir?

2. Togo

Orijinal İsmi: Togo

Süre: 113dk
Tür: Aile , Macera
Yönetmen: Ericson Core
Senarist: Tom Flynn
Yapımı: 2019 - ABD

Alaska'nın Nome kasabasını etkisi altına alan ölümcül virüsün tek çaresi, 600 mil ötedeki bir kasabada bulunan antitoksin serumdur. Kasaba halkı, serumun getirilebilmesi için köpek eğitmeni olan Leonhard'tan yardım ister. Leonhard ve yaşlı Sibirya kurdu Togo, serumun bulunduğu kasabaya doğru yola çıktıkarında korkunç bir fırtınayla karşı karşıya kalırlar. -70 dereceye kadar inen bu soğuk havada, Leonhard ve Togo büyük bir yaşam mücadelesi verecektir. 

3. Buz Devri

Orijinal İsmi: Ice Age

Süre: 81dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi , Macera
Yapımı: 2002 - ABD

20 bin yıl önce, Dünya hiç olmadığı kadar harika ve bir o kadar da tehlikelidir. Buz Çağı'nın başlangıcı kadar tehlikeli olduğu zamanlarsa çok azdır. Gezegenin dev yaratıkları ve daha küçük olanlardan bazıları soğuktan korunmak için güneye göç etmektedirler. Bunlara katılmayan iki kişi vardır. İşleri kendi bildiği gibi halletmeyi seven avare mamut Manfred ve hiç bi şey yapmadan yaşamaya bayılan tembel Sid. Bu ikilinin yolları kesişir ve maceralarına vahşi bir kaplan ile buldukları bir insan bebeği eklenir. Birbirinden oldukça farklı 3 hayvan insan bebeiğini ailesine ulaştırmak için birlik olur.

4. Kış Uykusu

Orijinal İsmi: Kış Uykusu

Süre: 196dk
Tür: Dram
Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan
Yapımı: 2014 - Almanya , Fransa , Türkiye

Emekli bir oyuncu olan Aydın, Orta Anadolu'da kendi halinde küçük bir otelde çalışmaktadır. Hayatında ise iki kadın vardır: Kendisine her anlamda uzak ve soğuk olan genç eşi Nihal ile boşanmış kız kardeşi Necla. Aydın tiyatroculuğu bıraktıktan sonra, babasından kalan mülkü idare etmek için eşi ve ablasıyla birlikte Kapadokya'daki otele yerleşmiştir. Burada Aydın'ın hayatı, etrafında olup bitenlerle ilgili hiçbir sorumluluk taşıma gereği hissetmediği için durağan ilerlemektedir. Ama bu durum, aynı zamanda ailesi ile sıkıntılara sebep olur.

5. Kar Küreyici

Orijinal İsmi: Snowpiercer

Süre: 127dk
Yönetmen: Bong Joon-ho
Yapımı: 2013 - Güney Kore

2031 yılında, küresel ısınmayı durdurmak üzere yapılan bir deney yanlış gitmiş ve dünya yeniden buzul çağına dönmüştür. Bu felaketten geride kalan az sayıda insan, Snowpiercer adı verilen bir trende yaşamak zorunda kalmıştır. Ancak trendeki insanlar yöneten ve yönetilen kesim olarak ikiye ayrılmıştır. Sürekli ezilen arka vagon halkı, artık bu duruma bir son vermek istemektedir.

6. Gerçeğin Parçaları

Orijinal İsmi: Winter's Bone

Süre: 100dk
Tür: Dram , Gizem
Yönetmen: Debra Granik
Yapımı: 2010 - ABD , Hollanda

Alabama'nın küçük bir kasabasında hayatını sürdürmeye çalışan 17 yaşındaki Ree Dolly, kendisinden yaşça küçük iki kardeşine ve hasta annelerine bakmak zorundadır. Ruhsal bir çöküntü içinde olan annesinin o hale gelmesinde uyuşturucu bağımlısı babasının rolü çok büyüktür. Methamphetamin bağımlısı olan babası onları terk etmiştir. Ama Ree onu bulmaya ve ailesini yeniden bir araya getirmeye karar verir.

