21. Yüzyıl İçindeki Her Yılın En İyi Filmleri

2000 yılından bu yana, her yılın en favori filmlerinden oluşan bu listeyi sizler için derledik!

Yüzyılın dönümünde, en unutulmaz ve etkileyici filmlerin ortaya çıktığı yeni bir film yapımı kuşağına girdik. Her yıl, filmler için rekabet dolu bir dönem olmakla birlikte, her bir yıldan en iyileri seçmek giderek zorlaşıyor. Tabii ki, bir yılın "en iyi" filmi ne olarak kabul edildiği oldukça öznel bir konudur ve bu değerlendirme mesajın sahibinin zevkine bağlı olarak değişebilir. Ancak, eğlence dünyasına ve pop kültüre etkisi göz ardı edilemeyecek bazı filmler olduğunu inkar edemeyiz. 

İşte 21. yüzyılın şu ana kadar en iyi filmleri!

İyi seyirler!

1. 2000: Gladyatör

Orijinal İsmi: Gladiator

Süre: 171dk
Tür: Aksiyon , Dram , Macera
Yönetmen: Ridley Scott
Yapımı: 2000 - ABD , İngiltere

Roma İmparatorluğu'na en parlak dönemi yaşatan General Maximus, girdiği bir meydan savaşından daha zaferle çıkar, artık tek hayali bir an önce evine dönerek karısı ve ailesine kavuşmaktır. Fakat, zamanın Roma İmparatoru Marcus Aurelius ,Maximus'a önemli bir görev verir ve iktidara sahip çıkmasını ister. Bunun üzerine imparatorun oğlu olan Commodus, iktidarın elinden alınacağını anlayınca general ve ailesini öldürme emri verir. Maximus ölümden zor kurtulur ve gladyatörler arenasına sürgün edilir. Yıllar sonra Roma'ya geri dönen güçlü gladyatör Maximus'un tek amacı Commodus'u öldürerek karısı ve oğlunun katledilmesinin intikamını almaktır.

2. 2001: Ruhların Kaçışı

Orijinal İsmi: Sen to Chihiro no kamikakushi

Süre: 125dk
Yönetmen: Hayao Miyazaki
Senarist: Hayao Miyazaki
Yapımı: 2001 - Japonya

Babasının işi nedeniyle yeni bir şehre taşınmak zorunda kalan 10 yaşındaki Chihiro bu duruma çok üzülmektedir. Fakat bu yolculuk hiç ummadığı kadar ilginçliklerle dolu olacaktır. İlk olarak Chihiro’nun anne ve babası mola verdikleri yerdeki yemekleri yiyince domuza dönüşürler. Chihiro, anne ve babasına yardım etmek isterken ortalık hayaletlerle dolar. Hayatta kalmak için, kendisini hayaletlerin kaldığı bu otele kabul ettirmek zorundadır. Burada hayaletlerin gizemini çözerken aynı zamanda esrarengiz Haku ile de aşkın büyüsünü de keşfedecektir. Prenses Mononoke'nin yaratıcısı Hayao Miyazaki'nin animasyon şaheseri olan Ruhların Kaçışı, önce 52. Berlin Uluslarası Film Festivali'nde Altın Ayı'yı, ardından 75. Akademi Ödülleri'nde En İyi Animasyon Oscarı'nı kazanmayı başarmış bir yapım.

3. 2002: Piyanist

Orijinal İsmi: The Pianist

Süre: 150dk
Tür: Dram , Savaş
Yönetmen: Roman Polanski
Senarist: Ronald Harwood
Yapımı: 2002 - Almanya , İngiltere , Fransa , Polonya

Wladyslaw Szpilman, savaş patlak verdiğinde 27 yaşındaydı ve Polonya'nın geleceği en parlak konser piyanistlerinden biriydi. Luftwaffe'de radyo istasyonu bombalandığında Chopin'in C minor Nocturne'nü çalıyordu.Tüm Yahudiler gibi o ve ailesi de evlerinden çıkartılarak Varşova gettolarına sürülmüştü. Bu çok yetenekli genç adam yeni yaşamında karaborsacıların ve işbirlikçilerin eğlendiği barlarda çalmaya başlamıştır.İşte bu işbirlikçilerden biri onu ve ailesini ölüme götüren esir kampı trenlerinden birinden kurtarmıştır. Savaş fısıltıları, direnişçiler ve sürpriz bir Alman subayı sayesinde Szpilman savaşta hayatta kalmayı başarır.