7. Neşeli Ayaklar

Orijinal İsmi: Happy Feet

Süre: 108dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi
Yapımı: 2006 - ABD , Avustralya

Neşeli Ayaklar, Antartika’da geçen bir komedi macera filmi. Antartika’da yaşayan İmparator peguenlerinin her birinin ruh eşini bulmak ve etkilemek için bir "Kalbe Seslenen Şarkı"sı olmalıdır. Ve bir gün bu toplulukta şarkı söyleyemeyen bir penguen dünyaya gelir. Kahramanımız Memphis ve Norma Jean’in oğlu Mumble dünyanın en kötü şarkıcısıdır. Ancak, nasıl olduysa kendisi çok iyi tap dansı yapar.

8. Bugün Aslında Dündü

Orijinal İsmi: Groundhog Day

Süre: 101dk
Yönetmen: Harold Ramis
Yapımı: 1993 - ABD

Bir hava durumu spikeri olan Phil Connors, yapımcısı ve sevimli kameramanı ile birlikte Pennsylvania'daki Punxsutawney kasabasına geleneksel Groundhog Day şenliklerini görüntülemek için gönderilir. O gün, belki de Phil'in hayatının en kötü günüdür, ama bundan beteri de vardır: Phil'in karabasanı, her gün tekrarlanır. Artık her gün, onun için Groundhog Day yeniden yaşanmaktadır. Phil, o gün olacak her şeyi bildiği için bunun avantajlarını kullanmayı zamanla öğrenir. Ama, hayatının kadının kalbini kazanması için daha yapması gereken çok şey vardır.

9. Buz Prensesi

Orijinal İsmi: Ice Princess

Süre: 98dk
Tür: Aile , Dram , Komedi
Yönetmen: Tim Fywell
Senarist: Meg Cabot , Hadley Davis
Yapımı: 2005 - ABD , Kanada

Film Amerika'da yaşayan Casey Carlie' yi anlatıyor. Casey Carlie derslerinde çok başarılı bir öğrencidir ve sürekli A alır. Onun en büyük yeteneği ise fiziktir. Annesi ile yıllardır Harward Üniversitesi'ni hayal etmişlerdir. Bir gün Casey'in fizik öğretmeni ondan üniversite bursu için bir proje hazırlamasını ister . Casey de buz patenindeki hareketlerin bir tür aerodinamik formülü olduğunu düşünerek bu işe girişir. Burs komitesini etkileyebilmek için kendini de göstermesi gerekir ve bir film çeker. Bu film çekimi sırasında buz patenine karşı yeteneği olduğunu farkeder. Daha sonra Harward Üniversitesi'ne girebilecekken 'bu benim hayalim değil'' der ve artık o bir buz prensesi olmuştur.

10. Harry Sally İle Tanışınca

Orijinal İsmi: When Harry Met Sally

Süre: 96dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Rob Reiner
Senarist: Nora Ephron
Yapımı: 1989 - ABD

Harry ve Sally birlikte Chicago Üniversitesi'nde okudukları halde ancak mezuniyetten sonra aynı arabayla New York'a giderken tanışır. Yolda uzun uzun sohbet ederler ve 'Kadın ile erkek sadece arkadaş olamaz' kanısına varırlar. New York'a varınca ikili kendi hayatlarını yaşar ancak arada görüşüp birbirlerine olan bitenden bahsederler. Bir gün Harry eşinden, Sally de sevgilisinden ayrılır ve karşılaştıklarında, aralarında iyi bir dostluk başlar. İkili artık birbirine aşık olmamak için büyük çabalar sarf edecektir.

11. Kar Köpekleri

Orijinal İsmi: Snow Dogs

Süre: 99dk
Tür: Aile , Komedi , Macera
Yönetmen: Brian Levant
Yapımı: 2002 - ABD , Kanada

Miami’li bir diş hekiminin, Alaska’da kendisine miras kalan kızak köpekleriyle yaşadığı keyifli macera.

12. Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap

Orijinal İsmi: The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and the Wardrobe

Süre: 143dk
Tür: Aile , Fantastik , Macera
Yönetmen: Andrew Adamson
Yapımı: 2005 - ABD , İngiltere

İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanların Londra'ya düzenlediği hava saldırılarında Peter, Susan, Edmund ve Lucy adlı dört çocuk ailelerinden ayrı düşerler. Güvenlik amacıyla ülkelerine gönderilen Peter, Susan, Edmund ve Lucy, orada sihirli bir gardrop bulurlar. Gardrobun içine girince Narnia adlı mistik bir ülkeye geçiş yaparlar. Bir zamanlar barış ve huzur dolu bir ülke olan Narnia'nın özelliği konuşan canavarların, cücelerin ve devlerin ülkesi olmasıdır. Ancak, şeytani güçlere sahip Beyaz Cadı tarafından dondurulmuştur. Küçük dostlarımız büyüyü bozup Narnia'yı eski haline getirmek için bir aslandan yardım alırlar.

13. Küçük Kadınlar

Orijinal İsmi: Little Women

Süre: 135dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Greta Gerwig
Senarist: Greta Gerwig
Yapımı: 2019 - ABD

Louisa May Alcott'un unutulmaz romanından uyarlana film; Meg, Jo, Beth ve Amy isimli dört kız kardeşin Amerikan İç Savaşı’nın sonrasında geçen büyüme hikâyesini konu alıyor. Hikayenin yönetmen Greta Gerwig tarafından yorumlanmış halinde, dört kız kardeşn hikayesi üzerinden kadın hayatına dair o döneme ait temaların yanı sıra zamanın ötesinde konular ve sorunlar da işleniyor.

14. Diriliş

Orijinal İsmi: The Revenant

Süre: 157dk
Tür: Dram , Macera , Western
Yapımı: 2015 - ABD , Hong Kong , Kanada , Tayvan

İskoç kökenli bir avcı olan Hugh Glass bugün Dakota adıyla bilinen bölgede gerçekleştirilen bir av gezisinde bir ayının saldırısına uğrayarak ölümcül bir şekilde yaralanır. Hayatta kalma umudu çok zayıf olan Glass, ekipte yer alan John Fitzgerald tarafından vahşi doğada ölüme terkedilir, oğlu da öldürülür. Müthiş bir dayanma gücüyle hayatta kalmayı başaran Glass, oğlunu öldüren Fitzgerald'dan intikamını alabilmek için zorlu bir yolculuğa başlar.

15. Hold the Dark

Orijinal İsmi: Hold the Dark

Süre: 126dk
Tür: Gerilim , Gizem , Suç
Yönetmen: Jeremy Saulnier
Senarist: Macon Blair
Yapımı: 2018 - ABD

Hold the Dark, bir kurt sürüsü tarafından kaçırılan bir çocuğu bulmak için köye getirilen bir avcının hikayesini konu ediyor. Günün birinde sakin bir köyden bir çocuk kaçırılır. Çocuğu köyünden götüren ise bir kurt sürüsüdür. Vahşi hayvanlar olan kurtların çocuğu almasının ardından çocuğu kurtarmak için birini bulmak gereklidir. Köy halkı, kurt sürüsünü izlemesi ve yok edip çocuğu geri getirmesi için işinin ehli, usta bir avcı çağırır. Ancak avcı için kolay bir iş olarak görülen bu takip misyonu, onun için çok farklı bir deneyim olacaktır. Avcı kurtların peşinden yol aldıkça, doğanın acımasızlığı ve bir adam olarak kendi başarısızlıklarıyla yüzleşeceği, onu giderek karanlık ve şok edici bir yola sürükleyen bir maceraya atılır. Arkasında çocuğun yastan deliye dönmüş babası, önünde acımasız coğrafik şartlar bulunan avcı misyonunda ilerledikçe "avlanan"ın kim olduğu giderek belirsizleşmeye başlamıştır.