4. 2003: Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü

Orijinal İsmi: The Lord of the Rings: The Return of the King

Süre: 263dk
Yönetmen: Peter Jackson
Yapımı: 2003 - ABD

Aragorn, kendi ırkının çağrısına cevap vererek, Orta Dünya’nın bütün kaderi onun elindeyken doğumuyla birlikte ona verilen gücünü kullanabilecek midir? Karanlığın bütün güçleri son savaş için bir araya gelirken Gandalf, Gondor’un yaralı ordusunu toparlamak için hazırlıklara başlar. Gandalf’a gereken destek Rohan Kralı Theoden’den gelir. Thoden, tarihin bu en büyük savaşı için tüm savaşçılarını seferber eder. İçlerinde saklanan Eowyn ve Merry ile birlikte insanlar, tüm cesaretlerine ve ırklarına olan sonsuz bağlılıklarına rağmen Gondor’u kuşatan düşmanların karşısında güçsüzdür. Çok büyük kayıplar vereceklerini bilseler de insanlar Sauron’un dikkatini başka yöne çekerek Yüzük Taşıyıcısı’nın yolculuğunu tamamlamasını sağlamak için hayatlarının en zor savaşında birbirlerine kenetlenirler.

5. 2004: Sil Baştan

Orijinal İsmi: Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Süre: 108dk
Yönetmen: Michel Gondry
Yapımı: 2004 - ABD

Joel Barish (Jim Carrey)'in eski sevgilisi Clementine (Kate Winslet) yaşadıkları iki yıllık ilişkiye dair tüm anılarını gizemli tıbbi bir müdahale ile kafasından sildirir. Bunu öğrenen Joel çok üzülür ve aynı prosedürü kendi üzerinde uygulatmaya karar verir. Bütün anılarını sildirmek için derin uykuya yattığında, gözlerinin önünden Clementine ile yaşadığı günler geçer. Joel aslında Clementine'i unutmak istemediğini anlar ve müdahaleyi durdurmak için çabalar.

6. 2005: Yıldız Savaşları Bölüm III: Sith'in İntikamı

Orijinal İsmi: Star Wars Episode III: Revenge of the Sith 3D

Süre: 141dk
Yönetmen: George Lucas
Senarist: George Lucas
Yapımı: 2005 - ABD

Galaksi üç yıl süren yorucu ve yıpratıcı savaşın ardından yeni geleceğini beklemektedir. Anakin Skywalker ve Obi Wan Kenobi droidlere ve onların arkasındaki şeytani komutan General Grievous’a karşı açtıkları savaş sayesinde birer kahraman ilan edilmişlerdir. Anakin ve evli olduğunu herkesten gizlediği karısı Padme Amidala uzun aylardır savaşın ayırdığı iki sevgilidir. Amidala’nın hamile olduğunu öğrenen Anakin sevgili eşini görmek için geri döner. Fakat rüyalarında Amidala’nın çocuğunu doğururken ölümle yüz yüze kalacağını görmektedir...O seçilmiş olandır ve daha önce de rüyalarında gördükleri gerçekleşmiştir. Anakin karısını ve çocuğunu kurtarmak için herşeyi yapmaya hazırdır. Bu düşünce onu gücün karanlık tarafına yönlendirir. Ve bir seçim yapmak zorunda bırakır...

7. 2006: Pan'ın Labirenti

Orijinal İsmi: El laberinto del fauno

Süre: 118dk
Tür: Dram , Fantastik , Savaş
Yönetmen: Guillermo del Toro
Senarist: Guillermo del Toro
Yapımı: 2006 - ABD , İspanya , Meksika

Hellboy, Devil’s Backbone ve Blade 2 filmlerinin yönetmeni Guillermo Del Toro’nun merakla beklenen filmi Labirent (El Laberinto del Fauno - Pan's Labyrinth), 2006 Cannes Film Festivali’ne Altın Palmiye için yarıştı. Del Toro’nun merakla beklenen filmi Labirent, İkinci Dünya Savaşı sonrasında geçen fantastik bir yolculuğun hikâyesi. 10 yaşındaki Ofelia yeni taşındığı evin arka bahçesinde esrarengiz bir labirent keşfeder. Labirentin içerisinde yaşayan Pan adındaki yaratık küçük kızın tüm yaşamını değiştirecektir.

8. 2007: Juno

Orijinal İsmi: Juno

Süre: 96dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Jason Reitman
Senarist: Diablo Cody
Yapımı: 2007 - ABD

Yaşıtlarının çoğu MySpace’teki veya Facebook’taki sayfasını güncellerken, alışveriş merkezlerinde alışveriş yaparken Minnesota’lı zeki bir kız olan Juno (Ellen Page). hayatını kendi koyduğu kurallara göre yaşar. Her zamanki gibi sıkıcı geçen bir öğle sonrasında erkek arkadaşı Paulie Bleeker (Michael Cera) ile sevişmeye karar verir. Cinsel ilişki sonrasında önceden planlanmamış bir hamilelikle yüz yüze kalan Juno ile en iyi kız arkadaşı Leah (Olivia Thirlby), Juno’nun henüz doğmamış bebeğini evlat edinecek bir aile bulmak için bir plan geliştirirler. 

9. 2008: Kara Şövalye

Orijinal İsmi: The Dark Knight

Süre: 152dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Christopher Nolan
Yapımı: 2008 - ABD , İngiltere

The Dark Knight'da, Batman suça karşı savaşını daha da ileriye götürüyor: Teğmen Jim Gordon ve Bölge Savcısı Harvey Dent’in yardımlarıyla, Batman, şehir sokaklarını sarmış olan suç örgütlerinden geriye kalanları temizlemeye girişir. Bu ortaklığın etkili olduğu açıktır, ama ekip kısa süre sonra kendilerini, Joker olarak bilinen ve Gotham şehri sakinlerini daha önce de dehşete boğmuş olan suç dehasının yarattığı karmaşanın ortasında bulurlar.

10. 2009: Yukarı Bak

Orijinal İsmi: Up

Süre: 96dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi , Macera
Yönetmen: Pete Docter , Bob Peterson
Yapımı: 2009 - ABD

Hayatı boyunca yaşamak istediği macera hayalini gerçekleştirmek için evine binlerce balon bağlayıp Güney Amerika'nın vahşi doğasına doğru yolculuğa çıkan 78 yaşındaki baloncu Carl Fredricksen'ın hikayesinin anlatıldığı yeni bir komedi. Ancak Carl, yolculuğa başladıktan sonra en büyük kabusunu da yanında götürmekte olduğunu fark eder: fazlasıyla iyimser, doğa kaşifi 8 yaşındaki Russel'ı.

11. 2010: Ejderhanı Nasıl Eğitirsin

Orijinal İsmi: How to Train Your Dragon

Süre: 98dk
Senarist: Dean DeBlois
Yapımı: 2010 - ABD

Cressida Cowell'ın romanından uyarlanan film, iri yarı Vikinglerin ve vahşi ejderhaların efsanevi dünyasında geçiyor. Ejderha savaşının bir yaşam tarzı olduğu Berk adasında yaşayan bir genç, yaralı bir ejderhayla karşılaşır ve dünyası alt üst olur. İkili daha sonra iyi arkadaş olacaktır.

12. 2011: Bir Ayrılık

Orijinal İsmi: Jodaeiye Nader az Simin

Süre: 123dk
Tür: Dram
Yönetmen: Asghar Farhadi
Senarist: Asghar Farhadi
Yapımı: 2011 - Avustralya , Fransa , İran