16. Karlar Ülkesi

Orijinal İsmi: Frozen

Süre: 102dk
Oyuncular: Santino Fontana
Senarist: Jennifer Lee (i)
Yapımı: 2013 - ABD

Maceracı ve iyi kalpli bir kız olan Anna, kız kardeşi Prenses Elsa'yı bulup yaşadığı krallığa sonsuz kış getiren laneti sona erdirmesini sağlayarak, şehrinde yaşayan insanları eski güzel günlerine döndürmeye karar verir. Masalsı bir yolculuğa çıkan Anna'nın yol arkadaşı ise usta bir dağcı olan Kristoff ve sadık Ren geyiği Sven'dir. Ayrıca Olaf adlı bir başka yol arkadaşları daha olur. Mitolojik yaratıklar ve ürkütücü büyüler eşliğinde süren yolculuğun her dönemecinde ayrı bir tehlike ortaya çıkar. Yolculuğun asıl zor yanı ise zamanla yarışıyor oldukları gerçeğidir.  Disney yapımı animasyon film, 10 Temmuz 2015'te Karlar Ülkesi: Sen de Söyle adıyla karaoke versiyonuyla yeniden gösterime girecek.

17. Aramızdaki Sözler

Orijinal İsmi: The Mountain Between Us

Süre: 112dk
Tür: Dram , Macera , Romantik
Yönetmen: Hany Abu-Assad
Yapımı: 2017 - ABD

Gazeteci Alex Martin ve beyin cerrahı Ben Bass, Idaho'daki kar fırtınası nedeniyle diğer birçok kişiyle birlikte Boise Havaalanı'nda mahsur kalmıştır. Ben'in ertesi güne acil bir ameliyatı, Alex'in ise düğünü vardır, bu nedenle birlikte özel bir uçak kiralayarak yola çıkarlar. Ancak uçak kaza yapar. Ben ve Alex hafif yaralı olarak kurtulmuştur, ama ıpıssız karlı bir dağın tepesinde, en yakın insandan kilometrelerce uzaktadırlar. Birbirini hiç tanımayan bu iki insanın, zorlu doğa koşullarında uzun bir yolculuk yapmak ve hayatta kalabilmek için birbirlerine güvenmekten başka şansı yoktur. Aramızdaki Sözler filmi, 2011'de Charles Martin'in yazdığı kitaptan uyarlandı.

18. Anastasia

Orijinal İsmi: Anastasia

Süre: 94dk
Yönetmen: Gary Goldman , Don Bluth
Yapımı: 1997 - ABD

Anastasia , Walt Disney'in çizgi film piyasasındaki 60 yıllık iktidarını sarsarak yüz milyonlarca dolarlık pazara ortak olmak isteyen 20th Century Fox'un ilk uzun metrajlı çizgi filmi. Yine Disney'den transfer ettiği bir ekiple kolları sıvayan Fox, yılların formülünü son teknolojiyle birleştirerek keyifli ve akıcı bir film çıkarmış ortaya. Yetişkinlere özgün bir hikayeyi, kayıp Rus Prensesi Anastasia'nın gizem dolu ünlü öyküsünü anlatan film, başarılı seslendirme çalışması ve müzikleriyle öne çıkıyor. İlerleyen dakikalardan sonra fantazi dünyasına kayarak öyküsünü anlatan film, Rasputin adlı kötü adam portresi, onun yardakçısı sevimli yarasa gibi tiplemeleriyle eğlendirici anlar yaşatıyor. Anastasia, ünvan ve paranın aslında hiç bir şey ifade etmediğini ve sevginin asıl olduğunu vurgulayan 'iyimser' sonuyla sizi bekliyor.

19. Edge of Winter

Orijinal İsmi: Backcountry

Süre: 89dk
Tür: Dram , Gerilim
Yönetmen: Rob Connolly
Senarist: Rob Connolly , Kyle Mann
Yapımı: 2016 - ABD , Kanada

Şiddetli bir fırtınada, çok az tanıdıkları ne yapacağı belli olmayan babalarıyla mahsur kalan iki çocuk, onların koruyucusu olması gereken babalarının onlar için en büyük tehlike olabileceğinden şüphelenmeye başlarlar.

20. Everest

Orijinal İsmi: Everest

Süre: 121dk
Tür: Dram , Macera , Tarih
Yönetmen: Baltasar Kormákur
Yapımı: 2015 - ABD , İngiltere , İzlanda

1996 yılında Everest Dağı'nda kötü hava koşulları nedeniyle yaşanan çığ felaketini ve felaketten kurtulmaya çalışan 2 dağcı grubunu anlatan filmin başrolünde Jake Gyllenhaal ve Jason Clarke oynuyor. Yönetmenliği İzlandalı Baltasar Kormakur üstleniyor.