Geleneksel ve modern yaşama ve düşünme biçimleri arasındaki çatışmanın yanı sıra, sınıf farklılıklarını da ele alan film, bir kadının eşinden boşanmak için dilekçe vermesinin ardından yaşanan olayları anlatıyor. Film, boşanmak üzere olan ama çocuklarının velayeti konusunda ikileme düşen bir çiftin öyküsünü anlatıyor. Simin, kocası Nader ve kızı Termeh ile birlikte İran'ı terk etmek istemektedir. Nader’in Alzheimer hastası babasını bırakmayı reddetmesi üzerine boşanma davası açan Simin, dava talebi reddedilince anne babasının evine gider. Termeh ise babasıyla kalmaya karar vermiştir. Nader kızına ve babasına bakması için hamile bir genç kadını tutar; ama bu durum daha fazla soruna yol açacaktır. İranlı yönetmen Asghar Farhadi’nin biten bir evliliği konu alan Bir Ayrılık filmi, Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı Ödülü'yle onurlandırıldı. Filmin başrol oyuncuları Leila Hatami ve Peyman Moadi'nin yanı sıra, diğer ekip oyuncuları da En İyi Erkek ve Kadın Oyuncu ödüllerini paylaştı.

13. 2012: Yenilmezler

Orijinal İsmi: The Avengers

Süre: 145dk
Yönetmen: Joss Whedon
Senarist: Zak Penn , Joss Whedon
Yapımı: 2012 - ABD

Yenilmezler, Marvel’in en çok iz bırakan kahramanlarını bünyesinde topluyor: Demir Adam, Hulk, Thor, Kaptan Amerika, Hawkeye ve Black Widow. Beklenmedik bir düşman su yüzüne çıkıp dünyanın güvenliğini tehdit etmeye başlıyor. S.H.I.E.L.D. adıyla bilinen uluslararası barışı koruma teşkilâtının yöneticisi olan Nick Fury, dünyayı böylesi bir felâketten kurtarmak için bir takıma ihtiyacı olduğunu anlıyor. Takıma adam seçmek için dünyanın dört bir yanını gezmeye başlıyor. Başrollerini Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner ve Tom Hiddleston’un paylaştığı bu ekibe Stelan Skarsgard’la Samuel L. Jackson eşklik ediyor. Joss Whedon’un Zak Penn ile birlikte yazdığı hikayeden senaryolşatırdığı ve yönettiği Yenilmezler, ilki 1963 yılında basılan ve o günden beri Marvel’in en sevilen çizgi roman serilerinden biri olan “The Avengers”tan uyarlandı. Aksiyon ve olağanüstü özel efektlerle dolu, muhteşem bir filme hazır olun.

14. 2013: Aşk

Orijinal İsmi: Her

Süre: 126dk
Yönetmen: Spike Jonze
Senarist: Spike Jonze
Yapımı: 2013 - ABD

Yalnız yaşayan bir yazar, tüm ihtiyaçlarını karşılaması için kurdurduğu sistemle sıradışı bir ilişki geliştirir. 1999'da Being John Malkovich filmiyle Oscar adaylığı olan çok yönlü sinemacı Spike Jonze'un son uzun metrajlı filmi, yalnızlık ve yaratıcılık sıkıntısı çeken bir yazarın öyküsünü anlatıyor.

15. 2014: Whiplash

Orijinal İsmi: Whiplash

Süre: 107dk
Tür: Dram , Müzikal
Yönetmen: Damien Chazelle
Senarist: Damien Chazelle
Yapımı: 2014 - ABD

Prestijli müzik okulu Shaffer'da 1. sınıfta okuyan 19 yaşındaki Andrew Neiman (Miles Teller), hırslı bir davulcudur ve günün birinde efsaneler arasına girmeyi hayal etmektedir. Buranın en önemli orkestrasının şefi ise Terrence Fletcher (JK Simmons) adında, oldukça katı eğitim prensipleri uygulayan bir müzisyendir. Günün birinde Neiman'ın yeteneği Fletcher tarafından farkedilir ve okulun ana orkestrasına alınır. Fletcher'ın gözüne girebilmek için insanüstü bir çalışma sergileyen, ailesini ve özel hayatını bile bir kenara atan Neiman ile Fletcher'ın arasında tansiyonu hiç düşmeyecek bir öğretmen-öğrenci ilişkisi başlayacaktır.

16. 2015: Mad Max: Fury Road

Orijinal İsmi: Mad Max: Fury Road

Süre: 121dk
Yönetmen: George Miller
Yapımı: 2015 - ABD , Avustralya

Kıyamet sonrası bir çorak arazide, bir kadın, bir grup kadın mahkum, psikotik bir inanan ve Max adında bir serserinin yardımıyla anavatanını aramak için zalim bir yöneticiye isyan eder.

17. 2016: Senin Adın

Orijinal İsmi: Kimi no Na wa

Süre: 106dk
Tür: Animasyon , Dram , Romantik
Yönetmen: Makoto Shinkai
Senarist: Makoto Shinkai
Yapımı: 2016 - Japonya

Mitsuha, kırsal kesimde, dağların etrafını sardığı bir kentte yaşamaktadır. Vali olan babası genellikte evde bulunmadığından evinde daha çok ilkokul öğrencisi kız kardeşi ve büyük annesiyle kalan Mitsuha her ne kadar dürüst bir kişiliğe sahip olsa da ailesinin Shinto tapınağına ait geleneklerden ve babasının seçim kampanyasında yer almasından hiç hoşlanmamaktadır. Kırsal kesimde yaşadığı için içten içe üzülmekte ve Tokyo’daki harikulade şehir hayatını arzulamaktadır. Taki ise Tokyo’nun merkezinde yaşayan liseli bir gençtir. Arkadaşlarıyla zaman geçirmekten hoşlanan ve bir İtalyan restoranında yarı zamanlı çalışan Taki, mimariye ve güzel sanatlara ilgi duymaktadır. Bir sabah uyandıklarında, kendilerini birbirlerinin bedenlerinde bulacaklardır. Ve bu sonraki günlerde tekrar ettikçe, aralarında bir bağ olduğu anlaşılacaktır, ama bu sırrı ikisi de o sırada bilmemektedir.

18. 2017: Beni Adınla Çağır

Orijinal İsmi: Call Me by Your Name

Süre: 132dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Luca Guadagnino
Senarist: James Ivory
Yapımı: 2017 - ABD , Brezilya , Fransa , İtalya

Beni Adınla Çağır'ın öyküsü 1983'ün yaz aylarında geçiyor. Kuzey İtalya'da ailesiyle kırsal bir bölgede tatilde olan Elio (Timothée Chalamet) günlerini kitap okuyarak, kız arkadaşı Marzia'ya (Esther Garrel) zaman ayırarak geçirmektedir. Arkeoloji profesörü babasına çalışmalarında yardımcı olmak üzere oraya gelen Amerikalı doktora öğrencisi Oliver (Armie Hammer), Elio'nun hayata bakışını tamamen değiştirir. 1983 yazı, Elio'nun hiçbir zaman unutmayacağı bir yaz olacaktır.

19. 2018: Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde

Orijinal İsmi: Spider-Man: Into the Spider-Verse

Süre: 117dk
Yapımı: 2018 - ABD

Spider-Man'le ilgili en özgün ve en ilginç hikayelerden biri olan filmde çoklu evrenler konu edilir ve farklı boyutlardan pek çok Spider-Man, Miles Morales'in Brooklyn'i koruduğu evrende buluşur. Miles Morales, The Ultimate Spider-Man olarak tanınmaktadır. Polis memuru bir baba ve işkolik bir annenin oğlu olan Miles, lise öğrencisidir ve okuluna uyum sağlamakta zorlanmaktadır. Radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmasıyla özel yeteneklere sahip olan bir süper kahramana dönüşür. Fakat henüz gerçek bir süper kahraman olamamıştır. Açılan bir kapı sonucu çoklu evrende farklı boyutlardan gelen Peter Parker ve diğer "alternatif" Spider-Man'ler Miles'ın evrenine düşer. Peter Parker, Spider-Gwen, Spider-Man Noir, Spider-Ham gibi diğer evrenlerin Spider-Man'leri Miles'ın gelişip gerçek bir süper kahraman olmasına yardım eder. Fakat bu Spider-Man'lerin kendi evrenlerıne mümkün olduğunca çabuk geri dönmeleri gerekmektedir.

20. 2019: Parazit

Orijinal İsmi: Gisaengchoong

Süre: 133dk
Tür: Dram , Gerilim , Komedi
Yönetmen: Bong Joon-ho
Senarist: Bong Joon-ho
Yapımı: 2019 - Güney Kore

Kim-woo Kim Güney Kore’de isimsiz bir şehrin kenar mahallesinde ailesi ile beraber yoksulluk içinde yaşamaktadır. Annesi, babası ve kız kardeşi ile bir bodrum katında başkalarının Wi-Fi bağlantısını kullanıp internete girmeye çalışan ve televizyon izleyerek ayrıca sokaktan geçen insanların evlerinin önüne işemelerini izlemek zorunda kalan aile bir şekilde yaşamlarını sürdürmektedir. Bir gün Kim-woo’nun varlıklı arkadaşı Min-hyuk aileyi ziyarete gelir ve hediye olarak elinde bulundurana şans ve zenginlik getirdiğine inanılan bir taş verir. Aynı zamanda ailenin kızı olan Ki-jung’a aşık olan Min-hyuk onu üniversitede başka erkeklerden uzak tutması için Kim-woo ile anlaşır. Bir iş görüşmesine de yönlendirilen Kim-woo ve ailesinin hayatı değişmek üzeredir. Dram-aile türündeki film, birbirlerine benzeyen ama farklı görünen iki ailenin aracılığı ile günümüz insanlarının nasıl yaşadığını konu almaktadır.

21. 2020: Minari

Orijinal İsmi: Minari

Süre: 115dk
Tür: Dram
Yönetmen: Lee Isaac Chung
Senarist: Lee Isaac Chung
Yapımı: 2020 - ABD

Minari, kırsal bir bölgeye taşınan bir ailenin hayatına odaklanıyor. 1980’li yıllarda 7 yaşındaki Kore kökenli Amerikalı David, babası Jacob’un isteği üzerine annesi ve kardeşi ile birlikte Arkansas’ta kırsal bir bölgeye taşınır. Aile, burada yeni bir çevre ve yaşam tarzı ile karşı karşıya kalır. David’in annesi Monica, hiçliğin ortasındaki bu mobil evde yaşamaktan dolayı korkulara kapılırken, David ve kız kardeşi yeni hayatlarından eper sıkılır. Bu sırada aileye, onlarla birlikte yaşamak için Kore’den gelen büyükanne de katılır. Jakob, dokunulmamış toprakta bir çiftlik yaratmaya çalışırken, ailesini ve evliliğini tehlikeye atmaya başlar.

22. 2021: Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok

Orijinal İsmi: Spider-Man: No Way Home

Süre: 148dk
Yönetmen: Jon Watts
Yapımı: 2021 - ABD

Filmde Örümcek-Adam'ın gerçek kimliğinin Peter Parker olarak ortaya çıkmasından sonra gelişen olaylar konu ediniliyor. Peter, kimliğinin ortaya çıkmasından sonra büyük suçlamalarla karşı karşıya kalır. Medyanın baskısı altında kalınca yakınındakiler de tehlikeye girer, bunun üzerine Peter, çözümü Doktor Strange'in kapısını çalmakta bulur. Strange'in yaptığı büyü ile istediğine ulaşmayı planlasa da, gerçeklikte değişime neden olan bu büyü ile birlikte Peter ve Örümcek-Adam'ın (çoğumuz için tanıdık) yeni düşmanları ortaya çıkacaktır.

23. 2022: Her Şey Her Yerde Aynı Anda

Orijinal İsmi: Everything Everywhere All at Once

Süre: 140dk
Yönetmen: Dan Kwan , Daniel Scheinert
Yapımı: 2022 - ABD

Vergilerini bir türlü bitiremeyen bitkin bir Çinli göçmen kadın (Michelle Yeoh), dünyayı kurtarması gereken çılgın bir maceranın içine çekilir. Bunu ancak, sürdürebileceği hayatlarla bağlantılı diğer evrenleri keşfederek yapabilir.

24. 2023: Örümcek-Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş

Orijinal İsmi: Spider-Man: Across the Spider-Verse

Süre: 140dk
Yapımı: 2023 - ABD

Miles Morales, Oscar® ödüllü Örümcek-Evreni destanının bir sonraki bölümü için geri dönüyor. Brooklyn'in tam zamanlı, mahallenin arkadaş canlısı Örümcek-Adam'ı, Çoklu Evren boyunca Gwen Stacy ve yeni bir Örümcek-Adam ekibiyl her şeyden daha güçlü bir kötü adamla karşı karşıya gelecek.